Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР - тема 16

• 54 159
  • 744
  •   1
Отговори
# 180
ние започнахме с опитите като бяхме на 28-29г, ама нищо не ни се получи.
тогава нямаше и много опции като лекари и клиники като сега.
та и да не си блял пак няма гаранция за нищо.
Абе, да,ама,нека да бях почнала на 34, поне щях да имам повечко време да ровя и търся проблеми..., а сега 10 години след това кой път да хвана?! Кое по-напред да направя?! Та така...

# 181
На мен ми беше нужно доста време, за да приема, че имам проблем и да свикна с мисълта, че може да се наложи ин витро. Ся пък ме е налегнал някакъв непукизъм, който се чудя дали не е защитна реакция.

# 182
Е то аз като започнах на 34, та съм пак до никъде. Октомври завъртам 41. Времето направо лети. Confused

# 183
Е то аз като започнах на 34, та съм пак до никъде. Октомври завъртам 41. Времето направо лети. Confused
1:1 с теб сме ☹ Точно и аз октомври ставам на 41 и още нямам дете 😭започнахме на 33,с мъжки фактор,а сега вече сме и с женски.....

# 184
Май и аз съм във вашата група.Аз октомври правя 41 и също започнахме на 37 ,а бяхме уж с мъжки фактор ,но сега и моите яйцеклетки не излизат читави.Това е живота

# 185
  • Пловдив
Ко да кажем тея дето направихме тамън 47 Wink
Ми ....дерзайте момичета! Имах една бременност но 41г. но завърши със спонтанен в 7г.с. Тогава откриха киста на Я. Незнам дали от нея , дали от качеството но всичко приключи бързо...бързо. Cry

# 186
Здравейте момичета, искам да ви питам има ли някоя от вас която е правила инвитро на спонтанен цикъл по фонда и ако има ще съм благодарна да сподели как е протекъл-интересуваме какво плащаме ние.Благодаря предварително и много успех пожелавам на всички.

# 187
Аз, в Надежда. Плащам си:
- вирусологията, ПКК, хормоните, когато се налагат, тест за Ковид
- Цетротид и Хориомон
- ако е с лека стимулация си плащам хапчетата
Не плащам:
- прегледи
- пункция
- оплождане
Май и замразявянето не плащах, но не се сещам на 100%. За съхранение на замразените ембриони си плащам. В сайта на ЦАР пише какво покриват.

# 188
Аз, в Надежда. Плащам си:
- вирусологията, ПКК, хормоните, когато се налагат, тест за Ковид
- Цетротид и Хориомон
- ако е с лека стимулация си плащам хапчетата
Не плащам:
- прегледи
- пункция
- оплождане
Май и замразявянето не плащах, но не се сещам на 100%. За съхранение на замразените ембриони си плащам. В сайта на ЦАР пише какво покриват.
Не мисля, че е правилно да плащаш за съхранение на замразените ембриони до трансфера. След него да, но до самия транфер се поема от фонда.
От сайта на ЦАР:
При дейности по асистирана репродукция на спонтанен цикъл (до 5000,00 лв.):
Ехографски прегледи – до 12 броя - 30 лв./бр.
Фоликулна пункция под ехографски контрол –  4 броя - 400,00 лв./бр.
Оплождане - 1600, 00 лв.
Замразяване на ембриони- до 4 броя - 200, 00 лв./бр.
Размразяване на ембриони - 250, 00 лв.
Култивиране - 50, 00 лв.
Трансфер на размразени ембриони - 340,00 лв.

# 189
Здравейте, момичета!
Я да чуя експертите:
Трябваше да ми дойде на 12-13 август(последен  цикъл на 18юли)но като не се появи до 17-ти съгласувано с докторката (Биотекском) взех дуфастон 2х1 за 7 дни от 18-ти август. Пак няма мензис!! Ултразвука от вчера : 3 фоликула!!!! Някакви си там 11,12 и 13 мм,и лигавица 12мм.
Чакам коментара на докторката какво да правя,че трябва да ми дойде,за да започна подготовката по схема.
Вашите мнения и опит с подобно нещо какви са?

# 190
Силве, замразяване и съхранение са 2 различни неща. В ценоразписа на фонда има само замразяване, но не и съхранение. Него си го плащаме ние.

# 191
Силве, замразяване и съхранение са 2 различни неща. В ценоразписа на фонда има само замразяване, но не и съхранение. Него си го плащаме ние.
Ей, вярно ли са две различни неща?!! Плащайте си го, щом искате, просто те насочих, че не е правилно! Аз до момента с 2 заповеди на спонтанен цикъл НЕ съм плащала съхраняване на замразени ембриони до трансфер.

# 192
Не е нужно с този тон. Не съм искала да звучи поучително.
Говоря от личния си опит, при който събирам ембриони в рамките на 1 година и няма как фонда да ми плаща съхранението за такъв период. Сега си погледнах документите, за да съм точна. След пункцията от фонда са поели замразяване и съхранение за 200 лв. От там нататък аз си плащам съхранението. Вече веднъж съм платила за още 6 месеца.
Голяма част от жените, които правим ЕЦ, се борим вече дълги години, с ИЯР сме и над 40 и не правим свежи трансфери, а събираме ембриони в продължение на много месеци, защото всеки месец може да ни е последен. Това е причината да се налага плащане за съхранение. А тази година още повече, защото заповедите се удължиха заради пандемията до 14.11.2020 г.
Хубав ден на всички!

# 193
  • София
4ehalche лигавицата ти е доста дебела, подозирам, че може и ЗФ да си имала, предполагам, че пак ще те накарат да пиеш дуфастон. Какво казват за лигавицата как изглежда като за 1 ва или 2 ра фаза.

# 194
Не е нужно с този тон. Не съм искала да звучи поучително.
Говоря от личния си опит, при който събирам ембриони в рамките на 1 година и няма как фонда да ми плаща съхранението за такъв период. Сега си погледнах документите, за да съм точна. След пункцията от фонда са поели замразяване и съхранение за 200 лв. От там нататък аз си плащам съхранението. Вече веднъж съм платила за още 6 месеца.
Голяма част от жените, които правим ЕЦ, се борим вече дълги години, с ИЯР сме и над 40 и не правим свежи трансфери, а събираме ембриони в продължение на много месеци, защото всеки месец може да ни е последен. Това е причината да се налага плащане за съхранение. А тази година още повече, защото заповедите се удължиха заради пандемията до 14.11.2020 г.
Хубав ден на всички!
Тона го зададохте Вие! Нали се сещате, че в подобна тема едва ли има жена, която не прави разлика между двата термина! Всички, които сме тук се борим с години! И ако бяхте прочела още първият ми пост внимателно, щяхте да разберете, че ясно съм написала "не се плаща съхранение ДО ТРАНФЕР". Аз до момента съм правила смесен транфер (замразени и свежи), като замразените бяха от втора (от общо 4 пункции) и не съм плащала за съхранение! Хубав ден и на вас, и един съвет: когато се опитват да ви помогнат, не нападайте.

Общи условия

Активация на акаунт