СЕДМИ клас 2019/2020 - Ваканцията 1!

• 37 955
  • 756
  •   1
Отговори
# 480
Много се радвам, че АниК застава редом с Ганис. Щастливи ще са децата, с които ще работи!
На добър час на новото поприще и не ни изоставяй!

ПП: Аууу! Объркала съм темите! Както надничаме към вас, на път сме да се слеем. Простете за грешката!

Последна редакция: ср, 12 авг 2020, 10:08 от Шарлот

# 481
Като цяло явно училищата го карат все едно всичко си е нормално. ДО да не ги изненада като януарски сняг подръжката на пътищата.
Ако то се случи, как ще организират старта, без да са организирани учебниците по езика, а някъде въобще учебниците. Децата не си знаят класовете, учителите, реда в училището. Понеже ДО е супер пълноценно ще се изгубят и дни наред, докато потръгне въобще.
Според мен за първи, пети и 8 клас трябваше още след кампанията по приема , да направят някоя родителска среща с разяснения, предвид ситуацията. Пък дано да не се наложи. А тия дето викат децата един час по-рано на 15.09 и да я нямаше ситуацията с ДО оставят чувството, че не им се занимава с новите.
Ние пък имаме списък с учебниците и инструкция да не ги купуваме преди първия учебен час, т.е. все едно и ние ги нямаме.

# 482
  • София
Аз го поглеждам по друг начин. За какво да ни събират на родителска като засега се предвижда присъствено обучение. Учебниците ще ги намерим и купим за седмица. По-добре е да има предварителен списък, но не е толкова страшно. Имам желание да се срещна с учителите и класния ръководител, но по -скоро от любопитство, отколкото да ми е необходима някаква специална информация. Да си кажа честно вече позагубих интерес към родителските срещи. Simple Smile Предпочитам да ми пратят едно писмено известие за важните неща и да не си губим времето. Един списък с учебници, програма и дневно разписание, както и телефонни номера или имейли на учителите за връзка с тях при необходимост са ми достатъчни.

# 483
# 484
Нашето училище е с много деца и според мен ще е сериозно предизвикателство организирането както на присъствено, така и на ДО в условия  на пандемия.
Аз се вълнувам как ще потръгне обучението по френски и това е основното, което ме интересува в учебен план. Признавам си, че хич не обичам родителски срещи... особено с общи приказки.

# 485
  • София
Не обичам родителските срещи, но за мен са важни. Няма как, освен с пряк контакт, да преценя учителите. Дори и при общите приказки,  пак може да се види човека отсреща. Така че, много искам да имаме реална такава.   Особено сега, когато никой не познаваме от новото училище.

# 486
  • Пловдив
И аз не обичам и последната година съм ходила точно на 1. РС продължават с часове, а реално се решават неща, които за 5 минути могат да се решат. Общи приказки и губене на време. Ама сега няма как, ще отида, освен ако не я направят он лайн, което ще е тъпо. Иначе, знам кога ще е, още на записването казаха. Има инфо и за учебниците, ама няма да бързам. Много ме е страх да не бъде ДО, не виждам как ще научи изобщо нещо, а това е годината, в която се учи ефективно езика. Направо ми писна от цялата истерия. И 6 месеца имаха да намерят начин да организират образованието да се случи и нищо. Толкова типично.

# 487
  • София
Здравейте!
Дали свободното място в 133 -то с френски не е свързано със приетото момиче във френската? Но пък балът е висок...

# 488
Ами с ДО или без като се каже начало на учебната година, значи начало на учебния процес, а не начало на подготовката за такъв. Отделни около евентуално ДО има да се осигури достъп до платформи, да се изговорят нялои неща.
Даже не да събират родители, ами аз ако бях учител по език в такава ситуация бих си направила среща, докато може, с децата на които ще говоря през монитор по 3-4 часа на ден, а не на монитор да ме видят за първи път, или да съм само глас за тях.

# 489
Един дрозд, ако не се лъжа

# 490
  • София

Още вчера надълго и нашироко го разнищихме в групата на ФЕГ. Мария даже и строителната документация вече разгледа.
И какво сега приетото девойче във ФЕГ не е форумско така ли? Не можахме да излезем с едни гърди пред НЕГ Simple Smile

# 491
  • София
За родителска среща - има съобщение в страницата на НЕГ, че е на 15.09. То няма и как да е по - рано, при все че разпределят класовете броени дни преди тази дата.

Иначе се "намериха" в социалните групи част от децата и вече имаха няколко срещи.

В следствие на ДО девойката влоши зрението. Тази седмица ще я водя на очен лекар да видим какво е положението.

# 492
  • София

В следствие на ДО девойката влоши зрението. Тази седмица ще я водя на очен лекар да видим какво е положението.

Това лекар ли ви го каза или вие предполагате? Ако ставаше така, хиляди професии щяха да се практикуват от слепци..

# 493
Здравейте дали знаете бала на приетото дете на четвърто в Туес? В сайта им няма нищо.

# 494
  • София
Освен да се иска на основание достъп до информация, май няма друг начин да се разбере.

Общи условия

Активация на акаунт