ОКТОМВРИйки 2020 - тема 5

• 35 434
  • 774
  •   1
Отговори
# 75
Момичета, минавам само да ви кажа, че има 20% намаление на бебешки стоки в Айко Simple Smile Аз вече напълних количката, че съм толкооова назад с пазаруването и нямам почти нищо все още. Все ми се струва рано и изчаквам, но като ви слушам (чета) май си ми е крайно време да започвам. Grin Извинявам се за рандъм включването, не съм спирала да ви чета, но нямам навика да пиша във форуми и някак не ми идва отвътре Grinning

# 76
Ох, и аз през цялата бременност варя яйцата до синьо, месата ги пека на въглен и не докосвам салата, която не е мита от мен. Но всъщност рискът не е чак толкова голям и най-вероятно белтъците са били наред, особено щом нямаш симптоми досега. Ако толкова се притесняваш, можеш да се изследваш, но мисля, че ако до 2-3 дни няма нито един симптом, няма и смисъл. Възрастните хора понякога правят такива глупости, защото по тяхно време не са имали никакви познания, не са се пазили от нищо и изобщо не се съобразяват. Аз колкото повече чета, толкова повече психясвам, защото намирам нови и нови неща, за които да се притеснявам. Хубаво е човек да е осведомен, но притесненията може да се окажат много по-вредни от едно недоварено яйце.
 Аз искам да питам тези, които вече сте с бебчета в правилната позиция, горе ли са предимно ритничетата ?  Последно бях седалищно и ги усещах долу, сега тръпна в очакване да се обърне и понеже вече много рита около пъпа се чудя как ли е застанал бебокът. Скоро няма да имам прегледи Sad

# 77
tinyfairy, ритка ме асиметрично - крачетата изпъва вдясно на корема. Иначе е главично в таза, няма мърдане там вече. Коремчето ми е кръгло, много напред и ниско, ако има значение. Моя приятелка имаше хубав плавно излят корем под гърдите, тя усещаше ритничета в диафрагмата.

# 78
На последния преглед беше главично. Движенията ги усещам в ляво, дясно, около пъпа, под гръдния кош. Питах изрично как е разположена, така че движенията, които усещам са от гръбче, лакът, краче, ръка. Понякога имам чувството, че се протяга

# 79
Минавам да оставя нещо полезно, който има желание да го прочете. Това е моя лекар 😀
https://agselena.com/%d0%b4%d0%b5%d1%82%d0%b0%d0%b9%d0%bb%d0%b8- … 0%b0%d0%bd%d0%b5/

# 80
  • София
При мен едната е с главата надолу и ме рита в ребрата, другата е с главата нагоре и ме рита в мехура. Лесно ги разграничавам, щото едната е в дясно, другата е в ляво.

# 81
  • Пловдив
Ален мак, с издадения ПИК лицата могат да ползват предоставени от НОИ електронни услуги, които касаят достъп до лични данни, амбулаторната книжка ми трябва за да може АГ да ми издаде 45 дневния болничен.

Дагни, почти съм сигурна, ча съм яла сурови белтъци, че свекървата обича да прави и торти и майонеза, а съм яла тези неща през това време. Отделно, че и кокашките са ни домашни.

Дунда, аз съм от тези, които не желаят помощ, ама ще е малко безочливо, ако го кажа, свекърите са в съседната къща, успокоява ме факта, че са разбрани и няма да се бутат излишно.

# 82
  • София
Ох и моите свекъри са на съседната улица.
За това ще търся друг квартал наесен като трябва да се местим.
Деси, и на мойто свеки яйцата са домашни (от някаква позната обаче) ама те са стояли месец в хладилник, та никак им нямам довече. Верно, че се случва 1 на няколко хиляди да е заразено с нещо, което не е често, но аз съзнателно не бих поела такъв риск.
Ако умирах за даден продукт, щях да поема риска, защото стресът със сигурност вреди, но като не ми се яде на умряло, защо да поемам и 1:3000 ? (груба статистика за салмонела).
Ядът ми идва от това, че изборът ми беше отнет. Rage 
Иначе свекърва ми би била много по-щастлива със снаха като теб дето да си хапва всичко и не се взира допълнително в разните му там здравни теми.

# 83
Нашият бъдещ татко все още май не осъзнава, че не остава много време до събитието и все повтаря,че има време като му кажа какви са ни задачите за вършене. Само бебето да не го изненада и да подрани,че от имане на време не знае какво ще му се стовари на главата.Той си е такъв обича всичко да прави в последния момент,само това ме дразни, иначе много ми помага и ме глези, не мога да се оплача.

За сега нямам намерение да викам никого да ми помага,освен таткото. Надявам се, че ще се справим двамата.

Бебчо последно беше завъртян с главата на долу,но това беше преди месец и АГ каза,че е рано за окончателна позиция защото има място да се върти още. Предстои ми преглед другата седмица и ще разбера как се е разположил,но за сега му усещам ритниците в горната част на корема, ту в ляво, ту в дясно.

# 84
Имам различни усещания при движението на бебето, веднъж е като потупване, като разтягане, като усукване и т.н. Преди последната ЖК бях сигурна, че момата се е обърнала, защото имаше голяма активност високо, около и над пъпа, но АГ ме увери, че освен глава друго няма там. Та или раздава яко юмруци или с главата прави нещо, а моите усещания въобще не я интересуват Joy
Усещате ли да имате някаква привилегия като бременни, имам предвид отстъпват ли ви място в автобус, на опашка в магазин или институция? Защото аз не наблюдавам такъв феномен, не че някой е длъжен де. Даже и аз понякога забравям, че съм бременна, ама корема го напомня вече.

# 85
  • София
На мен чат пат ми отстъпват място на опашката  в магазина. Много са мили. Но аз не се възползвам, а само благодаря... това в случай че видя, че отстъпващият има по-малко неща от мен.
Бъгва ме обаче, че никой не ми отстъпва ред в лабораторията. Цибалаб имат политика бременни и майки с малки деца да влизат с предимство, но точно в тази, в която ходя (до хотел Москва), не са разпечатали тази политика и си се редя като всички. А контракциите валят една след друга...

# 86
  • София
Дагни, аз и в централната лаборатория на Цибалаб ходих - същата работа, чаках си 10 човека, все едно съм невидима.

В събота за първи път една фармацевтка в аптека в Севлиево ме повика отпред, да не чакам цялата опашка. Впечатлих се Simple Smile

# 87
Момичета, ще ползвате ли колан след раждането и какъв? Чудя се дали е нужен или прави мускулите лениви?

# 88
Здравейте мили момичета Blush
Отдавна не съм писала, сега ще наваксам и ще изчета каквото съм пропуснала..
Надявам се всички да са добре, минавам да кажа че до края на седмицата в магазини АИКО има -20% на всички бебешки стоки, купихме доста неща имат избор, може и онлайн да се поръчат. Общо взето имат всичко от шишета и стерилизатори до лигавници, пеленки итн...

# 89
  • Пловдив
Аз нямам намерение да ползвам колан, мисля полека-лека да правя коремни преси, просто така по малко /аз не съм спортуващ тип/. До преди бременността имах много хубав корем, надявам се като вляза в норма с килограмите и нещата да се натаманят.

Общи условия

Активация на акаунт