ОКТОМВРИйки 2020 - тема 5

• 35 736
  • 774
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Deli, аз се ориентираме по границите от лабораторията. Като цяло не разбирам и винаги си оставям АГ да си гледа. Щом тя казва, че е ок, значи е ок Grinning

Някой писа за количка дали ще слагаме протектор или чаршафче. Точно днес се чудих дали да не поръчам протектор, но като почнем разходки ще видя как е положението. Чаршафи/пеленки имаме и мисля тях да си ползвам и да не купувам отделно поне за началото.

Имам въпрос към мамите, които имат проблеми с подуване и оттоци. Днес цял ден пръстите на ръцете ми са като кебапчета. Чак дръжките на вратите като хвана ме болят и ставите. Вярно, че вчера се напънах да изпера един леген дрехи и памучни одеялца на ръка и падна егати стискането, а после и гладих, ама няма да е само от това. Та как се справяте? Мазах се с един охлаждащ гел и не съм хапвала нищо солено, но никаква промяна няма. Утре следобед ще ходя до дежурен АГ и ще питам и него/нея, ама ако някоя може да сподели съвет ще е супер.

# 481
За количките мислите ли да слагате протектор и чаршафче?
Аз си представях одеалце или някакъв вид чувалче в количката.

# 482
  • София
За количката взех протектор, който е като хавлиено чаршафче отгоре. Че като я прах дюшечетата съхнаха поне 2 дни на слънце.

Подобни протектори вчера са ми взели и за легълцата.

За количките мислите ли да слагате протектор и чаршафче?

# 483
Аз мислех да постилам нещо в количката, а и имаме вече 2-3 протбебета/чувалчета, за зимата не виждам смисъл още нещо да се слага, оооообаче и чаршафчета получихме, зимно и лятно, от порасналите приятелски бебета. Но възглавничката няма да слагам, ще ползвам опцията на дъното на количката да се повдига откъм главата.
Последните дни прекарах в сортиране на тонове дрехи, които получих от порасналите приятелски бебета. Изобщо не ме притеснява да ги ползвам, а и някои са си почти нови. Отделих две чудесни якенца, тънко 0-3 и дебело 3-6 месеца, 3 плюшени топли гащеризончета с качулка, неизползвани спални чувалчета, почти неносени шапчици и буйки. Отделно всякакви гащеризони, бодита, ританки. Първите 6 месеца спокойно мога да пазарувам само с някакъв конкретен повод. Още ме гони ужасът от количествата дрехи, които се взеха за баткото, добре че успях да предам нататък с времето. Горкото ми бебенце, засега има купени от мен само две бодита, комплект за изписване, едни чорапки, тензухени пеленки и буйки за бебеносене 😅
В последно време пазарувам повече за баткото. Отделно, че отнесе ново легло с всички периферии покрай това, за да освободи кошарата, приготвихме подарък от сестричката му, когато тя се роди. Той от своя страна избра една сладка дрънкалка за нея, да й я даде, като си дойдем вкъщи с бебе. Беше невероятно щастлив, че е вътре в събитията. Дано този ентусиазъм не го напуска 🤣
Здравословни оплаквания нямам. Стискам до прегледа следващата седмица, когато ще си говорим за раждане 😳 дано не ми насрочва дати, че ми се струва рано още, макар да не съм в позиция за пазарлъци.
Кураж на лежащите в болница или вкъщи момичета и на момичетата с оплаквания! Някои ще финишираме септември, но и октомври не е толкова далеч вече! Приятни подготовки на всички 💐

Последна редакция: пт, 28 авг 2020, 08:25 от spooky

# 484
За количката и аз съм си взела една подложка или матраче, не знам как да я нарека. Има отвори за коланите по-късно. Обаче не е непромокаема и отдолу ще подложа една еднократна постелка за повиване май.
Мина ми прегледа при ендокринолог и сега 2 седмици съм на диета и ще повтарям ОГТТ. Не, че не съм на диета от юни, но сега спирам и плодовете Confused . Само киселите ябълки са ми позволени. На рутинни изследвания глюкозата ми варира от 3.3 до 4.6, а на обременяването беше 5.1/12 и нещо/ 7.5. Втората стойност направо ме заби в земята. Ако пак ми излезне такава стойност, говорихме за инсулин Confounded . Затова сега само точа лиги и това е... А с ходенето до тоалетната, просто не знам как ще се оправя, само плодовете ме спасяваха.
Иначе съм на почивка вече и вчера се топнах в басейна. Казала съм на моя мъж, че ако лепна нещо, той ще е виновен, защото той е подстрекателят. Пред док ще отричам докрай. Има още две бременни мами и май не влизат. Чувствам се ужасно. Не ми е мн комфортно във водата.
За покупките, да вметна, аз успях да си взема някои неща от лидл и съм доволна. Нямах нищо тяхно, но да ви кажа допадат ми.

# 485
И моите изследвания последния път бяха малко шашави. Но да ви кажа честно гледам да не се ровя и да следя всяка стойност защо е такава,защото се психясвам излишно. Щом АГ ги погледне и каже добре са, не го мисля повече. Само ми каза за кетоните в урината да пия вода. Та така се успокоявам. Иначе и аз хемоглобина съм го вдигнала този месец, не пия нищо за него и малко съм учудена.

