Любители на кучета - 107

• 25 475
  • 768
  •   1
Отговори
# 195
  • У Диспансера ...♥♥♥
Нормално е да говорят така, те и на мен разправяха същите неща, но аз отдалеч ги секнах. Тео до ден днешен не спи в стаята където е малкия, от тая гледна точка, че някое куче ще излае в коридора и той веднага ще почне също. Тия дето сме в темата с късокосмести ни питай как се чистят, то така се набива в чаршафи, дамаски и дрехи, че нямат вадене 🤦🏻♀
И аз колкото и да мия все има косми, ама какво да направим като сме ги взели и космите ще преглъщаме 😄 Котарака пък неговите като не е подстриган летят и влизат навсякъде, и го сресвам и пак хвърчат. Някой път направо честно ви казвам ме е срам като дойдат хора на гости 🙈 Целите стават в косми щото и Тео порядъчно се навира в тях.
И аз като Despi да чукна на дърво, малкия не е боледувал. За справка батко му не растеше с животно като малък, а всеки месец ми беше на АБ с гнойни ангини.
Много примери имам покрай мен с разболяващи се деца без животни в тях.

# 196
  • София
Аз и с трите деца съм имала котки. Като с последните 2 - персийска. Никога не съм имала проблем с космите и това не би ме накарало да си махна животинчето. А при нашите винаги сме имали животинка, в повечето случаи дори две - котка и куче.

# 197
  • sofia
Вярно е и това, че детето и не боледуваше изобщо, докато не тръгна на предучилищна.

# 198
Despicable, го е написала:,, децата, които растат с животни са по здрави". Тук само да вметна, че под животни следва да се напише-кучета. Има такова проучване. Към космите на котките често се развива алергия, много по-често. Алергия към куче(космите му) е рядко срещана. Предполагам роднините нямат предвид алергия, а по-скоро хигиена. Неминуемо ще се чисти по - често, с дом. любимец, било куче/коте. При финансова възможност аз бих купила прахосмукачка робот. Вариант е и на първо време кучето да не се допуска в стаята на детето. Нашите кумове така направиха, те бяха с чао чао.
Аз не бих си махнала животното заради бебето. Както не махнахме котарака, когато се роди брат ми, а цялата рода,, намиляше"на майка, че котката трябва да напусне... Не стана, разбира се!
Пп:аз също съм решила да боря космопада. В темата на лабрадори те имаше положителни отзиви за бирена мая на люспи. Слага се като добавка към храната. Доста намаляла космопада. Ще купя и Фурминатор, защото купувах досега някакви гребени, ами никой не върши работа, а тоя Фурминатор е скъп, но пък с много положителни отзиви.

Дух написала си го иначе много хубаво. Къщата е твоя, но човека до теб, особено мъж не трябва да се чувства така сякаш няма думата за важните неща.

Последна редакция: пт, 14 авг 2020, 19:31 от Be_Special

# 199
По-скоро се тревожат да не се нагълта с косми и да не се задави. Но наистина не мисля, че някой би повдигнал сериозно този разговор отново.
Това с робота също е много хубава идея, сега ще потърся допълнително информация.

# 200
  • София
Дух-че, абе я им тегли една и се усмихни! Не се обяснявай много! Сега си по-чувствителна, разбираемо е да се дразниш, ама ще мине и замине!!! Пази си спокойствието!
А колкото до прахосмукачката - моят личен опит  с кучето и децата е, че най-удачна е акумулаторната прахосмукачка и то предназначена за кучешки косми. Те са със специална четка просто.
Робота при кучета е нож с 2 остриета - някои се страхуват и става още по-зле. Има клипчета как чисти робота, кучето се нас..а и робота разнася а.о навсякъде 😂.
У нас съм ви споделяла, че имаме и от трите вида прахосмукачки - с воден филтър; робот и акумулаторна. Е, последната "играе" всяка сутрин и е чистичко. Поне до следващата сутрин 😂😂😂.
Та, Дух-че - свиркай си! Кучето - остава 🥰😘

# 201
Нашата е акумулаторна и когато бяхме само с лазещо бебе, беше моята дясна ръка и ми вършеше супер работа.
Сега обаче не се справя с космите на кучето, няма някакъв специален накрайник. Пускам мощния Karcher всеки ден, но пък той е мощен, ама неудобен. Та да включа в контакт, та да преместя, Шумен...
Аз обмислям робот, но съм на етап проучване. И то робот 2 в 1, с моп.

