Любители на кучета - 107

• 25 431
  • 768
  •   1
Отговори
# 60
  ходим- ходим в парка,пък трябва и да приседнем.Голяма скица- избира хем сенчеста пейка,хем да е по- централна,да не би да изтървем нещо.
ето така седим вечер на терасата.В къщата срещу нас съседката гледа пилета в един фургон,които са голям дразнител за Айрито.
   Мока и племенник са уникални сладури,както и всички останали кучешки душички.Тази сутрин като тръгвах към Плевен Айра застана на входната врата и не ме пуска да изляза.Застанала пред мен и ме ближе, и очите й говорят.
Как усещат - няма ме половината седмица вкъщи ,усеща че сме напрегнати и става нещо нетипично и си променя поведението спрямо нас.Любов!!!!!/ аз работя на магаина ни в Плевен,защото баща ми е с емболия и няма да работи повече.Другата половина е ММ, в някаква въртележка сме./
    Кажете ми сега за тези нагръдници-по.удобни ли са,за предпочитане ли са пред каишите на врата!Нашата принцеса много започна да се тегли и имам чувството,че много я души ланеца.Иначе скъса няколко повода-и евтини и скъпи.

# 61
Туиг, разбирам те, и аз много се разстройвам от такива неща Sad Колко кучета сме прибирали така....
Малчо-бебенце Нъки е жесток, жесток сладур!
Ние водихме Розата на Пирин. В началото я гледаха странно в хотела /не приемат кучета, но познаваме собственика), но тя се държа прекрасно. Посетихме дори Никополис ад Нестум, пуснаха я без проблем.
Скрит текст:

# 62
Туиг!!!Прекрасно!Ще изпратя големите деца.Само в неделя ли са разходките на малчовци?Трябва ли предварително записване?Само как ще устоят на дребосъците...Прибраха си скоро изхвърлено котенце.

# 63
  • о`майна лунна нощ е
В неделите ходят със сигурност Фрауке и Калина /запознах се с тях сега/. Фрауке, доколкото разбрах, е тази, която организира нещата административно и се занимава с процедурите по намиране на семейства основно в Германия. Комуникират помежду си на английски. Фрауке е германка, разбира много български, но говори малко. Калина й е нещо като дясна ръка. За тях знам, че ходят постоянно, но на практика доброволците посещават мястото основно уикендите. В приюта има постоянно гледачи и пазачи, но кучетата не се извеждат, ако някоя от тях не е там, за да координира нещата, тъй като те си познават питомците и знаят кой с кого се разбира. За това се вадят на групи - социализация, но и пазене. Колкото и да са малки понякога стават инциденти.
Мога да осигуря телефон на Калина. Добре е да има контакт с някой от вътрешните, за да си казват от първо лице процедурите, времето и изобщо всичко, което извиква като въпроси.

# 64
   Кажете ми сега за тези нагръдници-по.удобни ли са,за предпочитане ли са пред каишите на врата!Нашата принцеса много започна да се тегли и имам чувството,че много я души ланеца.Иначе скъса няколко повода-и евтини и скъпи.

Не знам как е с нагръдник понеже ветеринарния лекар на Луцифер забрани да му слагам докато не навърши година и половина защото имало някаква опасност за развиването му./не знам колко е вярно и сигурно всеки ветеринар различно смята/Относно дърпането Луцифер първо беше с душач наистина значително намаля дърпането ,но и си правихме упражнения за редом.Преди това уби 3-4 нашийника от различни цени само за по няколко дена ,а сега поръчах на всички кучета нашийници на Gallus изглеждат супер здрави ,а Луцифер върви до мен без да ме дърпа без да ме дърпа може би защото е доста по-широк нашийника и усеща ,че имам повече влияние към него или не знам обаче със сигурност новите нашийници са ми фаворит за качество.

Последна редакция: вт, 13 юли 2021, 14:42 от Анонимен

# 65
аз лично предпочитам нагръдници. от доста време ползваме от лидълските с лед светлини, 'арно издържа добитъка и не  е мръднал, а нашето все още тегли бая понякога. сега мисля да ѝ взема от обикновените пак от лидл /за море и като е на по-мръсно място/.

# 66
Ах,Луцифер,красавец!!!Слабост ми е.Нашето кане корсо няма типичната тъпа муцунка,и в нас се шегуваме,че сигурно е пумиарче,но ние толкова си я обичаме,че това няма никакво значене.
   Не очаквах ММ да изпитва такива топли чувства към нея,предвид че децата я гледат вътре.Но той толкова много й се радва , говори й като на малко бебе, и само повтаря-много е сладка,много е сладка!
   И двете кучета припадат от кеф като го видят.Особено овчарката,имам чувството,че е влюбена в него.

# 67
Ах,Луцифер,красавец!!!Слабост ми е.Нашето кане корсо няма типичната тъпа муцунка,и в нас се шегуваме,че сигурно е пумиарче,но ние толкова си я обичаме,че това няма никакво значене.
   Не очаквах ММ да изпитва такива топли чувства към нея,предвид че децата я гледат вътре.Но той толкова много й се радва , говори й като на малко бебе, и само повтаря-много е сладка,много е сладка!
   И двете кучета припадат от кеф като го видят.Особено овчарката,имам чувството,че е влюбена в него.
То и Луцифер не е точно по стандарт ,но за мен беше най-важното да го измъкна от първите му собственици ,а сега се опитвам заедно да преудолеем психическите  му травми.Почти всеки ден откривам нови неща от който го е страх и полудява явно е изял повече бой отколкото първо смятах😞🙁.

# 68
  • sofia
Туиг, браво! Аз просто...не мога...Много се разстройвам...
Не лош нагръдника от Лидл.

# 69
Иланг, какво става с кафееното дърво на Саске? Държи ли се още, или е изядено? То се е видяло, че ще се купува, ами се чудя едно или две направо.

# 70
  • Пловдив
Nelika, дъвче го активно - цяло е. Препоръчвам. Аз му взех големия размер, трудно го носи, но си го уважава.

# 71
  • тук-там
Аз научих Мокка да не яде повода с много тренировки и награди. Слуша като цяло. Само на местата, където обикновено я пускам, протестира като се пробва да го яде. Не го смята за честно да е вързана, щом обикновено е пусната.

# 72
Бейли го пробвахме първо с нашийник. После нагръдник. С нагръдник много се дърпаше. И пак върнахме нашийник.
Поводи скъса 3 като накрая взехме с метална верижка. На същия ден спря да скача по него, бързо се усети сам, че ще му се счупи някой зъб, само 1 опит направи. Текстилните поводи заминава ха за по 2 седмици...
Този в Лидл от тази седмица какъв е, нещо има по специално? За повода питам, не за нагръдника

# 73
  • sofia
Ето го повода:

# 74
  • Пловдив

два месеца и половина дъвкане - днес е откъснал тази частица от дървото

Общи условия

Активация на акаунт