ОКТОМВРИйки 2020 - тема 5

• 35 723
  • 774
  •   1
Отговори
# 540
EleanorRigby, то д-р Богданова и повечето от Токуда са насочени към естествено раждане. Имам доста познати родили естествено при нея. Аз се следя сега при нея също.
За Зебрите също има страхотни отзиви и те също си имат лекар, който е достъпен да се включи при усложнение. Д-р Александър Кобаков е един от тях, също привърженик на естественото раждане.
В началото на бременността си, присъствах на онлайн представяне на Зебрите, даже показаха и залите/стаите. И снимчици от раждане 🙂 Всичко изглеждаше доста добре.
Maki, ние освен, че сме с един термин, се следим и при един и същи лекар Simple Smile

Момичета и аз се следя при д-р Богданова в Оскар клиник 😀 Сега заради тоновете съм всяка седмица там.

# 541
Здравейте,

Има ли някоя друга, която го е закьсала сьс силно, много силно запушен нос и лепкав секрет?
Не мога да спя нито нощем, нито денем, постоянно е едно насилване за издухване.
Пробвах промивки с морска вода, всякакви билкови спрейове, мед,  инхалации, дори и нормални капки за нос ... в най-добрия случай получавам облекчение за час.
Ходих на 3ма различни лекари и като разберат проблема и 33тата седмица в която се намирам вдигат рамене и до там....
Ще сьм благодарна на някой сьвет...

Благодаря Simple Smile
Аз също имам проблеми със запушен нос. Вечер все ми е запушена някоя ноздра и се задушавам понякога, даже не мога да заспя. Можеш да опиташ с нагорещен тиган и отгоре захар. Като почне да се топи и излизат парите, започни да вдишваш по-малко, че понякога си е силно и задушливо, но при мен има ефект и ми помага, когато го правя. Дано и на теб помогне. Успех!

# 542
Деси, тази информация за коя болница е?
Информация от днес от болницата, в която ще раждам си пише, че васерманът е с валидност 6 месеца.

# 543
  • Пловдив
Мери за АГ Пловдив е.
Пачивката ми минава супер бързо, а уж бездействам както вкъщи. Имам предложение за още едно море, но едва ли ще смогна финансово, има някои неща вкъщи по ремонта да се довършат, за мен и бебето също има какво да се купува...ще гледам догодина да успея с по-дълга почивка.

# 544
И аз си мечтая за по-дълго море догодина Simple Smile
Навсякъде тези изследвания важат 6 месеца, затова АГ ги пускат, така че да са валидни за раждането. На мен за раждането ми искат Кръвна група, РХ, васерман, хив, хепатит, последни кръв и урина и последна микробиология

# 545
Момичета нещо почнах да се шашкам. От вчера гледам,че корема ми май е слезнал надолу. Днес излезнах с приятелки и те го забелязаха. А влизам в 9-ти на 02.09. На консултация съм чак в петък да разпитам докторката. Ако настъпи раждане не знам дали ще стигна до болницата,защото не живея в София,а ще раждам там. Направо се притесних.

# 546
  • София
Sweet Dreams,
това че корема слиза надолу не означава автоматично че ще започне раждане. Успокой се, имаш време. Heart

# 547
  • Пловдив
Спокойно, като сметнеш при повечето жени минават часове от пълвите контракции до онези, при които започва раждане, та според мен ще имаш достатъчно време да се оправиш и да стигнеш в София

# 548
Моят корем от два месеца е смъкнат, според околните. Докторът ме е гледал няколко пъти и освен другото, което наблюдаваме, не е казал, че ще раждам всеки момент.

# 549
И при мен е нисък според околните, а от една седмица още падна (по пъпа се ориентирам). Не е предвестник на раждане, а че бебето е слязло в малкия таз Simple Smile

# 550
Да се похваля, че течението ми мина - беше само 1-2 дни... Явно някакво типично за бременността е било.

# 551
Да се отчета и аз.. идвам от очен преглед, който продължи около 45-50 минути. Гледане на стандартния уред за диоптри, после разширяване на зениците и измерване на очно налягане и накрая преглед на очните дъна. Много съм доволна от лекарката, беше изключително подробна и със сигурност не ме претупа. По принцип съм с доста висок диоптър и на двете очи (късогледство) от ученическите ми години още, но слава Богу очното налягане ми е много добре и очните дъна са без забележки, така че невинаги висок доптър значи непременно секцио.
За мамите от Варна мога да препоръчам докторката на ЛС, ако някой има нужда.
На последния ми преглед док потвърди, че бебо вече е слезнал надолу, шийката си е затворена и според него не го чакаме все още. Иначе съм вече в 36 седмица и в петък ще видим колко е пораснал.
Между предпоследния и последния преглед бебо беше наддал само 200 гр за две седмици, което по принцип е малко, но според него е възможно да е грешка в изчислението, тъй като бебо за 31 седмица беше 2200, което си е с половин кило над нормата за гестационната седмица.
Искам да ви се оплача също и от пробождания в срамната кост.. доста често ми се случва и си мисля, че е защото бебо си тежи вече. Вие имате ли такива оплаквания?

# 552
То моя корем през цялата бременност си седи ниско 😄 Вече както натежава си мисля, че ще започне да се влачи 😄

# 553
Да се отчета и аз.. идвам от очен преглед, който продължи около 45-50 минути. Гледане на стандартния уред за диоптри, после разширяване на зениците и измерване на очно налягане и накрая преглед на очните дъна. Много съм доволна от лекарката, беше изключително подробна и със сигурност не ме претупа. По принцип съм с доста висок диоптър и на двете очи (късогледство) от ученическите ми години още, но слава Богу очното налягане ми е много добре и очните дъна са без забележки, така че невинаги висок доптър значи непременно секцио.
За мамите от Варна мога да препоръчам докторката на ЛС, ако някой има нужда.
На последния ми преглед док потвърди, че бебо вече е слезнал надолу, шийката си е затворена и според него не го чакаме все още. Иначе съм вече в 36 седмица и в петък ще видим колко е пораснал.
Между предпоследния и последния преглед бебо беше наддал само 200 гр за две седмици, което по принцип е малко, но според него е възможно да е грешка в изчислението, тъй като бебо за 31 седмица беше 2200, което си е с половин кило над нормата за гестационната седмица.
Искам да ви се оплача също и от пробождания в срамната кост.. доста често ми се случва и си мисля, че е защото бебо си тежи вече. Вие имате ли такива оплаквания?
Имам, както и изтръпвания ...имам всякакъв вид усещания в областта на таза Simple Smile

# 554
Здравейте .Аз от октомврийка станах августинка.Вчера нашата мома реши,че им е време да излиза и се роди преждевременно.Успех на всички да устискате до термин и леко раждане.

Общи условия

Активация на акаунт