НОЕМВРИйчето расте и хубавее, по градинки, паркове дивее

• 13 776
  • 282
  •   1
Отговори
# 195
Добро утро!
Хаха, Диди, тези пръчици имат някакво магическо действие при децата. Но пък и това не е чудно, след като всеки втори възрастен, като види бебе, се опитва да му набута шепа царевични пръчици в устата.....След като е възкликнал: "Яяяя, боси краченцааааааа!" и ги е намачкал.
Майче, не се излагай, всички се бяхме изпопритеснили за теб и държим да ни занимаваш МНОГО с твоята бременност. Напълно подкрепям изказването на Микки.
Хайде лек и спокоен ден от нас!

# 196
Мименце ние редовно вдигаме температура когато ни избива зъб. Даже последния път беше към 39. Досега с калпол я сваляме успешно и с хладка баня.

Канеста добре дошла отново.

С тези пръчици и аз изпаднах в див ужас когато бяхме при свекърва ми. Оставихме я за няколко минути при съседите и като се връщам те и нагъват царевични пръчици в устата а тя граби ли граби с пълни шепи  #Cussing out.
Много неприятно ми стана и те го разбраха.

Снощи беше една ужасно ревлива вечер. Това дете или зъби го мъчат пак или вече разбира че се прибирам само вечер и като и се приспи започва да реве щото не иска да се отлепи от мен. Направо е като гербова марка, при никого друг не иска.
Ама така плака снощи че и аз с нея се разревах. За първи път осъзнах колко много разбира вече и ми стана мъчно  Cry

Ами оплаках се ........

# 197
привет  Wink
геригърл , наистина дечицата ни вече мног ораzбират . Понякога, се усещам, като го вzимам и слагам Саши да прави нещо , което поискам ,че ме гледа с такова раzбиране и си мисля, дали не трябва първо да го питам  или да му обяснявам какво правим newsm78 не, че ще ми отговори , но мисля ,че раzбира  Wink
Клара, честито прохождане на Нур  Wink и zъбки ще иzникнат като гъбки  Wink да видим кога  Wink

# 198
добро утро!
днес не мога да си позная детето- същинска кривотия. нищо не иска- проходилки, играчки, столчета, ходен, нищооо. направо не знам какво да я правя. сега и попарата ми отказа. ще я мятам в количката, пък дано се укроти.
в тази връзка вашите деца играят ли си сами. ние това не го умеем. не й е интересно просто. трябва да съм до нея, да й подавам играчки и т.н. оставя ли я сама, започва да пищи.
мименце, дано сте се оправили вече  Praynig
пръчиците и аз ги ненавиждам. не мога да разбера какво полезно има в тях и защо въобще ги дават на децата. но и кейти като види, направо започва да пищи и да си иска. съответно получава и яде. не мога да не й дам,след като децата около нея ядат.
канеста, добре сте се завърнали  Hug
чорапите винаги съм ги купувала поне по 2лв. и то най-обикновени, така че се учудвам, че имало и по-евтини. но и ние си взехме от фокса за по 2 лв. много хубави.

# 199
Юка, МАлик си играе сам. По много време. Но стана лека-полека. А пък пръчици естествено, че мога и да НЕ му дам, много ме интересува какво ядат другите деца. От тек нататък почваме и с възпитанието, момичета..........Мале, мале.

# 200
Юка ние не си играем сами. Сърдим се пищим и въобще............. нямам думи.

# 201
царевични пръчици не давам, но давам геврече , а и тук има едни ориzови, царевични и подобни кръгли вафли (като от пуканки) , не zнам дали го обясних добре, те са беz подправки и тях папкат дечурлигата вместо пръчици  Wink моя понякога zабърсва покрай някое бебе на пощадката, понякога аz му купувам ... хапва ги , но май предпочита геврече  Wink
Саши си играе сам с играчките и то много обича  Wink днес сутринта не си щя пак попарата, оставих го да си рови в ´щайгата с играчки и да си иzмъква каквото му е интересно и след около половин час пак му дадох попарата ... иzяде я  Wink Иначе играе сам и в къщи и на двора и на плошадката в пясъчника , играе също с други деца, но найъвече им обсебва играчките и си играе сам и реве, като иска някое да си ги вzеме обратно  #Crazy

# 202
  • София
Калоян играе "сам", но някой трябва да присъства, може и без да участва. А като тръгна да излизам от стаята и лази по мен и плаче.
Царевичните пръчици и аз не ги обичам и не му давам и се чудя защо тъпчат децата с тях.

# 203
  • София
Добро утро...или вече ден.... Mr. Green

За царевичните пръчици - давам, но рядко - по 4-5, тези бисквитки оризовите обаче хич не ги харесва. Обича обикновенни бисквити, сухарчета и корички хляб.

Сам играе - но не повече от 15-20 мин после иска внимание, после пак нещо се отплесва сам и така ги редуваме...но игра чек не бих го нарекла, в повечето случаи просто обикаля разнасяйки насам - натам нещо. Или отива да рови някъде - в някой шкаф или кутия.

