РЕСТОРАНТСКИ/кръчмарски рецепти

  • 306 238
  • 467
  •   1
Отговори
# 315
  • Мнения: 4 370
Slav4e Av4e, панировката я направих на око - разбих едно яйце,след това наливах бира,брашно,бира брашно,докато ми се видя достатъчно гъста. Бирата беше Тобург,защото такава имаше в хладилника. Голяма бутилка и така като се замисля да съм ползвала около 100-150г от нея. А брашно слагай докато стане гъста каша. малко по гъста от боза да речем. С пръсти да се топят е по лесно наистина. Аз ги пържих във фритюрника и първия път ми залепнаха за кошничката, та после си знаех след като ги потопя в маслото след 1-2 мин ги вадех да ги обърна че да не залепнат и така се получиха. Но следващия път ще пробвам в дълбок тефлонов тиган за да мога да ги побутвам докато се пържат. Дано да съм ти била полезна.  Heart Eyes

# 316
  • варна
  • Мнения: 263
Ето сиренца и кашкавалчета на Хепи   .  Натрошавате сиренето -на килограм сирене-2яйца  ,2-3щипки червен пипер Трябва сиренето и кашкавала да са по- твърди  Може малко сух чесън  .Правят се топчета колкото малък орех и се овалват в брашно нареждат се в в нещо плоско и да се замразят във фризера  .След като замръзнат се изсипват в торбичка найлонова и така се съхраняват във фризера  .Когато ви потрябват  или ви дойдат неканени гости -разбивате бира ,1яйце и брашно -на гъста каша  .Замразените топчета ги пускате в панировката и с лъжица  полуизцедени ги пускате и ги пържите в загрята маслена баня  .По същия начин и кашкавалчета  ,само че кашкавала е настърган .  chef

# 317
  • Мнения: 4 435
Slav4e Av4e, панировката я направих на око - разбих едно яйце,след това наливах бира,брашно,бира брашно,докато ми се видя достатъчно гъста. Бирата беше Тобург,защото такава имаше в хладилника. Голяма бутилка и така като се замисля да съм ползвала около 100-150г от нея. А брашно слагай докато стане гъста каша. малко по гъста от боза да речем. С пръсти да се топят е по лесно наистина. Аз ги пържих във фритюрника и първия път ми залепнаха за кошничката, та после си знаех след като ги потопя в маслото след 1-2 мин ги вадех да ги обърна че да не залепнат и така се получиха. Но следващия път ще пробвам в дълбок тефлонов тиган за да мога да ги побутвам докато се пържат. Дано да съм ти била полезна.  Heart Eyes

Благодаря ти много.Сигурна съм,че ще са чудесни.  bouquet Hug

# 318
  • Мнения: 1 352
Направих тестото за пица Верди. Страхотно стана! За пръв път ми се получава домашна пица, иначе все като подметка става, независимо с какво тесто я правя. Повече няма да купувам замразените боклуци. Благодаря на момичето, което си е направило труда да сподели рецептата с нас  bouquet. В доматения сок сложих пресован чесън, добавя приятен аромат Peace.

# 319
  • София
  • Мнения: 88
Извинявам се за отклонението от темата, но ми стана много любопитно къде е толкова хвалената пицария Верди? За съжаление не мога да готвя, за да си направя сама тестото, та поне да го пробвам от първоизточника  Grinning

# 320
  • Мнения: 3 219
Извинявам се за отклонението от темата, но ми стана много любопитно къде е толкова хвалената пицария Верди? За съжаление не мога да готвя, за да си направя сама тестото, та поне да го пробвам от първоизточника  Grinning
Абе  и аз изобщо не мога да меся,но това е елементарно, просто бъркаш с лъжица.  В Пицариите "Верди" съм ходила в Пловдив, в София не ги знам къде са.

# 321
  • София
  • Мнения: 1 170
ей докато ви изчета...
В Хепито имаше преди едни пълнени бутчета или крилца май бяха, така и не схванах как да си ги направя, ако има някой идея ще съм му благодарна

# 322
  • Мнения: 531
 От както видях тук рецептата за тесто на пица Верди, само по по тази рецепта го правя.               
 Благодаря!

# 323
  • Мнения: 4 370
didi62, не успях да открия рецептата с търсачката и затова я написах, надявам се че не съм те обидила   bouquet

# 324
  • Мнения: 693
А знае ли някой как стават принцеските толкова пухкави/като на рекламите или пък по коктейлите /. На моите каймата винаги става една суха и стегната...какво пропускам newsm78
В каймата се слага яйце и настърган кашкавал. Още не съм изчела всичко така че се извинявам ако се повтаря.
Страхотна темичка, откраднах си няколко рецепти.
Аз имам една рецепта за пилешко филе със сметана и доматен сос. Ядох го в един ресторант и много ми хареса. Пробвах вкъщи и се получи.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=257902.msg6187352#msg6187352

На мен пицата все ми става като подметка твърда, така че определено ще се пробва рецептата за пица от Верди. Само да попитам кашкавал след доматеното пюре и преди останалите продукти ли се слага или най-отгоре?

Последна редакция: чт, 14 фев 2008, 15:44 от viki81

# 325
  • Мнения: 3 219
Ами аз мажа първо със соса, после слагам краставички ,гъби,чушки,шунка или квото имам, после стържа сирене и кашкавал.
Сега да ви кажа-направих яйчената салата, чудесна стана, довечера ще я хапнем. За основно ще приготвя тази рецепта с пилешкото с чеснов сос в гювечета.
Десерта-той по-късно в леглото Joy

# 326
  • Мнения: 79
Правих тестото  за пица Верди -по вкусна пица от нея не бях яла PeaceОпитайте няма да сгрешите !Голямо Благодаря на момичето, което я сподели с нас Heart Eyes

# 327
  • Мнения: 1 685
Рецептата за тестото на пицата я имам от години от една готварска книга на свекърва ми.
Наистина пицата става превъзходна. С това тесто правя и питки - и за пържене, и за печене във фурна.

# 328
  • Мнения: 1 352
Само за мекици не става, да знаете. Остана ми малко тесто и реших да изпържа мекички, но не ми станаха хубави.

# 329
  • София
  • Мнения: 1 170
 от това тесто може ли да се изпече арабска питка, как мислите?

Общи условия

Активация на акаунт