Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР - тема 16

• 53 516
  • 744
  •   1
Отговори
# 90
bubastet, аз имам микроаденом на хипофизата и дълги години пиех достинекс, но след последния ЯМР като се уверихме, че не расте, а и нивата на пролактин бяха до и около 400, го спрях. Ако искаш да си стриктна, каквато аз не бях специално за пролактина, преди бременност е добре да бъде до 250 единици (влияе и на естествената овулация). По време на бременността не съм изследвала и не пия нищо. Flowers Four Leaf Clover

# 91
bubastet, аз имам микроаденом на хипофизата и дълги години пиех достинекс, но след последния ЯМР като се уверихме, че не расте, а и нивата на пролактин бяха до и около 400, го спрях. Ако искаш да си стриктна, каквато аз не бях специално за пролактина, преди бременност е добре да бъде до 250 единици (влияе и на естествената овулация). По време на бременността не съм изследвала и не пия нищо. Flowers Four Leaf Clover
Благодаря ти, Малага. Аз не съм имала никога проблем с пролактина, но при последното изследване за трансфер, докторът пожела да го изследва. Излезе с около 60 единици над горната граница и той веднага ме метна на Бромокриптин.Сега вече е в норма, но се чудя, ако спра Бромокриптина дали пак няма да се повиши. И това нямах на главата си и това имам! 🤔

# 92
Момичета, да Ви питам,тези от Вас, които са пили или пият Бромокриптин или Достинекс постоянно ли ги пиете или като влезе пролактинът в норма ги спирате постепенно?
Аз също имам завишен Пролактин около 600. Не съм правила ЯМР. Започнах да пия Бромокриптин и като смъкнах Пролактина забременях. Пих Бромокриптин до 21 г. с. по половинка вечер. След като родих не съм го пила. След две години сега се боря за второ детенце и Пролактина пак ми е 600. Започнах си Бромокриптин по 1 т. вечер и вече всичко е наред. След трансфер ще си продължа по половинка. Пих Достинекс когато си спирах кърмата, не ми понесе добре, а от Бромокриптин нямам проблем.

# 93
Момичета, да Ви питам,тези от Вас, които са пили или пият Бромокриптин или Достинекс постоянно ли ги пиете или като влезе пролактинът в норма ги спирате постепенно?
Аз също имам завишен Пролактин около 600. Не съм правила ЯМР. Започнах да пия Бромокриптин и като смъкнах Пролактина забременях. Пих Бромокриптин до 21 г. с. по половинка вечер. След като родих не съм го пила. След две години сега се боря за второ детенце и Пролактина пак ми е 600. Започнах си Бромокриптин по 1 т. вечер и вече всичко е наред. След трансфер ще си продължа по половинка. Пих Достинекс когато си спирах кърмата, не ми понесе добре, а от Бромокриптин нямам проблем.
Рончо, благодаря ти за споделеното. На мен ми е предписано 2х 1/2, но тъй като бях малко над горната граница и в рамките на 5 дни смъкнах под горната и съм в норма, смятам да си самоназнача само по 1/2 таблетка вечер. Не ми се трови вече с излишни химии. Понася ми добре Бромокриптина,нямам оплаквания,но просто вече ми писна все да изскача някакъв проблем. Аз така или иначе повече с мои Я не планирам да  правя опити - излишна игра на нерви, естествено няма начин да забременея на тази възраст и МФ, но евентуално, ако премина към ДЯ поне да не го мисля и тоя пролактин.

# 94
Здравейте, имам странен казус...поне на мен за първи път ми се случва, откакто правим процедури. Отидох на 9ти ден за проследяване за биопсия (при мен обикновено ову е около 11-12 ден) и тогава нямаше доминантен фоликул изобщо. Док. каза да пия 10 дни Естрофем и пак да отида. Съответно като ме видя на 19 ден имаше 2 фоликула -16 и 14мм и той предложи да направим пункция. Тя ще се падне около 22ри ден, което ми е странно, не е ли много късно, няма ли да са лутенизирали вече Я, при положение че моя цикъл е на 25 дни...Явно този цикъл ще се окаже по-дълъг, но излиза че Естрофема ми е подействал стимулиращо. Възможно ли е според вас да извадим хубави Я? Правили ли сте пункция след прием на Естрофем?

# 95
  • София
този път няма да е 25 дни цикъла.
явно си от жените на които естрофема действа.
аз на твое място бих пробвала да видя какво ще извадят.
с възрастта се случват и такива аномалии, по-дълъг, по-къс цикъл.

