НОЕМВРИйчета 2❤️2❤️ - Тема 5

• 47 461
  • 682
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Каааааак с ръка бе? В кой век живеем?!
Що не го овика? Той не може да бръкне веднага... Трябва да си усетила, че натам отива прегледа, no?
Аз ако си стегна влагалищните мускули и вагинален ехограф не може да влезе, какво остава за ръка... Ужас.

Щях да го обеся тоя..
Следи се сега изкъсо до края на деня. Ако си окей до утре, значи си окей и забравяй по-скоро.

# 301
Момичета, аз сега място не мога да си намеря от ужас и притеснение.
Отидох на преглед, ама не при моята, а при един друг уж мн добър доктор. Всичко ок, бебетата са супер,.всичко е в норма, просто съм се притеснила вчера. Само че вика ще проверя шийката, лягам аз, като си мисля, че ще провери с вагиналния и докато се усетя той бръкна с ръка. Такъв преглед за разкритие да ми правили само като ходих да раждам.... място не мога да си намеря от прктеснение в, момента да не есе станала беля.
Рози , споко. Това не е преглед само за разкритие а си е едновремешния преглед на шийката Така най- добре се вижда дали е разтворена/ зейнала,събрана,твърда, мека и тнт.Също мисля , че опипват дължината и.
Мен така всеки път ме преглежда единия от АГ при които ходя. Просто е трябвало да те предупреди да се отпуснеш максимално и да не се стягаш. Няма страшно. Пий днес повече магнезии и полежи за успокоение.
Аз отделно ходя и на друг, който мери със вагинален шийката но и няколко от пътите е искал да я опипа.
А някъде четох че това си е най- вярния преглед. Ние пациентите се доверяваме на ММ и мерене с вагинален де....

# 302
Лекарката, на която имам огромно доверие и която никога не е правила грешка при мен  с диагноза, лечение и благодарение на която съм бременна без хиляди операции за хиляди левове, които другите ми назначиха, също ми преглежда шийката с ръка. Това е най-сигурния начин, защото освен дължината тях ги интересува дали е твърда или мека. Естествено не може всеки да пипа, а само който наистина знае какво прави. Аз не се водя при нея, но ходя само при нея да ми мери шийката. Тя е лекар 30 години и ми е казвала, че това е най-точната диагностика за шийка, като го прави ужасно внимателно. Няколко диагнози, изискват такъв преглед, а ехографа дава инфо само за дължина.  Ако на случаен принцип просто сте се записали някъде за консултации, просто защото вашите лекари не водят или сте за пръв път при някой, не им давайте да ви пипат. Но ако са лекари, на които имате доверие с години не мисля, че е проблем. Всеки решава де, просто това мисля аз Simple Smile

# 303
  • София
Ох обяснете ми как става прегледа с ръка, за да се подготвя психически и не скачам в болницата. Знам, че там ме чака такъв.
Шийката като е на около 6-8см от входа на влагалището, те какво...до китка ли си вкарват ръката? @_@
Лошо ми стана...

# 304
Моята шийка, пък засега никой не я е мерил. Предната бременност я мериха с коремен, ама колко е точно не знам. След пет дни съм на преглед на частно и ще питам за нея.
Иначе, точно деня преди раждането с ръка ме бутнаха и мен. Е, няма такъв ужас.

# 305
Здравейте, да се включа и аз най-накрая 😁 Чета ви отдавна, но все ме мързи да пиша и си трая ☺️
В 25-26та седмица съм, термин 27.11-4.12, втора бременност, този път с момиченце.
Това, което ме провокира, въпреки блажения ми мързел, да се включа, са коментарите за алкохола! Моля, жената, която е написала разяснителния коментар за H2C5OH да ми напише формулата, по която изчислява съдържанието му в дадена напитка! Благодаря и лека бременност на всички ❤️

# 306
Спокойно, Рози. Както са написали някои от мамите, не е фатален прегледът на шийката. Наистина е хубаво да си спокойна и да знаеш, че така ще те гледат, но... Каквото такова. Всичко ще е наред. Коремният ехограф, действително не може да определи мека ли е шийката, или не, а ти си е от значение. Всичко е наред.

# 307
  • София
Аз не съм толкова в шок от самия преглед, колкото от това, че наистина не го очаквах. Мислех, че ще ме сръчка с вагиналния... Бях си полегнала, гледах в тавана, обяснявах се нещо и докато се усетя.... Веднага се стиснах, ама на - личи си кой прави Кегел, не успях да се стисна явно достатъчно.

Dagny, според мен опипва само входа. Точно дали е твърд, мек и тн. Иначе при раждането предния път на мен ми го правиха този преглед, за да "подпомогнат" и тогава буквално имах чувството, че лекарката ми до лакътя си е завряла ръката...

Момичета, при мен е така - държа се, държа се, ама успее ли нещо да ме разклати влизам в центрофугата и се почват едни филми... АГ-то ми ми се обади, аз й писах веднага, и ми каза същото, което и една приятелка (която от 26гс я преглеждаха и така) - че този преглед според нея е бил на място в случая, не винаги предизвиква каквото и да е и тн и тн.
Да се успокоя и да се следя днес, ако ми е притеснено.
Мен този доктор обаче ми вкара друг филм в главата, течението ми ли му се стори много, какво, ако съм се притеснявала (аз защото имам малко кофти опит от предната бременност, макар и на финала) да си взема от тези тестовете AmniSure, да се изключи изтичане на околоплодни води. Иначе на прегледа всичко си беше екстра, не видя някакви проблеми. А доста обстойно си ме прегледа човека с коремния, не очаквах..... Сигурно 30мин беше прегледа. Кво ли не гледа, аз исках просто отгоре-оргоре да каже добре си ходи си и да се успокоя... Докторът е добър, имам добри отзиви от него, с дълга практика е, човечен, обяснява, изражда в Окръжна. Та не е като да съм отишла при някой съвсем случаен, но, да, не съм ходила повече от 2-3 пъти при него през годините...

