Дистанционно обучение за учениците-Teмa 5

• 23 491
  • 762
  •   1
Отговори
# 135
Не ми е забавно. Отчаяна съм от неразбирането и затова прибягвам към абсурда като към последно средство.

# 136
  • София
Чудя се въобще дали да си пускам децата септемви. Тази пародия ще приключи много бързо, поне да се опазим.

# 137
  • Варна
Аз също. Ще чакам до последно да им дойде умът, ще се допитам и до ЛЛ.

# 138
Не ми е забавно. Отчаяна съм от неразбирането и затова прибягвам към абсурда като към последно средство.
Ако имаха базата да го направят, направо щях да се притесня да не ви прочете някой Simple Smile

# 139
Из ретроспекцията на   водещия германски вирусолог Кристиан Дростен от берлинската клиника "Шарите" относно продължителността на различните "грипни" вируси:
                    "Вирусът на испанския грип, предизвикал епидемията през 1918 година, продължава да циркулира чак до 1957. След това пък се появява близкият до него азиатски грип, който върлува до 1968 и бива изместен от вируса на т.нар. хонкогски грип. Този вирус циркулира и до днес, обяснява германският вирусолог. През 1977 пък се появява т.нар. руски грип. Вирусът, който го причинява - H1N1, е идентичен с вируса на испанския грип и неговите разновидности, които съществуват между 1918 и 1947 година. Вирусът на т.нар. руски грип се разпространява до около 2009. Испанският грип, руският грип и техните разновидности се оказват близки до появилия се през 2009 вирус на свинския грип..."
                    Въпросът ми е: Колко време можем да се крием в къщи и ДО да е  форма на обучение - и за какъв период може да се случи това???

# 140
За мен темата трябва да дискутира ДО като процес и какви са ползите и вредите от него, а не кой, как и дали би си пуснал детето. Все пак има си теми за Ковид, които иска да пише там. Тук много се отклонихме в анализа на заболяване, което даже не е по темата. Да, заради него се обособи тази форма, но дайте да наблегнем на анализи по въпроса.

# 141
Из ретроспекцията на   водещия германски вирусолог Кристиан Дростен от берлинската клиника "Шарите" относно продължителността на различните "грипни" вируси:
                    "Вирусът на испанския грип, предизвикал епидемията през 1918 година, продължава да циркулира чак до 1957. След това пък се появява близкият до него азиатски грип, който върлува до 1968 и бива изместен от вируса на т.нар. хонкогски грип. Този вирус циркулира и до днес, обяснява германският вирусолог. През 1977 пък се появява т.нар. руски грип. Вирусът, който го причинява - H1N1, е идентичен с вируса на испанския грип и неговите разновидности, които съществуват между 1918 и 1947 година. Вирусът на т.нар. руски грип се разпространява до около 2009. Испанският грип, руският грип и техните разновидности се оказват близки до появилия се през 2009 вирус на свинския грип..."
                    Въпросът ми е: Колко време можем да се крием в къщи и ДО да е  форма на обучение - и за какъв период може да се случи това???

Мислете ли, че някой може да ви отговори? За колкото време е необходимо, за толкова. Нещата в човешкото общество постоянно се изменят и без коронавирус, който не може да се приспособи си тегли последиците.

Липсата на каквото и да е желание да се направят промени в процеса на обучение за следващата учебна година няма да накара вируса да изчезне, деца и учители да спрат да се разболяват - този път и от ковид - и самите обстоятелства да принудят и най неглижиращите родители да влязат в графата на "страхливците".

Тоя непукизъм трае до първия по-сериозен сопол, който няма да знаем от какво е и какво ще донесе в семейството.

