ОКТОМВРИйки 2020 - тема 5

• 35 724
  • 774
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Аз днес тъкмо минах анестезиолог и кардиолог. Питаха ме само за упойките, както и дали са ми слагали някакви при операции и зъболекар. Но тестове допълнително не са ми правени. Погледнаха резултатите от изследванията, кардиограма ми направиха. По-ниско кръвно, забързан пулс и оттоци ми казаха, че са нормални точно сега. Кардиологът ми каза, че може да се вземе хапче валидол, ако нещо много ми стане неприятно при забързан пулс, но смятам да не взимам нищо допълнително. Попълних 1000+ листа документи за различни неща. И ми потвърдиха кръвната група.
За пропознаването днес с ММ се чудихме дали да не е предварително, ако може да се издаде документ, но май ще е като се роди, за да е всичко точно и малкия да ни е жив и здрав.
Исках да питам и други неща на информация, но сили не ми останаха след обикаляне на толкова кабинети и само исках да се прибера да ям.
П.с. и тест за ковид няма да ми искат, че не се знаело кога ще тръгне. Само за планирано секцио щели да искат. Ако евентуално се появили симптоми там на място при постъпване ще правят. Надяваме се, че няма да е нужно.

# 511
Момичета, как мислите, такъв вид комплектче боди + гащеризонче дали е подходящо за изписването ?

Скрит текст:

# 512
JayRay, извинявай може си споменавала, но в коя болница ще раждаш?

Sisi, много е сладурско 😉

# 513
  • София
JayRay, извинявай може си споменавала, но в коя болница ще раждаш?

В Щерев ще съм. Чаках до последно да стана 37гс и да мога там, че иначе нямаше как.

Sisi11, много е готино комплектчето.

# 514
Сиси, супер комплектче и цветове. В този случай няма нужда от нещо връхно. Моето комплектче е с боди с дълъг ръкав и панталонче, шапка в цвета на панталончето, но съм добавила и една памучна жилетчица, ако е по-хладно. С твоето гащеризонче това отпада. Даже смятам да не го запарваме с портбебето, а да използваме малко по-леко одеялце. Портбебето за количката като започнем разходките.

# 515
Момичета, и аз пера тези дни подарени дрешки, още не съм измислила за изписването, като ги подредя в новото гардеробче, което още нямаме, може би ще се спра на конкретни, макар че нали трябва  1 месец да "престои" новата мебел преди да се използва, та може и преди да ги наредя да избера.
Да се оплача, че от снощи имам някакво течение - беше бяло после жълтеникаво, гъсто, като слуз. Четох, че можело и да е нормално, но взе пак май ще правя по-рано микробиология, а не както беше предвидено след 2 седмици, че ме е страх. Някоя от вас да е имала подобни "сблъсъци" с течения по време на бременността ? Докторът какво каза? Възможно ли е https://problem.framar.bg/%D0%B2%D0%B0%D0%B3%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D … %D1%81%D1%82.html ?

# 516
JamJam видях, че и ти си в Щерев. Кой следи бременността ти? И за секцио имаш ли медицински показатели освен, че бебето върви по-голямо( ако може да споделиш в коя седмица си в момента и колко са ти го измерили последно и съответно кога). Моето също вървяло по-голямо. Последно ми го мериха в 32г.с. и 1 ден и беше 2136 грама. При д-р Милчева се следя аз. И тя ми заяви без да съм питала, че ако искам секцио е по-добре да се ориентирам да раждам другаде. Аз искам това да се случи по преценка на лекаря. И знам, че политиката на Щерев е за налагане на естествено раждане, но прочетох за пострадали майки вследствие на това със спукани тазове и задъшени бебета, или деформирани черепчета, които остават така. И това заради пустото напиране да се ражда естествено дори когато виждат, че бебето е голямо, а майката дребна. Разбира се за момента е твърде рано да се каже до какви размери ще стигне бебето и какво ще се наложи. Опасенията са ми обаче дали там лекарите могат да вземат решение навременно за секцио под натиска на ръководството, че трябва естествено да се ражда.

Към мамите с проблеми с хемороидите - при вас успокояването им какво ще рече? Прибраха ли се напълно, напипвате ли ги или са си там и спряха да ви дразнят просто? На мен ми се появиха от две седмици и мисля, че са външни, защото ги виждам и напипвам. Болка нямам или какъвто и да било дискомфорт освен факта, че знам, че са там и мисълта ме измъчва, че няма да се махнат. Споделих с АГ за проблема и тя ми изписа Проктогливенол и Цикатрадина спрей, но каза да не ги използвам щом нямам оплаквания. И съответно не съм. От два-три дни мажа с алое вера с надеждата да се махнат, но засега са си все там Sad Иначе АГто каза, че след раждането като се свие матката би трябвало да се махнат, но може и да не се...Sad

# 517
  • София
Whiterubi, аз също съм при Милчева. Наскоро закъсня за прегледи, заради спешно секцио. Имаше и планирани още 2 за същия ден следобед. Мисля, че няма лекар в която и да е болница, който да те остави да се мъчиш естествено и ще направи секцио при нужда.
Мен лично ме е страх от него и затова искам естествено, но съм наясно, че възникнат ли някакви проблеми може да се наложи да ме режат.

