ОКТОМВРИйки 2020 - тема 5

• 35 416
  • 774
  •   1
Отговори
# 720
В списъка за болницата ми е включен крем за зърна Лансинох, взех една опаковка, няма да се мажа предварително. Бабата на ММ ми каза, че преди си търкали гърдите с вълнен плат, за да загрубеят зърната. Голям абсурд ми се струва това и не смятам да си причинявам болка излишно.
Следващият ми преглед е в 36 г.с. и тогава ще пуснем МБ.
Почерпката ще я поръчам на ММ след раждането, защото не знам как ще е сформиран екипа, но най- стандартното бонбони, ядки, напитка...

# 721
Момичета, на какъв бебешки прах за пране сте се спрели? Омекотител нужен ли е? Препарат за съдове също? Някоя от вас използвала ли е Sano, защото видях няколко мами в Метро да купуват такъв прах? Иначе, ако някоя от вас възнамерява да ползва Pampers Premium Care 1 може да се възползва от промоцията в Sopharmacy. Цената в момента е 14 лева за пакет от 54 броя. А на Мустела има промоция на комплекта за новородено в аптеки Санита.

# 722
За праха и на мен ми е мъка... Омекотител няма да ползвам, защото суша в сушилня. За съдовете ще ползвам Бочко. Остана ми да купя памперси, масажни олио и крем, ама мисля с тези неща да си уплътнявам престоя в болницата и да пращам ММ да пазарува. Ще има тичане до аптеки бездруго за разни неща за прочистване на пъпчето и т.н.
Мерси за информацията за Софармаси, ще ни спести търсене. Аз успоредно си дебна и емаг

# 723
Явно това с търкането на зърна е отживелица. Аз също си взех крем лансинох за всеки случай, но друго няма да правя.
Прах за пране купих на Тео бебе, мирише много приятно. Като го свърша може да пробвам някой друг. Омекотител мисля да не слагам, за да няма излишни химии. След пералня ще ги пусна в сушилнята и това ще е.
За съдовете взех Бочко, както и сапун пак на същата марка.
Хубава промоция има в Sopharmacy, но се чудя дали да не изчакам с памперсите и да купим след раждането, защото на някои бебета размер 1 им бил малък

# 724
  • София
Прах съм взела Тео бебе и Фрош. Омекотител дори и за баткото не ползвам. За шишета и биберони, ако се наложи ще взема препарата на Бочко. Козметика нямам никаква все още, ще погледна в аптеките до нас какво е на промоция. Иначе най-вероятно ще ползвам пак Бочко. Памперси поръчах 2 вида английски от Фейсбук. Кумата ми ги ползва и каза, че е доволна. Пак от там взех и голям Судокрем.

# 725
Взех течен прах на Бочко, хареса ми как мирише, а и цената е добра. Омекотител няма да ползвам. Днес изчистих и дезинфекцирах пералнята и утре смятам да започна с прането. Вие на каква програма/градуси изпрахте дрешките?
Като козметика съм взела само измивен гел и мляко също на Бочко.
За болницата приготвих един малък пакет памперси на Памперс размер 2, а за вкъщи ми дадоха два цели пакета на Молфикс също 2-ка. За сега няма да купувам други.

# 726
За зърната и аз не мисля да правя абсолютно нищо предварително. Взела съм си само крем Лансинох за всеки случай. ММ има нещо като алергия към сапуна на Бочко и си мисля нищо на Бочко да не взимам, че все пак бебето има и неговите гени. За памперсите пт моя приятелка с наскоро родено бебче знам, че 1чката са станало тесни когато бебчето е станало 4,5 кг и затова смятам да си взема един пакет, че ако се роди около или над 4кг, живот и здраве, да не се окажа презапасена.

# 727
И аз мисля да взема Тео бебе за пране,  бочко препарат за миене на шишета и душ гел , памперсите 1-ка ги ползвах точно до навършване  на 1 месец на моя син /около 4кг. беше тогава/ в един квартален магазин без промоция Памперс премиум е 14лв, там всичко е по-евтино / Адела се казва/. Започвам и аз от др. седмица с пране и пазаруване , влизам на 20.09 в девети месец. Кажете нещо за киселини, тези два дни са ад при мен.

# 728
Прах взех на Chicco, омекотител няма да ползвам, сапун за съдове на Sensimo, козметика на Мустела, крем за подсичане на Декспантен, памперси Пуфис 1-ца.
Пера на 30 градуса на програма за полиестер и изкуствени материи. Суша на програма за изкуствени материи. По щадящи са тези програми и не увреждат, нито свиват дрехите.

За киселините Рение пих в 4ти месец и много ми помогна.

# 729
  • Бургас
За киселини - Гавискон. Става за ежедневна употреба от бременни. Напоследък и аз нямам вечер без киселини, та се черпя Гависконче всеки път. Предния път киселините продължиха и се влошаваха до минутата преди да родя, като извадиха бебето и всички утихна ... като ме качиха в стаята щях да се разплача от кеф не, че съм видяла най-накрая детето си, ами заради липсата на отвратителните киселини Joy

# 730
  • Пловдив
Coriander, може ли да споделиш страницата във фейсбук?

Мисля да взема един пакет Памперс 1 само, гледах днес в Емаг 2-240бр. - 70лв., утре една приятелка ще провери турските в махалата на каква цена ги предлагат. Искаше ми се да отскочим до Одрин, ама така като гледам май няма да успеем.

# 731
Прах за пране взех Тео бебе- син на цвят, най- много ми допадна миризмата, другите цветове и марки които помирисах ми се сториха с доста по натрапчива миризма. Омекотител взех на Коколино бейби, поради същата причина...
За съдовете взех Бочко. Козметика мисля да ползвам на Биодерма, но още не съм я купила.

# 732
  • София
Аз ще ползвам козметиката на weleda, а за киселините гласувам за Рение.
Викат ме тонове чак другата седмица в 34-та, но си записах час за утре при второто ми мнение. Вдигам много кръвно вечер, въпреки че почнах хапчета от четвъртък... И бебето хич не мърда, колкото се очаква за осми месец, така че стискайте палци всичко да е наред.
Иначе аз физически се чувствам много добре, въпреки тези ми две оплаквания.

# 733
  • Бургас
Dagny, сина ми беше такова лениво бебе. Трябваше да го ръчкам да мръдне за да се уверя, че е добре. Представи си след 3 загубени бременности, колко стрес ми причини това. Но пък тоновете му винаги бяха перфектни. И сега е супер спокоен, не буйства, не е ревлив, много ми е послушен да е жив и здрав. Пожелавам ти и твоя момък да е така спокоен и добричък като се роди.

# 734
  • Пловдив
Dagny, не се шашкай за мърдането на бебето. Моя си върви кротушко и туй-то. Имам 3 седмици горе-долу до термин, това да ме изрита или нещо подобно не ми се е случвало. Клякам, ставам почти на коремна преса нито недоволства нито нищо. Движенията са му плавни, леки, със задна плацента съм.

Общи условия

Активация на акаунт