НОЕМВРИйчета 2❤️2❤️ - Тема 5

• 46 082
  • 682
  •   1
Отговори
# 615
Момичета, аз имам питанка относно шишетата.
По-опитните може ли да споделите мнение за начало колко и на какви параметри да купя.
Имам желание да кърмя, но дали ще ми се получи...
Предполагам две шишета ще са достъчни на първо време докато се изяснят нещата, но колко млн, анти-колик и т.н.
То май е по-лесно човек кола да си избере Grinning

# 616
Аз ще съм с количка Мони Гала,спечелена от Групата "Мами в нужда " ,участвах с ДМС(имам абонамент),даже и не очаквах, че ще спечеля. Може да е 2ра употреба, но е същата,която мислехме да купуваме с ММ. Относно шишета си взех на НУК голямо и малко с анти колик система,че ме притеснява факта,че все още нямам кърма под каквато и да е форма,дори и капчици не излизат и ми е притеснена,а така исках да кърмя. Спалнята ни прилича на Бит пазар от подаръци, покупки ,кашони. Добре, че поне кошарата е сглобена и там всичко сложих,но от вчера почнах и извън нея. ММ само мрънка,че не може да си размине,а не знае какво го очаква като почна с Великото Чистене
и Пренареждане на апартамента Simple Smile . Мисля първата седмица на Октомври да я захващам ,че няма да имам време ,свекито иска да помага ама като я знам как се бърка и се скарахме преди 5 дни ще пропусна да я уведомя кога мисля да почвам. Мисля и да хвана кума има фирма за почистване да ми изпере дивана и мартака в спалнята и измие прозорците и си сядам на дупето .Вие момичета кога мислите да започвате с тези неща?

# 617
Като си говорим за покупки- в момента в Айко има намаление на комплект анти-колик шишета Авент от 73 на 49лв. В ЛИДЛ има бебешка гимнастика(изглеждаща супер) на 45лв.Има разни бодита и други бебешорски нещица.
С първите си две деца смених 100 колички, писала го бях, май. От Wallex New York до Peg Perego. И през летни минах и какво ли не. Препоръчвам ви да погледнете Baby DESIGHN Husky. Количката е 1000лв,но има включено абсолютно всичко-вградени комарници, дъждобрани, чанта, постелка за повиване, одеалце, ръкавици за бутащия количката през зимата, чувал за,, летния кош", термусче, помпа за гумите и т.н. Леко, маневрена- наптаво мечта! Вече съм капарирала такава. Ако отидете в магазина и я пробвате ще сте сууупер доволн. А е и висока Simple Smile

# 618
Аз съм писала и преди за моя избор за количка ама пак да си кажа,ако ще помогна на някой.Проверена ,изпитана от приятели , качествена,маневрена, не друска бебето ,лесно преносима , регулира се става идеално за високи майки , както съм аз- Quinny mood е количката. Нови 3 в 1 струват около 1300 но в Олх е пълно С много запазени такива за 400-500.
Чистенето го отлагам не знам за кога, дори твкущите неща пропускам - да оправя нашето пране, чинии. Гледам да лежа само защото имам много контракции и май май мама ще идва да помогне, въпреки моята борбена природа -свикнала съм с всичко сама да се оправям. Ще ходя да ми налеят малко магнезий и ще стискам зъби. Живот и здраве всичко да е по план около 20 октомври ще извадят принцесата,няма да влезем в ноември, така че другия месец ще имам бебе и не мога да го осъзная, Камо ли да почна да чистя 😅

# 619
Аз бих посъветвала да не чакате много за покупките, аз съм 31+3г.с. и вече не мога и 1 час да изкарам в магазин. Не само краката ми оттичат, а и от тъпите маски ми става лошо. Не се знае утре как ще сте, ако недай боже започнат някакви болки или контракции и трябва да лежите, или всичко онлайн ще трябва да пазарувате или ще пропуснете това удоволствие. Отделно наистина много натоварва бюджета. На мен ми останаха дребни неща да накупя, дебело одеалце, помпа за кърма (следя за намаления), шишета мисля да взема 2 едно голямо и едно малко за всеки случай насочила съм се към тези на Авент. Тях мисля да взема до края на месеца. Матрак за кошарката също го отлагам умишлено да не се праши, че и ние сме в дълбок ремонт още. Козметика съм решила да пратя моя да купи докато съм в болницата, за да видя дали няма да има нужда от по-специална. Взела съм тестери на Мустела, ще имам за 1-2 къпанета в болницата. За бебефон ще ползваме WiFi камера, както някой беше споменал. Гимнастиката мисля да я взема по-напред във времето, мисля че 1вия месец няма да се ползва.

