ОКТОМВРИйки 2020 - тема 5

• 35 737
  • 774
  •   1
Отговори
# 525
whiterubi,
И мен като тебе ме е страх. Simple Smile Раждането ми се струваше толкова далечно, а ето че до дни влизам в 9тия месец и трябва да си пренастройвам мозъка.
При мен успокояване на хемороидите означава да няма болка и кървене. Намалили са размера си, но са си там. Мажа сутрин и вечер с Хеморрел и през два дена правя бани със  смрадлика и се надявам са кротуват.

# 526
Amelin, много яко 🙂
Надявам се да се запознаем скоро, че аз почвам да ходя всяка седмица в Оскар Клиник. Ако нямаш против, може на лично да си пишем ако имаме ден, в който се засечем при нея да се запознаем 🙂

# 527
JamJam видях, че и ти си в Щерев. Кой следи бременността ти? И за секцио имаш ли медицински показатели освен, че бебето върви по-голямо( ако може да споделиш в коя седмица си в момента и колко са ти го измерили последно и съответно кога). Моето също вървяло по-голямо. Последно ми го мериха в 32г.с. и 1 ден и беше 2136 грама. При д-р Милчева се следя аз. И тя ми заяви без да съм питала, че ако искам секцио е по-добре да се ориентирам да раждам другаде. Аз искам това да се случи по преценка на лекаря. И знам, че политиката на Щерев е за налагане на естествено раждане, но прочетох за пострадали майки вследствие на това със спукани тазове и задъшени бебета, или деформирани черепчета, които остават така. И това заради пустото напиране да се ражда естествено дори когато виждат, че бебето е голямо, а майката дребна. Разбира се за момента е твърде рано да се каже до какви размери ще стигне бебето и какво ще се наложи. Опасенията са ми обаче дали там лекарите могат да вземат решение навременно за секцио под натиска на ръководството, че трябва естествено да се ражда.

Към мамите с проблеми с хемороидите - при вас успокояването им какво ще рече? Прибраха ли се напълно, напипвате ли ги или са си там и спряха да ви дразнят просто? На мен ми се появиха от две седмици и мисля, че са външни, защото ги виждам и напипвам. Болка нямам или какъвто и да било дискомфорт освен факта, че знам, че са там и мисълта ме измъчва, че няма да се махнат. Споделих с АГ за проблема и тя ми изписа Проктогливенол и Цикатрадина спрей, но каза да не ги използвам щом нямам оплаквания. И съответно не съм. От два-три дни мажа с алое вера с надеждата да се махнат, но засега са си все там Sad Иначе АГто каза, че след раждането като се свие матката би трябвало да се махнат, но може и да не се...Sad
В Щерев и аз при Mилчева. На последната ФM 31 г.с. бебето беше 1930 гр. При мен обаче си върви така отначалото и най-вероятно е заради по-ранна овулация. В момента съм 34+2. Освен размера имам и гестационен диабет и киста на единия яйчник, която е за премахване, евентуално по време на раждането. Аз изключително много се дразня на глупавата им политика, защото хем ми казват, че съм  за секцио, хем обаче трябвало да се консултирам с д-р Григорова, която нито ме е виждала някога, нито е запозната с моето състояние и т.н. Имах много голямо желание за нормално раждане обаче просто фактите са такива и не мога да ги променя. Имам чувството, че даже се избягва темата за раждането до последно, за да не им разваля статистиката. Аз намекнах на последния преглед, че искам да чуя обективно мнение за начина на раждане предвид всички фактори, но такова не чух. По принцип съм била за секцио ама всъщност не се знаело. И на мен не ми се иска да сменям болницата в последния момент, но ще се наложи, а и аз държа на неонатологията,а за тази в Щерев има доста лоши отзиви.

Последна редакция: пт, 28 авг 2020, 22:06 от JamJam

# 528
Момичета, как мислите, такъв вид комплектче боди + гащеризонче дали е подходящо за изписването ?

Скрит текст:

Това е за доста по-голямо бебче, към 4-5м.

# 529
Момичета дайте съвет с какво мога да си намажа прасеца? Вчера сутринта ми се схвана и от тогава ме боли все едно имам мускулна треска.

# 530
Момичета дайте съвет с какво мога да си намажа прасеца? Вчера сутринта ми се схвана и от тогава ме боли все едно имам мускулна треска.
Опитай с магнезиево олио, но мажи по-тънко, че леко пощипва. На мен ми отпусна така мускул.