# 518
Аз не искам нито едното, нито другото😃 И от двете ме е страх. Просто като проучвах зараждането в Щерев малко се наплаших и опасенията са ми, че в крайна сметка от решението ми къде да раждам зависи и безопасността на бебето. В другите болници пък е дразнещо побутването към секцио за щяло и нещяло, понеже е по-скъпо и планирано, не им отнема много време, както естественото раждане. Иска ми се да си остана в Щерев, т.к. логиката ми по начало беше, че е хубаво който те следи също така и да те изроди, поне някакво отношение от честите виждания би трябвало да се е създало. А и в Щерев ми е познато вече, хич не ми се ходи тепърва по други болници.

# 519
  • София
alen mak,
Аз съм имала странни течения през бременността, но всички МБ-ии бяха  чисти. При мен много зависи от какво ям и какво правя, честно казано... Не е задължително да имаш нещо. 36-та седмица ще ти пускат МБ така или иначе. След нея трябва много да се пазиш.

Сиси, много сладко екипче:)

Аз в понеделник съм на кардиолог. Не мога да отлагам повече. Вдигам кръвно по-често от обикновено..

Flowers Blossom  Като казахте побутване към секцио... имате ли идея как е в Шейново? Побутват ли там? И за побутването от значение ли е дали съм с избор на екип или не?

# 520
Сиси, супер си е за изписване Hug
На мен вече ми пуснаха контролна МБ - всичко си е по учебник. Подозирам, че нея ще ползват за раждането. В същото време съм 33+1 още, а като знам как от нищо се появяват при мен гъбите, се чудя дали на своя глава да не направя един курс с някакви глобули в по-късна седмица. Вие ще слагате ли нещо профилактично?
Поръчахме легълце, матрак и шкаф. Другата седмица ще ги доставят и след сглобяването им започвам да пера и подреждам. Много ми се иска да съм готова с всичко до 15.09
Поръчах си и Раждане с любов на Олга Дукат, чакам я с нетърпение. Утре сме на пазар за количка и столче за кола, стискайте палци бързо да харесам нещо, че хич не ми се занимава

# 521
Аз минах на трета фетална днес. Нямам диск, в Токуда не дават, от предишните две в Марковс ми дадоха. От всеки преглед при д-р Богданова имам принтирани 3д снимки на личицето и сега беше така, но не са й от най-силните кадри Simple Smile

Мен най-много ме е страх да не ме бутнат към ненужно секцио. Все търся мнения за доктори и болници, които държат на нормалното раждане, но като за всичко друго има много противоречиви. Преди да забременея следях работата на АК Зебра и много ми допада тяхното виждане за раждането, за добрите практики в чужбина, които искат да наложат и тук, но накрая не събрах смелост да се отклоня от стандартния подход.

# 522
EleanorRigby, то д-р Богданова и повечето от Токуда са насочени към естествено раждане. Имам доста познати родили естествено при нея. Аз се следя сега при нея също.
За Зебрите също има страхотни отзиви и те също си имат лекар, който е достъпен да се включи при усложнение. Д-р Александър Кобаков е един от тях, също привърженик на естественото раждане.
В началото на бременността си, присъствах на онлайн представяне на Зебрите, даже показаха и залите/стаите. И снимчици от раждане 🙂 Всичко изглеждаше доста добре.

# 523
Ох и аз гледам снимки от раждания на фейсбук страницата им и са толкова вълнуващи! Изненадва ме присъствието на таткото, защото мислех, че навсякъде сега е забранено, но и не знам всъщност колко са актуални. За д-р Кобаков има хубави отзиви също, аз по-скоро за самата болница Св. София не съм никак убедена. Нямам никаква причина да мисля, че ще имаме нужда от неонатология на нивото на Токуда или Майчин дом ама като я има и някак дава спокойствие.

Една приятелка ражда в Токуда миналото лято и трябваше да е с д-р Богданова, но така се случи, че точно тогава тя не беше в града. Дежурната лекарка нощна смяна я насочила директно за секцио с добре познат рефрен “с този тесен таз, то бебето не е слязло, какво ще се мъчиш”, но тя се обадила на Богданова, която директно й е казала, че я пързалят и я подкрепила да изчака. На сутринта си родила нормално без никакви усложнения, но си трябва бая психика, за да държиш фронта когато лекар ти каже “Аз не бих си рискувала живота на детето, но ти си решаваш” 😏

# 524
EleanorRigby, то д-р Богданова и повечето от Токуда са насочени към естествено раждане. Имам доста познати родили естествено при нея. Аз се следя сега при нея също.
За Зебрите също има страхотни отзиви и те също си имат лекар, който е достъпен да се включи при усложнение. Д-р Александър Кобаков е един от тях, също привърженик на естественото раждане.
В началото на бременността си, присъствах на онлайн представяне на Зебрите, даже показаха и залите/стаите. И снимчици от раждане 🙂 Всичко изглеждаше доста добре.
Maki, ние освен, че сме с един термин, се следим и при един и същи лекар Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт