Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР - тема 16

• 54 140
  • 744
  •   1
Отговори
# 660
Успех и от мен.

# 661
Дами, имам нужда от съвет. След няколко месеца пълна боза на хормоните ми, тръгнала след неуспешен прием на Фемара, последвал месец на ХЗТ /естрофем и дуфастон/, вследствие на което получена киста, от която се оттървах в тази МЦ, на 2ри ден доктора не видя антрален фоликул. Викна ме на 9ти ден /днес/ - отново няма тръгнал фоликул, лигавица 5 мм. По стечение на обстоятелствата прегледа не беше при него и лекарката, която ме прегледа каза да отида пак в петък.
Според вас има ли смисъл или е по-добре да оставя организма си на мира през този цикъл? Може би заради кистата нещата са такива и яйчника е така да се каже травмиран. Или пък хормоните са зле и едва ли ще има фоликул на по-късен етап. Дори и да има какъв е шанса да е качествен? Само да си ходя така по прегледи не ми се иска и затова се двоумя. Какво мислите? Blush

# 662
Моят съвет е категорично да изчакаш.
Аз имах опит през февруари със същата комбинация от лекарства и не ми порасна фоликул. После нещата се нор мализираха.

# 663
Дами, имам нужда от съвет. След няколко месеца пълна боза на хормоните ми, тръгнала след неуспешен прием на Фемара, последвал месец на ХЗТ /естрофем и дуфастон/, вследствие на което получена киста, от която се оттървах в тази МЦ, на 2ри ден доктора не видя антрален фоликул. Викна ме на 9ти ден /днес/ - отново няма тръгнал фоликул, лигавица 5 мм. По стечение на обстоятелствата прегледа не беше при него и лекарката, която ме прегледа каза да отида пак в петък.
Според вас има ли смисъл или е по-добре да оставя организма си на мира през този цикъл? Може би заради кистата нещата са такива и яйчника е така да се каже травмиран. Или пък хормоните са зле и едва ли ще има фоликул на по-късен етап. Дори и да има какъв е шанса да е качествен? Само да си ходя така по прегледи не ми се иска и затова се двоумя. Какво мислите? Blush

Според мен има 2 варианта:единия, че е възможно при жени на около 40 г. да има 1-2 месеца в годината без Ф. Другото, което се сещам при мен единия месец също не беше тръгнал Ф. и ми дадоха Естрофем да пия май от 9ти ден и след още 9 имаше голям Ф за пункция, даже извадихме хубава Я. Така, че може да пробвате и този вариант, ако ти се занимава да ходиш на още прегледи.

# 664
  • София
Според мен отиди пак да те погледнат, аз също нямам антрални, но понякога започва да расте фоликул след 14-15 ден, а и да ти кажа лигавица 5 мм не ми изглежда съвсем да няма нищо.

# 665
Боби, аз бих отишла.
Как ще продължиш знаеш ли ? Ако няма Ф. може би ще бъдеш пак на естрофен + дуфастан и като отидеш ще ти бъде ден 1ви МЦ и ще започнеш естрофена. В един момент става страшна "каша"

# 666
Боби, при мен кистите и ЗФ доста объркваха и хормоните, особено ФСХ беше брутално ниско, когато съм го изследвала. На преглед бих отишла.

# 667
Не знам как ще продължа. Честно казано ми се иска малко да спра с всички лекарства. Имам чувството, че съвсем ме омотават. Исках този цикъл да е чист ако има някакъв фоликул, но няма засега. И аз мисля, че са ми разбъркани хормоните от кистата и затова се чудя дори и да тръгне нещо дали ще е качествено ако хормоните са боза.

# 668
Може да си дадеш почивка няколко цикъла. Човек има нужда от такива паузи, за да се събере и физически, и емоционално, и финансово.

# 669
И това е вярно. Трябва си почивка понякога, а аз почти не съм спирала тази година. Или си претоварих единствения работещ яйчник или вече тотално сдавам багажа. Предполагам, че следващия МЦ ще са забави като няма фоликул, нали?

Последна редакция: пн, 09 ное 2020, 16:59 от *Bobby*

# 670
  • София
Боби, а фсх и естрадиол пусна ли в началото на цикъла?

Не мисля, че объркването е било от фемара. Тя не приспива яйчниците.

А хзт ги подпомага. Поне при мен така си действа. Ако не пиеш нищо не знам дали е по-добре.

Стаменов даде ли ти от новите добавки?

# 671
Не пуснах хормони, защото не бях сигурна дали се е махнала кистата. Ако не беше се махнала щяха да са изкривени стойностите. След прегледа на 2ри ден той не каза да пускам.
Фемарата докато я пих не тръгна фоликул. Такъв започна да се формира чак като я спрях. В цикъла след нея имах адски неприятни болки в яйчниците и оттам тръгна на зле.
Пия рецепти 1 и 3, общо 3 шишета. Не виждам засега ефект. То се вижда и от бозите при мен всеки цикъл.

# 672
  • София
Дано подействат витамините, рекламират ги много! Всеки цикъл е сам за себе си. Стискам палци!

# 673
Дано. Мерси за палците. Hug

# 674
Какви са тези вълшебни витамини?

Общи условия

Активация на акаунт