ОКТОМВРИйки 2020 - тема 5

• 35 499
  • 774
  •   1
Отговори
# 300
Доста е неприятно, особено когато и имам голямо доверие. АГ ми каза, че ще бъде в отпуск 10 дни в края на август, но от регистратура дадоха информация, че нещо лично се е случило и с последното отменяне на часове се събират месец и нещо отсъствие. Хора сме, всичко се случва. Дано поне поемащия лекар си свърши работата, ще видя как ще мине прегледа при него и тогава ще я потърся, за да не я притеснявам излишно.

JayRay, бъди честита! Flowers Hibiscus

# 301
  • София
Mikos, как те наплаши? Кво вика?
Аз не знам как стои въпросът с тоновете. Мен ме викат на тонове чак на 15ти септември когато ще съм в 34г.с. Вижда ми се малко късно, но АГ ме увери, че е ок.
Другата седмица съм на трета фетална и ще питам

Дунда, мерси.
Ти къде се следиш? Сега ОК ли ще си да раждаш при АГ-то до момента, предвид, че така те мята два пъти? Това си е немалък стрес така накрая...

JayRay, да си честита! Бъди жива и здрава, успешна бременност и много радост и усмивки Heart

# 302
Здравейте.Да ви попитам как се определя какъв размер силиконови зърна да си вземеш?Гледах доста картинки и четох но така и не разбрах .

# 303
  • Пловдив
В момента съм 34г.с., но тонове още не сме мерили, предполагам, че другата седмица ще го изкоментира следящата.
Винаги, когато са мерили пулсът на бебето са ми казвали, че варира и от моето състояние /бързала ли съм, превъзбудена, ядосана и т.н., че всяко мое състояние дава отражение/.
Аз ще продължа с приема на желязо, че АГ каза да имам запас, че при раждането се губи кръв.

JayRay, да си жива и здрава.

# 304
Ами че ако другия път бебка е с мн висок значи може би има тахикардия. Но разбира се че аз преди да отида на преглед пия кафе и шоколад и тя каза, че се е активизирала от тях. И каза другият път , за да даде по-точна информация. Но каза, че ако има проблем е трябвало да има голям спад и голям ръст в тоновете на самия преглед. Ох другата седмица пак съм на тонове надявам се всичко наистина да е от кафето и шоколада

# 305
  • София
Ами че ако другия път бебка е с мн висок значи може би има тахикардия. Но разбира се че аз преди да отида на преглед пия кафе и шоколад и тя каза, че се е активизирала от тях. И каза другият път , за да даде по-точна информация. Но каза, че ако има проблем е трябвало да има голям спад и голям ръст в тоновете на самия преглед. Ох другата седмица пак съм на тонове надявам се всичко наистина да е от кафето и шоколада

Абсолютно може да е от шоколада и кафето. Най-вероятно даже.
То малко хем искат да ходим на тонове с активни бебета (така съм чела), хем трябва да очакват тогава завишен пулс тогава и да не ни плашат.
140 е нормален пулс като може да флуктуира до 160, но не мисля, че 175 е мнооого. И ние си вдигаме пулса понякога много. Важното е да не е винаги така. За това другия път иди без да си яла храни с висок гликемичен индекс в тоя ден.
Ето да почетеш: https://www.momjunction.com/articles/fetal-heartbeat_00475982/

# 306
За TSH-то - моето последно излезе 3.7 (до сега ми е било ок, около 2 все), но според ендокриноложката нямало нужда да взимам лекарства, нормата била 3.5 за тези седмици на бременността. Ще го обсъдя и с АГ другата седмица, че ме замислихте сега за тези стойности.

# 307
JayRay, честит празник! Бъди щастлива! 🥳💐🍀
За тоновете не са ми обяснявали много, първата бременност една сестра ме тормозеше, че са кофти, а то горкото ми бебе само спеше. Той изобщо беше много кротък в корема. А сестрата ме буташе, ръчкаше да го активизира уж и драматизираше колко са зле нещата. Сега такива работи няма, вече 3 пъти ме пускаха на тонове, но дивачката много рита, явно това, което особено искат да видят - активност, се получава. Всъщност въпросът е за пулса. Напълно е възможно да се е повлиял от кафе и шоколад. Не се паникьосай излишно.

