През всичко ще минем - накрая- НОЕМВРИ ще стигнем финала!!!

• 17 104
  • 285
  •   1
Отговори
# 120
Момичета, а аз този път няма да ползвам кенгуро, решила съм да е слинг. Купих си вече от тези дългите слингове, ще си ушия тия дни и слинг с халки, който ми се струва много удобен при кърмене.
 Слинга може да се ползва от първия ден на детето, до към 2-3 години ако се наложи. Позите са много удобни за бебето, при слинга гърба на майката не се натоварва толкова много, защото тежестта на бебето се разпределя доста равномерно.

Знам че в София има една рускиня, която шие различни видове слингове - има поне 3 вида, на цени от 25 до 50 лева, в зависимост от вида и дължината. Ако някой се интересува, ще изровя координати. Аз от нея си взех дългия слинг - много хубава разцветка, памучен плат , леко еластичен.
Слинг с халки пък излиза страшно евтино - 5-6 лева за плат памучно хасе (220 на 90 см) и 2 лева за халки. Шева е супер елементарен, предполагам че ако вие нямате машина в къщи, кварталната шивачка ще ви вземе 2 лева за 3 минути работа.

# 121
И какво ни е като ходим с прашки?!
Нещо не стоплям...
Ако сложа бикини, или недай си Боже гащи, ще се чувствам като обула боксерките на татито сигурно  Joy

# 122
Мишенце, извинявай, но какво е слинг?
Можеш ли да закачиш някоя снимка?!
И за какво точно служи?

# 123
З
Имам питане към мамите, които вече са раждали - Как ще разбера че раждам? Тази тапа която "пада" - много ли е малко ли е? А водите, които изтичат - те колко са горе долу - 20 гр., 500 гр., 3 литра...??  Задължително ли започваш да имаш контракции? А кое е първо - водите или контракциите?  ooooh!  newsm78
Тали,
няма как да сбъркаш започването на раждането. Не е задължително да ти падне тапата или да ти изтекaт водите, нали знаеш?
Тапата представлява гъста тъмнокафява или ярко червена слуз (слуз примесена с кръв). Може да ти пада дълго време по малко, може и изведнъж. Количеството е около 1 супена лъжица (извинявам се за детайлното описание). Като ти падне тапата, раждането може да започне веднага, може и след седмица - гаранция няма. При мен раждането започна няколко часа след като тапата започна да пада.
Изтичането на водите също не може да се сбърка - може да стане изведнъж, може и по малко продълвително време. Като ти изтекат водите трябва веднага да отидеш в болницата - раждането е започнало. На мен водите не са ми изтичали - вериятно в болницата са ми ги спукали по време на раждането, но нямам никакви спомени за това.
Друг признак са редовните контракции - като станат редовни на всеки 5-7 минути, трябва да потегляш към болницата. Може и да не са болезнени.

# 124
   Ивиче, съжалявам за случилото се, но на мен ми се е случвало подобно нещо не веднъж с близначките- то не бяха цицини, разбити муцунки, пръст стиснат при пантата на вратата \на 1.5-2 г\ и други.. Дано няма проблеми, нека почива. Ако имаш нужда пиши ми.
  За свинскатат мас с предишната бременност съм я ползвала за корема и за масажи на бебоците. Мисля, че е по-добре от олиото за бебета, което е ароматизирано, фрашкано с разни алергени \един вид\. Аз живот и здраве, бих преварила на водна баня мас или зехтин.
  За слинговете и кенгурото - видях страшно готино Нещо - не знам какво беше. Една мама през лявото си рамо беше "метнала" нещо като чанта \малко, компактно\ а в него - новородено. Не беше слинг от мек плат, а като мини-портбебе. Адски готино и удобно. Явно подложката беше твърда обаче.
 ТАЛИ, тапата \запушалка\ или както там се казва, може въобще да не я забележиш. При мен с близначките беше леко розовикаво течение за един ден, и ме предупредиха, че е започнало раждане - родих седмица по-късно.Т.е. това че тапата е напуснала шийката не значи, че ще родиш веднага..А водите \ако ти изтекат въобще в къщи\ са като "изпикаване" \виж инфо статии в началото на Бг мама\...
 За прашките - били предизвиквали контракции!!! Дрън дрън, ако беше така в предродилно щяха не да ни събуват гащите, а да ни обуват впити прашки, за да родим по-бързо Laughing Laughing Laughing
 Аз също съм качила 11 кг, но вече не качвам така активно, при всички е различно!!Може някоя мама да качи накрая, а друга да спре..

# 125
Извинявам се че отговарям малко бавно, това е заради кирилизирането.

Ето слинг с халки :
http://www.mayawrap.com/n_gallery.php

Ето и слинг-шал - vlizate vuv "tying methods":
http://www.didymos.de/english/html/didy.pl?http://www.didymos.de … html/experten.htm

Ето и инструкции на български как се връзва дългия слинг:
http://pg.photos.yahoo.com/ph/aabadjieva/album?.dir=/6ebf&.s … =ph5maIFBzSYKVwVD

# 126
Мишенце, давай координатите на рускинята !!!  Hug
Цените които казваш са много приемливи. Исках една приятелка да ми носи слинг от Германия, ама като ми каза цените (мин. 60е) се отказах.

