Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са преживяванията на други майки с кърменето и какви са техните стратегии, препоръките за избор на помпа за кърма и опит, както и препоръките за кърмене и опита на други майки?
Какви са препоръките за стимулиране на производството на коластра и избор на помпа за кърмене след цезарово сечение?
Какви са препоръките за кърмене и цедене в болницата след секцио?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са преживяванията на други майки с кърменето и какви са техните стратегии, препоръките за избор на помпа за кърма и опит, както и препоръките за кърмене и опита на други майки?
Майките споделят различни преживявания при кърмене, като някои се сблъскват с предизвикателства като недостатъчно количество мляко, отказване от биберон, запушени канали и други. Важно е да се отбележи, че всяка майка избира стратегия, която най-добре отговаря на нейните нужди и тези на бебето. Изборът на помпа за кърма може да зависи от индивидуалните нужди и предпочитания; някои препоръчват ръчна помпа в началото, докато други са доволни от електрическата. Важно е да уважаваме избора на всяка майка, тъй като кърменето е важно, но не трябва да се налага.
-
Какви са препоръките за стимулиране на производството на коластра и избор на помпа за кърмене след цезарово сечение?
Според опита на майките, за стимулиране на производството на коластра след цезарово сечение се препоръчва използването на ръчна помпа в болницата, тъй като тя създава по-силен вакуум. След този период електрическата помпа може да бъде по-удобен избор. Важно е да се отбележи, че изборът на помпа зависи от индивидуалните нужди и предпочитания на майката.
-
Какви са препоръките за кърмене и цедене в болницата след секцио?
-
Какви са препоръчителните начини за справяне с хълцането и какви са нормалните честоти?
-
Какви са причините за болки в таза, кръста и краката по време на бременност и как могат да бъдат облекчени?
мои килограми не съм мерила, аз съм бременна само от бричовете до под гърдите, и въпреки, че отглеждам прекрасен корем и дупе, останалото са кожа и кости. Не е съвсем честно, защото можеше поне на бюст да ми тръгне, ама явно и този път залагаме на дупето 🤣
. Имам само два комплекта 56 и един 0-3. Честно казано разликата е 1 пръст в дължината на крачолчето и ръкава. В магазина ще сравня двата размера и ще реша, но май направо 0-3 ще взема.
; също не ни е решен въпросът с легълце и скрин (имаме това на баткото, което е от "Вис виталис" дървено с люлеещ се механизъм, много стабилно и ставащо и за юноши като се разглоби, "превърнали" сме го в юношеско, обаче таткото не знае още дали ще може да го сглоби обратно и се чудим дали да не вземем кошарка на две нива - нищо, че имаме 2 други, но на по едно ниво, или да пробваме да го сглобим обратно това в бебешко). Подредила съм дрешките на една голяма маса, завити с чаршаф и чакат включване; аз имам около 2 месеца, които бързо се търкулват, особено когато таткото е ангажиран много и едва "отскубва" по някоя събота и/или неделя, за да решаваме "стратегически въпроси"
и трябва някой да я сложи в ред. Та много време за мислене не остава.