НОЕМВРИйчета 2❤️2❤️ - Тема 5

• 46 098
  • 682
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте отново момичета!🤗
Вчера бях на офталмолог и се установи, че в никакъв случай не мога да родя по естествен път, защото съм с изтъняла ретина и няма как да се напъвам.
В амбулатория лист, който ми даде е написано - родоразрешение със Секцио.
Поставена ми е диагноза Миопия.
Вече на 100% знам, че трябва да родя секцио по медицински причини.
Тук отново имам няколко неясноти.
Тъй като не искам да си избирам лекар и екип в МД, а да родя при дежурните такива, можете ли да ми кажете как се случват нещата?
Не съм се следила при никой от тях и не ги познавам реално.
Как да постъпя и колко време преди термина си трябва да отида, за да си определя дата.
Точно накрая на бременността имам най-много неясноти и ми е супер напрегнато.. 😕

# 601
Привет момичета.Аз рядко се включвам да пиша,но ви чета постоянно.Аз вече започнах да се притеснявам,защото все още нямам нито една покупка за бебчо.Не искам нищо да купувам ,но поне да си избера нещата.Но направо взех да се обърквам страшно много от да гледам толкова разнопосочни неща,стоки,марки,модели,цени в стремеж да ме пропусна нещо.....и накрая резултата е нулев.Дайте някакви насоки или повечето сте като мен объркани и неориентирани 🤩
Аз бях в шок, когато преди 2 седмици реших, че е време да купуваме необходими неща, тъй като мои приятелки ме посъветваха да не оставям за накрая, защото ставало голяма каша и парите заминават наведнъж, а така малко по малко, което ми се стори по-добрият вариант. Много неща не ми бяха ясни, записвам си, чета, питам приятели и вече съм малко по-разбираща Joy. Та моят съвет също е да не оставяш всичко за финала, започни от дребни неща като чаршафчета, одеяло, четка за шишета, термометър, бебешко веро... неща, които ще ти трябват, а в същото време не са кой знае какво! Hug
П.С. А и е доста готино и вълнуващо да купуваш, каквото и да е. Някак денят ти грейва от едно веро Бочко. Two Hearts

# 602
Аз пробвах да почна с детски дрешки за бебето на братовчедката - като пристигнаха поръчките осъзнах че някои неща и по-добре е могло да избера, но пък мисля че нейното като ги износи ще може да ми ги даде за втора употреба. Купих си помпа за кърма - в Хиполенд имаше намалени електрически на Медела, както и удобно кресло с табуретка - за кърмене.Сега мисля да си направя едно сакче за болницата - гащи, превръзки, нощници и т.н. . Най-трудно ще ми е с количката - както и да го мисля все ми се струва по-разумно да взема две колички за по 300 лв - една за първите месеци и една за постоянно, отколкото да дам поне 1200 лв. за супер-уау-мега яката количка дето мога да я сгъна и подредя в багажника с поглед. Столчетата за кола ще ги делегирам изцяло на таткото.

# 603
Веси ,може ли да споделиш за креслото от къде си го взе ,че ги заглежда в отдавна, но търся някое с по изгодна цена .

# 604
На мен това с покупките ми е голяма мъка, защото имам дрехи подарени, имам сто неща, които са заявени, че ще ми дадат, но нямам още стая за бебето, нашата стая още е в ремонт и реално не мога да си направя сметка какво имам и какво нямам. Имам примерно заявени две легла, но не съм видяла нито едното и не зная кое и къде ще стане да сложа. Май ще купуваме едно като люлеещо се кошче, защото само то пасва по размери между спалнята и стената ни.
Най - много купих памперси за многократна употреба, бая инвестирах и в нови и във втора употреба и тензухени пелени купих и сега ще пера като додйе дезинфектанта. Дано не съм си дала парите на вятъра и действително да се справим с тия памперси.

Не е ли много рано за сак за болницата? Аз днес бях на лекар, лекарката ми каза "Абе Дечко, я се виж, очите ти се смеят, какво си се стресирала, те жените с проблеми им личи на физиономията, а ти сияеш". Вика почивай си и се радвай на септември, шотл ти обещавам, че октомври ще ти е много зле и даже няма и да спиш. А и бебето е станало така, че ще те рита в черния дроб.

# 605
Веси ,може ли да споделиш за креслото от къде си го взе ,че ги заглежда в отдавна, но търся някое с по изгодна цена .

