ОКТОМВРИйки 2020 - тема 5

• 35 492
  • 774
  •   1
Отговори
# 285
Някой може ли да ми разясни процедурата с 45-дневния болничен? Взимам си го от следящия АГ и го нося на работодателя, други задължения имам ли, четох за някакви декларации...?           И още нещо, гледах някакви възглавници против задушаване, които не позволяват обръщане за първите месеци, вие мислите ли да ползвате такива?

# 286
  • София
Не е добра идея това с възглавницата против задушаване - особено в първите месеци. Бебето не може да се завърти и без това.

Аз няма да ползвам никакви възглавници, одеала и да слагам плюшки при бебето. Най-много да сложа обиколници, ако става течение, но и тях искам да избегна. Ще спи в чувалче.

# 287
Не е добра идея това с възглавницата против задушаване - особено в първите месеци. Бебето не може да се завърти и без това.

Аз няма да ползвам никакви възглавници, одеала и да слагам плюшки при бебето. Най-много да сложа обиколници, ако става течение, но и тях искам да избегна. Ще спи в чувалче.
Аз по-скоро се чудя как ще го закрепя на една страна. И дали няма се озовава по гръб легнало по някое време.

# 288

Аз по-скоро се чудя как ще го закрепя на една страна. И дали няма се озовава по гръб легнало по някое време.

Бях писала за това по-назад - че последните тенденции са бебетата да се слагат по гръб, но с глава настрани да спят, а не изцяло настрани, затова и възглавници не са нужни

# 289
Maki,

аз го пия още от преди да забременея.По време на бременността е хубаво нивото на TSH да е под 2(според  моят АГ и Ендокринолог).Моето Tsh преди забременяването беше 4,36,но след като започнах приема го свалих на 1,5.

[/b]
Момичета, някоя да е пила л-тироксин? ТСХ ми е малко завишен и ендокринолошката ми хо изписа.

# 290
Момичета, някоя да е пила л-тироксин? ТСХ ми е малко завишен и ендокринолошката ми хо изписа.
Аз пия от 3 години Еутирокс, а от както съм бременна пия по 150 Л- Тироксин, защото ТСХ ми беше от 6 до 9, но сега влезе в ритъм и го закрепихме до 1.5.Живот и здраве след раждането пак ще трябва да го регулирам.

# 291
  • София

За каква стойност става дума?
Аз ходих при двама ендокринолози за стойност 3. Според единият няма нужда от лекарства, според другият трябва да пия еутирокс 0.25...

# 292
Момичета, много ви благодаря 🙂
Тази сутрин си го взех и почнах 0.25. стойностите са 3.11.
Беше категорична, че нямам гестационнен диабет. Всички заради високия инсулин казаха диета и бла бла. Тя каза не се гледа толкова инсулина при бременни, още повече заради лекото завишение на ТСХ и инсулина се завишава. Все пак има допълнителна квалификация за диабет и репродуктивна медицина.
Преди постоянно си следях хормоните на щитовидната. АГ изобщо не ми ги е пускала, та добре че сама си ги пуснах. Надявам се да не е било много високо през началото на бременността.
Иначе продължавам да си лежа, че все още имам зацапване. Нещо много ми е чувствителен корема. Вечерта едвам се обръщам, едни болки при въртенето...
Днес чакам един сок от червени боровинки да пристигне, надявам се да ми облекчи проблемите.
Поне вчера успях да се запиша при новата АГ, даже ще почнем с тонове след седмица.
Много оценявам, че майка ми успя да дойде. Веднага щом пуснаха границата с мк, направи си теста и хоп при мен. Защото с моето лежане, хич не мога да съм полезна вкъщи. А пък един апетит, едни желания почнаха сега 😄 Започнах и рецепти да изравям и да поръчвам 😄
С мъжа ми се шегуват да ми дадат едно звънче 😄

# 293
Момичета, малко остана! Стискайте крачета! Аз лично нямам търпение една по една да започнем да се хвалим, че сме родили Simple Smile
Въпрос към мамите от Пловдив - чували ли сте някъде да рисуват бременни коремчета? Струва ми се много забавно и сладко, но никъде не откривам такава услуга в Пловдив

# 294
  • София
По гръб да спи най-добре. Виж сайта от Дели няколко страници назад. Също така казаха и в онлайн училищата. Чух го поне 5 пъти това лято от специалисти на живо, така че must be true.

Какво е това TSH? На мен ми го пуснаха в началото на 4ти месец и беше 2.6. Нетипично за мен, тогава не задълбах да чета за какво е. От тогава не са ми пускали.
Има ли вариант, каквото и да е, ако е по-високо от него да дебелея така? Щото ако кажете, че има, веднага отивам да си пусна и да си искам лекарства Grinning Много ми е тежко вече...+11.5кг съм..А най-дебелите седмици тепърва предстоят..

# 295
  • Пловдив
desolina79, и аз напред си мислех за рисуване на корем, сега ще поразпитам познати от арт средите дали знаят.

# 296
Здравейте мами! Днес бяхме за втори път на тонове. Първият път тоновоете на бебка бяха 140-165. Днес бяха 135-175, но ореди прегледите бях яла шоколад и бях пила кафе. Лекарката малко ме наплаши. Някоя от вас имала ли е такива тонове с нейното бебче?

# 297
TSH е хормон на щитовидната жлеза.
Аз идвам да мрънка днес, моята лекарка такъв номер ми спретна, че още не мога да си събера мислите. Два пъти вече ми отменят часа за ЖК, поради отсъствието и, сега се оказах с отново отменен час и по последна информация ще бъде на работа на 20 септември Dizzy Face
Предстои ми издаване на 45 дневен болничен, влизане в 9 месец на 12 септември, мерене на тонове, изследвания и т.н. Изпаднах в тиха паника за няколко минути, след което започнах да звъня на регистратура, за сега ме изпращат при колега, който ще ме поеме и ще ми пусне болничния поне. Другите въпроси ще ги задам на място.
Доста ме притеснява това, защото и имам доверие и не ми се ще накрая да ходя при непознат, но поне за раждането да бъде на линия...

# 298
Ехх Дунда, то си е за мрънкане... Нещо извънредно ли е излязло на лекарката, или си прави хубава ваканция? Важното да е безпроблемно всичко, докато я няма, после да си те поеме пак Simple Smile
При мен тиктака вече обратното броене и ще се сдухам ако докторът ми зачезне

# 299
  • София
Някоя мама беше питала за 45-дневния по-назад. Аз онзи ден го занесох на работодателя, нищо друго засега не трябва. Като се роди се издава болничен от болницата, после един и от педиатъра на бебето. Казаха ми, че ще ми дадат декларации, но те са по-нататък и ще обяснят като дойде време.
Обиколници, възглавнички против въртене няма да взимаме. Евентуално, ако се наложи ще купим от онези против рефлукс трапецовидните, но ще видим по-нататък.

Мами, черпя ви виртуално, че днес моя милост остарява с една година:

Общи условия

Активация на акаунт