Аз имам голяма чуденка за ергономичните раници, който има опит или се е насочил към някаква моля да сподели марка и мнение, какво да се гледа, че има много и цените са от 80 до 1080 лв 🤦‍♀️
За болницата също ще споделите ли какво е нужно да си приготвим, ще е много полезно на всички, които ще влизаме за първи път. Аз например нощници не нося и нямам, задължително ли е или може с нещо друго? Битови, хигиенни неща ясно, но други пособия какви трябва да носим? За бебето освен дрешки за изписване носят ли се други? Много ми е неясно.

# 620
От това, което гледам сега на пазара, Cybex Balios серията е най-доброто съотношение цена качество.

И аз гледах този модел - изглежда удобна. Похвалиха ми и столчетата им за кола. Тя на някои места се продава отделно като шаси и кошове - т.е. ако нещо стане с някой от кошовете, мога да си подменя само него или пък столчето за кола.

Аз това с прането не знам как става - само частите, които са в контакт с бебето  ли се перат или всичко наред? Дали има фирми, където ги перат тия неща?

# 621
  • София
От това, което гледам сега на пазара, Cybex Balios серията е най-доброто съотношение цена качество.

И аз гледах този модел - изглежда удобна. Похвалиха ми и столчетата им за кола. Тя на някои места се продава отделно като шаси и кошове - т.е. ако нещо стане с някой от кошовете, мога да си подменя само него или пък столчето за кола.

Аз това с прането не знам как става - само частите, които са в контакт с бебето  ли се перат или всичко наред? Дали има фирми, където ги перат тия неща?

Аз също поръчах тази количка. Скоро я очаквам. Но не съм запозната с това дали трябва да я пера, по какъв начин точно.. Rolling Eyes

# 622
Аз също поръчах тази количка. Скоро я очаквам. Но не съм запозната с това дали трябва да я пера, по какъв начин точно.. Rolling Eyes
Аз на моята махнах всичко текстилно и го изпрах докато е още топло. Чудя се дали да взема някакво зимно комплектче за количка или може само с одеалце и пеленка отдолу. Порт бебе не ми харесва.

# 623
Здравейте момичета ,
и аз с пазаруването съм почти готова (добре че повечето неща ги имам от каката), остана ми козметиката да купя, чувалче за изписване,  което после да си го ползваме в количката и до края на другата седмица да ми пристигне количката Simple Smile
Относно количката, важно е да си ви харесва и с мерак да си я блъскате с бебоците.
За родилното си бях подготвила сакче,   с неща, които ще ми трябват първите часове и след това друга чанта, която близките да ви донесат ( стерилизирани в пликче- помпа,биберон, козметика която си ползвате+ крем за зърна Simple Smile ). В сакчето при влизане в родилно имах кърпа (потрябва ми след клизмата да се измия), превръзки за след раждането (ползвах на canpol , бях доволна и сега пак си подготвих един пакет) + по широки гащи за да придържат превръзката,   нощница и то за кърмачки Simple Smile, въпреки че в повечето болници си дават, еднократни чаршафи (удобно е да имаш под теб и ако изцапаш, дърпаш хвърляш и си поставяш чист, без да търсиш от санитарката нов чершаф), мокри кърпи за вас и бебо, памперси, малко шише с вода за вас, самобръсначка (нямах нужда от нея, но е хубаво да  имате за всеки случай. На приятелка се наложило спешно секцио и й обръснали мъхчетата по корема), чехли и най важното вашите документи. След това, друго и да ви потрябва близките ще го донесат . Но зависи и от болницата където ще раждате, И какво изискват да носите.
Cve7i , в родилните се носи нощница Simple Smile, и като тръгнат докторите на визитация, всяка родилка си ляга в леглото и дърпа нощницата за да хвърлят по едно око, какво се случва Simple Smile 
Друга мама ако се сеща за друго да добави, че моето беше преди 6 години и може би пропускам нещо.

# 624
  • София
За всяка болница си има списък за родилки. Има го в сайта на съответната болница.

За покупки - препоръчвам да не оставяте всичко за последния момент. С напредването на бременността става все по-тежко да се мъкнете по магазини, а не дай боже да влезете в болница с проблем, ще ви се провалят плановете за пазаруване и подреждане.