Сега се чудя да се вкарвам ли и в този филм, макар да знам че понякога шийката изпуска всякакви течности и може много сериозни драми да си докарам с моята хипохондрия.
МОже би просто ще изпия една бира после, ще се отпусна, сега мислим на планина да ходим живот и здраве няколко дни и започвам да делегирам и да отказвам всякакви задачи и пътувания, мисля че днес най-сетне осъзнах, че всъщност съм бременна и трябва да се щадя малко повечко.

Благодаря ви за включванията. Тия дни нещо съм доста разклатена, при все че бяхме на ергенско пътешествие с мъжа ми миналия уикенд... и успях така хубаво да разпусна. Ама явно нещо вътре ме човърка.

# 308
  • София
Здравейте, да се включа и аз най-накрая 😁 Чета ви отдавна, но все ме мързи да пиша и си трая ☺️
В 25-26та седмица съм, термин 27.11-4.12, втора бременност, този път с момиченце.
Това, което ме провокира, въпреки блажения ми мързел, да се включа, са коментарите за алкохола! Моля, жената, която е написала разяснителния коментар за H2C5OH да ми напише формулата, по която изчислява съдържанието му в дадена напитка! Благодаря и лека бременност на всички ❤️
На алкохолните напитки отзад на етикета пише обем в милилитри и обемен процент алкохолно съдържание (например 500мл 5.0% vol - това за бира Carlsberg).
Oбем/обемен процент (v/v percent) е мерило за концентрацията на дадена субстанция в разтвор. Изразява се като отношението на обема на разтворимото в-во върху общия обем на разтвора, умножено по 100.
Например 14% алкохолно вино съдържат 14мл чист етанол в чашка от 100мл (другите 86мл са вода и какво ли не).

Да се върнем на примера с бирата, формулата е: 5% х 500мл = 5/100 * 500 мл = 25мл.

# 309

МОже би просто ще изпия една бира после, ще се отпусна...
Точно това трябва да направиш 🤗

# 310
  • София
И аз се включвам по повод усещанията от бебето. Имам чувството, че във всеки момент може да ме изненада с ритник във всяка част на тялото. Определено откакто се завъртя с главата надолу често го усещам много ниско долу, та чак се бях шашнала по едно време.
С килограмите по мое мнение съм добре - +8 в 30 г.с.+2 дни. Не ям повече от преди, на момент дори и по-малко и не се ограничавам.
РоЗи, надявам се всичко да е наред и бързо да те отпусне притеснението. А за този тест за околоплодните води чувам сега и започвам да си мисля за глупости.

# 311
😆😆 Тъкмо пишех, че се усетих как се смята - 5 об% от 500мл и 40об% от 50 Образование ми е уж, ама кога беше то, преди 100 години  😁 Нито с предната бременност, нито сега съм се сещала да си смятам алкохола, може би защото съм запозната с вредата и съм абсолютен въздържател по време на бременност. Мерси все пак, че ме подсети 😃

# 312
Рози, трябвало е да те предупреди. Мен винаги ме предупреждават, че ще е с вагинален, все едно ми искат разрешение.

Аз заради тази шийка, която уж се беше скъсила с 4мм за 1 месец й трябваше да лежа, реших да отида на още едно мнение, при лекаря при който ще раждам. Той ми я измери и нищо подобно, 35мм колкото ми е попринцип. Възможно ли е моята да се е объркала си мисля, имам и абсолютно доверие, но все пак хора сме, знам ли как я е измерила. И сега съм в чуденка, все още не смея да мръдна от нас, на нея ли да вярвам, или на лекаря който ще ме изражда. И той ми вдъхна голямо доверие, а съм от вечно съмняващите се хора. А и той е специализирал в Швейцария и работел там, според него това е метод отпреди 40 год при скъсена шийка да се лежи. Той казва препоръчва се 5 дни лежане, след което разходки на всеки 30 мин, 10 мин почивка. А и каза, че заради това че лежа от 7 дни може да се е удължила. Филма е голям.

# 313
  • София
Pladi, аз съм инженер и инженерното мислене го вкарвам толкова в живота и битовизмите, колкото и в работата. Но грешки (и по-често недомислици) стават..и точно заради това често се хващам в размислите: ''като знам какъв инженер съм, ме е страх да ида на доктор''.
На ръка смятам почти никога. Ползвам този калкулатор: https://percentagecalculator.net/

Браво за въздържанието! Аз изкарах 2ри, 3ти, 4ти и 5ти месец без да близна и капка. Но не мога вече Sweat Smile

Мамси, 4мм за месец дори не се брои за скъсяване, а за грешка при измерването. Не знам защо сте се шашнали така:)

# 314
Аз бях на лекар. Казах, че много ме боли стомаха и казах, че ми се пие алкохол и попитах узо може ли. Каза, че може и дори успокоява матката и на стомаха ще ми помогне. И каза, че узото в за предпочитане пред бирата.

Иначе сме около кило и половина, той де, аз както се разбра съм 17 напред. Голям човек. Термин по цикъл е 20.11 (аз знам точно кога е станало бебето и термина е точен), по размери бебето е като за 29 седмица, а не 27, а по размер на бедрото дава даже 05.11 като термин Simple Smile та до края на септември живот и после се подготвям активно за раждане Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт