ОКТОМВРИйки 2020 - тема 5

• 35 448
  • 774
  •   1
Отговори
# 630
Честити първи бебета в групата! Да са живи, здрави и с много късмет и скоро да сте си вкъщи на спокойствие!

Момичета, моля, помогнете с едни резултати, че док не ми вдига, а много се притесних.

Общ белтък серум ми е 62.9 при реф стойности 66 ‐  87, албуминът ми е ок 39.6 (от 35 ‐  до 52).

Четох, че при нисък белтък се влизало в болница и се изплаших много. В 34 седмица съм, нямам отоци и не съм напълняла и грам.

Някой знае ли, какво значи това?
Ако останалите показатели са в норма най-вероятно ще ти изпишат да пиеш протеин. Аз моя го вдигнах доста и то с не много редовен прием. Освен това е хубаво да увеличиш приема с храната. На всяко хранене трябва да присъства под някаква форма- месо, риба, яйца, млечни. Но най- сигурно е с добавка. Следящият те гинеколог ще ти даде повече информация

# 631
  • София
Dragoness,
Извара, повече протеинови храни и протеин за пиене.
Важното е че сте го хванали.
Друго важно е да няма белтък в урината.
Flowers Hibiscus

# 632
Благодаря ви, дами. Аз съм на високопротеинова диета (нвд), заради гестационен диабет и ям точно месо, риба, яйца и кисело мляко. Последните десет дни обаче трябваше да включа и пълнозърнест хляб (заради прекомерно отслабване на мен и ненаддаване на бебето) и то стана за сметка на част от месото и явно от там идва този резултат. Сега ми се изяснява картината.

Още веднъж мерси Flowers Rose

# 633
Dragoness, общият белтък, серум ми е 60 при долна референтна 66. Каза ми АГ да пия два пъти по една мерителна лъжичка Суроватъчен белтък- изолат. Аз пия по веднъж най-често. За болница въобще не е ставало дума

# 634
Моят белтък е 63 от последното изследване преди седмица като за втори път пада под долна граница. Не е ставало дума за болница изобщо. Д-р Богданова каза да пия протеин и аз си взех Pregnaco 7-8-9, но не е казала непременно да е този. Предният път успях с храненето да го вдигна, но сега покрай проблемите с венците ми е по-трудно с месото. Мисля си, че е нормално да пада повече в късна бременност когато бебето расте толкова интензивно и дърпа каквото му трябва.
Също така си купувам Skyr от Лидл. Нещо средно между извара и кисело мляко е...не мога да преценя кое е по-гадно ама му свикнах вече, с плодове става (при ГД обаче те не са опция вероятно). Съдържа около 35гр протеин на кофичка, а е 0% мазнини.

# 635
Релакс, честито бебенце ! Да ти е здравичко и щастливо ! Revolving Hearts
В Лидл пак ще има от 10 септември гащеризончета и сутиени за кърмене. Аз още нямам сутиен и ще ги тествам. Иначе си поръчах от Алиекспрес уж подходящ размер, ама ме задушава, изобщо не става... Умалени са. А в сайта на НМ нищо не е останало. Не мога да им чакам новата колекция, която ще е незнайно кога.

# 636
Здравейте, успях да мина на преглед през док.Милчева в 34г.с+1ден бебчо е 2245гр Simple Smile Док. каза, че всичко е наред и върви нормално.
Бебчо все още е седалищно, което към момента е предпоставка за секцио.
След две седмици, ако ще раждам в Щерев, трбява да мина на преглед през анестезиолог, кардиолог, док.Григорова и трябва да пусна и кръвни изследвания(до сега сме ги пускали винаги в началото на месеца, но сега ще ги направим в 36г.с.)
(Не са ми дали списък какво е необходимо за раждането).
Аз все още съм в дилема къде да раждам, има ли други мами който все още не са решили.

# 637
Аз сутиени взех още в началото и от ХМ и от Алиекспрес (не знам дали не сгреших, че може би сред раждането ще се промени размера...) Та от алиекспрес 2 поръчах и останах супер изненадана, супер удобни са. Единия и на мен лекичко ми стяга, но зависи от съответния продавач /марка.

До момичетата, които вече ходят на тонове - как се случват нещата от тук нататък с нормалните прегледи. Док ми каза, че започваме тонове веднъж на седмица, това значи ли че няма да имаме преглед или след тоновете ще се гледаме или как става Rolling Eyes Моята докторка има приемно време само в един определен ден от седмицата.

# 638
Аз сутиени взех още в началото и от ХМ и от Алиекспрес (не знам дали не сгреших, че може би сред раждането ще се промени размера...) Та от алиекспрес 2 поръчах и останах супер изненадана, супер удобни са. Единия и на мен лекичко ми стяга, но зависи от съответния продавач /марка.

До момичетата, които вече ходят на тонове - как се случват нещата от тук нататък с нормалните прегледи. Док ми каза, че започваме тонове веднъж на седмица, това значи ли че няма да имаме преглед или след тоновете ще се гледаме или как става Rolling Eyes Моята докторка има приемно време само в един определен ден от седмицата.
Аз влязох от 29.08 в 45 дневния и на ЖК ми казаха, че сега прегледите са на две седмици. А относно тоновете си ходя при другата докторка в МД и ги правим всяка седмица. Вече, ако минеш термин и бебчето не се е появило се правят тонове всеки ден по два пъти. Даже мисля, че приемат в болница за следене.

# 639
Сиси, аз ходих веднъж на тонове. След това имах и ехограф. Следваща седмица пак така ще процедираме. Всеки случай е индивидуален, но най-често са веднъж на седмица, с влизането в деветия месец.

Аз съм от ноемврийките, в 30г.с. съм, но имаме повод да ги следим от толкова рано.

# 640
И аз се чудя още къде да раждам. Става въпрос за Пловдив - Хирургиите/където раждах първият път/ и Пълмед.
Дали да се поглезя или да си ходя в държавната болница? За какво ги плащаме тези осигуровки? Минали са 13 години от първото ми раждане Dizzy Face и чувам, че доста са се променили нещата в Хирургиите към по-добро. Първият път са ме зашили доста нескопосано, едно светило, което тогава беше в началото на кариерата си. Белегът е крив и изпъкнал. Но се възстанових изключително бързо и нямах болки.
Сестра ми си прави женска операция в частна клиника и белегът и едва се забелязва.
В Пълмед са страхотни, там бях на диагностични процедури преди инвитрото. Познават се със следящият ме гинеколог.
Ей такива неща ме терзаят. Имам проблем с вземането на решения по принцип.

# 641
Аз бях във Вторник на тонове  и после следящия само ги погледна  , другата седмица пак съм на тонове  и след това и преглед . Сигурно на 2 седмици ще има преглед  , а всяка седмица са тонове .

# 642
Честити бебчета, Релакс и Зайчето! Да са много здрави, щастливи и да растат безгрижни. На вас желая леко възстановяване и скоро да сте си вкъщи и да се радвате взаимно!

# 643
Аз от 34 г.с ходя всяка седмица на тонове и през две седмици ЖК. Или казано точно.. една седмица само тонове, следващата тонове + преглед.

# 644
Всяка седмица съм на преглед, като се съобразявам с графика на доктора и предупреждавам, че преди това съм за тонове. Но аз ходя всяка седмица от началото на бременността, не съм за пример. Тоновете знам, че вървят по принцип всяка седмица вече

Общи условия

Активация на акаунт