ОКТОМВРИйки 2020 - тема 5

• 35 410
  • 774
  •   1
Отговори
# 60
Ей, Дагни, дишай спокойно.  Ако до два часа ти няма нищо , си чук .  Сега, рискът за разни листериози, салмонели и други чудеса го има, но е по-скоро ако са имали признаци на разваляне. Иначе е чисто теоретичен. Скоро проверявах , по подобен повод, впоследствие нищо не ми стана.

# 61
Дагни, за кръвното много помага кисело мляко с малко канела (на върха на чаена лъжичка), приятно е на вкус и действа.
Успокой се, че този стрес е по- вероятно да ти навреди от белтъците.

# 62
Дагни, за кръвното - грейпфрут; през тази си бременност един път съм вдигала за 2-3 дни се задържа, на нервна почва, само спадна; не се безпокой за храната, най-вероятно няма да ти стане нищо; аз ям суши през тази си бременност, но без сурова риба (изрично казвам да го приготвят така, мисля, че е пушена другата), ям и меки сирена, яде ми се. Много мразя и аз такива намеси, нечестни, в принципите ми, бих се опитала да обясня на свекървата...

# 63
Драгни, айрян с чесън, таратор или кис. Мляко с чесън, веднага сваля кръвно. Но не се ядосвай за такива неща, споко.
Аз взех две шишета антиколик 120 млн Авент, но се надявам да не ги ползваме много, но това което взех и ми хареса е контейнери за кърма - пликчета, имат и място за надписване от кога е кърмата на Медела 25 бр. за 18 лв, изглежда ми практично и удобно, разграфени са и с милилитри.
ААА за таткото....на моменти е паника, но всъщност много го е страх, напълно неадекватен. Има моменти на просветление в които започна на мисли като баща, но общо взето е много рядко, в началото изобщо не осъзнаваше, че наистина ще имаме дете, сега вижда корема но го страх да ме пипне, много рядко сам се престрашава да докосне корема ми.
За тях според мен е по-трудно, на нас някак ни е вродено, а и детето е в нас, за тях е по-страшно и странно може би. Мисля си, че като видят децата се променят. Или поне се надявам да е така..
А лошите ми мисли се свеждат до това да усеща мъжа ми, но то това не е от сега 😂😂😂
Аз ходя до 2 на работа, защото не ме свърта, после спя, малко разходка и пак спя. По някое време се яде /около 5-6 пъти на ден/ та няма време за мисли.
Ние сме готови с покупките изцяло, добре че имам приятелки, които ще ни дадат много неща, ако трябваше да купуваме всичко без да се изхвърляме 5 000 лв не ни мърдаха.
А това ще е нашето костюмче за изписване.

# 64
Благодаря за темичката, spooky. Нека я напълним само с хубави новини.

Купихме по 3-4 дрешки от вид и то гледах да са в различни размери- от 0-3 и от 3-6. Останаха само още 2-3бр ританки и 2-3бр камизолки. Ще видим дали най-малките, ще станат, нямам си и на идея, но ще се взима и в движение, то е ясно.
Относно кърменето и аз имам желание да опитам и дано се получи успешно. Майка ми ни е кърмила и мен и сестра ми до към годинка и се надявам и при мен да стане. Иначе гърдите ми пораснаха още в 4-5 месец и чак се зарадвах, тъй като съм си дребна и с малък бюст.
А относно ММ, той сякаш не показва притеснение от предстоящото събитие, но може би след раждането, ще е друго яче. Дава го спокойно за момента, учудващо чак. Иначе си има своите нервности на моменти, относно работа или други битови несгоди.
Легълце с люлеещ механизъм и повивалник с чекмеджета закупихме миналия месец, заедно с количката 3 в 1 и спален комплект, както и дрънкулки за леглото, матраче и шезлонг-люлка. Взех шишенца на д-р Браун антиколик за всеки случай, понеже се притеснявам за кърменето. Остана да си намеря стерилизатор за шишенцата, ама мисля да е втора ръка, а помпа за кърмата, ще видя след раждането дали, ще ми е необходима и тогава ще взимам. В общи линии останаха козметиката и нещата за болницата. Гледам да мисля само положително и така се радвам, че скоро, ще се видим с малкия и ще усетя, какво е майчината прегръдка и любов 🥰

