Любители на кучета - 107

• 25 418
  • 768
  •   1
Отговори
# 585
Хайде ставай, кво ми се излежаваш след обяд:

# 586
Записвам се и аз най- накрая. Имах снимка на малкото чудо, но от скоро съм с нов комп и все още не съм прехвърлила снимките. За съжаление съм и с телефон от миналия век, който освен да ви светне в очите друга екстра няма.
На кратко- отглеждам(това трябваше да е моя син) мъжко кученце на почти 3 месеца. Направени са всички ваксини до тук, но вет ни каза, че следващата е чак другата година, а тук чета и за така против бяс на 6 месеца. Момчето си няма порода, но това не ме касае. От няколко дни се разхождаме с повод и веднага разбрах, че трябва да го науча да не яде боклуци. Опрделено не знаех как трябва да протичат срещите с други кучета и търсих съвет от приятел. Страх ме е от огромни и безпризорни кучета. Пред нашата къща има зелена градинка, където хората си разтоварват кучетата от колите, за да си свършат работата и си заминават. Тревата е висока и няма гаранция какво ще настъпиш. Там няма да го  разхождам, защото не искам да приличам на другите, които го правят. Страх ме е от кърлежи и не знам как изглеждат.
Забелязах, а и моя позната, че понякога кучето се ядосва, набръчква нос и тръгва да лае и напада. Нещо в поведението ми не му харесва. Трябва да намеря какво е то и да го избягвам. Излишно е да казвам, но аз и момчето ми сме нахапани и надраскани  по ръцете и краката. Вет спомена, че ще е още малко време, но тоя хубостник напада(на игра) и котките ни. Както си играе с тях и ги захапе. Страх ме е да ги оставям сами. Котките не се страхуват от него, но са много жални, когато ги видя целите олигавени от него. Отивам да ви чета.

# 587
Мари, много ми е приятно да те "видя" и тук!

За ваксините - добре е, че сте направили и трите. Ваксината за бяс е задължителна. Ние я сложихме на 6-тия месец и нямаше проблем. Сега, при всяко куче вероятно е различно.. правете и опезпаразитявания задължително - вътрешно и външно. Това можеш и сама, но ако се притесняваш - при ветеринаря.
За хапането: В началото целите ни ръце бяха издраскани и нахапани. Докато растеше Арчи. Строго "Не" и бутане на играчка в устата вършеше работа. Изобщо нежеланото поведение коригираш със строгост. Или игнор. Ние така процедираме с нашия. Не трябва да му се позволява да ръмжи по хора.
Ще чакаме снимки на сладурчето!

# 588
А, да обезпаразитява се редовно, но вет си го е поел. Така ми е по- спокойно и лесно. След десетина дни пак има обезпаразитяване и ще питам за ваксината за бяс, въпреки че имам време.

# 589
  • sofia
mariat, щом ветеринарят ви е казал, че чак догодина ще е следващата ваксина, вероятно му е поставил и бяс.  При нашето куче беше едновременно с третата ваксина.

# 590
Добро утро, банда.

За ваксините сега като го водим на ветеринар трябва да питам за тази годишната, че виждам, че я споменавате,аз нямам информация кога и за какво е Thinking

Последна редакция: пн, 31 авг 2020, 20:33 от Be_Special

# 591
Аз знам, че веднъж годишно се прави реимунизация. Ние още не сме слагали, Арчи няма година. Както и ваксината за бяс се слага веднъж годишно.

# 592
Аха. Мерси, ще питам. И Бейли е на 8м,за бяс сложиха на 6м.

# 593
  • София/Севлиево
Рекс го взехме с пълен комплект ваксини, включително тази за бяс му бе поставена на 3 месеца,при нас дойде на 4.Редовно го обезпаразитявам,но ме притеснява че днес повърна два пъти(е да возехме се в колата по път с много завои,обаче за 5-6 път го минаваме,а досега не е повръщал),а преди това се изака веднъж и беше тъмнозелено разстройство.Сега спи след като пи доста вода и се чудя дали да го водя на вет или да изчакам...Спокоен е,стомахът му не издава звуци,няма газове,дори малко потича от колата до вкъщи по стълбите.Ама пак си ме е страх...

Последна редакция: пн, 31 авг 2020, 13:00 от Елислава

# 594
Дай му един превантивен пробиотик смесен с лъжица  кисело мляко, нищо няма да му стане.Повечето ползваме ентерол, но каквото имаш под ръка все ще ти свърши работа, ако е някакво стомашно неразположение веднага ги  връща в ритъм.

# 595
Бейли е много сладък  .

# 596
  • София
Рекс го взехме с пълен комплект ваксини, включително тази за бяс му бе поставена на 3 месеца,при нас дойде на 4.Редовно го обезпаразитявам,но ме притеснява че днес повърна два пъти(е да возехме се в колата по път с много завои,обаче за 5-6 път го минаваме,а досега не е повръщал),а преди това се изака веднъж и беше тъмнозелено разстройство.Сега спи след като пи доста вода и се чудя дали да го водя на вет или да изчакам...Спокоен е,стомахът му не издава звуци,няма газове,дори малко потича от колата до вкъщи по стълбите.Ама пак си ме е страх...
Ако не повърне отново, не се шашкай. Може да е изял нещо, което не трябва и да му е раздразнено коремчето (от там разстройството и повръщането в колата). Имай едно наум, че може да откаже храна днес, уж на кучетата това им било нормалният опит за самолечение на болно коремче. Нашата толкова пъти сме я карали до докторите заради еднократно повръщане, че вече сме се отказали да действаме на юруш и първо изчакваме да видим след малко сън и почивка дали няма да си мине в нормален режим. И ако примерно до вечерта не е, тогава гледаме да хванем раб време на клиниката и я преглеждат. Като я закараме и се установи леко раздразнено коремче, винаги в допълнение на лечението казват да вземем консерва за чувствителни стомаси, да заменим гранулите за 1-2-3 дни.
Тъпо или не, аз снимам повърнатото винаги, за всеки случай, ако ме питат в клиниката.
Дано се оправи душицата като си отпочине сега!

# 597
Годишната ваксина е в същия ден, в който е поставена последната бебешка. Ето я шушулчицата ми Heart Eyes Все едно вчера дойде в къщи, толкова бързо растат...

# 598
Сега откривам тази прекрасна тема 😊
За запис моята дива принцеса  Ника на 1,5г. Дребничка е , но е много любвеобилна 😊 и палава.

# 599
  • София/Севлиево
Благодаря за съветите.Дадох ентерол с кисело мляко.През повечето време спи,но пък като бе буден искаше да си  играем и дори поиска на разходка,където за мое учудване свърши и двете работи.Онази миризливата отначало пак рядка към края ок като консистенция.Прибрахме се ,пи вода,изяде няколко гранули и пак заспа.Няма да му давам зор,надявам се утре да е добре.Малко ме притесняваше,че не яде,но прочетох че е нормално.Най-хубавото е,че вкъщи изобщо не повръща,което ме навежда на мисълта,че е било заради завоите...

Общи условия

Активация на акаунт