Взех ги от Айко

.

На мен са ми удобни, но ако искаш да си сигурна, ги пробвай на място.

# 606
Веси , честно казано , голяма грешка е да си мислиш , че две колички от по 300 лв. Ще ти излезнат по-бюджетно. Количката е едно от най-важните неща и то за теб , а не за бебето . На бебето хич не му дреме в каква количка ще спи или ще се вози . Изключително важно е да ти е лесно да я буташ , да ти е удобна , да е лека , да е маневрена и лесно сгъваема . Количката ще е част от теб , освен ако не носиш повечето време бебчето в слинг , но както има вероятност да не иска да стои в слинг , така може и да не му е любимо място количката . Вярвай ми количка от 300, 400 или 500 лв има космическа разлика с тази от 1200 , 1300 или 1400 лв. да не говорим , че след 2 г. Когато спреш да я използваш винаги можеш да я продадеш втора употреба в някой сайт и да си възвърнеш част от парите . Другото което можеш да направиш е да си купиш висок клас количка втора употреба на половин цена , дори има сайтове които внасят колички втора употреба от Англия почти нови .
Разбира се ти си решаваш , кое на този етап ти е приоритет и в кое да вложиш повече пари .

# 607
Аз съм почти готова с покупките. Остана да взема бебефон-камера,козметика за бебка и чаршафи  за кошарата.
Започнах и да подготвям багажа за болницата полека-лека. Не съм суеверна и честно казано така като не оставих пазаруването за последния момент му се насладих ,а и доста от нещата купих на оферта. С каката някой неща ги бях оставила за след раждането  и беше доста стресиращо.

# 608
  • София
Не се изхвърляйте, но и не пестете много от хубава количка.... Аз и сега правя проучване тип "дипломна работа", а предния път с месеци се чудехме и маехме и накрая взехме една 3в1 за 750лв (нито много, нито малко на фона на каквото има на пазара), която в момента гледа второ бебе, нямаше грешка и беше хем удобна, маневрена, офроуд, абе... Важно си е. После лятна взехме една за 150лв, която и без това се ползваше малко. Някои деца бързо се отказват от количките. Така че лятната е малко ... разход "ще видим".
За мен след количка следващата важна инвестиция е в ергономична раница. И това е. Всичко друго ми се струва абсолютно ненужно:)

Ние тия дни чакаме леглото, трябва да видя коя количка да вземем и това е. Дрехи събрах от тук от там, няколко пелени и одеалца и ще отскоча до някой магазин да си взема най-сетне възглавница за кърмене и още едно несесерче с ножичка/пиличка, едно шампоанче и пудричка и ще си чакам:)

# 609
За количката много се чудя какво да правя. Имам усещането, че ще сбъркам с първия избор , който направя, освен ако наистина не е от високия клас, за който не ми се дават още толкова много пари. Втора употреба е вариант, но не знам къде да търся честно казано. Ще го мисля още, но подозирам, че ще мога да реша като отида в магазин и ги разгледам и тествам, така онлайн с гледане и четене няма да стане.

# 610
Нищо още не съм купувала. Основните, по-скъпите неща, ги купих за първато дете. Само май помпата, която ми беше втора употреба, ще ми се наложи да купувам, защото по спомен правеше някакви проблеми накрая.
Количката ми беше евтина, не хубава на Лорели, но ме изкара две години почти. Има повреди по нея, но ще ползвам подарена. Дано ме изкара, че е ползвана от племенниците, т.е. от две, а не едно дете. Ако се окаже, че има проблем, тогава ще му мисля. Имам на първо време сгъваемо легло. Дано кърмя и да не са ми нужни шишета, както първия път. Общо взето ще купя малко дрешки, че няма плътни за толкова малко бебе.
Все още не сме подредили след ремонта. Това е и една от причините да отлагам.
За багаж за болницата е рано, едвам тази седмица влизам в седмия месец. Недай си боже да се случи.
Сега съм по-спокойна, защото знам какво да глася.
От козметиката ползвам на Бочко. Не съм имала проблем с нея. Върши работа.

# 611
А каква е разликата между "лятна" и "зимна" количка?

# 612
  • Тук... някъде
За колички втора употреба в olx е рай- има всякакви.
Ние също вече сме купили почти всичко. Вчера дойде и кошарката с матрака. Трябва да вземем само козметика за бебка, памперси и стерилизатор от нещата, които ще ни трябват веднага.
Както бях на 100% убедена, че най-добре ще е бебка да е в нейна си стая, ММ взе да ме разколебава - просълзява се и казва, че ще му е много мъчно да е самичка в другата стая и той нямало да може да спи да се безпокои за нея. Много ми е сантиментален 😊 Та сега мъдря как да направим място в нашата спалня-кутийка за кошарката й ...

# 613
На мен количката ми е мъка. Мислим да си купим втора употреба, но първо ще отидем до някой магазин да си харесаме. Искам да е лека и маневрена и в същото време с твърд кош, големи гуми с амортисьори и свалящи се части за пране. Естествено и бюджетна. За сега такава не съм намерила.  Направихме първите покупки трансформиращо легло Лорели и матраче. Дрешки, активна гимнастика, шезлонг Помпа и стерилизатор, приятели ще ни дадат другата седмица. И остана да купим пелени, одеяла, вана, козметика, бебефон и още 100 дребни нещица. Шишета мисля да купя 1-2, а възглавница за кърмене-  не. Ще пробвам с обикновена.  Моля, дайте съвет за количката. Вие на каква сте се спрели?

# 614
Да ви кажа и аз с първото, бебефона ми беше едно от топ нещата дето мислех, че няма да мина без него от ден 1. Да обаче аз все гледах разни Мотороли, а такива а онакива за по 300 лв.. А днес, а утре, ние смяхме в една стая, така си отидох и без него. Купих едва сега, при това на Мапи за 99 лв. от Емаг намален от 200 лв. и то уж за каката. Според мен за бебефона, ако толкова се притеснявате без да гледате бебето нон стоп, вземете една WiFi камера която може да я гледате от телефон, таблет, компютър, има и много бюджетни в Емаг, в Амазон и Ебай още по-бюджетни, абсолютно ще Ви свърши работа.  

За количката за съжаление по-евтините не издържат на нашите разбити кълдъръми дето се водят тротоари, има и изключения, но трябва голямо търсене. От това, което гледам сега на пазара, Cybex Balios серията е най-доброто съотношение цена качество. Около 900-1000 е с двата коша. Даже гледах вчера, че в Райа тойс, които са им официални вносители, има една синя с разни надписи , но абсолютно може да стане и за момиче от 1300 на 700-800 намалена. Аз съм с Balios M предишната серия 2017 края като купувахме за каката, такива имаше. Аз не бях шофьор и това нещо е търкаляно къде ли не, нон стоп, мъкнах я по автобуси, стълби, летища, всеки ден разходки часове наред, съчетани с пазаруване и вършене на задачи.  Не е мръднала, не е избледняла от слънцето, има козметични ожулвания по шасито, което е нищо. Единствено, коша й отдолу от едната страна, където се съединява мрежата с плата се скъса по шева и то, защото се забих с нея в едни трънки да кърмя бебето и явно някоя направи дупка, която аз пренебрегнах и тя с времето се доразпра, но нормално аз го товарех с покупки, чанти и какво ли не. Сега ще я занеса на шивач и ще я ползвам с бебето.
        Единствената по голяма покупка, която ще направя сега е ергономична раница, и то не мисля да взимам нова за 300 и кусур лева, няма смисъл. Давам до 200 и това е Smile
        Много излишни пари за всевъзможни неща се хвърлят с първото дете, нормално е и аз съм била така, хем гледах да пазарувам разумно. Сега като се замисля единственото нещо, което се ползва години и е изключително важно да е качествено и да се дадат повече пари е столчето за кола. Всичко друго, се ползва много малко, не си струва инвестицията и абсолютно може да се замени с нещо бюджетно или да се вземе втора ръка.

Другата седмица в Лидл, ще пускат някои бебешки неща, и по-важното потници и сутиени за кърмене, който е решил да кърми може да отскочи да ги види. От четвъртък ги пускат, съветвам да идете рано сутринта, че всичко се обира за отрицателно време, а си заслужават. Като се родят бебетата ще е зима, потниците са дългички и добре пазят кръста, аз винаги съм слагала и сутиен под тях, че само с тях поддръжката не е достатъчна.

Последна редакция: чт, 03 сеп 2020, 10:18 от Josefine

Общи условия

Активация на акаунт