# 202
  • тук-там
Да де, ама то реално е и неговото дете, точно толкова, колкото и мое. И аз това искам да внуша на него и на себе си, защото се усещам, че се улавям в стереотипа "роля на майката и роля на бащата", а искам да внуша, че освен да кърми, той може и е хубаво да прави всичко, което и аз. И в тоя смисъл да тропна с думите "моето дете" е някак си не много ОК. Освен това и къщата е моя... и в крайна сметка, не искам да го карам да се чувства сякаш няма думата по никакви въпроси важни... но наистина каквото ще да става, на война ще тръгна, ама кучето остава. В това съм крайна и категорична.
Крайният коментар беше насочен към майка ти и нейното вмешателство. С ТМ според мен ще се разберете. Шумът го е вкарала майка ти. И аз бих взела в тази посока по-решителни мерки.

# 203
Духче,я дишай!Дишай и не се тревожи за такива неща!Предстоят ти прекрасни емоции! Кучето си е част от семейството и такова ще остане.Ми то и от косите ни падат косми,да не би децата ни все задавени да ходят?!
   Аз пък нямам търпение да ми се случи куче и внуче , страхотна комбинация!
   Майка ти с вас ли ще живее?

# 204
По-скоро се тревожат да не се нагълта с косми и да не се задави. Но наистина не мисля, че някой би повдигнал сериозно този разговор отново.
Това с робота също е много хубава идея, сега ще потърся допълнително информация.

имах предвид, че роботът не се справя изцяло, трябва да се събират и допълнително космите /при нас се набиват по килима от робота/.
в краен случай подстрижете кучето временно Wink но наистина не се връзвай много, успех!

# 205
  • Пловдив
И аз да се изкажа.
Големият ми син израсна с дългокосместо Коли. Ние решихме да не живее с бебето и го дадохме на майка ми и баща ми. А след това всеки ден по цял ден бяхме у майка ми. Trollface
Никакъв проблем не сме имали, кучето бе постоянно до бебето. Аз бях студентка в този период и милата ми бабичка гледаше куче и правнуче - готви на едното, после на другото. Разхождаше колито, дундуркаше бебе...
Духче, карай я по -спокойно. Игнорвай коментари, детето е ваше - ще прецените заедно какво да правите. Нека се роди здравичко, да се осъзнаете след новия член и ще видите как ще тръгнат нещата. Бъди добричка, позитивна, усмихната. И ще имаш гукащо бебе. Heart

# 206
Благодаря ви Heart
Мама е приказен човек, помага ни страшно много с ремонта, насреща е за всичко и се разбира от дума. Не се бърка в отношенията ни или поне не повече от допустимото. Просто си има по старомодни възгледи за живота, тя в на 70 и когато аз съм се родила е настояла да махнат пудела, който тогава са имали. Тя изобщо и Джина не искаше, но я прие заради мен и сега се грижи постоянно за нея, готви й, реше я, говори й. Душа човек е. Просто понякога наистина космите са феноменално много. Но мисля, че ще се справим и с тая ситуация. Понякога разликите в поколенията си казват думата.

Последна редакция: пт, 14 авг 2020, 17:45 от Анонимен

# 207
  • Sofia

Пп:аз също съм решила да боря космопада. В темата на лабрадори те имаше положителни отзиви за бирена мая на люспи. Слага се като добавка към храната. Доста намаляла космопада. Ще купя и Фурминатор, защото купувах досега някакви гребени, ами никой не върши работа, а тоя Фурминатор е скъп, но пък с много положителни отзиви.

Какъв е този фурминатор?
Заинтригува ме бирената мая  - в какви количества се добавя към храната? Нашият уж късокосмест, но ръси навсякъде..

# 208
  • София
Furminator е чудно и незаменимо пособие за нашия късокосмест звяр:
http://www.furminator.com/products/deshed/dog.aspx

Има различни размери за различни големини кучета, има за къс и дълъг косъм. Не съм вярвала, че от нашето куче може на едно ресане да излезе козина за един пуловер Аз го купих от английския амазон на някакво намаление. Повечето зоомагазини също го предлагат.

# 209
Това са мъничетата от днес. Много съм притеснена, защото кафявия вчера, докато ги пуснахме на улицата да си поиграят, той намери умряла мишка, която изяде. Не можах да го отърва. Нагълта я. Цял ден го наблюдавам. Мисля, че нищо му няма. Много се притеснявам.

Общи условия

Активация на акаунт