Flowers Hibiscus

# 625
Аз бях дала доста подробен списък на 25-26 страница мисля, но на предната тема - ноемврийчета 4.
Дели, аз ще си пазарувам онлайн. То в наше село има три магазина за детски дрехи и винаги, когато нещо си харесам няма размер. 🙄
С тези маски изобщо не ми се ходи по магазини. Аз по-скоро искам да си изпера дрехите, докато има силно слънце.
Пандишпанче, аз си купувах сутиен за кърмачки от H&M и бях доволна. Сега ще купя пак.

Последна редакция: чт, 03 сеп 2020, 14:00 от Helinor17

# 626
  • София
Момичета, и аз съм до никъде - буквално. Не сме купили нищо, но по-лошото е, че не сме и харесали нищо. И на мен ми е доста объркано с количките, единия ден спряхме да разгледаме в Дундьо, но цените бяха от 1400 до 2700лв, което ми се струва безумие. Не ми се иска да давам повече от 1000лв, още повече, че май почти винаги се прибягва към покупка на втора - лятна. Харесах (на външен вид, че нямахме време за "тестове") една от Айко, но пък е цялата черна и не съм сигурна няма ли да я напича твърде много и бебчо да завира вътре.

Аз имам въпрос относно сутиените за кърмене - от къде си взимате? Всички много хвалят тези от Лидл, но размерът им е до 85С , аз и преди бременността бях между C и D , каму ли сега.. Ще ми трябват по-големи с този бюст, а той май даже още ще се увеличи със слизането на кърмата. 🤔

Последна редакция: чт, 03 сеп 2020, 15:08 от Пандишпан*

# 627
И според мен не оставяйте за последния момент покупките. В предишната ми отчетна помня имаше една мама в първите дни на 9тия роди. Станала си едната вечер до тоалетната и то като продължило да тече, вика айде в болницата и така. Кумата ми по същия начин беше влязла в 9ти с дата за планово секцио, явно бебето е ритнало по-силно и е спукало мехура, събираха екип по спешност. Приятелка роди 40 дни по-рано, заради прееклампсия установена на рутинна консултация. Чисто психологически, ако стане нещо такова ще се чуствате по-добре, като знаете, че всичко, което сте си го наумили сте си го приготвили, раждането само по себе си независимо какво ще бъде си е достатъчно стресиращо изживяване и за такива битовизми да мислите.

Всяка болница има различни изисквания какво предоставя и какво да се носи. В интернет има много списъци, повечето неща, от които са излишни, но са ориентировачни поне.

Сутиените за кърмене, аз преди първото бях чашка В/С гледам тогава съм си взимала 85Д и ми беше леко голям. Специално тези, които ще пускат другата седмица са от разтегливия вид. Смисъл не е като сутиен без подплънка ами като бюстие само, че направено като сутиен. Нямат банели според мен за бюст до Д са ок, ако говорим за наистина много голям бюст не стават, не че няма да влезе или да е неудобен, ами няма да държи достатъчно, за да не увисне от тежестта си. И да, ако си мислите, че сега бюстът е голям, на 2ри, 3ти ден след раждането ще видите всъщност колко голям може да стане Grin Моя стана буквално като силиконов, това е лимфна течност после се регулират нещата, наколко дни е кошмар, но спокойно минава. Също това, че нямате нито капка коластра нищо не значи, не е никаква индикация, че няма да можете да кърмите.

# 628
Твърдението за коластрата и аз мога да го потвърдя. Когато влязох в болницата за раждането, гледам жената от моята стая има, нощницата й се мокри и си мисля леле, а аз нямам нищо. Еми, кърмих си съвсем спокойно цяла година.

# 629
  • София
В Лидл има и по-големи размери, аз си взех 85Д, имаше и ДД и други.

Аз напазарувах повечето неща онлайн, но има неща (напр матрачето) които трябва да се пипнат и сравнят - за тях изпратих мама да гледа. За креватчета и скрин изпратих ММ с линк в конкретния магазин. Като цяло последните седмици ми минаха в онлайн покупки и правене на списъци, които пусках на мама и ММ.

За коластрата - четох че е нормално да тръгне когато се изхвърли плацентата, тогава падат нивата на прогестерон и се повишава пролактина.

Общи условия

Активация на акаунт