# 96
този път няма да е 25 дни цикъла.
явно си от жените на които естрофема действа.
аз на твое място бих пробвала да видя какво ще извадят.
с възрастта се случват и такива аномалии, по-дълъг, по-къс цикъл.

Да, благодаря ти за съвета Simple Smile За мен това наистина си е аномалия Simple Smile Док каза, че едва ли не деня в който съм започнала приема на Естрофем, се брои като първи ден. Сега ми излязоха хормоните и Естрадиола е 764, а ЛХ 17.67. Може би ще кажат пункция в петък като звъннат...

# 97
  • София
аз бих настоявала за петък, дори и да предложат събота.
лх е височко.

# 98
Здравейте,вчера по план отидох за пункция.Преди нея направиха преглед с ехограф да видят фоликула.Минутки по късно не можаха да извадят нищо.Ужасно травматично със страшни болки премина премина процедурата и нямаше яйце😢😢.Успях да се видя по-късно с доктора ,при когото съм записана(той ми назначи протокола).Каза :Ами пробвахме шанса ви е 1% спрете до тук.😭😭Слабо казано съм разбита.А сега....

# 99
  • София
Съжалявам jesara, не знам при кой доктор си, но не ти ли сложиха упойка за пункцията?
Може да пробваш още веднъж, примерно на ЕЦ, но аз като преминала през това, бих те посъветвала да обмислиш вариант с ДЯ предвид стойността на АМХ, не отричам, че има успели момичета с такива стойности, но те по-скоро са изключение.

# 100
Jesara, успокойте се първо. Извадили са фоликул и е нямало яйцеклетка ли ? Не разбрах точно. Болката е заслуга на така наречените специалисти (некадърници, да ме прощавате). Що за лекар си да го кажеш това на жена, а и си плащаме за това.
Защо 1% e шанса ви?

# 101
Съжалявам jesara, не знам при кой доктор си, но не ти ли сложиха упойка за пункцията?
Може да пробваш още веднъж, примерно на ЕЦ, но аз като преминала през това, бих те посъветвала да обмислиш вариант с ДЯ предвид стойността на АМХ, не отричам, че има успели момичета с такива стойности, но те по-скоро са изключение.

Опита ми е в Белгия,а тук ти слагат парацетамол ,глюкоза и на самата процедура малко морфин.В пълно съзнание ,леко замаяна,но страшно болезнено ...чак да ми прилошее,а аз търпя на болка.Може би ще направя един консулт пак с др.клиника и ако и те са на това мнение ще се насоча към ДЯ.😢

# 102
Здравейте,вчера по план отидох за пункция.Преди нея направиха преглед с ехограф да видят фоликула.Минутки по късно не можаха да извадят нищо.Ужасно травматично със страшни болки премина премина процедурата и нямаше яйце😢😢.Успях да се видя по-късно с доктора ,при когото съм записана(той ми назначи протокола).Каза :Ами пробвахме шанса ви е 1% спрете до тук.😭😭Слабо казано съм разбита.А сега....
Силно гуш от мен! Събери се после ще помислиш дали да опиташ още някой и друг път с твоя или направо да се насочиш към ДЯ.

# 103
Jesara, успокойте се първо. Извадили са фоликул и е нямало яйцеклетка ли ? Не разбрах точно. Болката е заслуга на така наречените специалисти (некадърници, да ме прощавате). Що за лекар си да го кажеш това на жена, а и си плащаме за това.
Защо 1% e шанса ви?

Години и нисък АМХ...не със се повлияла от стимулацията.1 ми опит беше в Тутракан..преди 3 с по-висок АМХ....пак не се повлиях,но извадиха 1,но на 2 ден спря развитието.2 опит с др .препарати извадиха 4. Оплодени 3 и върнати,но не се закрепиха.Сега  нищо.

# 104
Защо 1% e шанса ви?

Години и нисък АМХ...не със се повлияла от стимулацията.1 ми опит беше в Тутракан..преди 3 с по-висок АМХ....пак не се повлиях,но извадиха 1,но на 2 ден спря развитието.2 опит с др .препарати извадиха 4. Оплодени 3 и върнати,но не се закрепиха.Сега  нищо.
Не знам,промива рови,засмуква,но...каза няма яйце...Нещо е извадих.

Общи условия

Активация на акаунт