НОЕМВРИйчета 2❤️2❤️ - Тема 5

• 47 469
  • 682
  •   1
Отговори
# 315
Аз съм 27г.с 160см висока и съм качила 16кг досега. Почнах 68 ,а съм 84 :/. Бебка рита когато си иска по всяко време на денонощието, чак ме боли и ми текат сълзи като ми нацели пикочния мехур.  Утре съм на Доплер,другата седмица на преглед,но имам едни супер странни болки вечер предимно, под опашната кост чак ме боли,все едно че всичко слиза надолу и болката спира там.Вярно трае 15-20 секунди, но си е болка, а аз трая на болка(уж)

# 316
  • София
diamond_star не си мисли глупости. Simple Smile
Аз си пуснах малко медитация, помислих си хубави неща и се оправих. Каквото такова. Няма смисъл да се заравяме в мисли за това какво лошо може да се случи, макар да е най-лесно....

Мен просто лекарят малко ме филмира, веднага побърза да ми каже "Ако има нещо"... къде да го търся. Питам го ама има ли повод за притеснение? Не, не, всикчо е наред, ама все пак, ако ти се притесниш. Което малко не ми вдъхва доверие, ама.... Така или иначе другата седмица мисля да се видя с моята АГ.
Този тест първо дава често фалшиво положителен резултат (защото понякога матката изпуска микроскопично количество амниотична течност, така или иначе), второ в домашни условия няма как да се гарантира, че пробата се взима адекватно. Затова на преглед се мерят тези неща и при съмнение там си имат разтвори, с които действат.
Аз вече съм почти убедена, че с течението изпускам понякога и малко урина, защото в определени състояния (седнало или изправено положение) ми мокрее ама съвсем леко и то горе... И без това по цикъл сега съм 26гс, края, другата седмица би трябвало да влизам в 7м, живот и здраве. Така че, без филми. Съдбата си знае работата, омммм Heart
Всички ще си добутаме до когато трябва.

# 317
И аз се бях филмирала, че вероятно изтича по малко количестео амниотична течност, но разбрах, че изпускам и урина... 🤫🤫🤫 По-късно се усетих, че просто имам доста обилно течение. Така, или иначе, ако има изпускане на околоплодни води, то се отразява и на ехографа. Искам да кажа-вижда се намаленото количество. Щом са ти казали, че бебчовците са наред, не се притеснявай. Насочвай само положителни мисли Simple Smile

# 318
За да се види дали изтичат околоплодни води има един прост тест - да се накапе йод върху изтеклия секрет...за целта превръзка ще е по- удобна от бельо, съжалявам за малко гадничките подробности. Ако позеленее мястото на накапаното значи са води. В болниците правят теста с бром- тимол, но май не го продават този разтвор свободно, затова йода е най-близкото до него или ако помолите АГ или позната акушерка да ви даде малко разтвор ще е най-добре. Не знам доколко е верен този с йода - не съм го правила, освен това се разчита на реакция с алкална течност, т.е. може при нарушено pH да даде фалшиво положителен резултат. Амнишуър тестовете са най- точни, но се правят със секрет от влагалището - няма как в домашни условия, освен ако не са ги променили от миналата година. Има едни ръкавички с лакмус за домашна употреба, които мерят pH на влагалището , но те показват по-скоро дисбаланс във бактериалната среда - ако е алкална средата значи лактобацилчетата са поумрели. И последно - има едни тестове за фетален фибронектин, които дават някакъв процент вероятност дали в следващите няколко дни предстои раждане - правят се от гинеколог.
Това е ако някой иска да се филмира за тези неща, но не мисля, че има смисъл. Най-добре е да си гледаме спокойствието, че с притеснения може да си довлечем само проблеми.

Последна редакция: чт, 20 авг 2020, 21:43 от vessy.k

# 319
Аз исках да споделя, но забравих. Нали коментирахме позата за сън. Хем не ми пукаше, хем от толкова промиване на мозъка и аз леко се стресирах. Днес питах лекарката и тя каза, че все още мога да спя както си искам освен изцяло по корем. Каза, че ако си подпъхвам възглавница под корема все още си е ок да спя и странични по корем

# 320
  • София
Теста за околоплодни води не трябва да се прави с превръзка. В превръзките може да има гел или др. вещества които да компрометират резултата. Вчера точно питах доктора за това. Тук в болницата го правят с лигнин.

# 321
Преди около месец се бях разровила и бях прочела, че има и превръзки с разтвор на тях, който отразява наличието на амниотична течност. Иначе филм по този въпрос не ме пропусна. Все ми мокреше нещо безцветно на бельото и дадох 60лв за тест. Опитах се сама да си взема секрет, но си е трудна работа. Оказа се, че изпускам урина. Бебка ме ръчка в мехура. И мен не ме слуша главата от време на време. Grinning

# 322
  • София
Нони, и аз съм така. Всяко кихане или кашляне си е тото Joy

Доктора ме майтапи онзи ден - всички бременни се изпускат, и си мислят че е амниотична течност. Само ти си признаваш, че се напикаваш Joy

Та по същество - опасно е ако напоиш чиста превръзка за половин час, без да кихаш или кашляш.

# 323
  • София
Всички във филма Joy
Еми аз другата седмица съм на преглед, надявам се, ще споделя. Реших да не се разхождам пак по кабинети, ще се отдам на планина и релакс (че аз обичам да се самонавивам и почна ли веднъж после едвам се откъсвам). Като сложим в кюпа слабите ми тазови мускули, имам по няколко капки на ден, та не се учудвам вече.

# 324
Ама това с изпускането наистина е голям филм! Явно всички бременни имаме склонност да си мислим, че изпускаме околоплодни води 😂
Аз до колкото знам, по време на бременност е нормално да има много засилено течение (даже и да не се напишкам е 😂), заради високите нива на естроген в организма. Така де, бях се филмирала веднъж, че имам гъбички или някаква друга инфекция, но се оказа, че обилното секретиране е нормално.

Да се оплача и за килограмите. Ми хич не съм качила сякаш много - 7-8 кг в 29 седмица, а се чувствам като косатка!!! И много ми харесва като ми говорят приятелки как за цяла бременност били качили 8-10 кг, ами браво - аз още от сега почти съм ги чукнала. Не знам как го правят, мисля вече, че пия вода и качвам!

И имам един въпрос. Вие при нормално раждане, смятате ли да искате епидурална? Тук в Швейцария, всичко раждат с упойка - в статистиките пише над 80%. Ама сякаш още не мога да се реша, какво мислят вече раждалите мами?

# 325
Имам едно раждане с упойка и едно без (за второто нямаше време). Която и жена да питаш, ще ти каже различно. Аз самата още не знам какво ще искам, защото всяко раждане е много различно. Мен и двата пъти почти не ме е боляло и не усещах кой знае какво-затова и при второто нямам упойка- едва не го родих вкъщи, докато се усетя, че раждам,докато стигна до болницата и то се роди, докато ми слагаха абоката( поне за клизмата имаше време, та успях да се спася от срама 😎😜). По-добре не го мисли, а когато дойде мигът виж как се чувстваш, как и какво усещаш, пък тогава реши. Има жени с висок праг на болка, други с нисък, пък ако водите изтекът по-рано боли повече и по-дълго, ако изтекът преди самото раждане е различно...т.е. сама ще си усетиш
П. С. Само да вметна, че нямаше разлика в поведението на бебетата-на това, роденото с упойка и на това-без. Нито едното е било по-сънливо, нито нищо. И двете се засукаха нормално и т.н.

# 326
  • Тук... някъде
Аз пък изобщо не съм се замисляла дали изтича амниотична течност 🤦🏼♀ Не че съм имала съмнения де. За сега при кихане и кашляне вероятността да пръцна е много по-голяма( извинявам се за подробността 😂), отколкото да се напишкам, но и корема ми е много малък, щом единия АГ, при който ходя ( не ме разпозна , защото смених тотално цвят на коса и прическа, а и с маските сигурно всички сме му еднакви), при последното посещение, когато ме разпитваше в началото, ме пита за дата на последен цикъл и при отговор 14.02 заби поглед в корема ми с думите -А, значи сте бременна. Ам а де 😂 Иначе килограми и целулит в изобилие - тръгнах от 76, вече съм почти 86кг, но не се ограничавам в нищо - колкото станат, толкова.

# 327
  • София
Спиналната и епидуралната упойка въобще не стигат до бебето по никакъв начин. За това не дава отражение на поведението, разбира се. Вече райският газ и венозните аналгетици стигат до плода, но нищо лошо не следва от това.
Аз уж имам висок праг на болка, та може и да не ми се наложи, но боли ли ме много - ще си искам упойка задължително.

Имам и секрет и пико, но никога не ми е минавало наум, че е амниотична течност Grinning Чак не е за вярване, че има филм, който съм изпуснала.

Sign Triangular Flag On Post Да се оплача и да питам случвало ли ви се е: Sign Triangular Flag On Post
снощи се събудих към 3 часа, с нечовешки болки в корем/черва, литри студена пот и гадене. Едвам се докопах до wc -> следва обилно разстройство. Да повърна не можах, но много ми се повръщаше. След разстройството болката беше като при цикъл, но отшумня за около половин час. Чудих се дали да ходя до болницата, но съм заспала, броейки фетални движения... някъде 3-4 преброих.
Случвало ли се е на някого? Дали имам повод за притеснение и преглед? Днес съм уморена, но добре. Но снощи беше наистина ужасно:(

# 328
KOKONDRELLA и при мен опасността от пръцкане е по-голяма! 🤣
По въпроса с упойката съм с две ръце ЗА! Не знам колко ми е висок прага на болка, но ако съдя по този на мъжа ми, моя е космически... 🤣😂🤣🤣🤣😂 Имам един медикаментозен аборт и като си спомня какви болки преживях тогава... 🤭 за раждането ще си искам упойка задължително!
Dagny и мен след ходене по голяма нужда понякога ме боли като при цикъл, но ако си усещаш бебчето и вече нямаш разстройство, мился че няма от какво да се притесняваш, знам че е нормално при бременност и особено ако има контракции от време на време да разхлабят стомаха 💐

# 329
Dagny, извинявай за подробностите предварително. На мен ми ве случи на морето. След 3-4 дни НЕходене до тоалетна се събудих в 5ч сутринта на спринт към тоалетната с болки и брутално вече разстройство. Отне ми 1 ч. да се върна в леглото, но болката размина, след като ми се изпразни стомаха. Нямаше никакво отражение, според мен няма нищо общо с бебето, по-скоро някаква храна, която дразни.

Общи условия

Активация на акаунт