ОКТОМВРИйки 2020 - тема 5

• 35 424
  • 774
  •   1
Отговори
# 90
Ние сглобихме гардеробчето и скрина за бебчо, остана на изпера и подредя дрехите. Количка, легълце и помпа ми дадоха приятелки, много са запазени. Общо взето останаха да купим някои неща за мен за болницата, протектор за матрак,одеалца и разни дреболийки. Мисля да купувам в движение, за да не се задръстя с излишни вещи.
Моят татко също го дава спокоен, но съм сигурна, че колкото повече наближава, толкова повече го удря шубето Simple Smile))
Охх, и аз съм като вас, хич не обичам някой да ми помага и да ми се мотае излишно. Мисля да не избързвам, а да оставя нещата на естествен ход, пък ако всеки и майка ми напъват да идват често  ще говоря с тях, че искаме самостоятелност и са добре дошли с грижите само при необходимост и молба от моя страна .
Напоследък имам по-засилено и обилно течение. Скоро пусках секрет и всичко излезе чисто, но знам ли... и като слушам как много майки раждат преждевременно заради някакви вътрешни инфекции и ми се накъдря прическата
Моя бебо е с главата надолу от доста време и усещам движения от бокса, футбола и ръгбито едновременно над пъпа. Понякога е мега активен и се чудя какво налага това ритане, но сигурно човека си прави интересно вътре и се раздвижва Simple Smile
Момичета, на мен много бързо ми върви това време... кога бяхме 4,5 месец, а вече сме 7-ми! Опитвам се максимално да се наслаждавам на оставащите дни
Ох, с всеки изминал ден ставам все по-тромава, болят ме краката и все едно съм с бетонни ботуши, едва ходя. Отделно това разпъване на таза си ме тормози, но... каквото е

# 91
На помощ няма на кой да разчитам, освен на мен и ММ. Родителите и на двамата са над хиляди км. , няма как да дойдат. Майка ми ще се опита ноември, но всичко зависи от обстоятелствата с тази пандемия. Но аз съм и свикнала след 2 деца , които изгледах почти сама. А и предпочитам без помощ от някой, за  да ми се мешат в нещата.
  Моето бебе все се върти още : единият път е главично, после напречно, после седалищно. Ритничета усещам навсякъде: долу в мехура, горе над пъпа, отляво, отдясно. Дано да се завърти вече главично, че да не го мисля. В четвъртък съм на ФМ , ще се види как е сега.
  И аз съм готова почти. Остана да взема козметиката за бебо, още някои неща за родилното, да изпера дрешките и изгладя и в началото на септември, като вляза в 9-я мес. , да се отдам на почивка и чакане.
   Колан след  предните раждания ползвах най обикновен от аптеката за 5-6 лв. за малко. Но при кърменето матката се свива и корема се прибира. Но то зависи и какъв корем сте имали преди това: аз почти нямах и бързо ми се стегна.

# 92
Бях ужасно слаба преди първата бременност и с никакъв корем, но след секциото не се прибра с месеци, въпреки кърменето. Явно слаби тъкани, не знам какво беше, но тепърва ми предстои борба с диастазата. И пъпчето не се прибра. Много си мисля за колан, но не съм запозната след секцио какво се препоръчва. Живот и здраве като мине всичко, ще питам доктора.

# 93
  • София
Пийте по 1-2ч.л. хидролизиран колаген /за предпочитане от говеда/ след като родите. Помага много за съединителната тъкан и прибирането на корема.
Мацките с къси шийки даже е по-добре от сега да го пият. АГ не ми препоръчва на мен примерно, защото мойта шийка е 4см. Каза ми обаче, че много помага при късите шийки и риск от преждевременно раждане по повод шийката.
Та аз лично моят колаген го отлагам за веднага след раждането.