Аз имах огромен външен хемороид миналия месец. Тук се оплаках даже,че едвам сядах. Даже трябваше да карам 120км до някъде и докато стигна съм плакала от болка. Но със стриктните процедури и кремчета се оправих.
- киснене в смрадлика по 1 или 2 пъти дневно
- мазах се с крем Фитороид (подходящ е за бременни)
- при много топло време си правих компреси с лед
- тоалетната хартия я елиминирах тотално, миех се с бебешки сапун и с хладка вода. Направо с душа на по- ниска струя в болезнената област.
- заради потта усещах,че се възпалява още повече и започнах да мажа по-малко и Бепантен
- и друг съвет,който получих е да не нося никакво друго бельо освен памучни бикини. Обясниха ми,че  при външен хемороид и носене на прашки предизвиквали увисване и после тази кожа трудно се прибира.
- започнах да пия пробиотик за регулиране и малко режим с разхлабващи храни, за да се намали максимално напрежението.

# 486
Привет момичета, аз ще ползвам комплект чаршафи и протектор  за количката. Отделно имам няколко одеалца, които мисля, че ще свършат работа за по- топлите дни.
Относно лаб.Резултати, аз си чета в интернет реф. Стойности за бременни и питам по няколко пъти, че ме е страх да не се изпусне нещо.
Последната седмица бях на тонове за втори път и ми измериха кръвно налягане 122\90, което не ми се е случвало никога и пуснахме изследвания, които са наред. На другия ден при кардиолога кръвното беше 120\70, но ми изписа Допегит 2*1. Confused , защото имало тенденция към покачване. Сега го пия, но ужасно ми се спи от него и кръвното си е все около 110\70. На 01.09 имам преглед в болницата, в която ще раждам и вече се надявам да ми кажат окончателно трябва ли да е секцио или не, защото това много ме тормози и напряга. Angry Mамите, които имат някакви индикации за секцио обсъждахте ли вече раждането с вашите лекари?

# 487
И аз от тази седмица пия Допегит, по скоро превантивно да не се качва повече - варира ми между 110/130 на 80/90. За секцио не сме говорили още, разбрахме се да следим за предпоставки и така.

Днес се отговорих с педиатърката и камък ми падна от сърцето. Бях се наплашила от Интернет, че в моя квартал никой не приема нови пациенти, но явно оказа влияние, че и аз съм записана при нея.

За дрешките - аз не съм получила никакви, няколко приятелки заявиха, но нищо не са ми давали, а мен не ми се чака до последно и другата седмица вече започвам да пазарувам Grin Сигурно ще се позатрупам, уж внимавам да не вземам много излишни, но... Първо детенце, години чакано, неориентирани родители... Та ще видим резултата накрая, само да нацеля размерите, пък другото здраве да е Joy

# 488
Мами, който е ходил на последна 3та ФМ дадоха ли ви снимчици на лицето, а дори и диск със запис ? Може ли да ми кажете къде в София предоставят ? Всичко с бебето е наред, 1930гр. в 31+6, но в Токуда не дават никакви подобни материали освен черно-бели снимки от ехограф, а така чаках да си го видя.

# 489
Аз ходих при Чавеева в Щерев, но също нямам диск! Не трябва ли предварително да се пита за диск?

# 490
  • София
Аз ходих във Фемина при д-р Славкова и имам снимки и диск.
Мина ми консултацията, девойката се развива добре и от другата седмица почвам да ходя на тонове. Желязото ми се е вдигнало леко, но ще си го пия до края, че ще съм и секцио. Лекарката каза да си мисля дата и другата седмица като отида за тонове да се разбираме. Обаче ми излезнаха стрептококи от микробиологията и се притесних много. Тя каза, че ще ги лекуваме и да не се шашкам, обаче аз съм си паника..
Нещо се напрегнах и стегнах чантата за болницата, не че имам предпоставки за скорошно раждане, ама да ми е готова..

# 491
Аз бях в Щерев при д-р Чавеева. На втората ФМ ми даде цял албум със снимки на хартия, защото бебето беше послушно и позираше. Сега на третата - само 2, но беше с ръце и крака пред лицето, и едва хвана момент да я снима. Досега не съм питала за диск. При моята лекарка всеки път си снимам клипчета за таткото Joy

# 492
Пия Допегит 3х1 от началото на 5 месец, но аз поддържах кръвно 130-140/90-95. Лекарката ми каза да го следя ежедневно и ако има покачване или спад, да регулирам дозата сама до следващата консултация.
JamJam, внимавай да не ти пада много, защото това също е противопоказно, кръвотока към бебето не е добър и в тази ситуация.

Лекарят, при който ходя на ФМ не дава диск, доплаща се 50 лв. с предварителна заявка. Аз не пожелах диск, снимките са ми достатъчни. На морфологията в 19-20 г.с. не ми дадоха 4Д изображение на хартия, само на екрана видях бебенцето, престоя да видя на последната дали ще има.

Специален комплект за количката няма да взимам, имам доста памучни пелени, ще ползвам тях като чаршафче. Отделно ще ползвам по- дебелите завивки, които вкъщи не мисля, че ще влязат в употреба, а и ми подариха зимно чувалче за количката. Ватирано и ветроустойчиво е, мисля че това ще ми е предостатъчно. Държа да имам зимно оборудване, защото няма да държа бебето вкъщи до пролетта, ако обстановката го позволява, разбира се. Казвам си, че на всяка цена ще излизаме на разходка, ситига да няма обилен валеж или силен вятър.

# 493
  • Пловдив
Дунда и аз като теб съм решила, че бебето ми няма да стои затворено, наумила съм си, че може да е за по 5-10 минути, но ежедневно ще е навън. Надявам се на топло циганско лято, за да може в обедните часове и да подремва навън.
Не съм мислила да взимам спициални комплекти за количката, ще използвам в движение наличните неща.

# 494
На мен в Щерев ми направиха страхотни снимки на последната ФM и диск като не съм плащала допълнително. Направо съм изумена от апаратурата, казаха че точно този ехограф е нов и се вижда супер ясно всичко.

Общи условия

Активация на акаунт