Да напусна ли мъжа си след над 10г. връзка?

• 10 849
  • 333
  •   1
Отговори
# 75
Много лесно си тръгваш авторке. При първата криза и си готова да си хванеш децата и куфарите.
За мен има натрупана досада и нерви и от двете страни. Не е нормално един мъж да няма интереси извън семейството и не да стои всяка вечер при семейството си като вързан.

# 76
На мен си ми харесва семейния живот. Аз се чувствам по-добре с мъжа си до себе си. Просто имам много ангажименти не само със семейството, а и по работа. Бих се откъснала за малко, ако може. Но няма такъв вариант при мен конкретно Simple Smile Иначе не виждам нищо лошо. Съвсем различно е като почне да те влече да си изкарваш времето трайно с други хора. 

# 77
Въпросът е “защо”. Със същия успех може да остава до късно да работи, с идеята за семейното благо. После, как беше - ний една я мислим, тя била бомба със закъснител.

# 78
Всеки случай е различен. Но като не върви, не върви. Животът си продължава и там вече всичко зависи от нас самите.

Това с работенето до късно и отсъствията за семейното благо също е класика, да.

# 79
  • София
Аз така съм си наредила нещата, че да имам поне малки дупки за бягство със себе си.
Йогата и духовните практики бъркат надълбоко. На днешно време не се говори много много за това. Но, хора, които не са се занимавали с религия и изведнъж от чисто светски живот попаднат на нещо такова, могат да бъдат жестоко манипулирани. Ама направо да ги обърнат с хастара навън. И това вече не е същият човек и съответно той не може да остане там, където е бил. Какво им е на другите, отговорност към семейството - това няма значение вече.

# 80
  • София
И мъжа на Мамасита/Сирената също беше залитнал към някакви такива възвишени практики и се беше взел много на сериозно. Аз самата познавам такъв мъж. То си му личи, че има свръх високо мнение за себе си и се възприема за месия. Поучава другите, а той самия е безгрешен. Абе смешна картинка.

# 81
  • София
Братане, на мен също не ми е окей скачени съдове. Авторката тук изпитва срам към партньора, обаче. Разбира му хобитата и волята, но той се превръща в нещо срамно за нея.
Аз също познавам подобен мъж, жена му го трая бая време, накрая му каза чао. Той беше податлив към всякакви внушения, даже отключи нещо. Тя беше плътно зад него във всичките му търсения и последвали психиатрични лечения. Просто накрая не издържа.

# 82
Никога не сме били "скачени съдове" с бившия ми мъж. Имал е пълна свобода винаги. Пътувал е сам, и т.н. По природа грам не съм ревнива аз лично. Просто като се олее човек, вече е съвсем различно от това да си имаш лично време, хоби и т.н. Няма нищо общо.

# 83
  • София
Знам, че звуча като хахав свещеник, но не напразно тези неща са отречени от Църквата. Обаче на днешно време всички са свободни да се забъркват със всякакви черни сили. Които изглеждат много "бели".

# 84
Какви странични интереси, той този се е лъзнал по измамната струна на "игри с душата". Там хване ли и ако си достатъчно гламав, си роб на "алтернативното движение" завинаги.

Авторката и тя ми звучи като да говори за мъжа си като за куче, така че и двамата са се намерили. Просто преди е бил податлив на манипулации от нея – тя го била отпускала, ограничавала го прочетох, което е показателно за отношението към този човек. Сега му е писнало от нея и се е раздал за новата "кауза". Има хора податливи на подобни (и всякакви вълнуващи) влияния и този точно на такъв прилича.

В този случай и двете страни ми се струват "виновни", така че след две деца е наистина трудно да си вземат чао и айде по живо по здраво. Авторке, работи над разговори с него да не изкука дотам, че да "дари" всичкото ви имущество за "спасението на света", че тогава отекохте с децата.

# 85
Братане, на мен също не ми е окей скачени съдове. Авторката тук изпитва срам към партньора, обаче. Разбира му хобитата и волята, но той се превръща в нещо срамно за нея.
Аз също познавам подобен мъж, жена му го трая бая време, накрая му каза чао. Той беше податлив към всякакви внушения, даже отключи нещо. Тя беше плътно зад него във всичките му търсения и последвали психиатрични лечения. Просто накрая не издържа.

В онази другата тема жената - бивша лекоатлетка - подозираше, че съпругът й го било срам от килограмите й след бременнността, но не си беше стегнал куфарите, а си я подкрепяше.
Мисля, че е редно да уважаваш възгледите на партньора си, той е отделна единица. Сега и на мен партньорки са ми спретвали религиозен, вегански и лефтистки тормоз, не е гот, но аз умея да се разграничавам от мисленето на парнтьора си и да не го асоциирам с мен. След тази крачка, и двамата партньори изграждат толеранс. Аз лично мисля, че пламъкът на раздора предизвиква авторката с поведението си и това агресивно отношение на мъжа й е просто незрял отговор към него.

# 86
Братане, ти продължаваш да не разбираш, че има разлика да подкрепяш интересите на партньора, когато нямаш отговорности (като деца, например) и когато е решил да си вейне дупарата с бременна жена и дете да "спасява света".

Фанатични уклони не подкрепям и грам, това не са интереси, а глупащина.

# 87
  • София
Тя толеранс е дала, Бартоломю.
Само че, той е сбъркал свободата със свободия. Изключително неприятно е предвид ситуацията.

Аз тия крайно залитналите ги подритвам с крак, не знам как бих живяла с подобно. Конспираторите са ми равнозначни на шизофреници, съжалявам.

# 88
  • София
Аз имах 2-3 приятели. Пазех си ги, че са ми от много време, ама сега покрай Ковида тотално изплискаха тенджерата с конспирациите и ги отписах отвсякъде.

# 89
Сестра ми залитна по йога и подобни учения. Прекарва всяка минута с тези хора. Айде, на нея и е простено, защото си е отгледала децата.
За мен брака не е ограничаващ, ограничението идва от децата особено, когато са малки. Защото вместо да идеш на йога или каквото те кефи, ще трябва да идеш в парка с пищящите деца . В случая мъжът точно иска семейство и 2 деца, но да не му пречат на занимавките. Ами няма такъв вариант. Така че жената да си събира багажа и да си подрежда живота. По добре без мъж, отколкото с мъж ама пак сама. За какво и е само да я дразни.

Общи условия

Активация на акаунт