Да се похваля малко: май сме отрепали уреаплазмата! Новият ми ПСР излиза негатив Heart Една тревога по-малко Heart

# 94
Като стана дума за салмонела, много ли е опасно ако съм пипнала ? Днес цял ден имам спазми заради едни престояли сурови бадеми, които ядох.... Макар и да е малък шансът от зараза, притеснявам се вече.. Само дето никой не ми ги е дал, сама съм си виновна. Уж пакетирани бяха, ама отдавна отворени. 😖

# 95
  • София
Е не, от бадеми няма как. Суровият бадем по принцип си е тегав за смилане, за това те боли коремът.
Следи се за разстройство, главоболие и гадене, разбира се.
Но аз се обзалагам, че всичко е ок.

# 96
Не съм ползвала колан, но имах късмет с много бързо прибиране на корема. Първият път даже беше ненормално бързо - на третия ден на изписването бях като дъска. Вторият път пак се беше прибрал до изписването, но беше останало едно като мехче, което от дрехите не се виждаше, но си го имаше. След две три седмици се махна. Сега очаквам да е най-бавно, но с упражнение и кърмене пак ще се прибере

# 97
  • София
Аз да се отчета след днешния преглед. Бебо не го гледахме Grinning След 2 седмици ще се видим и тогава ще го погледне, че последната ФМ била скоро минала. Пусна ми пак всички изследвания, които правих в началото. Остави само тези СПИН, сифилис, хепатит Б и С, защото са ми валидни до 17.09. Ако не съм била родила до тогава на 18.09 сме щели да ги пуснем. Аз обаче мисля като ходя сега в 36гс да ги пусна направо, че ми писна да ме бодат Grinning Малко се шашнах като каза това с раждането, нещо ми идва много близко, аз съм се настроила, че ако не е 2.10, то ще е някъде след 20.09. Също говорихме къде и как мисля да раждам и, че трябва да мина очен преглед. Мисля тази работа да я свърша другата седмица.

Тези дни мисля да приключа с малкото останали неща за малкия (термометър, четка за почистване на шишетата, ей такива) и да се захвана да си набавям неща за родилното. Онзи ден сънувах, че съм тръгнала да раждам, а не само не бях стегнала чантата, а даже нямах нищо купено и просто най-кротко си чистих в нас. Та и това малко ме сръчка да почна да приготвям едно по едно основните неща. Чудя се само за стягащия колан, може да си взема някой по-евтинджос, защото не знам колко ще го ползвам. Не знам дали и да го взимам в родилното.

# 98
Аз току що се връщам от 3та ФМ, всичко е точно...нооо доктора наблегна, че детето е много голямо, днес го измериха 45 см, 2 429 гр., Каза че при толкова голямо бебе ако изкараме до термина, има голяма вероятност да се наложи секцио, даже кажа че по груби прогнози ако не родя до 15-20 септември, да се готвя за секцио. Силно се притесних, утре съм пак на преглед при моя си док ще трябва да го обсъдим този въпрос сериозно. Хич не ми се иска да ме режат, не че няма да го преживея, но не ми се иска. Иначе е разположена гранично, не можахме да видим личицето защото си беше налапала единия крак и съответно двете ръце и крачето й бяха пред лицето. На края на прегледа пак опита да я види, но двете юмручета пак бяха пред лицето. Е явно е срамежлива девойка

За мамите от Пловдив да кажа, че в Селената има всеки вторник курс за родители, утре темата е кърмене, лекциите са безплатни, само трябва да се запишете. Не е задължително да ходиш там на лекар, миналия път имаше, които докторите им не израждат там, но забравих да ви пиша по-рано.

