Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР - тема 16

• 54 147
  • 744
  •   1
Отговори
# 630
Моля Ви някой ако се е сблъсквал с подобен казус да ми отговори.
Записвам Донорска програма за 3850 лв. 4 или 5 яйцеклетки. Оплождат се , развиват се до някой ден и спират развитие. Не замразяват нищо и не правят трансфер. Каква сума ще платя ? Пак ли 3850 лв ?

Клиниката в която съм аз /МЦ-Тутракан/-нищо не се плащала, ако няма поне един Е за замразяване.

# 631
Моля Ви някой ако се е сблъсквал с подобен казус да ми отговори.
Записвам Донорска програма за 3850 лв. 4 или 5 яйцеклетки. Оплождат се , развиват се до някой ден и спират развитие. Не замразяват нищо и не правят трансфер. Каква сума ще платя ? Пак ли 3850 лв ?
Казабланка, не се ли подписва договор, в който такава ситуация да е изяснена?

# 632
Мили дами, моля за мнение и личен опит😀. Спрях с инвитро процедурите преди година, защото освен с ИЯР, се оказах и с изчерпани финансови възможности. Но продължаваме натурално, ежедневно😀. Та след закъснял цикъл около 2седмици и посещение на АГ, се оказа, че имам няколко фоликула тръгнали от края на мин цикъл и сега 4ти ден от новия, големия е вече 20мм. Това ще значи, че би трябвало до ден два да съм в овулация, а все още съм с обилен цикъл, при мен продължава 7-8 дни. Дали има някакви шансове въобще да тормозя ММ в тия мърляви 😁 дни? И как така са тръгнали тези фоликули въобще, видя общо 4 в един яйчник, при положение, че още не ми беше дошъл цикъл? Вярно на 43 нищо не е като по учебник, ама все пак😞надявам си се просто на чудо

Последна редакция: пт, 30 окт 2020, 22:05 от Dia77

# 633
Dia77, Дори и тези Ф да са добре, ако овулацията настъпи по време на цикъл, няма да има лигавица за която да се захванат Е

# 634
  • София
Тормози го!  Innocent Ако можеш си вземи една инжекция хориомон/прегнил и координирай с ехо кога да я сложиш.

Има шанс. Това го знам от док.

# 635
И кой каза, че на 43 нямаме шансове за естествено зачеване?
Хайде стига с тия превземки на лекарите, Ауууу, ти си на 39, всеки следващ ден за теб е равен на невъзвратима загуба.
Защо никой преди да ни вземе хилядите за инвитро не ни пуска витамини, поне на мен никой не ми ги е поискал. Единствено един имунолог и то по мое настояване, защото знаех, че там ще ми ги пуснат. Защо след като започваме да ги плащаме тези хиляди, в средата на нищото някой случаен лекар от екипа установява, че с ниския ми хемоглобин е безумие да правя опити за бременност, оказа се, че желязото ми е много под долна граница и хематолога ми заявява, докато не си вдигнеш желязото никакви нови пункции.
Моля Ви се момичета, пазете си и финансите, и здравия разум!!!
Има достатъчно информация в нета, четете, информирайте се, погрижете се преди всичко за цялостното си здраве-физическо и емоционално!

# 636
Здравейте момичета 🙂След неуспешен замразен трансфер с последният ми ембрион през юни тази година, съм решила да стартираме нов опит със заповед от фонда. Притеснявам се от мнението на Д-р Персенска, че с 42 годишните ми яйцеклетки нямам много реални шансове. Не знам как стои въпроса с ковид ситуацията в болница Надежда. Не вярвам, че нещата ще се случат, но се чувствам длъжна да опитам. Имам едно момиченце на 6г,благодарение на Д-р Персенска, но това беше 2013г. Пожелавам успех на всички момичета борещи се да имат своя рожба. 🙂♥️

# 637
Момичета, след неуспешен ЗЕТ съм. Дойде ми цикъл десет дни след спирането на лекарствата.
Вече десети ден ми тече. Като последните дни ми зацапва. Вчера,аха да спре, и днес, баам, пак кървене. Имам болки сякаш пак ще ми дойде. 😳Доста се притесних. За пръв път ми се случва. Някой да е имал подобни проблеми?
Ако утре не спре, в понеделник отивам на лвкар.

# 638
Аз също съм в търсене на нов лекар и клиника.
Колкото и да вярвам в ембриолозите на Надежда, мисля, че е време да опитам на друго място преди да се откажа (дала съм си срок от 8 месеца преди да стана на 40).
За последната година имам 4 опита на ЕЦ и 1 стимулиран, като така и не стигнах до трансфер - ембрионите спираха развитие след 3ти ден (само един добута до ранен бластоцист и после дегенерира), а при стимулирания опит резултатът беше най-лош - 6 яйцеклетки с много морфологични забележки.
Допреди 3 години, въпреки че яйцеклетките пак бяха малко, всички се оплождаха и ставаха хубави бластоцисти, а един от тях - дете.
Явно вече не само количеството яйцеклетки е малко, но и тяхното качество е лошо /AMX - 0.6, FSH варира между 9 и 15/. Мъжът ми е с морфология 6%, но това изобщо не е споменавано като фактор. Не обсъждаме нищо с моята лекарка - от самото начало тя не вярва, че ще успея и общо взето ме чака да се откажа.
Имам неизползвана заповед за спонтанен цикъл, но не искам да я използвам в Надежда, ако изобщо я използвам.
Бих искала да опитам при лекар, който работи и има успехи с жени с НЯР, и не им натяква, че нямат шанс, а прави всичко възможно, за да сбъдне мечтата им.
Ще съм благодарна на препоръки за конкретен специалист дори и да не е в България.
Здравей, може ли да ми обясниш какво означава "Имам неизползвана заповед за спонтанен цикъл". Благодаря предварително!

# 639
Момичета помня, че някой каза за добавка при косопад, протеин или аминокиселина, не запомних.

# 640
За косопад съм ползвала миноксидил и съм изключително доволна- лекарство е и се впръсква в корена, изписано ми беше от дерматолог.

# 641
Здравейте момичета. Да се включа в темичката. Чакам си заповедта за четвърти опит като първият ми беше успешен и се радвам на момченце родено 2015. Сега се борим за второ, с мъжки фактор сме, но с годините и на мен вече показателите ми не са много добри. Лошото е, че след последния опит съм доста напрегната и дори съм в депресия. Не се чувствам добре и съм станала голяма песимистка. Това знам, че не е хубаво, но не мога да се преборя. Знаете ли какво мога да пия за успокоение? Пробвала съм доста хомеопатични лекарства, но нямат голям ефект при мен. Пожелавам успешен финал на всички!

# 642
Vesnik2, малко ли са всички лекарства, които се взимат по време на ИВ че искате още. Спортувайте, хранете се пълноценно, медитирайте, разходете се в планината... намерете начин да балансирате. В крайна сметка трябва да останете здрава психически и физически, за да отгледате детето което имате и детето за което се борите.

# 643
RuzhaY напълно съм съгласна с Вас и се опитвам да се придържам към всичко изброено, медитация само не съм пробвала.

# 644
значи е време да пробвате, в ютуб има много медитации или направо отидете на йога. И приемете нещата са такива каквито са, вървите по труден път и понякога ще боли - поплачете си за кратко и продължете напред.

Общи условия

Активация на акаунт