ОКТОМВРИйки 2020 - тема 5

• 35 448
  • 774
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Релакс, да ви е жива и здрава госпожицата. Да ви радва и борбено да премине през предизвикателството. На теб бързо възстановяване.

# 616
Релакс90,честита рожба!Нека расте жива и здрава,много щастлива и обичана,а на теб бързо възстановяване и в най-скоро време да си се гушкате!

От днес започва моя 45 дневен майчински преди раждане.Минах преглед, всичко с бебето е наред, само размерите на главичката му отговаряли 1 седмица назад,но то така си върви от самото начало. Иначе на килограми е докароло до 2000гр. Единственото което ме притесни е,че се видяха намалени околоплодни води и ми изписаха някакво лекарство(не мога да разчета рецептата).Надявам се да успея да устискам до октомври с тези води.

# 617
Релакс, честита да ви е малката борбена принцеса! Желая ви скоро да си се гушкате и радвате една на друга 🥰

# 618
Честито момиченце  , да е жива и здрава и бързо възстановяване и на двете Simple Smile

# 619
  • Бургас
Честити бебчета, момичета! Бързичко да се адаптират и да качат нужните грамчета малките девойки, а вие бързичко да се възстановите! Много здраве и сила им желая на принцесите и скоро да се гушкате Heartpulse
Дели, ти как си? Стабилизира ли се шийката?

Аз май го закъсах. Вчера докато водих малкия на консултация в 16:15 (тогава ми беше часа, в най-големите жеги) вдигнах кръвно ... 140/95 ... при мен нормалното без бременност е 120/80, а при бременност дори пада малко 110/70-65. Понеже ми е за първи път в живота да вдигна кръвно, буквално не знаех какво да правя. Легнах и изчаках да ми стане мааалко по-добре, хич и не ми дойде на ум да звъня на док. Чак като се посъвзех му се обадих и той естествено ми се скара доста сериозно. Каза при втори такъв случай да си хващам багажа и в болницата, като първо задължително му звъня. Като затворих се паникьосах яко ... какъв ти багаж ... аз още нищо не съм подготвила, няма ни багаж, ни изпрани дрешки, ни нищо. Малкия още не е тръгнал на ясла, плана ми беше сега към 15ти да го пускам и да имаме поне месец адаптация преди бебето да дойде. Въобще яко се сдухах. Сега стоя на хладно, не смея да изляза на вън, не смея да вдигна малкия ... меря кръвното през час-два и се моля да не се повтори случката.

# 620
  • София
Релакс90, честита щерка Heart да расте здрава и да те радва много!

Solace, аз съм с холтер от понеделник и гледам какви ли не странни резултати. Общо взето на всяко замерване (през 15 минути са) ми е ново 20...
Вчера в 16:00 и аз вдигнах, само че 159/129. Верно, че го вдигнах само за 10минути, но пак е доста зле. След 2 часа съм на кардиолог да видим ще ме бъде ли.
Иначе 140/85 си дигам ежедневно за кратко време. Нормалното ми е 120/80.

Кофти работа... Гледам да не се паникьосвам и се надявам на адекватна помощ. Ако някой го интересуват кръвно-налегналите въпроси, ще репортирам какво-що като знам повече.

# 621
  • София
Солас, може да е еднократно нещо от жегата. Стискам палци да не се повтори.

Аз все още лежа в Шейново на системи магнезий. Шийката е все така скъсена, пиранките растат, вече са по над 2 кила всяка. Докторът иска да влезна поне в 33 седмица, за да ме пусне вкъщи, и то с обещанието да продължа да лежа. Чакам да ме прегледа и да реши.

Моят багаж и цялата къща са на плещите на мм и мама, преместват, подреждат, сглобяват креватчета. Аз им пращам списъци, те действат по тях. Напоръчах разни неща онлайн, мисля че сме вече готови.

# 622
Релакс, честито момиченце! Да е здрава и много борбена. А на теб бързо възстановяване и кураж!
Аз днес се връщам от преглед и бебка вече е 2900, като нещата ще се случат почти 100% през септември и докторката ме зарадва, че не вижда пречки за нормално раждане. Моите дилеми относно раждането продължават като вече до петък окончателно трябва да реша къде да бъде- в Щерев, където се следя или в Надежда, където съм била на един преглед до момента преди 2 месеца,  но неонатологията е по-добра. Някои ако има преки отзиви моля да сподели. Ужасно се ядосвам каква нерешителна патка съм и как не мога едно решение да взема.