# 99
Олеее, колко сте изписали днес Heart Eyes .
Моя мъж освен бащинството си е оставил и 10 дена отпуска и съм много доволна. Ще си гледаме бебчо и ще свикваме един с друг. Само ме притеснява, че бъдещият тати спи много леко и доста ще му нарушаваме съня. Той казва, че ще има месец да свикне и няма проблем.
За помощта, аз не искам много, но все пак свеки е на долния етаж и като се прибере от работа ще мога да го оставям на нея и спокойно да свърша нещо, ако има нужда. Пък и тя е мераклийка - това ще и е първо внуче. Но за къпане и основни неща, помощ и съвети не искам.
Иначе дъщеря ми е на 13 и мога да разчитам, например да пусне пералня, да отиде до магазина и такива дребни неща. Решила съм в никакъв случай да не я ангажирам с бебето, само ако сама пожелае.
Моя мъж не изглежда стресиран от това, което му предстои, не че трябва да е. Май още не може да осъзнае, че ще става баща. Общо взето сме спокойни и двамата.

# 100
  • София
Пусна ми пак всички изследвания, които правих в началото.
Кои са те?

Мами, да ви питам, вас правиха ли ви TORCH в началото на бременността? И ако да - имахте ли IgG за нещо друго освен за рубеолата?
На мен ми пусна торч в 16та седмица, а сега ми каза, че иска само цитомегаловирус и токсоплазмоза пак да пусна. Не ми обясни защо, но било важно. Забравих обаче в коя седмица да си ги пусна. Бях на преглед миналата в 28г.с. и ще ходя пак чак 34г.с. Та кажете ми, моля ви, ако и на вас са ви предписали токсото и цитомегалото за коя седмица ви казаха...

Lyubka_89, и мойто върви голямо. Страх ме е какво ще видим след 2 седмици на ФМ.
Днеска като влизах да си купя сладолед ме питаха тия дни ли го очакваме Dizzy Face Лошото е, че напоследък често получавам подобни въпроси. Заговарям се с много непознати, докато разхождам кучето и те нямат идея, милите, че ми остават още 2.5 месеца :х Баси..

# 101
Някой беше питал как усещаме бебето - аз днес се учудих много, защото бях сигурна че краченцата са му долу в дясно, защото все там ми мести корема и го усещам. А то там беше гръбче/дупе, явно тях усещам нещо се гъне Smile

# 102
  • Пловдив
Любче, не се шашкай, накрая бебето маже да си е абсолютно нормално като кг и дори до термин да се стигне. Сума ти жени са родили естествено и безпроблемно деца над 4кг.

# 103
На мен чат пат ми отстъпват място на опашката  в магазина. Много са мили. Но аз не се възползвам, а само благодаря... това в случай че видя, че отстъпващият има по-малко неща от мен.
Бъгва ме обаче, че никой не ми отстъпва ред в лабораторията. Цибалаб имат политика бременни и майки с малки деца да влизат с предимство, но точно в тази, в която ходя (до хотел Москва), не са разпечатали тази политика и си се редя като всички. А контракциите валят една след друга...
Днес бях в Цибалаб за обременяване и пред мен имаше 10-на човека и излезе една бременна жена и ми каза, че са казали, ако има други бременни да влизат веднага. Политиката им е да не чакаме и аз влезнах пред една жена, която нямаше нищо напротив. Малко ми стана неудобно, че от последна на опашката минах най-отпред. Но никой не каза нищо. Иначе и в магазина се е случвало на два пъти да ме пускат клиенти пред опашката. Казвам, че не е проблем, ама бяха настоятелни и благодарих.

# 104
  • София
Пусна ми пак всички изследвания, които правих в началото.
Кои са те?

Изписа ми ПКК, СУЕ, урина ОХИ и седим., глюкоза, креатинин, урея, общ белтък, албумин, АсАТ, АлАТ, Протромбин. Вр. и фибриноген.

Luybka_89, в коя седмица си? И на мен ми се струва големичко. Или пък просто моя ще е мъник като сравнявам Grinning

Sisi11, и на мен корема много ми мърда от страната на дупето и гръбчето. Първо и аз мислих, че са крачета там като гледах как бута, а после видях на преглед как се е разположил.

Общи условия

Активация на акаунт