# 65
Дагни, как си? Надявам се, че се е нормализирало кръвното.
Аз съм в болничен от 4 месеца насам и съм доволна, че взех това време за себе си, много се отрази на цялостното ми спокойствие, че имам време да свърша всички планирани неща. Готова съм с покупките, разопаковах дрешките и отрязах етикетите, остава само да ги изпера и наредя окончателно. Количката е сглобена, само кошарката остава. От страна на ММ не усещам напрежение и притеснение, дразни си ме както обикновенно, осовено, когато каже "Тези хормони...", направо полудявам, а аз съм супер спокойна през цялата беремнност, въобще не страдам от рязка смяна на настроения или някакви особени изблици.
Момичета, особено мамите за първи път, желаете ли да получите помощ след раждането от някоя баба? Аз майка ми я подготвих, че ще я повикам, ако имам нужда. А със свеки още не сме говорили. Но ако ще има баба предпочитам да е майка ми. За сега планът ни е ММ да си вземе отпуск по бащинство и да се гледаме тримцата в първите дни.

# 66
  • София
Ние също планираме ММ да си вземе 2-те седмици бащинство след изписването, пък след това ще викам мама да ми помага. Свеки е на работа, така че няма да има много възможност да помага, много удобно се получава засега. С двете бебета със сигурност ще ми трябва помощ в началото.

ММ е супер спокоен, внимателен, даже е взел да чете една от книгите за бебета, които са ми дали. Смеем се каква съм тромава и все по-малко уплашен става да ме пипа по корема.

Дагни, как си? Дай рапорт за това кръвно.

# 67
Дагни, и аз те мисля. Нормално е да реагираш, цяла бременност се пазим от какво ли не. Щом се чувстваш добре, забрави за случката. И да я обсъждате, само ще се напрегнете.
Второ дете ми е, но ще разчитам на мама, ще ми е достатъчно да идва през ден, да помага с прането и готвенето.  Баткото ще си продължи с ходене при свеки през работната седмица, така че задачите са разпределени. Таткото ще си вземе отпуска също. Моля се малката да е кротушка, та нощно време да не го ангажирам. За деня ще има достатъчно задачи. Другото ми притеснение е колко бързо ще се възстановя от секциото. Честно казано с първо бебе нямах особено нужда от помощ. На втората седмица ми писна да ходя и да командоря, като мога да си свърша нещата сама. Стига да имам продукти за готвене, и някой да ми носи кошовете с пране, други ядове нямах в началото. Все пак разчитах някой да ме отмени за 2 часа да свърша мои работи. Не можех да оставя за повече, че не искаше шише и си бяхме като скачени съдове.

# 68
  • София
С баткото викнахме майка ми да спи вкъщи за две вечери, че и двамата с мъжа ми гледахме като треснати. Ми тя буквално спа, баткото беше много кротко бебе от началото и нямахме проблеми. Сега мисля, че ще ми трябва повече помощ с баткото в началото, а и той е голям ще има нужда от повече внимание. Мъжът ми ще си вземе двете седмици бащинство и после ще е хоум офис няколко дни от седмицата. Иначе като цяло сме спокойни, все пак имаме някакъв опит Smile
Мен пак ме почнаха киселините, два дена направо умирам.
Дагни, спокойно едва ли от едно парче торта ще стане нещо. Но си е неприятно това несъобразяване. Дано ти се е нормализирало кръвното, че то е по-опасно.

# 69
  • София
Дагни, как си?

Ооо за киселините и моите се върнаха и направо изгарях няколко вечери и не можех да спя. Днес съм на тонове и преглед и ще питам АГ какво да правя с тях. Засега пия газирана вода, но е прекалено краткосрочно решение.