Все още се буди по много пъти нощем, но от 3-4 дни забелязвам, че не иска да суче повече от 1 път нощем....другото време като се събуди иска да го гушкам и разнасям, поплаква няколко минути и пак заспива...странно ми е каква е тази промяна...зъби не са...стоим си на 6 и това е, скоро нови май няма да има. newsm78
Другото, което ме притеснява е яденето  - отново. Ами не ще и не ще
 да яде. Дори любимите си пюрета. 190 гр. вече почти на никое  хранене не изяжда, често отказва и сутрешното и следобедното ядене...не знам какво да го правя, ако не беше такава хърба нямаше да се впрягам толкова на този "период"(дано е само период де). Ама сега ме притеснява наистина. Поне иска да суче, което е една идея успокояващо. Иначе и се кефи да си гризка нещо от време на време, но това не го броя за ядене.

Вчера се обзаведохме и с кофичка и лопатки за пясъчника, днес ще ги пробваме. На сухо много му харесаха да видим навън. И без това се заравя целия в пясък навън....

Поръчах за утре от Ози, да видим какво предлагат, само ще го пасирам....още едно нещо, което ме потриса - дъвче пачета каква ли не храна - единични - че чак и паржола веднъж нагъва, но пюретата на парченца не ги иска - само гладки иначе почва да плюе отвратен и да си бърка в устата да вади ако нещо е останало Sick Иначе като гледах за събота нямат меню - значи и те не дават почивните дни Wink

Чорапки - http://www.pakostnik.com/products.php?cat=25 има добри предложения, излизат под 2 лв. Ако си ги купиш от място ест, че иначе доколкото четох е 3 лв доставката. Но иначе са сладки....ама сега за повечето пише, че няма наличност, освен тези които са 5 чифта за 6 лв - което май е доста добра оферта Wink

А вчера мн  учудени бяха, че не съм давала на малкия боза - мн била полезна.....според мен е мнооогооо рано.....някой давал ли е ?

Последна редакция: ср, 13 сеп 2006, 12:15 от bubu_to

# 204
Бубу, ще чакаме отзиви за Ози, аз също все се навъртам по тяхната страница, а не смея да поръчам. Пратих им запитване (има такава опция), дали се готви със сол и дали яденето съдържа яйчен бертък, но не ми отговориха. Или не знаят, че имат такава опция, или са си казали, я, една луда, дето си мисли, че трябва да се готви без сол за малките дечица. Сигурно и боза не му дава на горкото си дете. Нито пък биричка.  Mr. Green
Струва ми се, че много хора бъркат полезното за възрастните с полезното за децата, и си повтарят наизуст някакви бабини деветини от преди сто години. Някъде по форума четох, че едно бебе го хранели (става дума за новородено!!!) с кисело мляко и боза, щото майката нямала кърма.  Sick
Пак Бубу, за неяденето не бих се притеснявала, нищо, че е лекичък - нали е жизнен и весел?  kyllmg Значи нищо му няма. Малик ми отказа една седмица изцяло вечерната каша, следващата седмица следобедното хранене (плодово с елда). Сега маа като невидял. Водя се по интуицията си - ако Малечко ми изглежда здрав и весел, не се шашкам. Ако нещо е различно, внимавам повече. Ако пък все пак ти е притеснено, пробвай да му дадеш нещо друго по това време (което ти всъщност смяташ да направиш, поръчвайки от Ози, т.е. излишен съвет Embarassed).

# 205
  • София
А Сердика - за опцията със запитването знаят хората. Аз ги бях питала дали като детето е под годинка мога да поръчвам. Отговориха ми на другия ден сутринта Wink Казаха, че ако имаме разрешение на педи може...та не знам защо не са ти отговорили още...ако го направят да кажеш какво са писали - за белтъка ме интересува...не бях се сетила да питам...иначе за сол аз и в готове чат пат съм му давала- поне пише че има. Иначе за държавните кухни доколкото знам не слагат, но те са от 10 м

# 206
  • София
а някой пробвал ли е http://juniormenu.com/index.html тази кухня....

# 207
  • Gabrowo->Sofia
Бубу, моя позната от скоро поръчва от джуниърменю. Детето им е с АКМБ. Кажи какво те интересува да ги питам.
Сега момичешките мами да ми кажат къде на намеря момичешка дрешка (сукман или рокля) за малко бебе 3-6м, че по местните магазини ме гледат като полезно изкопаемо като питам за такъв артикул. Не се търсели такива дрехи за малко бебе, хеле пък за есен-зима, съвсем. В неделя сме на питка, та съм решила такова нещо да занеса на сладуранката, защото за сега си има много дрешки, много сме дали в наследство, ама все момчешки фасон, та исках да и разнообразя гардероба за в бъдеще.

# 208
а бихте ли метнали сайта на ози, каквото и да е това. явно сте обсъждли докато ме няма, а нямам време да се връщам назад и да търся.
пръчки давах до преди 1 месец, но спрях, защото веднъж се натъпка с пюре и после метна 4-5 пръчки и повърна в жълто. от пръчките беше, но се стреснах. и от тогава спрях да давам.
за играта - играе си сама - хване нещо и започне да го блъска по пода. и му говори. и така за кратко. после се включвам а попитам къде е лампичката, колко голяма ще стане и после пак почва да блъска нещо. иначе пълзим само из хола и това много ме учудва. у нас са 80 квадрата без врати и пространството е отворено. защо е ще да ходи насам-натам така и не разбирам. вероятно защото още има само бръмбари в главата си.
аз се хващам да поработя. доскоро.

# 209
  • Gabrowo->Sofia
майче, ето http://www.ozi-food.com/

Общи условия

Активация на акаунт