Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР - тема 16

• 54 111
  • 744
  •   1
Отговори
# 105
Jesara, успокойте се първо. Извадили са фоликул и е нямало яйцеклетка ли ? Не разбрах точно. Болката е заслуга на така наречените специалисти (некадърници, да ме прощавате). Що за лекар си да го кажеш това на жена, а и си плащаме за това.
Защо 1% e шанса ви?

Години и нисък АМХ...не със се повлияла от стимулацията.1 ми опит беше в Тутракан..преди 3 с по-висок АМХ....пак не се повлиях,но извадиха 1,но на 2 ден спря развитието.2 опит с др .препарати извадиха 4. Оплодени 3 и върнати,но не се закрепиха.Сега  нищо.
Jesara, бъди спокойна. Всички, които сме тук се борим докрай.  И аз преди няколко дни имах отрицателен тест при върнати 4 бр. 3-дневни Е. Разруха голяма беше за мен,защото се борих,за да ги събера и накрaя нищо Sad. Но не се отчайвай!! А относно пункцията, моите последни три пункции - всички бяха без упойка - политика на клиниката. Само с лек седатив. Репродуктивният не е светило, но пък за сметка на това е добър оператор и явно това също има значение. Изкара всички фоликули, като аз усещах само леки пробождания. Да не говорим,че единият ми яйчник, силният, беше се изместил зад матката и оттам изкара всичко. Явно е до умелост. Heart Говорим за провинцията. В известна софийска клиника, преди 4 години, репродуктивният от 7-8 фоликула изкара само 1 Sad, пукна останалите, защото видите ли яйчникът ми бил вдигнат, т.е. скрит пак зад матката. Та те такива работи....

# 106
Момичета,с амх 0,9,на прага на 41 г, и с мъжки фактор бихте ли направили поредна стимулиция? Трета ще ми е(не броя тези с кломифен) и се чудя. И в надежда и в щерев ми предлагат отново с елонва(2та ми преди 1г.беше с елонва и имахме 4 бластоциста-рекорд). Но 1г по-късно и намален амх вече се чудя дали е уместно или ще ми падне още повече амх?

# 107
Devilche, на мен за 1 година ми правиха няколко стимулации с АМХ 0.370, като на последната (успешна) изобщо не знам колко е бил хормона вече. Фоликулите бяха 5, от които 2 станаха бластоцисти. Докторът в Щерев дори поиска да променим заповедта от ЕЦ на стимулиран.

# 108
Момичета,с амх 0,9,на прага на 41 г, и с мъжки фактор бихте ли направили поредна стимулиция? Трета ще ми е(не броя тези с кломифен) и се чудя. И в надежда и в щерев ми предлагат отново с елонва(2та ми преди 1г.беше с елонва и имахме 4 бластоциста-рекорд). Но 1г по-късно и намален амх вече се чудя дали е уместно или ще ми падне още повече амх?

Аз също съм с амх 0.9 макар и току-що да навърших 38 г. От всички стимулации съм имала около и над 10-на фоликула, сега последно 8 ембриончета, от които 4 оставихме 3-дневни и 4 станаха 5 дневни, като 1 от тях не е с много добро качество, а другите уж са перфектни. Не че имам успех досега, предполагам, че качеството на яйцеклетките вече не е добро,но поне ги има Wink Така че според мен- пробвай, явно е късмет да уцелим читава яйцеклетка.

# 109
Devilche, аз пробвах до последно с АМХ 0.5, 44г. , 2 бластоциста и нишо не стана Disappointed Сега на 45 не знам накъде. Качеството е важно Expressionless

# 110
Така е-качествена Я ни трябва-1чка само 🙏🏼 Но и като сложим и мъжкия фактор....вече 7 г. минаха в опити😢 чудех се дали на ец не е по-щадящо на нашата възраст и по-високо качеството на Я. Въпреки,че имам 3 опита с кломифен и само 1 завърши с бластоцисти ☹

# 111
И аз така, пробвах до последно с АМХ 0,3 на 43 години. Преди няколко дни отрицателен тест на 44 г. след върнати 4 бр. (на външен вид 3 перфектни и бързo развиващи се Е + 1 с 5-10% фрагментации). Пред разруха съм Sad..., но си казвам край на опитите с мои Я. Качеството е, сигурно е, но пък сега ме човърка една мисъл, която от 2 години не ми дава мира - изместен имплантационен прозорец.
В "Аджъбадем" може ли да се прави ЕРА-тест без да си пациент на клиниката? Не искам "Надежда", "Владимиров" и "Афродита"?

Последна редакция: чт, 20 авг 2020, 20:40 от bubastet

# 112
  • София
в щерев май правят ера тест.

# 113
Да, но всъщност и без "Щерев" Simple Smile.
Тук виждам,че правят в Аджъбадем:
https://www.tokudabolnica.bg/bg/in-vitro-center/price-list ,

но аз не съм тяхна пациентка. Само тяхна не съм била, де Wink.

Последна редакция: чт, 20 авг 2020, 16:59 от bubastet

# 114
Момичета,аз пак съм с болки....сутринта бях като изтърбушена,но сега боли като мн.болезнен цикъл.Два пъти пункции съм правила и нямаше такова нещо.

# 115
Момичета,аз пак съм с болки....сутринта бях като изтърбушена,но сега боли като мн.болезнен цикъл.Два пъти пункции съм правила и нямаше такова нещо.
Според мен Ф е бил на по-труднодостъпно място и лекарят те е понатиснал повече от необходимото,за да го  извади. Вземи си някакво болкоуспокояващо.

# 116
  • София
Jesara, не ми се ще да те филмирам,  но все пак си мисля,  че ако болката е силна е добре да се свържеш с болницата - сещам се за случай преди време в Надежда при пункция на едно момиче бяха перфорирали нещо и имаше усложнения.

# 117
При мен от пет фолекули една яйцеклетка и не се разви на втория ден
Доктора иска ноември да си дадем още един шанс с мой яйцеклетки
Почнах пак добавките защо ги спрях зимата можеби затова така се случи незнам

# 118
  • София
Момичета имам един въпрос.
Някоя от вас започвала ли е да пие Фемара в момент когато Ф са започнали да произвеждат Е2?
Нещо не ми сана много ясно, какво би станало ако се пие.
С две думи отидох на 2-ри ден имам Ф в 2-та яйчника, не разбрах колко са, а само премериха големия Ф във всеки 13мм. и 8 мм., пуснаха ми Е2 - 98,33 и ФСХ - 8,75 исках да пия Фемара, но не можело защото вече произвеждали Е2 ????
Карат ме да отида на 4-ти ден за тригери и пункция евентуално на 6-ти ден, какви са тези работи пункция на 6-ти ден ????

Последна редакция: чт, 20 авг 2020, 20:46 от pepita5

# 119
  • София
За да има смисъл от фемара или кломифен е2 трябва да е под 50 в началото. При толкова големи ф на 2ри ден най-много да ги прибере обратно. Тези лекарства подтиснат е2 и така правят растеж на ф евентуално. Но действието е обратно ако ф вече са тръгнали и е2 е повишен.

Общи условия

Активация на акаунт