ОКТОМВРИйки 2020 - тема 5

• 35 454
  • 774
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Релакс, честито бебче!  Бързо възстановяване и прибиране вкъщи!

Аз сега ходя всяка седмица на тонове и прегледи, до скоро бях на две седмици. Тази седмица малко се разминаха тонове и преглед, но заради отпуските се получи. Утре съм на тонове и после АГ само ще погледне дали всичко е ок. След това ми каза следващи дати 11.9 и 18.9 като тогава ще е заедно с прегледите. За 18ти записах вече час, че почти нямаше останали, а за 11ти утре ще запиша, че трябва да види тоновете и да каже кой ще я замества.

Petra.k, списъкът ще ти го дадат като отидеш да попълниш документите за раждането. Ако искаш мога да ти го снимам и пратя на лично да го видиш какъв е.

# 646
Релакс, честито, бързо да наддава малката госпожица и скоро да се гушкате вкъщи. Hug
Още не са ме слагали на тонове, АГ каза от 36 г.с. всяка седмица тонове и преглед. Ако има преносване, тогава всеки ден.
Дагни, как мина при кардиолога?

# 647
Здравейте, успях да мина на преглед през док.Милчева в 34г.с+1ден бебчо е 2245гр Simple Smile Док. каза, че всичко е наред и върви нормално.
Бебчо все още е седалищно, което към момента е предпоставка за секцио.
След две седмици, ако ще раждам в Щерев, трбява да мина на преглед през анестезиолог, кардиолог, док.Григорова и трябва да пусна и кръвни изследвания(до сега сме ги пускали винаги в началото на месеца, но сега ще ги направим в 36г.с.)
(Не са ми дали списък какво е необходимо за раждането).
Аз все още съм в дилема къде да раждам, има ли други мами който все още не са решили.
И аз все още си се чудя, трябва да звънна на д-р Mилчева до края на седмицата какво съм решила. В Щерев ме притеснява единствено неонатологията, въпреки че бебка е 2900 и аз вече влязох в 9-ти месец, но все пак...аз обаче съм за нормално раждане.

# 648
На 24.08 бях на трета ФМ и след това всяка седмица съм или на тонове, или на УЗ. До термина имам два ултразвука - единият е другата седмица, а вторият е в края на септември, останалото е тонове

# 649
Релакс, честито бебче! Бързо възстановяване ви желая!
И аз започвам тонове на всеки 10 дни след две седмици и след това преглед. Днес бях да ме види доктора, бебчо е станал 2200 кг. Каза ми, че имам малък оток на стомаха, но това било нормално. Спря ми магнезия и сега пия само желязо. Досега съм имала само едно единствено схващане (ужасно е!) на прасеца и много ви съчувствам като чета, че вашите са много по - чести.
Мои приятелки ме съветват да си купя непременно колан за след раждането и да го нося, за да ми се прибере корема. Иначе увисвал и с еприбирал трудно. Вие ще носите ли и набелязали ли сте нещо? Имам и друго питане - какви сутиени за кърмачки си взехте, има много голям избор и нещо не мога да си избера

# 650
Не съм носила колан и много бързо ми се прибра корема. Кърмене и упражнения по-натам ще свършат по-добра работа от колан според мен
Сутиен за кърмене ще купя няколко дни след раждането, че сега не мога да се ориентирам в размера. Сега съм си с моите гърди, а знам, че няма да са такива, като дойде кърмата...

# 651
  • София
Купих пролетта четири сутиена за кърмене от ХМ и мисля повече да не взимам. Толкова са удобни, че с кеф бих си ги носила нон стоп. За колана за стягане мнооого се чудя дали ще ми трябва и как ще ми се прибере корема после. Аз по принцип съм слаба, но точно корема го бях отпуснала малко преди да забременея и не беше в особено добра форма. Не е и бил от тези тренираните с плочки де, но все пак.

Dasolina, а каза ли ти по каква причина се получава този оток? Аз напоследък не мога почти да ям и гледам да са мнооого малки количества, че бързо се пълни стомаха и после чак боли.

# 652
  • София
Аз съм на тонове от 15ти септември (34та г.с.). Нямам търпение, много ще ми е неспокойно до тогава, че няма да виждам малкото. Миналия вторник бях на  ФМ и всичко беше ОК, но бебчо много малко мърда и все го мисля, та ми се иска вече по-чести прегледи. Даже се чудя дали да не звънна на втория ми следящ и да го помоля за едни тонове преди 15ти септ.

Дунда5, вече и аз съм на терапия: сутрин в 08:00 1/2т. небилет и после по 1/2т. допегит в 14:00 и в 20:00 часа.
Небилетът не е препоръчителен за бременни и малко се шашнах, но АГ-то каза да взимам смело и че била малка дозата. Та ги почнах днес. Иначе кръвното ми е над 140/90 през 9.3% от времето (замерванията) и над 135/85 през 36% от времето. Стойността 159/129 е била еднократно явление и да не съм се притеснявала много.

Мами, някоя от вас слага ли си по принцип противогрипна ваксина и съответно, ако ''да'' - ще слагате ли за този сезон и коя предпочитате инфлувак или ваксигрип?

