Да напусна ли мъжа си след над 10г. връзка?

• 10 837
  • 333
  •   1
Отговори
# 60
  • Сф
Колко е трала ла и по какво е залитнал, все тая.Тези, които познавам и са залитнали по едно друго, 90%са си ок, просто търсят ново начало, нов човек.В никакъв случай не им се отключват псих.проблеми, а съвсем обикновени страсти.
За случая на Бъни , тя си знае човека, лошо че напуснал работа.Чисто практични въпроси седят пред нея.Той или участва или не.И съответно решенията, които тя ще вземе.Полезен ход не виждам.
Пък да отключва каквото има да отключва.Ситуацията е патова.Късмет!

# 61
Съжалявам много Sad Не четох цялата тема, само авторката какво е казала.

Същото го преживях преди 9 години. Бях с 3 деца, едното бебе. Първия ми съпруг залитна уж по йога и свобода и приятелства, пък то имало и йогиня там. Трудно излязох от дупката, честно. Ужасно е - знам. Но мисля, че веднъж тръгнал към "здравословното хранене", той всъщност бяга и се скатава от всички семейни задължения. Разбира се, първо ти трябва да бъдеш изкарана лошата вещица, която го ограничава. А той се събира с едни толкова добри и извисени хора, които се хранят вегански или каквото е там! Бе повръща ми се като се сетя. Оттогава не обичам вегани, йога, себепознание и подобни, брррр. Дано минава бързо всичко и при вас.

# 62
Не е добре да прехвърляме причините за проблемните  си отношения на разни философии, практики и течения или на увлечените по тях. За съжаление обаче това излиза на повърхността, като огромно мазно петно в чиста вода.
Бианка, и аз за теб се сетих, още като прочетох.

# 63
Така е, можеше да не е йога, а фитнес или друго - това е само привидния повод. Съгласна съм. Но че си е начин да се скатаеш е сигурно. А конкретно йогите, в смисъл по-отдадените, постоянно се надъхват как са по-духовно извисени от другите хора им  и подобни. Това на мен не ми допада и не ме устройва да се правя, че го вярвам да речем.  

Извода е - човек тръгне ли наляво, няма как да го закараш надясно. Мисли самият ти къде ще ходиш и това е.

Няма значение къде е партньора ти, ако не е до теб реално. Или поне аз вече така мисля.

# 64
Е, че да - бягството от реалността и ежедневието. А всъщност, идеята на всички тези  упражнения, техники, начини е справяне в ежедневието, тоест - практическото приложение на всички възможни за целта средства. Simple Smile

# 65
Но всъщност понякога приобщават към новата и интересна за момента среда, а семейството изгърмява. Това е реалността.

# 66
Защо не заминене някъде на почивка-да се откъсне малко от натоварващото ежедневие и да прекара време с вас?
Или да промените нещо в ежедневието си-някакво хоби да правите заедно интересно и за двамата
Или да потърсите семеен консултант

# 67
Защото нищо от това не помага.

Бременна жена и мъжът й с ново хоби - как ли ще стане това...?

# 68
Но всъщност понякога приобщават към новата и интересна за момента среда, а семейството изгърмява. Това е реалността.

Да.
Като се замислиш, нестихващото желание на жената да захвърли всичко и да отиде сама някъде не е ли същото?
Само дето жените сме само на приказка, или пък даже и да го направят някои - после изпитват вина, и това вреди в пъти повече. Мъжете просто се спасяват кой как може и аз не виждам защо все те трябва да са виновни за разпада в семействата.

# 69
Жената си мечтае за 2-3 дена да иде някъде сама, а не за цял живот. Там е разликата. Simple Smile

И аз си го мечтая това, но нямам никакво намерение да се сближавам с група хора въз основа на хоби и да зарежа мъж, деца и ежедневие, за да се "спася".

Мисля, че има доста голяма разлика.

# 70
Аз изживях такава криза като мъжа ти, но никой не разбра, защото всичко крих в себе си. Той просто не умее да се прикрива. Не знам как ще се развият нещата, на мен ми беше писнало да се раздавам, да не се чувствам оценена и незабелязана. Иначе отстрани и моето семейство е перфектно и задоволено
 Мъжът ми е като теб, ако беше разбрал нямаше да търси причина в себе си, а в мен.
Сега аз никога не бих си напуснала работа, подобни йоги и простотии не ме интересуват, но кризата си е криза и докато се осъзнаеш си като ударен с мокър парцал. На мен ми е тегаво  да следвам правилата. По принцип е лесно да се каже, като не си готов за семейство не се жени,  но хората с годините се променяме.
По темата, да го напуснеш или не 'съвет не мога да дам.

# 71
Като се замислиш, нестихващото желание на жената да захвърли всичко и да отиде сама някъде не е ли същото?
По-скоро е вид напомняне към мъжа, че не знае какво има докато не го загуби. Демо версия на раздялата.
Не че някои мъже няма да черпят, но в повечето случаи, както е при авторката, има отрезвяващ ефект. Е, не е траен, ама като за конспиративен мозък толкова.

# 72
  • София
Бягството наум, рано или късно става истинско. За два дни, за пет, завинаги...

# 73
Не съм съгласна. Имам нужда да остана сама за 2-3 дена, но не се глася да дезертирам за вечни времена. То и тия 2-3 дена няма да ми се случат де Simple Smile

# 74
Бианка, разбирам те. Правя паралел, защото виждам последиците от подобни нагласи сред жени. Докато на семейния живот се гледа като началото на края, ще има и недоволни, и дезертьори, и всякакви подобни.
Вяско, хубаво, ама подобно сплашване най-много да го вкара в “пътя” за някой друг ден и айде пак.

Общи условия

Активация на акаунт