Дистанционно обучение за учениците-Teмa 5

• 23 483
  • 762
  •   1
Отговори
# 180
Ами тя монетата има и обратна страна. Ако учителите са хипохондрици и карат децата да се мият, денизфекцират и дистнацират, а някои не го спазват, ще са също обект на лошо отношение.

И с пълно право! Не знаех, че съм хипохондрик, защото си мия ръцете и то отпреди пандемията. И дезинфекционно гелче имах в чантата преди.

# 181
Че какво лошо има в миенето и дезинфекцирането? Само хипохондриците ли го правят?

Но да, предполагам, че детето каквото е видяло в къщи, така ще се държи и в училище.
Аз да ти кажа преди корона вируса не бях срещала човек, който да си дезинфекцира ръцете, ако не е хипохондрик.
Освен това не говорим за елементарни хигиенни навици, а за налаганите тенденции в последните месеци, които съсипват кожата.

А правите ли разлика, че сега не сме преди, а баш в коронавируса?

# 182
Че какво лошо има в миенето и дезинфекцирането? Само хипохондриците ли го правят?

Но да, предполагам, че детето каквото е видяло в къщи, така ще се държи и в училище.
Аз да ти кажа преди корона вируса не бях срещала човек, който да си дезинфекцира ръцете, ако не е хипохондрик.
Освен това не говорим за елементарни хигиенни навици, а за налаганите тенденции в последните месеци, които съсипват кожата.

Добре. Вървиш по улицата, след като си слязъл от превозно средство, детето се е люляло на люлка после и изведнаж му се прияжда. Няма чешма. Има антибактериални кърпички и антибактериален гел, дезинфектант демек. Това го правим от години. Сега е по-строго и често, но нима е каприз? А за кожата има кремове.

# 183
Може да е смешно но като се роди малкия купих за първи път гелче, гледах го, гледах го, реших че по-добре да си мия ръцете. По същия начин гледах с подозрение мокрите кърпи - всеки път при пълен памперс дупето на чешмата. Сега вече ползваме и двете, но е факт че не знаем какво има вътре. Тя нормалната козметика е вредна, какво остава за бактерицидната. Всичко преминава през кожата и парабени и дезинфектанти и отиа в тялото. Щом витамин А от крем може да доведе до мутации в човешкия зародиш, какви ли са потенциалните рискове от други неща. Имае един сайт safefetus, разни известни марки бяха топ по вредни съставки.

Последна редакция: вт, 11 авг 2020, 21:29 от Sparkles

# 184
Ама естествено, че е по-добре да се мият ръцете. Ами ако няма къде в момента?

# 185
Убийте ме с камъни, ама едно време като нямаше мокри къпрички и гелчета и ядяхме от земята да се сме умрели. Има доста теории, че точно тази дезинфекция влияе негативно на имунитета.
Ако искате ме наречете мърляч, но преди хранене, при прибиране вкъщи и след тоалетна е добре да се мият ръцете. Другото е пресатараване!

Последна редакция: ср, 12 авг 2020, 07:56 от Punk_GirL

# 186
Убийте ме с камъни, ама едно време като нямаше мокри къпрички и гелчета и ядяхме от земята да се сме умрели. Има доста теории, че точно тази дезинфекция влияе негативно на имунитета.
Ако искате ме наречете мърляч, но преди хранене, при прибиране вкъщи и след тоалетна е добре да се мият ръцете. Другото е престараване!
Умрели имаше, достатъчно, аз хепатити и дезинтерии помня всяко лято при водните режими. А съвсем "едно време", когато не е имало течаща вода в къщите, хората са били уседнали и като изкарат нещо и оцелеят, придобиват имунитет и с години не лепват друго, дошло от другия край на света. Като лапнат падналото в кравешкото лайно, не е имало толкова значение, защото вече са пили неварено мляко от същата крава, а бабата, която го е доила, си е избърсала ръцете в престилката преди да направи това падналото.

# 187
Ако искате ме наречете мърляч, но преди хранене, при прибиране вкъщи и след тоалетна е добре да се мият ръцете. Другото е престараване!

Едно време средната продължителност на живота е била 40-50. Мрели са от елементарни неща. Жените - често при раждане. Хората са имали по много деца заради високата смъртност. По мое време като дете нямаше кърпички и гел, но пък медицината лекуваше всичко с антибиотици. Обаче пък не знаехме що е мвсяка зима да те гази грип. Сравнявате несравними неща.

# 188
Баба ми е родила 5 деца, от които са оживели 3. За да не се чуди някой за годините-и аз вече имам внуци.

# 189
Да включа и гадателките в темата, според една дама от Котел, вирусът ще се кара леко от хората които работят със земята и пипат пръст, не знам дали има предвид да ходим на село и близо до природата и да си отглждаме зеленчуците Simple Smile

# 190
Доста хора измряха по селата, предполагам, че са пипали пръст цял живот.

Не знам защо са тези примери, освен ако някой държи детето му да изкара ковид, за да си повиши имунитета.

# 191
Преди 30 поста нали някой пусна статия за заразените деца на лагера?
Пише си ясно като бял ден - децата го карат без никакви симптоми, и не са заразили нито един възрастен.

