ОКТОМВРИйки 2020 - тема 5

• 35 507
  • 774
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Милата, чак сега ли на море. Останете повече поне Heart Радвам се на ентусиазма ти!
Аз нямам хипофукнция на щитовидната (поне съдейки от резултата 2.6 от април месец). Та явно от ядене си дебелея Sad
И мен ме питат скоро ли ще раждам, защото съм с огромен корем. Доста ме сломява този въпрос...

# 331
Аз нямам много голям корем и също си дебелея, +10 кг в 32 г.с. ТСХ е в норма, глюкозата също, така че от яденето ще да е. Въпреки, че напоследък нямам много апетит, ако хапна по- тежка храна или прекаля с количеството веднага съм го "върнала". В началото не съм повръщала толкова, но с въглехидратите нямам никакъв проблем, крекери, солетки, сандвичи и пици мога да тъпча неограничено и нищо ми няма...
Любка, приятно море, ако се чувстваш добре изкарайте повече време Heart

# 332
Привет, гледам обсъждате тегло - моето 17 кг. отгоре... Също си похапвам, но и с първата бременност бях 21-22 качила, после свалих още в болницата 10, останалите постепенно през годината, макар че кърмех и пак много ми се ядеше.
Обсъждали сте и друг лекар, аз също допускам такава евентуална възможност, защото с моята лекарка може да не ми признае застрахователят разхода, тъй като тя е външен партньор на болницата и не може да даде детайлна разбивка на сумата, каквато те искат. Не ми се щеше да я сменям, ще обсъждаме с мъжа ми, но да имам възможност 1000 лв. да ми се покрият и да не я използвам е малко тъпо, да не говорим, че външните доктори отделно над цената за избор на екип си взимат и сума, нещо, което не знаех до скоро... Обмисляме още де...

# 333
  • Пловдив
Любче, много се радвам Hug и аз вече нямам търпение да пия кафе на плажа и да усещам пясъка в краката си. Броя дните до тогава. Засега с рисуването удрям на камък, имало е преди години от фондация събития с благотворителна цел, остана ми още няколко човека да питам дали са чували.

# 334
Момичета, чули ли сте за масаж на перинеума с растително масло след 34 седмица?
Аз гледах някакви клипчета и четох доста, но не съм сигурна дали ще има резултат.
 На последния преглед ми казаха, че ако бебка е над 3,200-3,300кг ще се наложи секцио, защото съм била много малка (каквото и да значи това). За сега е 2кг 33г.с изостава с 3-4 дни, но не е страшно.
Направо незнам вече на какво и на кого да вярвам.....

# 335
  • София
Момичета, чули ли сте за масаж на перинеума с растително масло след 34 седмица?
Аз гледах някакви клипчета и четох доста, но не съм сигурна дали ще има резултат.
 На последния преглед ми казаха, че ако бебка е над 3,200-3,300кг ще се наложи секцио, защото съм била много малка (каквото и да значи това). За сега е 2кг 33г.с изостава с 3-4 дни, но не е страшно.
Направо незнам вече на какво и на кого да вярвам.....

Размерът на бебето не е предпоставка за секцио. А мерил ли ти е таза? Защото се мери не само на поглед, а с уред. Иначе секциото не е чак толкова страшно, просто лекарите трябва да спрат да го предлагат като стока на промоция.

# 336
Desislava Dobreva, чувала съм и чела съм. Бях си взела книгата на Олга Дукат. От началото доста се бях настроила за естествено раждане, но както напредва времето не знам дали ще е естествено. Та за момента съм спряла да чета подобни, докато не се видя с лекарката да си каже.
Иначе акушерките насърчават подобен масаж, за по-леко раждане без или с минимално разкъсване. Можеш в youtube да потърсиш едно видео на акушерка Анелия Станчева. Хубаво обяснява стъпките при родовия процес и май споменава и масажа. Тя има нейн сайт мисия мама. Мислих си за курс при нея за естествено раждане (една приятелка ми я беше препоръчала), но за момента ще се въздържа. Има междудругото, инструмент Епи Но (Epi - No), който също се ползва с олио за подготовка за раждане, но тук не се намира.

Предполагам ти е казала, че си малка, че има значение ръстът ти и размера на бебето, за вида родоразрешение. Аз също се изненадах от тази информация на последния си преглед.

# 337
  • София
Ако не са те измерили с уред, а само с поглед, е малко несериозно.

На мен една мама ми подари масажно олио за перинеум на Weleda. Мирише много приятно и не е мега мазно. Аз и по принцип съм си почитател на марката. Ползвам го 1 път в седмицата след душ. Ще зачестя на 2-3 пъти вече. Ползвам го само външно. Не съм гледала видеа за това как точно се прави масажа. Ще взема да погледна.

# 338
  • Пловдив
Малка в таза ли? На поглед ли го реши това...защото бебе 3.200 не е хич едро, а по-скора нормално за нашата географска ширина.

# 339
Не са ми мерили таза, аз затова се зачудих как го прецени.... 162см и 55кг съм и мисля, че има доста по слаби и ниски жени от мен.
На следващия преглед ще попитам колко см ми е таза.
Настроена съм за нормално раждане и това секцио малко ме плаши, но в крайна сметка ако се наложи ще го правим. Важното е бебка да е добре.

Дагни, и аз го гледах този на Weleda, но трябва и вътрешно да се ползва и то всеки ден, това казаха на една лекция.

Аз се чудя какви дрешки да взема за изписването (5 октомври ми е термина) Дали боди с къс ръкав и отгоре ромпър с дълъг или 2 дълги?

# 340
  • Пловдив
Адашче, ти дори и като височина/килограми не си дребна.

# 341
Здравейте, и аз съм октомврийка, но досега не съм писала. Засега не се очертават пречки при мен за естествено раждане. Иска ми се и бащата да присъства. Та мога ли да попитам-какви са ви впечатленията за акушерски център Зебра? Имате ли приятелки, които са раждали при тях и могат да споделят нещо? Или къде мога да намеря написани мнения за тях, понеже не откривам?

# 342
  • София
Добре дошла и с писането.
Приятелка роди със зебрите януари: немедикаментирано водно раждане + таткото. Бебето се роди 4200.
Страшно доволни са. Нямаха нито една забележка.

# 343
  • София
Благодаря мами за хубавите пожелания! Hug

Аз днес минах очен преглед. Буквално за няма и 10мин. И няма никакви пречки за естествено раждане.
Взех си щраусова мас за стрии и суха кожа. Мисля да я пробвам след раждането как ще повлияе, че сега имам още от моите всякакви мазила. Ставала и за бебчета, но не мисля да рискувам докато не я пробвам върху мен.

# 344
  • Пловдив
Джей, как успяха за 10 минути да ти разширят зениците и да огледат ретината и налягането на очните дъна? На мен само 20 минути чаках да ми се разширят хубаво зениците и горе-долу по 5 минути ми оглеждаше всяко око.

Общи условия

Активация на акаунт