Майка ми ще постои няколко дни в началото, но и ММ ще вземе дните бащинство плюс, че ще работи хоум офис до края на годината. Дори декември мислим да пусне повечко дни покрай празниците и малко от януари.

# 70
Момичета, за моя изненада също ме споходи проблемът с един хемороид, за сега, надявам се да няма повече. Grinning Не ми се беше случвало, нямам проблем с ходенето до тоалетна по-скоро го усещам като напрежение в тази област. Въпросът ми е към по-запознатите попринцип проблем ли е това при естественото раждане? Предстои да питам и АГ, но все пак...Cry

# 71
Аз като майка за пръв път си мисля, че предпочитам да се справяме сами. Мъжът ми и без това ми помага много, майка му си направи устата, но за сега сме я предупредили, че не искаме да идва. Да видим. Ако исках помощ, то би била от моята майка, само че ... нея я няма...
Аз тъкмо се връщам от 3тата фетална, в 29.3г.с, вече е 1.5кг младежа, всичко точно, но си седи седалищно и май почва да ме притеснява.
За хемороидите и аз това се питам, и все ме е срам да обсъждам въпроса с АГ, но на следващото ми посещение май ще го повдигна. Надявам се не е пречка за естествено раждане, но най-верочнтно ще се засили проблема след раждане.

# 72
Dagny, надявам се, че си добре вече Hug
Аз ще разчитам на майка ми. Тя живее много наблизо и работи от вкъщи. Децата така или иначе често се присещат, че им се яде нещо и ходят при нея да им готви, така че за част от готвенето се надявам да ме отменя и затапред. Също и понякога за развозването им напред назад. Ще видя как ще си напаснем режимите
Взех си под наем една рейнбоу и сега си чистя на почивки. Голям кеф е тая машина, винаги съм се чудила как хората дават толкова пари, но то си е зарибяващо, като видиш какво излиза от уж чистата ми къща.
Сега за първи път ми се случва бебешките дрешки да са ми от различни марки и магазини и установявам, че от 50 до 50 размер има разлика. Аз имам малко дрешки 50 размер, за първия месец. С големия бях взела от 56 натам (Mothercare) и му бяха големи в началото (роди се 3200 и 51 см.). Ще видя и колко ще се свият при прането
Любче, страхотен тоалет 💐

# 73
Дагни, как е кръвното?
Момичета,дайте съвет какво да правя за отхрачване , от гърлото ми тръгнаха сополи и сега и храчки, започнах инхалации с физ.разтвор, какво друго да предприема.

# 74
  • София
Здравейте, вече нямам кръвно.
Много време ми отне снощи да го смъкна обаче. Моментът със 158/99 беше кратък, но дълго време се задържа над 140... Мисля, че около 2 часа. После още 2 часа беше около 135/92 и след 00:00 почна да спада постепенно. Тази сутрин си е обратно в нормата за мен (около 120/80).
Писах на АГ-то ми по Вайбър след като писах на вас и тя ми каза 2т допегит и в 00:00 още 1т. Милата ми пишеше през час да ме проверява. Тази сутрин пак. Каза ми за всеки случаи и днеска да взема 2х1 допегит. Отделно снощи пробвах всичките ви илячи, без грейпфрута, защото нямах. Май от чесъна нататък почнах да свалям.
Още не съм я питала за белтъците, че станалото станало, не искам да я спамя.

А за помощ с бебето ще имам нужда. Нищо не ми е подготвено, дори не знам къде ще живеем и какво ще правим като дойде термин. Но с такива малоумни роднини по-добре да си живея под някой мост с кучето и бебето, отколкото да ги допусна да ми ''помагат''.
Доверието е загубено безвъзвратно. Иначе си мислих как свекървата ще готви и носи като имаме нужда, но не. Не искам да я виждам и чувам, като ли да ѝ ям храната.

Вили, на мен за отхрачване винаги ми е помагало Геломиртол форте. Мисля, че съвместим с бременност. Питай АГ-то, ако се интересуваш.

Общи условия

Активация на акаунт