Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР - тема 16

• 54 160
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
За 4 години - от 42г. до 45г. имам 5 трансфера. Винаги ми замразяват Е на 3-ти ден и като дойде време за трансфер ги размразяват и ги чакат  до 5-ти ден. През това време аз треперя ще остане ли нещо и се пазаря с доктора да ми ги връщат веднага след размразяването. Но той категорично ми отказва всеки път и чакаме....Имала съм трансфери с по 2, 3 и дори 4 бластоциста. Бебе все още нямам. Бластоцистите не са гаранция за нищо, дори започнали да се излюпват.  Е, виждам трицифрени стойности на ЧХГ всеки път, но до там.
След последния неуспех взех решение за ДЯ и сега чакам подходящата Flowers Hibiscus

# 616
  • София
и нашите ембриони доживяваха до който ден ги оставим, все са си както трябва на външен вид.
аз все твърдях че проблема ни е мъжки, според всички лекари проблема е в я, защото съм на възраст.
опитвам се да обясня че не винаги съм била на възраст, но там се почват че сперматозоидите били милиони и все някой ставал.

Скрит текст:
накрая ей така да съм сигурна се включихме в донорската програма.
две донорки, на 23 и 25, и при двете фал, ембрионите дори не доживяха до 5 ден.
тогава вече се оказа че може да опитаме и други работи за мъжкия фактор, ама аз станах на възраст в която не ми се ходи по процедури. а и за щастие имам едно дете, което се нуждае от внимание, не да висим по чакалните.
но поне се отказах по собствено желание и знам защо.
затова все казвам на другите да си преценят и вземат решенията сами и да си настояват.

# 617
Е това ми е драмата, с този тежък мъжки фактор какво ли би се случило и с донорска яйцеклетка...

# 618
И аз вече имам съмнения за човечетата на ММ - на 47 г. Питах ембриолога след последния неуспех, но той твърди, че всичко е о.к., а сме правили само разширени спермограми. Сега ще настоявам за SDI тест. Ако има някакъв тежък и непреодолим проблем, ще се откажа от ДЯ.

# 619
И аз съм същият случай. И ние сме с мъжки фактор Яйцеклетки добри, но накрая  виновни излизат те и ЕГН.Но пред последния път директно ми казах че сперматозоид хубав нямало и не се е стигнало до оплождане. Едва ли втори път ще го кажат, защото ги попитах защо тогава хабят яйцеклетката а и парите ни. Незнам дали да продължавам, вече на 45 . М ми не го насочиха към изследвания и специалист, защото според тях Икси или Имси макс всичко щеше да е ок. Упреквам се че не предприхме всички изследвания и консултации за него. Сега вече чувствам че дори да подобрим М фактор, мой Я веча са стари.
Успех на всички.
И все пак ако има някоя щастлива жена, успяла със собствени яйцеклетки на 45г, нека сподели.

и нашите ембриони доживяваха до който ден ги оставим, все са си както трябва на външен вид.
аз все твърдях че проблема ни е мъжки, според всички лекари проблема е в я, защото съм на възраст.
опитвам се да обясня че не винаги съм била на възраст, но там се почват че сперматозоидите били милиони и все някой ставал.

Скрит текст:
накрая ей така да съм сигурна се включихме в донорската програма.
две донорки, на 23 и 25, и при двете фал, ембрионите дори не доживяха до 5 ден.
тогава вече се оказа че може да опитаме и други работи за мъжкия фактор, ама аз станах на възраст в която не ми се ходи по процедури. а и за щастие имам едно дете, което се нуждае от внимание, не да висим по чакалните.
но поне се отказах по собствено желание и знам защо.
затова все казвам на другите да си преценят и вземат решенията сами и да си настояват.

# 620
  • София
Баба ми по бащина линия е родила на 45 по естествен път, така се е случило след смъртта на дъщеря й решила да бременее целенасочено на пук на стари години. Майка ми на 43, също. Родени са здрави деца без фм. Хаха

И двете ми баби и майка ми са с късно настъпила критическа и преди това са имали други деца, от същите мъже по-възрастни от жените си. Не мисля, че е невъзможно.

# 621
Мели това,което казваш е чудесно Simple Smile .Аз обаче си мисля,че е възможно ,но по естествен път,даже имам 3 такива приятелки и 3-те родиха след 45,но не инвитро,а така да се каже-естествена среда и процеси....

# 622
Момичета, нужна ми е помощ. Налага се спешно да сменя клиниката. Моля препоръчайте ми такава (без Аделла)подходяща за НЯР 42 г. Без мъжки фактор, където ще мога бързо да запиша час.  И имате ли мнения за "Афродита"? Благодарна съм на всеки отговор и съжалявам ако не е за тази тема въпросът.

# 623
  • София
Не съм им пациент,  но според мен Щерев, мисля,  че не се чака за час - моя приятелка успя там на 43г.

# 624
За Щерев не се чака да.Даже имат онлайн платформа за записване на часове и е много удобна.

# 625
  • София
Аз също съм в търсене на нов лекар и клиника.
Колкото и да вярвам в ембриолозите на Надежда, мисля, че е време да опитам на друго място преди да се откажа (дала съм си срок от 8 месеца преди да стана на 40).
За последната година имам 4 опита на ЕЦ и 1 стимулиран, като така и не стигнах до трансфер - ембрионите спираха развитие след 3ти ден (само един добута до ранен бластоцист и после дегенерира), а при стимулирания опит резултатът беше най-лош - 6 яйцеклетки с много морфологични забележки.
Допреди 3 години, въпреки че яйцеклетките пак бяха малко, всички се оплождаха и ставаха хубави бластоцисти, а един от тях - дете.
Явно вече не само количеството яйцеклетки е малко, но и тяхното качество е лошо /AMX - 0.6, FSH варира между 9 и 15/. Мъжът ми е с морфология 6%, но това изобщо не е споменавано като фактор. Не обсъждаме нищо с моята лекарка - от самото начало тя не вярва, че ще успея и общо взето ме чака да се откажа.
Имам неизползвана заповед за спонтанен цикъл, но не искам да я използвам в Надежда, ако изобщо я използвам.
Бих искала да опитам при лекар, който работи и има успехи с жени с НЯР, и не им натяква, че нямат шанс, а прави всичко възможно, за да сбъдне мечтата им.
Ще съм благодарна на препоръки за конкретен специалист дори и да не е в България.