# 531
Аз съм ползвала магнезиев гел за отпускане на мускул, треньорът във фитнеса ми го каза. В Ремедиум и подобните аптеки обикновено има разнообразие от форми и разфасовки на магнезий. Гелът също щипе 😒

Като получа много силна и болезнена крампа после така боли като при мускулна треска т.е трябва крампите да се предотвратят, което с вътрешен прием на магнезий става ама не знам до коя седмица дават да се пие. По-добре да го изговориш с АГ.

Последна редакция: сб, 29 авг 2020, 11:13 от EleanorRigby

# 532

Питай проследяващия доктор и пии магнезии, това са крампи. И е хубаво да се обърнеш към физиотерапевт, за да ти регулира с масаж линфотока.

# 533
Пия 3×2 Магнерот от 2 седмици,заради контракции. Но ми каза, като вляза в 9-тия (2.09) да го намаля на 3×1, тогава не ми се мисли какви крампи ще имам. Интересното е,че се получават винаги сутрин, като реша да си изпъна краката.

# 534
И при мен се получават крампи, след изпъване, което правя несъзнателно на сън. Преминавам бързо в контра шпиц и мачкам мускула, за да ме отпусне. Не винаги остава тая болка, но отшумява за ден два без да я третирам с нищо допълнително. Забелязала съм, че се появяват след вечери прекарани навън, които са биле по хладни.

# 535
Здравейте,

Има ли някоя друга, която го е закьсала сьс силно, много силно запушен нос и лепкав секрет?
Не мога да спя нито нощем, нито денем, постоянно е едно насилване за издухване.
Пробвах промивки с морска вода, всякакви билкови спрейове, мед,  инхалации, дори и нормални капки за нос ... в най-добрия случай получавам облекчение за час.
Ходих на 3ма различни лекари и като разберат проблема и 33тата седмица в която се намирам вдигат рамене и до там....
Ще сьм благодарна на някой сьвет...

Благодаря Simple Smile

# 536
Здравейте,

Има ли някоя друга, която го е закьсала сьс силно, много силно запушен нос и лепкав секрет?
Не мога да спя нито нощем, нито денем, постоянно е едно насилване за издухване.
Пробвах промивки с морска вода, всякакви билкови спрейове, мед,  инхалации, дори и нормални капки за нос ... в най-добрия случай получавам облекчение за час.
Ходих на 3ма различни лекари и като разберат проблема и 33тата седмица в която се намирам вдигат рамене и до там....
Ще сьм благодарна на някой сьвет...

Благодаря Simple Smile
Аз съм все със запушен нос, и откакто лежах в патологична в Селена една мама там ми вика,,що се мъчиш пръскай си Назик,,. Оттогава като имам проблем особено вечер ми е като запушен със тапа носа пръскам по веднъж и се диша.
Миналата седмица бях при д-р.Милинич УНГ в Пловдив, каза същото. Въобще да не се притеснявам ,да си пръскам Назик,още повече щом ми помага. Изписа ми още морска вода, и спрей за алергия като съм много зле с него. Каза, че ще е така до края на бременността и докато кърмя. Аз съм все със някаква алергия и запушен нос.
Спрея за алергия който може да се ползва от бременни е Назонекс 2*2 впръсквания и хапчета за смучене за алергия Snizstop.
Аз ги накупих но само с Назик се оправям!

# 537
Благодаря,

При мен явно е по-сериозно.
От начало ползвах капки Викс сутрин и вечер за да спя, но в момента дори Олинт които си е чист ксилометазолин оправя ситуацията за има няма 1 час.
Притеснявам се от честата употреба на такива капки, лекаря ми каза, че няма проблем да ги ползвам щом помагат, но от ден на ден все по-зле става.... направо имам чуството, че нямам вьздух да дишам. Sad
Да не говорим за кихавиците които имаи, направо имам усещане, че дроба ми ще излезне...
Как ще я караме до Октомври... 😃

# 538
Какви са тия лекари, които казват, че ксилометазолин е ок при бременност ?? На мен всички възможни лекари са ми забранявали. Едната ми ноздра е все запушена, ама търпя засега и нищо не правя. Когато бях болна и бяха запушени и двете, ползвах инхалатор (донякъде помагаше) и морски спрей Куикс, който разбира се е само за хигиена на носа, на мен не ми отпушва.

# 539
  • София
На мен носът на периоди ми се запушва, но нищо не взимам. Имам спрейове с морска сол, но са ми адски гадни и ги избягвам дори тях. А ксилометазолин не знам как може въобще да го препоръчват. Аз принципно го избягвам, защото не е много окей като цяло дори и за небременни. Иначе забелязах, че носът ми се запушваше докато пих магнезий. Като го спрях и всичко се оправи (да не се урочасвам де Grinning )

Общи условия

Активация на акаунт