Любители на кучета - 107

• 25 470
  • 768
  •   1
Отговори
# 180
Да ви питам - някой има ли от тези легла от Джъмбо, и доволни ли сте?

75/60 размер е, и много съм се замислила да взема такова на Хари, че нейното ми се вижда малко вече. Пак е от Джъмбо.
А в момента емаг имат намаление на едни други легла, и сега съм раздвоена, 67/55:

А ето и един момент на нежност от днес:

# 181
  • София
Благодаря за предложенията, момичета Simple Smile Вила Максим изглежда много добре, но ме пртиеснява, че на сайта пише, че целогодишно обитават три голдън ретривъра на собствениците и сигурно са пуснати да обикалят на воля. Ще споделя като открием нещо подходящо и гостоприемно за четириноги.

# 182
  • под тепетата
Nelika, прекрасни са!
 Сутрешен крос, едвам ги хващам на фотото.

# 183
  • тук-там
Добро утро и от нашата дружинка:

# 184
Имам нужда от подкрепа и съвет.
Първоначално всичко беше на шега с Джина и бебето, а и всички знаят, колко я обича. Но сега ни нямаше около седмица и нещо и мама ни посреща с думите, колко я е ядосала Джина и как два пъти пишкала у дома (е как пък в последните 2 години не се беше случвало, сега точно два пъти) и колко многоооо косми ръси, а мама я решела всеки ден. Ами ще ръси, защото не се сетихме да й купим от хубавите гранули с дерма ефект преди да заминем, а в купата й има манджа, която не е много хранителна. И обяснявам аз, че малко да си почина и ще купя гранули хубави, има начини да се спре тоя космопад (за онези, които ни знаят отдавна в темата, това си е проблем на Джи отдавна с ръсенето на косми, с който аз се бях примирила). И днес бъдещият татко ми каза с най-сериозният си тон "аз наистина не знам как ще стане с бебе и куче с толкова косми, ти имаш ли идея колко е опасно, ще налапа нещо, ще се задави". Викам "кучето остава и това не подлежи на дискусия", а той "на мене кучето не ми пречи, аз си я обичам, пречат ми космите". Си викам на акъла, щото твоят келеш изобщо па не пуска косми, че на всичко отгоре лае нон стоп и посяга да хапе понякога. И много се изнервих, аз за да е щастлив ТОЙ дори бях склонна да доведем и неговото куче, на което аз се кефя, но не бих казала, че обожавам, освен това ме плаши, защото е инато животно и ако не е на неговото ръмжи и често лае, ближе разни неща и яде чехли. На него не му пречи, той си се кефи на тия неща и ги намира за много забавни. Мен ме дразнят. Но сега се оказва, че космите на моето куче едва ли не ще затрият моето бебе и ми се внушава някаква вина по подразбиране.
Здъвках майка на саме, да спред да говори така за Джина, защото на ММ вече му минават такива мисли, а тя "ама аз не знам как куче с бебе, то не е редно" викам "моето куче, моето бебе, моето решение, ако искаш да ми скъсаш сърцето продължавай да наливаш масло"

# 185
Духче,напълно те разбирам Confused Аз бях подложена на същото-майка,татко,свекъри,нон стоп махнете кучето,така не става. Бебето е много малко,тея косми хвърчат,като започне да лази,нослето и ще е малко,най-малкия прах и ще киха,кво остава за косми. За щастие ММ беше на моя страна. Накрая в края на 8я месец ме докараха до рев и се изнервих страшно много и с възможно най-строгия ск тон казах,че кучето е част от семейството ни и няма да мръдне от нас. На който не му харесва да не идва. Това беше последния път,в който ме тормозеха. Да има косми,първите месеци миех сутрин и вечер,без значение колко и дали съм спала и въпреки всичко пак имаше косми. Нищо и няма на малката. Сега вече си чистя 1 път на ден,тя е на 8 месеца и започва да лази,измивам,пускам я и след 2 мин е цялата в косми,защото той ходи и я побутва да се закачат. Не ми пречи,почиствам и нея и готово. Няма начин,така ще е. Успокой се и поговори сериозно с тях,да не те измъчват CryHeart

# 186
  • тук-там
Не знам дали да давам мнение, защото ще е крайно! За моето куче и моето дете никой няма думата. Или ме пидкрепят, или не ми трябват съветници и критикари! Животът е кратък! Следва да се научим да де подкрепяме, а не да се плашим!

# 187
Да де, ама то реално е и неговото дете, точно толкова, колкото и мое. И аз това искам да внуша на него и на себе си, защото се усещам, че се улавям в стереотипа "роля на майката и роля на бащата", а искам да внуша, че освен да кърми, той може и е хубаво да прави всичко, което и аз. И в тоя смисъл да тропна с думите "моето дете" е някак си не много ОК. Освен това и къщата е моя... и в крайна сметка, не искам да го карам да се чувства сякаш няма думата по никакви въпроси важни... но наистина каквото ще да става, на война ще тръгна, ама кучето остава. В това съм крайна и категорична.