Какво искате още? Да се навреме в миша дупка ли? А знаете ли, че ако не си изследваш нарочно сърцето, няма и да откриеш определени негови недостатъци?
Ама колко от сте си направили изследване на сърцето до сега, при все че са минали едно 30-40 години🤩
Аз.

Ситуацията е много сериозна.
Скрит текст:

Аз не искам детето ми да стои по цял ден само ( крадци влизат, пожари, наводненения, всякакви аварии стават постоянно) и се моля да се върнат на у-ще, да има автобуси и да не се надяват родителите да си водим децата, защото от 7.30 до 4.30 аз съм постоянно на работа със 6-7 малки деца под 5 години и няма как да я водя и вземам сама.

Но се притеснявам да не ни затворят пак и учителите да минат на ДО, не защото не мога да си гледам детето сама ( гледаме я домашно и сами без ясли/градини/занимални/баби у нас постоянно откакто се е родила), а  защото те ще си получават пълната заплата, но бизнесите като нас ще фалират.

Много бг деца и майки, с които се срещахме там негодуваха срещу маските, а те ги въведоха за задължителни 4 дни преди да кацнем там. И след 2 седмици с маски там, дъщеря ни изрази желание ако направят задължителни маските и при нас в у-ще да минела на домашно обучение.

Затърсих учебници да си купя от сайтовете за домашно обучение, да имаме ей така за собствена работа и чакахме решението на училищните бордове.
На 5 август обявиха, че се връщат пръствено, без маски и със соц дистанция и ние бяхме много доволни. Но учителите и част от родителите протестираха заради липсата на маски и се надяваме да не променят незадъжителността им заради тези протести и идващите избори.

Тя е ентусиазирана за тръгването на у-ще, искаше да е на домашно обучение, но не смятам, че ще мога да се справя с частни учители в момента и по предмети за 7ми клас сама.

Има варианта да си остане вкъщи докато аз работя тази работа (само заради нея я работя толкова време за да съм вкъщи и да поемам всички ваканции, почивни дни от у-ще, разболявания и т.н.) , без проблем и е от децата, които са отговорни към здравето на другите, но и не е от боледуващите деца принципно.
Средно по 2 дни годишно макс да е липсвала от у-ще за 8 години досега.

Винаги сме дезинфекцирали ръцете си по път, нося спрей от над 15 години в мен, детето ни е научено на навици, уча всички деца на същите, мерките, които вкарваха и са уж драстични с чистенето, са в пъти по-разредени от тези, с които си поддържам дома и бизнеса.
Интроверт съм и соц дистанция с нищо не ми промени жиота, освен финансово, и харесвам ДО и бих го избрала 101% винаги пред посещения в университета.

За себе си не се притеснявам толкова, мисля даже, че всички го изкарахме през януари/февруари и ще си направим тест за антитела, въпреки, че ще знам резултата, защото всички минахме няколко тежки дни, а мм и седмица.

Последна редакция: ср, 12 авг 2020, 17:28 от Анонимен

# 192
Доста хора измряха по селата, предполагам, че са пипали пръст цял живот.

Не знам защо са тези примери, освен ако някой държи детето му да изкара ковид, за да си повиши имунитета.
Определно не е това идеята. Но е добре да имаме едно наум защото повечето мерки заради ковид, ако нямаше ковид щяха да са вредни за нас ако ги приемем за нормални за дълъг период. Мазането на ръцете със спиртни гелове, постоянната дезинфекция на околната среда, дишането през маска (четох стари изслдвания на английски в които се казва че става нещо като блокаж на носа и той е по-скоро невралгичена физически блокаж), идеята за това как се разпространяват и следят за усложнения вируси по принцип и как да се лекуваме, как да комункираме един с друг. Всичко е обратно на нормалното. И внушенията могат да бъдат толкова силни че като си спомня как през март прибирайки се пръсках подметките на обуките с дезинфектант преди влезем в къщи, пръсках връхните дрехи на терасата и ги оставях там, виках по детето да не пипа нищо и имах чувството че вируът се носи във въздуха. А после се оказа че нищо навън н се е променило, само аз съм се подала на внушения. А ако някой иска да ни поръси отгоре с нещо, не мога да го спра и съм по-склонна да врявам в това отколкото в ядосаната майка природа която е решила да ни убие. Тоест това да сме близо до изначалната си немаскирана недезинфекцирана същност ми се струва по-безопасно отклкото да купвам всяка нова анивирус приумица, да се тествам с всякакви тестове и бъде обект на експериментални лечения и ваксини. Пък каквото стане.

# 193
Yummy,тази рецесия в Канада само на вируса ли се дължи? Пишеш, че е от декември, а тогава в България животът си вървеше нормално. Та дори януари и февруари нямаше кой знае какъв отзвук тук.

# 194
В нашият град изпосъкратиха много хора, сега са ок защото борсата върви, февруари ще става весело. Работни места нови няма, въртят се едни същи обяви.

Вижте от другата тема мерките https://www.mirror.co.uk/news/world-news/thai-nursery-kids-separ … ted-pods-22497182  , ужас

Затова казвам ваканция поне за малките, ако ще ги подлагат на риск от разболяване или пък на такива мерки, по-добре в къщи, и понеже са малки, не пред компютрите а на село при баба да си четат книжки и играят с близки деца, които също са ваканция.

Общи условия

Активация на акаунт