Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР - тема 16

• 54 115
  • 744
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Много ти благодаря Мелинда, това не го знаех, ама човек винаги се учи Blush
Не ми стана ясно и на мен, защо са толкова големи Ф иначе ФСХ е перфектен за годините ми.

# 121
Имала съм много ранна овулация около 5-6 ден, така че вс е възможно. Беше аномалия и не се е повтаряла. Не знам за Е, но вече са отговорили.

# 122
Много ти благодаря Мелинда, това не го знаех, ама човек винаги се учи Blush
Не ми стана ясно и на мен, защо са толкова големи Ф иначе ФСХ е перфектен за годините ми.

Това може да е Я. тръгнала от предишен МЦ, малко бърза. А в Надежда няма ли доотглеждане на Я. ако се изнади незряла ? Някой беше писал за такова нещо.

# 123
  • София
Има доотглеждат ги и ги слагат в калциев йонофлор да се активират и доразвият, но не доотглеждат всички Я, а само тези които морфологично имат потенциал.
Това обаче го решават ембриолозите, ако ние искаме не става, само ако те са преценили.
Относно моите Ф ми казаха, че са нови не са задържани, но освен да са се появили няколко дни преди цикъла иначе няма как на 2-ри ден да са с такива размери. Само не зная какво да очаквам от тях, ФСХ е чудесен трябва да са по качествени, но пък тези размери направо не знам.

# 124
Пепи,
Аз имам замразен ембрион от Ф 13 и 15 мм на втори ден (имах и още 2 по-малки). Просто са тръгнали по-рано.
Пункцията беше на 7ми ден, но на тригера на 5ти ден бяха 22 и 24 мм и Естрадиолът беше 660. Щях да откача от ужас, че сме ги изпуснали, но ме успокояваха, че не сме. Действието се развиваше в турска клиника.
От двата големи извадиха 1 Я, от която замразих ембрион.

Всичко ще е супер; не го мисли, че са тръгнали по-рано.
Успех 🤞🏻🤞🏻🤞🏻

# 125
  • София
Много ти благодаря Оптимист, направо ме успокои, значи не съм единствената с такива Ф, ти си примерът, че и от тях излиза нещо Kissing Heart
Ще пиша как се развиват нещата като отида в други ден.
Благодаря ти много за успеха който ми пожела Gift Heart

Последна редакция: пт, 21 авг 2020, 09:13 от pepita5

# 126
Pepita, в Надежда често правят пункция на ЗФ или такива в ранния цикъл и има и добри Я... Обаче за мен Е2 е нисък все още и не знам за 3 дни дали достатъчно ще се повиши. Така или иначе ще пуснеш хормони, да се види и ЛХ, прогестерон. Ти знаеш какво трябва. При последния ми опит в Щерев ги чакаха до пълна зрялост около 20-22 мм, но зависи и от ЛХ.
 Flowers Four Leaf Clover Hug

# 127
При мен от пет фолекули една яйцеклетка и не се разви на втория ден
Доктора иска ноември да си дадем още един шанс с мой яйцеклетки
Почнах пак добавките защо ги спрях зимата можеби затова така се случи незнам
Какви добавки взимаш?

# 128
Омега 3 6 9
Q10
Вит е
Селен
Масло от вечирна иглика
Пренатал
Мета фолиева

# 129
При мен от пет фолекули една яйцеклетка и не се разви на втория ден
Доктора иска ноември да си дадем още един шанс с мой яйцеклетки
Почнах пак добавките защо ги спрях зимата можеби затова така се случи незнам
Ljubica, Sad....

# 130
Пепита, миналата година имах 2 пункции на 4-5 ден от цикъла. Просто когато отивах на 2ри ден се оказвах с фоликули по около 13 мм. Помня, че на първия опит при д-р Стаменов бях точно с 2 фоликула по 13 мм. на 2ри ден, естрадиол около 170, което ми се видя ниско. Назначи ми пункция на такива малки фоликули и извади 2 яйцеклетки. Оплодиха се, но пустото ми желание за ПИД доведе до това да спрат на 5ти ден. До тогава се развиваха много добре. Може и да не са имали потенциал, но това няма как да го разбера никога. 4-5 броя загубих така и затова вече не чакаме до 5ти ден, а замразяваме на 3ти.
Оптимист, в Турция на кой ден ги замразявате ембриончетата?

# 131
Bobby,
На трети. На 46 год казаха, че не искат да рискуват да ги чакат и че мястото им е в утробата....
Де да имах тоз акъл като и аз ти чаках до пети ден в Надежда...

# 132
Bobby,
На трети. На 46 год казаха, че не искат да рискуват да ги чакат и че мястото им е в утробата....
Мен пък сега ме гризе съвестта, защо не оставих последните 4 ембрита до 5 ден Sad, при условие,че ми казаха,че се развиват чудесно, но...водена именно от мисълта,че най-доброто им място е в матката и от страх да не би да не преживеят ги върнах всичките на 3-ти ден...Но, минало-заминало...

# 133
Bobby,
Мен пък сега ме гризе съвестта, защо не оставих последните 4 ембрита до 5 ден Sad, при условие,че ми казаха,че се развиват чудесно, но...водена именно от мисълта,че най-доброто им място е в матката и от страх да не би да не преживеят ги върнах всичките на 3-ти ден...Но, минало-заминало...
В Белгия са мнение,че ако ембриомчетата се развиват добре до 5 ден шанса след трансфер е по-голям.Тук винаги ги връщат на 5 ден.и по 2 бр.на жени след 40 г.

# 134
Бубе,
Нали все за нещо трябва да се терзаем... 🙈
Защо ги чакахме, защо не ги чакахме.....
Има една жена пише от време на време в турските групи. Успяла да замрази ЕДИН двудневен ембрион от 15 (петнадесет) пункции. Който сега е дете...... Като ще става и един двудневен ти стига.....

Общи условия

Активация на акаунт