Любители на кучета - 107

• 25 415
  • 768
  •   1
Отговори
# 615
Petkova. S поздравление за решението да спасите някое страдалче от улицата. Дали от приют или от някоя от организациите няма нккакво значение. Навсякъде се намират бебета и опитните хора могат да ви помогнат с избора на кутре, което няма да порасне голямо на размер.
Биляна тази снимка ми напомни на първото ни море с Макс. Същата картинка бяхме, ама нямаше кой да ни снима. Плува до мен маймуна и скача да го взема и той стои и се оглежда наоколо.

Вчера дадох на Макс един кокал рагу. Нощес два пъти излизахме на вън с разтройство. На обяд повърна трева и парченца кокали, а след обяд за пръв път го видях да ака парченца кокали. Сега се притеснявам да не е разранил нещо вътрешно с тия малки парченца. Не е ял днес. И кашкавал ми отказа одеве. Почвам сега да се чудя дали е пил вода. Варя му картофи да му намачкам и дам после. Утре съм на работа и ще е сам до слес обяд и има да го мисля цял ден как е. Рядко му давам кокали, а гадината много обича. Исках да го поглезя, а то стана само притеснения днес. И друг път съм му давала, но като днешното чудо не е било. В извод, не давайте кокали, колкото и да обичат кучаците, за да си спестите притесненията след това.

Да добавя, че хапна намачкани картофи с масло и сиренце вътре. Отказа гранули с рвндпсан кашкавал, ама поне се успокоих, че яде картофите.

Последна редакция: вт, 01 сеп 2020, 18:10 от Sivi

# 616
  • София
Сиви, вероятно е ок, щом не е имало кръв освен парченцата кокали. Като знам какво мислене ще го мислиш утре докато си на работа... стискам палци още сутринта да покаже, че всичко е наред!
Нашата дребна в такива ситуации директно заминава към докторките. Но с по-голямо куче сигурно има разлика Simple Smile

# 617
Сиви,били сме в същата ситуация. Бях му сварила един смотан супник и се побърках. Едвам акаше парченца кокали пак.Същия ден не иска да яде нищичко,беше неделя и нашия вет го нямаше,мислехме да ходим на спешен кабинет вечерта,ама тогава малко се раздвижи и хапна любимото му варено яйце. В понеделник сутрин пак не иска да яде и тичахме до вета. Каза ни,че щом ги е изакал всичко ще е наред,да следим за повръщане и ако с кръв. До обяд беше пушка и озверял от глад. Надявам се всичко с Макс да е наред и да мине бързо неразположението. Иначе и аз от тогава не давам НИКАКВИ кокали,колкото и да ги обичат,се убедих,че можем само да им навредим. Стискаме палци и лапи Hug

# 618
Охх, наистина е голямо мислене и притеснение с тия кучаци. В акото нямаше кръв, че умишлено разрових да огледам. Утре сутринта пак ще следя какво ще излезе и дано се разминем без някакви последствия. На ветеринар не виждам смисъл да ходя днес, защото реално освен че е повърнал кокалчета и е изходил през дупарата малко кокалчета няма друго притеснително. Вода пие, картофи хапна, ако има още нещо останало в стомаха да улесни излизането без наранявания. Иначе като всеки друг топъл ден си лежи, ама понеже видях тия кокалчета и сега ми се струва неестествено. 😁 Иначе на следобедната разходка си беше както обикновено муден заради жегата. Ентусиазира се като си видя приятелчето и стана жизнен. Абе повече кокали не.

# 619
Petkova. S малкото куче не е равносилно на тихо и спокойно куче. Джакът на моят мъж е три пъти по-шумен и дразнещ от моето куче, което е без порода, но с някои черти от хъски.
Бебе куче също не означава, че ще се справиш лесно с възпитанието. Джина я взех на 2 или 3 години и точно защото беше страдала доста, е това, което е в момента. Тя е много мека, много нежна, с нея се действа само с любов, само с кротък тон и радостна интонация. Забрани, наказания и по-бурно поводение единствено я стресират  и плашат. Живяла беше на улцата и въпреки това я научих на хигиенни навици за месец и нещо, свикна сама да ходи в банята за миене на лапи и да яде гранули доста бързо. Така че дори душата ти да бъде докосната от небебе куче пак е до усещане и доза късмет Simple Smile

# 620
Добре дошла на Бела! Прекрасна е! Heart  Джакчетата наистина превземат темата. Simple Smile

Сиви, дано Макс бързо се оправи!