# 142
Изтървах ви за един-два дни, колко много сте написали. Като ви чета в какви психози изпадате, че чак и опити за самоубийство само от едното стоене в къщи, започвам да се радвам, че съм интроверт и домошар. Живея в малък двустаен. Стоенето в къщи никога не ми е било проблем, даже го предпочитам. Имала съм периоди, в които не съм излизала с дни още много преди ИП.
Да, декларации за самоубийство и опити от дете на 6 години, защото нищо не му е интересно, иска си градината и децата. И не само опити да скочи през прозореца или балкона ( който не е тичал след те да го удържа нищо не знае), но и намаляване на храната до някакъв абсолютен минимум... Как мислиш, дали от каприз поисках крещи с психотерапевт още през април. И говорим за дете, което от октомври до февруари почти не е стъпвал в градина поради болести и е било на практика вкъщи или в болница. Та тъкмо пак тръгва на градина, ходи три седмици - грипна, продължена с ИП и ново затваряне. Ми не ми беше забавно, но ми се наложи да го преживея.

# 143
Месечинка, няма смисъл ...
Да, вярно, няма да паля повече. Тази потребителка, дето дори името и не мога да изговоря официално заявявам, че няма да я чета от тук нататък Grinning Да пише каквото си иска.

Ха ха...Ето за това е важно качественото образование!

".. какъв е резултатЪТ от оТделеното време"

Последна редакция: вт, 11 авг 2020, 11:28 от W

# 144
Ако имаха базата да го направят, направо щях да се притесня да не ви прочете някой Simple Smile
Нямат, нямат, затова и се осмелих да го кажа.
Не съм мислила по въпроса за опции за спасяване поединично до момента на масовата лавина от болни в училищата и при абсолютен отказ на системата от алтернатива ДО. Не знам ЛЛ какво може да измисли. 2 седмици карантина/контактен? Но детето остава без вариант за обучение от системата на образованието за този период. Т.нар СФО? То е за цялата година и ако се въведе ДО, то може ли да премине от СФО към ДО?  /много съм горда от себе си, изтълкувах и запомних една учЕна абревиатура!/

# 145
Скрит текст:
Месечинка, няма смисъл ...
Да, вярно, няма да паля повече. Тази потребителка, дето дори името и не мога да изговоря официално заявявам, че няма да я чета от тук нататък Grinning Да пише каквото си иска.

Ха ха...Ето за това е важно качественото образование!

.".. какъв е резултатЪТ от оТделеното време"
Ето за това не искам да обучавам децата си! Трябва си професионалист!

# 146
  • Варна
Не знам ЛЛ какво може да измисли. 2 седмици карантина/контактен?
Това няма как да стане, нали всички трябва да сме под карантина, а не само детето... СФО не ми е опция изобщо, да не говорим, че няма такъв вариант за средностатистически второкласник, който не е надарено дете, нито хронично болен.

# 147
И на мен не ми е опция, ама нали все там ни пращат като не щем присъствено. /звучи като "я вървете на майната си!". Думата майка е възлова, всъщност майката ще е домашен учител/.
Бях контактна няколко пъти, един път взеха ПСР толкова рано, че беше безсмислено, нямаше начин да е позитивен, никой не ме е карантинирал в останалите пъти, никой не ми е предложил да остана вкъщи. Ходила съм на работа. голяма част от колегите също бяха контактни със същия човек. Детето ми е било контактно с мен. И то, и мъж ми изкараха някакъв??? вирус за 2-3 дни. Детето с фебрилитет до 38,5 за един ден и до 37,5 за още един, хрема, кашлица, слезе към дробовете. Мъж ми с отпадналост, без температура, хрема, кашлица, вече с експекторация. Аз и баткото- безсимптомни.

# 148
  • Варна
И на мен не ми е опция, ама нали все там ни пращат като не щем присъствено.
Е тъй де, но то дори теоретична възможност няма за СФО. Просто няма такава опция, също както няма и за ДО.
А иначе контакт извън семейството е едно, но вътре в семейството друго. А и как да си измисля контакт? И изобщо чак до такива лъжи не искам да прибягвам, то си е дърпане на дявола за опашката...

# 149
Преди 30 поста нали някой пусна статия за заразените деца на лагера?
Пише си ясно като бял ден - децата го карат без никакви симптоми, и не са заразили нито един възрастен.

Какво искате още? Да се навреме в миша дупка ли? А знаете ли, че ако не си изследваш нарочно сърцето, няма и да откриеш определени негови недостатъци?
Ама колко от сте си направили изследване на сърцето до сега, при все че са минали едно 30-40 години🤩

Общи условия

Активация на акаунт