# 188
Духче много те натоварват тия твоите хора, значи. Решенията са си твои и каквото и да си говорим тук едва ли ще сме ти от голяма полза. Имаш прекрасни примери в темата за бебета и кучета и никъде кучешки косъм не е уморил бебето. Говорете си с него, обсъждайте как да се справяте със ситуацията бебе и куче. Неготово ще идва ли да живее с вас. За начало бебето ще е отделно и кучета няма да имат достъп до стаята и нещата на бебешока. Ей такива неща си говорете за да стане в разбирателство съжителството ви и с кучаците. Имаш и дворче, където кучетата да си играят. Сигурна съм, че ще намерите решение, само говори с майка ти да не говори пред него небивалиците си, защото така ще започнат да се подкрепят и ще станат двама срещу теб.
Добре дошли и на всички нови кучаци в темата!
Аз май не платих данък, та ей с квартално другарче:

# 189
  • Варна
Духче,подкрепям те напълно.

Бихме ваксината, докторката похвали Бизу, имам си хубав мъжки екземпляр, цели 12 кила.Blush

# 190
  • UK
Духче, не можете ли да стигнете до компромис, например да не допускате никое от кучетата в стаята на бебето? Или да вземете някоя мощна прахосмукачка ? Защото не е особено честно да се говори за махане на твоето куче заради косми, когато другото, ако наистина е агресивно на моменти към теб и непредсказуемо, би могло всъщност да ухапе или да нарани по невнимание бебето.
Съгласна съм със Сиви.

# 191
  • Bарна, морето, сините вълни
Тъкмо и аз щях да напиша, че тук в темата има доста примери за съжителство на бебета/малки деца с кучета и доста от тях дългокосмести. Аз съм разкзвала, че Ерос е до Моника от ден първи, целувал я е от мъничко човече, ръсил си е космите навсякъде. Спяли са в едно легло. И всички знаете, че дори, когато имаше подозрения за алергия, не допуснах да ми внушат, че е от кучето, защото бях сигурна, че не е той причина и се оказах права. И благодаря на всички за подкрепата! ❤️ Също така, искам да кажа, че Моника нито веднъж не е боледувала (да чукна на дърво). Казват, че деца, които растат с животно са по-здрави. И за психическото здраве на децата е добре да имат животно у дома.
Хора, поддържащи перфектна чистота у дома са по-склонни да развият заболявания.
Напълно те разбирам, Духче, но трябва да поговорите сериозно всички и да е ясно, че Джинка си е също ваше детенце. И едни косми няма да попречат на любовта ви. Бебето ще си има верен другар и ще бъде здраво.

# 192
Много ви благодаря за подкрепата Heart
Не, за сега няма да взимаме неговото куче, защото семейство му е привързано към него и ще страдат, а и аз мисля, че то няма да позволи на никого да почива спокойно. Но сама предложих да го взимаме да ни гостува, за да не му е мъчно на моят мъж, а и да свиква бебето с кучето и кучето с бебето.
Ние и двамата знам ползите от отглеждане на куче и бебе и наистина се изненадах от тази му реакция. Но цял ден пускам тънки изречения за съжителство бебе-куче, давам примери с хора от темата и ще си дудна така до край. А и наистина ще си купуваме нова прахосмукачка и аз искам да е по-скъпа и мощна.
Благодаря ви много. Единственият вариант при който бих обмислила да се разделя с Джи, е ако наистина наистина има основание да вреди на здравето на бебето. А щом такова явно няма...няма какво да го говорим повече. Ако трябва за едно нещо в тая връзка ще се наложа и ще тропна с крак и това ще бъде за кучето. Винаги отстъпвам и гледам да е ок за двама ни и да е компромис, но с нея компромис няма да направя.

# 193
  • sofia
Споко, Дух! Всички сте изнервени и притеснени покрай бебето! Това си е съвсем нормално. Нещата ще се наредят! И аз съм от тези, отглеждани с куче и отгледали бебе с куче. Ето на, нищо ни няма!

# 194
  • Бургас
Дух, айде сега.  Те едно време бебетата все в стерилни стаи са спяли. Не с кучета, ами с кози и овце в една стая са живели, и пак са станали хора, че и здрави.
За да успокоиш духовете, според които "не е редно" - да ти подарят една прахосмукачка с воден филтър - напр. тази
https://www.emag.bg/prahosmukachka-s-voden-filtyr-zelmer-aquos-8 … -pl/pd/E575TBBBM/

и един робот. Пускаш робота всеки ден и си решаваш проблема с космите. Докато е много малко бебето, можеш да не пускаш кучето в стаята и в леглото му.

Общи условия

Активация на акаунт