Petkova. S, адмирации за решението да вземеш кученце от приют! Дребно или едро, насреща сме. Ще помагаме със съвети.

# 621
Нека нека има джакчета.Аз обмислях даже такова да взема, ама викам много са луди и енергични, та взехме лабрадор. Който познава вторите се смее. Хич не са енергични 😜 Бейли има много приятели джакчета. И все са по 2.Майка и дъщеря(Шана и Джия) и майка и син(Мая и Майк). Харесва ги, защото те винаги са готови да тичат с него.
Страшна жега е тия дни в Сф. Не гледам тв, но предполагам е горещо навсякъде в страната. Утре ще мръднем в едно селце близо до София да играят дете и куче, а ние ще се опитаме да лежим лежерно под някое дръвче, на одеало. Макар че последния пикник хич не ни се получи. Бейли се изтръскваше от водата върху нас и тичаше като побеснял върху одеало то,  намокри всичко, абе цирк.. Има водопади на това място, ако не са изсъхнали съвсем ще е супер.

Биляна страхотно фото.

Sivi дано всичко е наред с твоя красавец и утре да е топ!

Последна редакция: вт, 01 сеп 2020, 21:07 от Be_Special

# 622
  • о`майна лунна нощ е
Сиви, сложи ли малко масълце в картофите? Не сме имали такива премеждия, но от прочетеното като съвети, на няколко места го видях. Разхлабва и смазва веригата. Дано ни се похвалиш по-скоро с добър материал на изхода.

Последна редакция: вт, 01 сеп 2020, 22:02 от `ТуиГ

# 623
  • под тепетата
Sivi, той си мисли, че е 5 кила. Днес поне 5 пъти си изтупах хавлията заради него. Той държи да си насади д-то върху моя корем и да му правя масаж. До нас имаше една малинка и наш Озю му притреперваха ушаците и джуките от напрежение.
 Щом е излязъл проблемния кокал, не вярвам да има сериозни последствия.
Petkova, помисли за човек, на когото да разчиташ в случай, че ти се наложи да го оставиш за известно време. Адмирации за желанието и дано се осъществи!

# 624
ТуиГ сложих масълце, че да го подмамя да хапне тия картофи. 😁
Поиска да излезе и се мотахме по хладно. Същия дивак си е. Даже една котка ни нападна. По-точно нападна Макс. 😳 И не можем са минем. Седи ни на пътя и скача срещу магарето. Той лае са я изплаши, ама не се плаши туй чудо така. Май само ние с Макс се уплашихме. Едвам си тръгнахме, че онова чудо дебне и скача и в гръб. И към муцината тръгва. Абе ужас. 🤣🤣 За пръв път виждам такова нещо. Все са ни скачали котки, ама такова нападение никогаж. И сигурно 15 минути се въртим ту напред ту назад докато минем без одрасквания. Като тропна с крак и котката съскаше и към мен. 😂😂 От страни сигурно сме били смешна гледка, куче над 40 кила не смее да се опълчи на котка дето е някъде 3-4 кг

# 625
  • Бургас
Днес имахме същата случка, една котка направо й скочи на главата, откъм гърба! Нищо не й бяхме направили, бяха три котки, минавахме близо до тях. Елза се разпищя от страх горката, хем си знае и ги заобикаля.

# 626
Sivi радвам се, че Макс е добре.
Нощес Джина според моят мъж "опита да избие кочината". Събуждам се и ми казва това хилейки се, аз го гледам супер неадвкатно, защото половината нощ не съм спала, боли ме главата и ми се вие свят, респективно правя едно "ъ?!" и той "ми нещо мръдна от вънка и тя се затича към балкона и не видя комарника..... на вратата...." пък аз вярно чух едно яко "прассс" нощес ама хич не се впечатлих, то покрай ремонт сума шумове има... ахахах

# 627
  • под тепетата
Духче, и Ози, и аз ги имаме същите случки и то посред бял ден. Измия ли плъзгащите се врати, се опитваме да минем директно през стъклата. Иначе на нивото на носа на Ози все има петна .

# 628
Много обича да гледа през прозореца. Simple Smile

# 629
  • sofia
Днес преди година, загубихме нашият мил Марто...Много ми е тежко...

Общи условия

Активация на акаунт