Дистанционно обучение за учениците-Teмa 5

• 23 474
  • 762
  •   1
Отговори
# 195
Yummy,тази рецесия в Канада само на вируса ли се дължи? Пишеш, че е от декември, а тогава в България животът си вървеше нормално. Та дори януари и февруари нямаше кой знае какъв отзвук тук.
Скрит текст:
В нашите провинции свързани с петрола е от поне 1.6 години, а понеже това е огромен ресурсен отрасъл , от който зависят къщи, магазини, у-ща и прочие се усещаше и преди, но от март е направо ужасно притеснително.

Иначе съм за ДО, но не и преди 11 клас. Университетите минаха от март изцяло на ДО на 100% и ще продъжават така поне до март.

Последна редакция: ср, 12 авг 2020, 17:26 от Анонимен

# 196
Аз бих си наела детегледачка или бих оставила детето на бабата да го гледа, ако ще стои в такова чудо. Много деца и без това не ходят на градина с желание.

Не знам дали работещите с пръст ще се заразяват по-малко, но сигурно повече хора в БГ ще  търсят за покупка къща на село и ще оценяват простите удоволствия.

Юми, съжалявам, че е станало така. Дано да успеете да продадете къщата на добра цена и да се преместите.
В БГ много странно цените на имотите се вдигнаха след Ковида. Апартаменти, които следях от година, сега са с няколко хиляди нагоре.

# 197
Благодаря Дъждец.

Последна редакция: ср, 12 авг 2020, 17:25 от Анонимен

# 198
Началниците на РУО са на обучение в Хисаря. Нищо ново засега. Пак споменават препоръчителния протокол за   организацията на учебната дейност и задължителния - с медицинските мерки и правила. Съчетаването на присъствено с дистанционно обучение при необходимост явно ще става на база на анализа на екипа от Пловдивския университет, който пусках преди време. На финала ще се включи и министърът.

# 199
  • Бургас
Убийте ме с камъни, ама едно време като нямаше мокри къпрички и гелчета и ядяхме от земята да се сме умрели. Има доста теории, че точно тази дезинфекция влияе негативно на имунитета.

Не знам как е сега, но когато бях ученичка в моето училище през година имаше огнища на хепатит. Аз също го изкарах. Болницата беше пълна. Никой не знае какви могат да са последиците за черния дроб след години. Мъжа ми пък ми е разказвал как на лагерите постоянно са хващали чревни инфекции.

# 200
  • София
И при нас беше така. Чистехме дъските от тебешира с парцали, намокрени в кофи с мръсна вода. После си пипаш химикалката,  тетрадките, чантата , после ядеш нещо. Чешмите бяха със студена вода, нямаше сапун. То и сега е така на много места с водата и сапуна.

# 201
Всичко това е така, но никога, никой в класа ми не е боледувал от хепатит. Имаше един случай, когато бяха объркали диагнозата на един съученик и ни биха ваксини, както се оказа после - напразно, момчето не е било болно от хепатит. Виж, въшки е имало в училище и сестрата току кажеше "Утре всички глави да миришат на газ"

# 202
Убийте ме с камъни, ама едно време като нямаше мокри къпрички и гелчета и ядяхме от земята да се сме умрели. Има доста теории, че точно тази дезинфекция влияе негативно на имунитета.

Не знам как е сега, но когато бях ученичка в моето училище през година имаше огнища на хепатит. Аз също го изкарах. Болницата беше пълна. Никой не знае какви могат да са последиците за черния дроб след години. Мъжа ми пък ми е разказвал как на лагерите постоянно са хващали чревни инфекции.
                 Аз пък съм от поколението,което освен на у-ще Smiling Imp ходеше и на бригади още от 9 клас.И понеже съм гнуслива момчетата си правеха майтапи с мен и редовно оставах без ядене.Така,че ядях това,което беряхме - домати,сини сливи ,грозде и т.н. и понеже няма чешма на полето не винаги ръцете ми бяха чисти.Не си спомням за болни от каквото и да е било,нито за въшки.Тези екстри се появиха в по-късен етап.Когато учеха децата ми.
                При това децата в ДЗ вместо да намаляват се увеличават и трябва да се откриват нови групи,защото в момента работят с намалени групи.Не се чува и за масово заразяване на децата.Даже са по-здрави от преди.

# 203
  • София
Навремето и на лагери спяхме на дюшеците с петна от знаете какво, но това не означава, че е редно. Невероятно е колко оправдания могат да измислят хората за това, че ги мързи да правят нещо. А за това дали е имало болни и колко болни питайте хората, които са работили по болниците и поликлиниките. Хепатитът е болестта на мръсните ръце, глистите все още съществуват и т.н.

# 204
  • Бургас
Така е, това че сме оцелели не значи, че така трябва да си останат някои неща. Никой не знае дали болестите, които имаме сега като възрастни не са последици от нещо през детството ни.

Последна редакция: ср, 12 авг 2020, 09:57 от Irene Adler

# 205
Не може да се сравнява сегашния свят с времената отпреди 40-50 години. Тогава България беше затворена страна - хората не пътуваха по света свободно, както е сега, нито у нас идваха кой знае колко чужденци, дори бездомни кучета нямаше по улиците.

# 206
  • София
И пак се боледуваше по училищата. То хепатит А, вируси, температури, хреми, ангини, астми, бронхити. Тези неща си ги спомням,  точно както и сега децата си боледуват. Сега, въпреки уж по-засилената хигиена, гледам децата си боледуват по същия начин. Само дето ни облъчваха с лампи под строй за закаляване. И ни даваха хапченца флуор. Много ги обичах. И облъчването обичах, защото те изкарваха от час за съответното време и те водеха в лекарския кабинет.

# 207
  • Варна
Много ясно. Бронхити, ангини и астми нямат общо с хигиената. Това не значи, че е ок да се мият ръце на високосна година.

# 208
  • София
Имат общо и с хигиена, и с начин на живот  защото това са едни усложнения, настъпили след по леко заболяване.

# 209
  • Варна
Изобщо не е задължително, особено при деца. Как хигиената ще попречи на въздушно капкова инфекция? Нали точно това се коментира и това е проблемът в момента, че дори и да си държим ръцете накиснати в дезинфектант постоянно това няма да попречи на вируса да влезе в клетките и да направи поражения. Нито от хрема, нито от вирусна ангина, нито от грип може да се спасим с миене на ръце! От усложненията от вируси също.

Общи условия

Активация на акаунт