# 623
Релакс, честито момиченце, живо и зраво да е!

Re3ya, и аз от днес съм 45 дневен.

Младежите са по 2300-2500гр. 34г.с., но вървим към секцио, защото сме седалищно и напречно, а шансовете да се обърнат клонят към 0%, от месец и половина все така си седят!

# 624
Релакс, честито момиченце! Пожелавам й да расте здрава, игрива и много щастлива. Скорошно възстановяване на теб и по-бързо да заякне малката и да си се гушкате у дома.
Аз от 10 дни имам болки отзад на таза като вървя, започва да ме боли и едната буза на дупето и от там и крака, а на кг. не съм качила толкова много (7-8кг.).

Последна редакция: ср, 02 сеп 2020, 17:28 от vili123

# 625
Да са живи и здрави всички появили се бебчета! Two Hearts
Бързо да трупат грамчета а на мамите бързо и леко възстановяване Simple Smile

Jam Jam ако се колебаеш между Щерев и Надежда, мисля че няма какво да се притесняваш и да го мислиш разликата между двете родилни отделения е драстична от гледна точка дори и на отношение...
И това че в Надежда е една от най-добрите неонатологии, мисля че рязко накланя везната в полза на Надежда...
Всичките ми близки родиха в Надежда в близките 2 год и всички са много доволни.

Аз днес бях на тонове за втори път 35г.с и се оказа че съм с контракции на 10 мин. Притесних се надявам се да устискам поне още седмица и нещо... изпратиха ме вкъщи да лежа и магнезии...

# 626
Релакс честито бебче! Да е здрава и силна малката принцеса!

Аз от днес съм вече в 9 месец. На преглед съм в петък и ще видим как се развиват нещата. От 2 дни обаче глезените не мога да си ги видя. Пия по 3л вода, движа се, вдигам краката,когато мога и пак са много отекли. Запчвам леко да се паникьосвам. Каката ще е първи клас, за бебето имам още неща да купувам. Не съм прала, подреждара и така. Дано успея поне каката да изпратя на училище.

# 627
  • Пловдив
Релакс, честита рожба, да е жива и здрава, скоро ще я гушкаш.

Аз днес минах и втория прегред при очната - разписа ми естественото раждане, дано друго не се обърка до финала. Утре влизам в 9 месец, чака ме чистене и подреждане на етажа, сглобяване на кошара, подреждане на бебешките неща, последни покупки. Трябва и през фризьорката да мина, още умувам и май ще откажа, часа за последната ФМ /без това таткото пак не може да присъства/.

# 628
Релаксче, честита да ти е малката принцеса, да расте здрава и щастлива! Heart
Дели, Съни, стиснати палчета от мен Hug
Аз си купих тениски-рокли, които ще превърна в нощници, и чехли. Това съм направила. Мебелите на бебка дойдоха, стоят в кашони. Количката по-скоро сме я избрали, в понеделник ще поръчаме. След голямо маневриране и качване на "бордюри" (импровизирани в магазините, това на мен ми е тестът) се спрях на Jane и Cybex. Първите въобще не ги включвах в сметките, но останах очарована от това колко са маневрени. В крайна сметка май ще е сайбекс, имаме още няколко дни за размисъл. А моите любими Макларън са станали още по-добри, просто съм влюбена в тези колички

# 629
Честити първи бебета в групата! Да са живи, здрави и с много късмет и скоро да сте си вкъщи на спокойствие!

Момичета, моля, помогнете с едни резултати, че док не ми вдига, а много се притесних.

Общ белтък серум ми е 62.9 при реф стойности 66 ‐  87, албуминът ми е ок 39.6 (от 35 ‐  до 52).

Четох, че при нисък белтък се влизало в болница и се изплаших много. В 34 седмица съм, нямам отоци и не съм напълняла и грам.

Някой знае ли, какво значи това?

Общи условия

Активация на акаунт