Последна редакция: пт, 30 окт 2020, 12:22 от vtri

# 626
vtri, аз започнах преди 6 години в Щерев при доц. Андреева, но тогава не си давах сметка колко време ще е нужно. А пък, че в един момент ще го приема почти за невъзможно, да не говорим. Затова в началото не бяхме много сериозни и изгубухме още време. Сега отчитам и преместването в Надежда за грешка - още 1 година. Винаги ще съм благодарна на д-р Андреева, че когато помолих да ме приеме обратно, тя се съгласи. Бях абсолютно искрена с нея,
а тя само каза, че нищо не обещава и ще е изключително трудно, защото вече съм правила какво ли не, много пункции, изследвания, доста време е минало и т.н.
Затова мисля, че може да опиташ при нея, не очаквам директно да те изпрати за ДЯ, както някои други лекари биха направили. Също, тя се съобразява с мнението и желанията ти, изслушва аргументите и тогава заедно взимате решението. Flowers Four Leaf Clover
Допълвам, че и аз имах заповед за ЕЦ, но я сменихме за стимулиран по предпочитание на доктора. АМХ година по-рано беше 0.370 в Надежда, а на последния опит в Щерев изкарах 5 Я, всичките оплодени, останали 2 бластоцисти, единият след размразяване отпадна. Върнаха 2 (един от предишната стимулация), ЗЕТ на ЕЦ (препоръчвам, при липса на противопоказания). Надявам се скоро да ви споделя добра новина, но докрая все съм под напрежение... Blue Heart

Последна редакция: пт, 30 окт 2020, 10:33 от Малага

# 627
  • София
Малага, много благодаря за препоръката и споделения опит.
Чела съм доста положителни мнения за доц. Андреева и обмислях консултация с нея.
Не очаквам напразни обещания, знам че ще е трудно, ако не и невъзможно, но ако прегледа историята на опитите ми и повярва, че имам дори и минимален шанс, ще продължа борбата.

Пожелавам ти успешен финал, здраве и много радост! Blue Heart

За смяна на заповедта ще ни трябват ли някакви документи от старата клиника и/или ново изследване на АМХ?
И още един въпрос: В Щерев правят ли пункции през уикенда или се стремят да ги нагласят през работен ден?
(Може и на лично съобщение.)

vtri, аз започнах преди 6 години в Щерев при доц. Андреева, но тогава не си давах сметка колко време ще е нужно. А пък, че в един момент ще го приема почти за невъзможно, да не говорим. Затова в началото не бяхме много сериозни и изгубухме още време. Сега отчитам и преместването в Надежда за грешка - още 1 година. Винаги ще съм благодарна на д-р Андреева, че когато помолих да ме приеме обратно, тя се съгласи. Бях абсолютно искрена с нея,
а тя само каза, че нищо не обещава и ще е изключително трудно, защото вече съм правила какво ли не, много пункции, изследвания, доста време е минало и т.н.
Затова мисля, че може да опиташ при нея, не очаквам директно да те изпрати за ДЯ, както някои други лекари биха направили. Също, тя се съобразява с мнението и желанията ти, изслушва аргументите и тогава заедно взимате решението. Flowers Four Leaf Clover
Допълвам, че и аз имах заповед за ЕЦ, но я сменихме за стимулиран по предпочитание на доктора. АМХ година по-рано беше 0.370 в Надежда, а на последния опит в Щерев изкарах 5 Я, всичките оплодени, останали 2 бластоцисти, единият след размразяване отпадна. Върнаха 2 (един от предишната стимулация), ЗЕТ на ЕЦ (препоръчвам, при липса на противопоказания). Надявам се скоро да ви споделя добра новина, но докрая все съм под напрежение... Blue Heart

# 628
  • Пловдив
Моля Ви някой ако се е сблъсквал с подобен казус да ми отговори.
Записвам Донорска програма за 3850 лв. 4 или 5 яйцеклетки. Оплождат се , развиват се до някой ден и спират развитие. Не замразяват нищо и не правят трансфер. Каква сума ще платя ? Пак ли 3850 лв ?

# 629
Момичета, нужна ми е помощ. Налага се спешно да сменя клиниката. Моля препоръчайте ми такава (без Аделла)подходяща за НЯР 42 г. Без мъжки фактор, където ще мога бързо да запиша час.  И имате ли мнения за "Афродита"? Благодарна съм на всеки отговор и съжалявам ако не е за тази тема въпросът.

Силвенче и според мен Щерев.
Не се чака. Моя ориятелка 42/43 гд. успя там от 3 ти опит. Беше да не кажа с ИЯР но с АМХ 0.1 без мъжки фактор. Вадеха по ефна двв я и накрая отедин ЗЕТ се получи. Вече е мама от скоро.
Аз лично ако не успея с последния си ЗЕТ  съм се надочила към др. Владимиров. Записах си олайн час чакането 2 седмици.
Успех ти желая в избора на нов специалис и дано ти се случат нещата!

Общи условия

Активация на акаунт