# 127
Мишенце, давай координатите на рускинята !!!  Hug
Цените които казваш са много приемливи. Исках една приятелка да ми носи слинг от Германия, ама като ми каза цените (мин. 60е) се отказах.

Светлана - 0887 830 756

Ние си уговорихме среща в Надежда (тя май там живee), стори ми се много мила и разбрана жена. Донесе ми няколко модела и размера слингове и аз си избрах, че и на една приятелка тук донесох (тук наистина са скъпи).

Моето мнение е че дългите слингове си струва да се купят, щото като си купиш качествен плат ти излиза почти същото. Но слинг с халки е толкова лесно да се ушие, и е почти без пари...не си струва да се купува. Мое мнение само...

# 128
Количките ги разбрах горе-долу, ама креватите как да избираме? Имам предвид дали да е кошара от дърво или сгъваемата платнена кошара върши същата работа. Ако може да ме просветлите по този въпрос, ще съм много благодарна!

# 129
Мишенце я обесни кройката за слинга с халките-колко халки са нужнуи,че тук на снимките виждам само една и как-плата е мухнат през халката и после зашит така ли май нищо не се вързва-обясни по подробно ,че идеята да си ухия много ми хареса smile3521

# 130
  Мами, моля да ме осведомите за 45 дневния болничен за майчинство преди термина, кой трябва да ми го издаде newsm78 newsm78 newsm78
 Изтичат ми 180 дни болничен, сега ще взема платен отпуск, но после КАКВО??? Благодаря!!!

# 131
  Мами, моля да ме осведомите за 45 дневния болничен за майчинство преди термина, кой трябва да ми го издаде newsm78 newsm78 newsm78
 Изтичат ми 180 дни болничен, сега ще взема платен отпуск, но после КАКВО??? Благодаря!!!

Издава се от гинеколога, следящ бременността

# 132
Мишенце я обесни кройката за слинга с халките-колко халки са нужнуи,че тук на снимките виждам само една и как-плата е мухнат през халката и после зашит така ли май нищо не се вързва-обясни по подробно ,че идеята да си ухия много ми хареса smile3521

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=29108.0
Ето в тази тема много подробно е обяснено.

Халки в София се намират по магазините за шивашки материали. Моите ги взех от Пиротска, срещу колоните почти до кръстовището с Хр.Ботев - там има магазинче за конци и подобни дреболии. Струваха 60 или 80 ст. едната халка.

# 133
Iviche, стискам палци всичко с Марена да е наред. Щом са я снимали и няма нищо сериозно - спокойно. Явно просто си е ударила бая главата Sad трябва да почива - на тихо, тъмно и без много движения - така мисля!

Точка, това за което говориш мисля, че се нарича ПОРТ БЕБЕ - нещо като чанта, с която можеш да пренасяш бебето, както се подразбира и от името. Обикновено са с дъска отдолу и даже много твърди,,,но може да го омекотиш с нещо. Аз също смятам да имам такова, освен кошницата за кола, защото мисля, че може да се слага в количката и да ми върши работа на зимен кош. Наи-обикновените са по 20 лв!

Относно мазането на бебчето - и аз смятам да използвам студено пресован зехтин. Знам от приятели, че бебетата могат да се изринат дори от най-специалната и антиалергична козметика. НЕ бих ползвала свинска мас, единствено заради факта, че миризмата остава и в изпраните дрешки,,а тя ще е по-натрапчива от тази на зехтина.

За кошарка - аз май реших да е масивна кошара. Знам, че сгъваемите са също толкова удобни за бебето,,но ми се струват неудобни за мен, не толкова защитени от студ и т.н. Честно казано мисля да си взема сгъваема и да я слагам в хола, когато съм там - мисля, че за бебето е добре да си сменя обстановката, а и ако пътуваме някъде с детето, ще можем да сме спокойни, че си има преносимо легло.

За легените - четох някъде пък, че тези шезлонги/подложки, можеби не са много добра идея от хигиенична гледна точка - понеже почти постоянно се ползват има вероятност да завъдят някакви бактерии повече..Вие как мислите?

За слинговете съм чела, че са много удобни за кърмене,,сега отивам да погледна какво е показала Мишенце.

Майките които са с R -фактор: Наистина ли не може да се намери анти Д гама (еди какво си) под 200 лв? защото ми се струват много пари,,едва ли не колкото ще ми сттува раждането,,,та още от сега дазапочнвам да търся по-евтини варианти,,,

# 134
Klukarkata, аз 4етох в форумите "кърмачки " за полване на слинг, и как се шие. Сега нямам време да търся (нали съм на работа)  пусни една търсачка. Използват се две халки, с диаметър  8 см, и плат широк 90 см, и дълъг около 2 м. Плата се сгъва на 4, като хармоника, и в единия край се зашива за двете халки. Другия край е свободен и се прекарва през двете халки... Плата е добре да е еднакво оцветен от двете страни и да не е много еластичен, да не се "издупи".
Karil, болничен 45 дни преди раждане ти го издава гинеколога, който ти следи бременността или личния лекар. Simple Smile
Iviche, стискам палци Марена да е добре  през следващите дни, и геройската цицина да изчезне бързо.

Общи условия

Активация на акаунт