# 308
JayRay, честит празник! Бъди щастлива и много обичана 💐

Mikos, сигурно е от кафето и шоколада. На ФМ в 22ра седмица, бебо така беше се завъртял, че не можехме да видим личицето. Е изпратиха ме да се разхождам, да подскачам, висях там с часове. Е накрая каза, хапни сладко и пий кола и ела пак - е дали не се обърна 😄

Sisi, спокойно. То аз първоначално се притесних така. То си е в нормата спрямо лабораторните референти стойности, но за бременни са били различни.
Първата АГ, нищо не каза, даже не съм убедена, че погледна всичко какво съм пуснала...
Но второто АГ мина с коментар по всички неща и каза, че за бременни е леко височко. Та да говоря с ендокринолог. Моето е 3.11. Тя като видя каза е леко завишено и ще е хубаво под или до 2.5 да го докараме.
Разчетох из нета и някъде и за 3 казваха ок ендокринолозите, та както и за всяко нещо ще има различни мнения.
Важно да си сигурна и да се довериш на лекаря си.

# 309
Здравейте!
Jayray, честит рожден ден! Здраве, леко бременеене и много сладко и послушно бебче!
Tsh ми го пускаха в началото на бременността и беше 1.3, казаха че е ок и не съм се загледаждала въобще от тогава. Но имам приятелка с проблеми с щитовидната жлеза и тя много изкъсо го следи, особено през двете й бременности. Знам, че при нея специално имаше връзка между покачване на теглото и този хормон.
Аз още не съм ходила на тонове и нямам определена дата, от която да започна, но шоколад и кафе съм чувала, че влияят на бебетата в посока активизиране.
Дунда, това с АГ е изключително неприятно. Аз честно казано не знам как бих постъпила, но може би щях да се подготвям и за вариант с друг лекар. Дано от регистратурата са в грешка, иначе наистина трябва да има сериозна причина. Успех с колегата й, който ще те поеме!
Имам някакво бледо жълто течение и се притеснявам, че при следващия преглед микробиологията пак няма да излезе чиста. Преди бременността наистина не съм имала никакви проблеми, а сега все нещо се явява.

# 310
  • София

Пишете си и мерните единици, че има разлика между mU/L и mIU/L.

Mani, моето течение често е жълто. Особено жълто в дните, когато взимам Б12. При мен не е имало нечиста МБ до момента. Ти пак си пусни, но споко.

# 311

Абсолютно може да е от шоколада и кафето. Най-вероятно даже.
То малко хем искат да ходим на тонове с активни бебета (така съм чела), хем трябва да очакват тогава завишен пулс тогава и да не ни плашат.
140 е нормален пулс като може да флуктуира до 160, но не мисля, че 175 е мнооого. И ние си вдигаме пулса понякога много. Важното е да не е винаги така. За това другия път иди без да си яла храни с висок гликемичен индекс в тоя ден.
Ето да почетеш: https://www.momjunction.com/articles/fetal-heartbeat_00475982/

Ами и аз така четох, че хем искат да са активни бебоците и аз затова преди това ям, за да не се налага да чакам в тези жеги. Но другата седмица отиваме без шоколад и кафе. Дай боже всичко да е наред.

# 312
Здравейте, момичета!

Да си споделя мъките и аз. В 32 седмица съм към края и да ви кажа много започва да ми тежи ниско долу и да ме боли кръста . Бях на лекар , защото до сега не съм имала никакви оплаквания и ме успокоиха, че е нормално. Казаха ми да пия и нош па плюс витамините, които съм приемала до сега. И на мен първите тонове ще ми бъдат в 34 седмица. Забелязала съм, че течението ми се е увеличило като количество и е ужасно неприятно. Само сменям гащи по 30 пъти на ден. Само ми се лежи и за нищо не ми стигат силите и въздуха.

Забелязах нещо странно. Като се мажа по корема с олио против стрии или някой го пипа или се докосне до него, усещам нещо много неприятно, като лека болка или оо скоро неразположение и започва веднага да ми се гади. На някоя от вас да се е случвало?

# 313

Пишете си и мерните единици, че има разлика между mU/L и mIU/L.

Мерси за линка, според него теорията на ендокриноложката ми е вярна и спирам да се филмирам Grinning Даже до 4 µIU/mL е ок за трети триместър.

# 314
  • София
А има ли връзка по-високо от нормалното тсх и качването на килограми?

futuremami, това с олиото и пипането е странна сенсация. Мисля, че може да е на психологическа основа.

Общи условия

Активация на акаунт