Купих добър дезифектант за пералня и скоро ще врътна един курс с него, след което ще изпера каквото бебешко имам подарено към момента (дрешки) и пелените, които съм купила с Тео Бебе... Че да има все нещо готовичко, ако малкото реши да ме изненада по-рано. Иначе мисля чак октомври да почвам гнезденето, защото нали ми е малко особена жилищната ситуация все още... Продължавам да съм на полусъединител.

Последна редакция: чт, 03 сеп 2020, 14:36 от Dagny

# 653
  • Пловдив
Аз за естествено раждане съм се насочила към Окръжна болница Пловдив, неонатологията открай време там е най-добра.
Няма да купувам колан за прибиране на корема, ще правя коремни, ще ползвам пътеката вкъщи през студеното време, през останалото с количката на гребната.
Нямам сутиен за кърмачки, ако евентуално купя ще е след раждането, тези бабешките лесно им се бута чашката та на първо време ще ми свършат работа.
Още не съм била на тонове, ще видим следящата какво ще каже на следващия преглед.

# 654
Релакс, честито бебче!  Бързо възстановяване и прибиране вкъщи!

Аз сега ходя всяка седмица на тонове и прегледи, до скоро бях на две седмици. Тази седмица малко се разминаха тонове и преглед, но заради отпуските се получи. Утре съм на тонове и после АГ само ще погледне дали всичко е ок. След това ми каза следващи дати 11.9 и 18.9 като тогава ще е заедно с прегледите. За 18ти записах вече час, че почти нямаше останали, а за 11ти утре ще запиша, че трябва да види тоновете и да каже кой ще я замества.

Petra.k, списъкът ще ти го дадат като отидеш да попълниш документите за раждането. Ако искаш мога да ти го снимам и пратя на лично да го видиш какъв е.

Аз все още съм в чуденка къде да се случи раждането...хем ми се ще да е в частна болница, поне отношвнието да е добро, хем клоня към държавна болница, където докторите са по "опитни" така да се каже, но доколкото знам там отношението на сестрите е доста кофти....

На мен док. Милчева ми каза че тоновете ще почна да ги правя всяка седмица от 36г.с.
При вас мами как е?От коя седмица почнахте тоновете всяка седмица?

# 655
  • Бургас
В Джъмбо има едни бюджетни сутиени за кърмене .... много мекички и удобни. Като казвам бюджетни имам предвид, че не са повече от 7-8 кинта/бр .... бях си взела 5 броя, че от теча на кърма, колкото и каквито подплънки да ползвах все мокрех и сутиените и хвърлях дневно по няколко броя за пране. Отделно ми бяха много удобни за спане, че с гърди пълни с мляко си е много некомфортно да се спи без поддръжка. От Лидл така и не успях да си взема сутиен за кърмене, и те уж били много удобни, но често са само малки размери. От ХМ имам с мека и с твърда чашка, готини са, и прилични на външен вид, но не много удобни ... предполагам, че ако ги перях всеки ден като Джъмбовските щяха да се обезформят за нула време което си е разхищение предвид цената им ... те ми бяха (ще бъдат) “официалните” сутиени Grinning

Последна редакция: чт, 03 сеп 2020, 17:16 от Solace

# 656
JayRay, Не ми каза причина за отока, само каза, че било нормално. Аз повече въпроси за отока не зададох, но след 10 дни като отида пак ще го попитам. След това ме пита дали съм забелязала някаква  необичайна промяна по лицето ( като подуване или друго) и дали ми отичат ръце и крака. Явно когато всичко е в рамките на нормалното не е страшно. На мен само ми се подуват ръцете, иначе отоци по краката и другаде нямам.
Ще видя какво ще правя и къде ще търся сутиени за кърмене, защото аз имам ОГРОМНИ гърди и не знам какво ще си търся, особено като ми се налеят с кърма (дай Боже) . Забременях на размер 85D, представете си после какво ще е. Миже би някакви палатки ще ми свършат работа 😂.

# 657
  • София
Аз ходя всяка седмица на тонове и през две на преглед.
Сутиени ще взимам след като родя, че да видя как ще е положението.
Напоследък бебето се разтяга по много неприятен начин, чак ме наболява. Направо имам чувството, че се опитва да избяга Smile

# 658
Аз си намерих едни уникално удобни спортни сутиени или бюстиета да ги наречем. Не ми се впиват, не дразнят, еластични са и лесно ще ги смъквам да кърмя. В същото време поддържат много добре. Стават и за по-големи гърди, с по дебели презрамки са. Нося ги още от преди да забременя. Няма да купувам специални за кърмене, тези ме устройват.

# 659
Аз си намерих едни уникално удобни спортни сутиени или бюстиета да ги наречем. Не ми се впиват, не дразнят, еластични са и лесно ще ги смъквам да кърмя. В същото време поддържат много добре. Стават и за по-големи гърди, с по дебели презрамки са. Нося ги още от преди да забременя. Няма да купувам специални за кърмене, тези ме устройват.
От магазин ли ги купи или си ги поръча онлайн? Пращай линк, ако имаш Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт