През всичко ще минем - накрая- НОЕМВРИ ще стигнем финала!!!

• 17 150
  • 285
  •   1
Отговори
# 90
     Здравейте,мам4ета Hug
     Карил и То4ка,и мен ме бие тази потрбителска треска като вас,но за друго не хар4а,така 4е си имам оправдание Mr. Green.Голям кеф е...
     Относно дръжките на коли4ките.Аз избрах за мен варианта с едини4ната,защото ми се стори по удобен.Вярно 4е с другия вариант може да се ка4ват 4анти и торби,но ако се прекали с тежеста може да се обърне коли4ката.А и не е това предназна4ението на дръжките и може по лесно да се развали.В колкото магазина говорих с продава4ките ми казаха,4е пройзводителите напоседък правят все пове4е модели с едини4на то4но поради тази при4ина.Защото дръжките се използват и за товари,а така по лесно се развалят.Знам ли.
     А за зимното кош4е.Внего бебето е по добре предпазено от зимните студове отколкото в кош4ето за кола,но всеки си преценява приоритетите и възможностите.Аз нали щях да купувам троен модел,но накрая поръ4ах такава в която е 2 в 1 зимния кош и стол4ето за кола,защото гърба е подвижен.Вярно ако сравняваме двата зимни коша този които избрах накрая е по малък,но си спестявам 190 евро пък и тук ги няма нашенските снежни студове Laughing.Наесен ще видиме дали съм направила правилния избор.
     Знаете ли дали на тези шишета Авент мога да им сменя само бибите ако бебко не иска да ги захапе и така да ми служат поне шишетата.Ина4е аз имам нужда от шишенца,защото о след Нова Година има вероятност да запо4на курс и до обедите младши ще е с бабите.

Последна редакция: нд, 03 сеп 2006, 13:54 от friki

# 91

Чикото е много добро- както казах една съседка тук има същото- купила си го е миналата година от Париж, защото там живее- като беше малко бебето- слагаше коша за кола върху самата количка и така го возеше- а пък от собствен опит знам, че не е вредно повече от 2 часа- ние сме пътували до морето и на други места и Ран е стоял там през цялото време- не се е изкривил или нещо такова- нашето е бреви- малко по- мекички са от на Чико , но иначе същите и на същата цена- така че смятам, че няма да е проблем да си возите бебите там- а пък зимата, когато ще е най- малко едва ли ще ги извеждаме повече от 2 часа- после ще може и без кош.

Цвети, така е. И тук повечето майки си разкарват бебетата в такива кошчета за кола по цял ден, пък нищо им няма на бебетата. Но аз съм длъжна да споделя информацията, която имам.
Когато родих Бобо, и педиатъра и ортопеда ме предупредиха за 2-та часа в кошницата. Отделно ми направи впечатление, че и в някои каталози на големи вериги бебешки магазини го има това предупреждение. Така че аз не бих рискувала здравето на детето си. Поне през първите 5-6 месеца не бих прекалявала с престоя в кошницата за кола.

# 92
Мами, големи писателки сте.. екипа на Александър Дюма нищо не е пред вас... В петък следобед бяхме на 14 стр. на предната тема.. а сега Simple Smile
Аз съм по рожденни дни и сватби, ей весело се живее така. Особено когато времето се пооправи. А като беше кофти вчера - набързо си напазарих два панталона, че нямах тоалет за сватбата (аз все пак си бях с един - мое производство), ама поне си реших проблема с панталоните до края на ноември.
Тумбака ми пак порасна светкавично, пускам снимки за доказателство. Simple Smile

# 93
   friki ще трябва да те разочаровам, но ми казаха продавачки, че за Авент - шише не става друга биба..така че ако бебето ти не иска АВЕНТ, ще се наложи да смениш цялото \шише плюс биба\. Току що се връщам от "погача" и мамата с този проблем, ми каза че накрая от толкова скъпи шишета- Авент, Браун са минали на Камера за 1.50 и пиел от него.Аз затова си взех само две шишета и то различни модели за да видя на малкия какво ще му хареса.
   "Погачата" си е добър обичай, само дето не ми се струва уместно да се подарядват дрехи задължително, защото нито знаеш дали на бебо ще му станат, дали на майката ще и харесат и пр..По добре дай повече "суха пара" отколкото разни други измишльотини..Хубав обичай ама български. На запад ми харесва това, че се правят подаръци преди раждането от близки, колеги ,приятели.
 Аз също знам, че не е добре да се разкарва новородено в столче повече от два часа.
 Мами, на погачата коментираха, че са най-удобни за къпане обикновенно коритце с шезлонг\струвал 6лв\..И че помпите Авент са най-добри...

# 94
   ....
 Мами, на погачата коментираха, че са най-удобни за къпане обикновенно коритце с шезлонг\струвал 6лв\..И че помпите Авент са най-добри...

Йоана я къпахме в именно такова коритце, сега ще взема само подложката (т.нар.шезлонг). А за помпите на Авент - отдавна си мечтая за такава... Ще си изкрънкам подарък, макар и 2-ра ръка Wink.
И аз пускам една снимка от миналата седмица, и моя тумбак е голяаам, а какво ни чака тепърва... Питах д-рката за подвижността на бебето, тя каза, че с вторите е така - много подвижни били. Точка, и аз съм в отбора с увитата пъпна връв - в петък го разбрах, оплаках се в края на миналата тема. Радвам се, че сподели това, което са ти казали за този въпрос, защото аз така се шашнах че нищо не попитах... Embarassed А пък таткото как се шашна милия - вика айде да ходим на 3Д, да видим какво ще кажат... та малко се позамислих за Томова, щото ни е и на удобно, но пък като знам че поне 1 месец предварително трябва да се запишеш, а на 20.09. така или иначе съм на преглед в "Св.София"...Чудя се все още де.
Приятна неделя от мен - а, щях да забравя - добре дошли на новите мами!

# 95
Здравейте и от мен HugАз вчера излязох на пазар за бебо,и ....отново взех да плета крака и да мержелея поглед Confused-пак кръвното-вече знаех обаче/благодарение на вас  bouquet/ как се действа в такава ситуация-тръшнах се насред улицата на една пейка и чаках да ми поотмине Sad-да ви кажа,че никой не ме и попита защо се излежавам като някой бездомен клошар по пейките Sad-ама нейсе,мина ми Wink
  Деничка,харесва ми количката,която сте купили-каква е цената и тежичка ли е?Аз съм в триумение дали да ползвам от една позната нейната зимна количка и направо да си купя своя лятна,или да си купя някаква/напр.като тази на Деничка/ и да я ползвам през всичките сезони newsm78Вие какво ще ме посъветвате?
  Харесах и едно легло,чиято предна част е подвижна и става като люлка,в края си има скрин,отдолу чекмеджета-70/160-след време тази горна част се маха и става като юношеско легло-300 лв.?!? Thinking
   Това е отчета от мен засега-пазете се,и целувки на всички Heart Eyes

# 96
  • София
Като отворихте въпроса за помпата на Avent аз да се похваля, че една позната ми я даде да я ползвам и вече от половин месец е при мен. Много се радвам, защото като гледам цената...Хубавото е, че може да се стерилзира в стерилизатора на Avent, който си купих вчера. Сега остава да си набавя и шишета от същата марка, защото други естествено не стават, но няма да си взимам целия комплект шишета щом има опасност бебето да не ги хареса.
Привет на новите майки!!!   bouquet Може да станем към 100-тина мами до ноември както е тръгнало Joy

# 97
Здравейте и от мен, ноемврийски мами! lovekiss
ками, добре дошла в отбора Flowers Rose - леко бременеене през оставащите седмици, леко раждане и малко сладко бебче през ноември!  babyuu
габи, количката я взехме от Хиполенд в Пловдив...цената е 221лв. с една година гаранция...гледах в страницата на "Пакостник" - там е намалена от 229 на 210, но като сложиш доставката...иначе е много лесно се сгъва и бързо от лятна става зимна...най-важното  - маневрена и не е тежка... 1stroller

момичета, обяснете ми какво точно представлява този шезлонг...да не би да имате предвид т.нар. подложка за корито...аз вчера гледах едни в Хиполенд-а, ама нито една не прилягаше добре на коритцата...момичето, което беше на щанда ми обясни, че имало някакви подложки от материя тип "хавлия" на Chicco, които били много търсени и много удобни, но в момента нямаха в наличност...

# 98
Здравейте мами  Grinning
Аз в четвъртък бях кръстница, и на другия ден ходих да къпеме бебето/на 2 месеца/ . Та майката, която ми е близка приятелка, също ми каза да си взема обикновенно коритце.Тя даже не използва нищо, а си го придържа с ръка и така се къпят. Но ако е сам човек май ще му е трудно  Simple Smile. Иначе използват за къпането яйце, а после го мажат с мас.
Не че съм против, но ми е интересно  какво мислите по този въпрос ?
мерелин , като си вземеш скрина , сподели как е , че и аз съм харесала един на тая фирма Wink

# 99
Здравейте и от мен, ноемврийски мами! lovekiss
ками, добре дошла в отбора Flowers Rose - леко бременеене през оставащите седмици, леко раждане и малко сладко бебче през ноември!  babyuu
габи, количката я взехме от Хиполенд в Пловдив...цената е 221лв. с една година гаранция...гледах в страницата на "Пакостник" - там е намалена от 229 на 210, но като сложиш доставката...иначе е много лесно се сгъва и бързо от лятна става зимна...най-важното  - маневрена и не е тежка... 1stroller

момичета, обяснете ми какво точно представлява този шезлонг...да не би да имате предвид т.нар. подложка за корито...аз вчера гледах едни в Хиполенд-а, ама нито една не прилягаше добре на коритцата...момичето, което беше на щанда ми обясни, че имало някакви подложки от материя тип "хавлия" на Chicco, които били много търсени и много удобни, но в момента нямаха в наличност...

Ето ти една снимка.Не е на 4ико,но са на същия принцип
http://www.mothercare.es/public/producto.php?idGrupo=17&idFa … dSub=&id=1333
там където пише ampliar може да увели4иш размера на снимката,за да го видиш по добре.Аз такова ще взимам за младши.

Шехерезада,аз не бих правила такива мазила с бебо.Най много със зехтин за бебета който са алерги4ни към кремове.

# 100
Дени4ка, както току-що се включи Friki, това просто е торба от хавлия, която се нанизва върху рамка от огъната тел с покритие (да не ръждясва).. Малко ми е грубичко обяснението... но е съвсем просто като принцип.. за да има къде да се подпре бебето за да не му е главичката под водата и да му се пълнят ушичките. Затова и цената му е 6 лв... Simple Smile 
И преди пак да съм забравила - добре дошли на новите мами. Приятни мигове през бременността и много забавни момента във форума .

# 101
  Да, това е шезлонга..Аз току що си взех от Метро за 2-3 лв елипсовиден леген \син\. В него ще къпем бебо, докато му стане тесен..Близначките бях ги къпала в началото в корито. Като видях обаче колко е трудно внасянето в стаята, изнасянето\ защото ги къпехме в стаята\ го оставих за по-късна възраст, когато ги къпех в корито, в банята.. Повярвайте ми - в самото начало бебоците са толкова малки че коритото им идва като басейн с олимпийски размери..

# 102
Привет,мами! Днес голяма активност във форума - обикновено събота и неделя са по-задрямали дни.
Карил,в пиеро сигурно е много скъпо  newsm78 Аз имам стая, но тук и в околността няма такива приказки...ох,тази еуфория  на моменти ме подлудява!
Григ, точно за това говорих - четох темичката във форума и от там знам,че само в два магазина в София я продават.На снимка Джейн е страхотна - но на живо как ли изглежда...понякога има доста големи разминавания.
Роси 74 - спокойно,щом лекарят ти не е реагирал....Предполагам,че е нещо нормално - все още,бебешоците имат доста място да се въртят и във всеки един момент могат я усучат около вратлетата си или пък да се освободят от нея.По-нататък е по-опасно,но нали пък тогава и прегледите зачестяват.
 Я да ви питам нещо - искам да си купя кошница,но не за кола/такава задължително/ ,а една такава приличаща на сак.Не знам как им казват - чанта за бебета май?!Мисля си,че съвсем в началото няма да използвам кошницата за кола,когато ходя например до бабите,а по- скоро този "сак". Вие как мислите - ще ми трябва ли?!  newsm78

# 103
И още нещо - тази активна гимнастика за какво е?!Знам как изглежда и бих си я купила,защото е сладурска,ама за какво точно се използва?Верно,че самото име говори нещо...и пак ми е мътно...

# 104
сигурно съм единствената кукувица дето седи пред компа по това време,ама много исках да ви про4ета преди да си легна и то от толкова 4етене,станало полуно6т.Мъжо дори взе да мрънка 4е му се спи,а без мен в леглото не отивал....като бебетата е зна4и  hahaha
Ох много ме успокоихте с факта 4е и вие здраво пазарувате,4е мен такава мания ме е обхванала,4е от време на време ми се струва 4е грани4и с лудост.Не минава ден през който да не се вмъкна поне в 1 бебе магазин и да не купя не6то....а уж бях суеверна  ooooh! newsm78
За коли4ката моята е като тази която си е харесала grig,но в друг цвят.....преопладава светло синиото и пове4е би подхождала на мом4енце,ама карай и на госпожицата  6те прилегне някак си  hahaha
Ина4е със стаята сме по4ти готови,остана само о6те една мебел да купим,но в събота живот и здраве и това 6те свър6им.
Ина4е в4ера се снабдих с бодита 4ак до 6 месец  Mr. Green.Много се надявах майка да ми накупи бодитата от БГ,4е тук са ужасно скъпи (6_10 еуро едно боди),но се указа 4е в БГ не продавали ватирани,каквито тук копувам.Паму4ни са и много меки4ки и топли4ки,та много ме е яд 4е ги няма в БГ.
Ина4е майка ми каза 4е в4ера купила за бебката някакво га6теризон4е със зай4е  отпред,с опа6ка и вървяло заедно с 6апка с зае6ки у6и4ки  hahaha.Та каза 4е било супер сладко и аз сега умирам от нетърпение да го видя.

А имам едни въпрос към вас.Става въпрос за рани4ките за носене на бебета...май кенгуро ги нари4ат  newsm78
Та имате ли представа от цените,кои са хубави.Интересува ме модел при който бебето може да е с лице към майката,а след като поотрасне малко с лице към улицата.Тук продават само италянските си марки и съответно са скъпи,та се 4удя дали в БГ не се намират на по_сносни цени  newsm78

ОК айде отивам да лягам,4е мъжо съвсем се размрънка,а бебката така се е разритала,4е идея нямам как 6те заспя.Не знам какво и става,но от сно6ти просто не се е спряла.Кога спи това бебе идея си нямам  newsm78

Много цунки и лека но6т на вси4ки сладурки и беб4овци  
 bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт