ОКТОМВРИйското детенце е вече с изпечено дупенце!

• 11 551
  • 267
  •   1
Отговори
# 135
Oh, izvinete za latinicata... Mnogo e grozna, ama oshte niamam phonetic na tozi komp, a Kredor-a e "out of service"...

Po povod datata za obshtia RD. Mnogo kofti bih se chuvstvala, ako znam, che praznuvam obsht RD na deteto mi v den, v koito oficialno se pochitat martvite i vseki hodi na grobishte. Predvid, che imame izbor, az glasuvam za 11 November!  Hug

# 136
  • София, в полите на Витоша
smile3529 smile3529 smile3529Честит първи учебен ден на всички ученици!!! smile3529 smile3529 smile3529

Досега ревах... средната ми дъщеря е първи клас, голямата е последен....
Не съжалявам за ученическите години, но сякаш беше вчера, когато тръпнех колко са се променили след ваканцията съучениците ми... как изглеждам аз в очите им.. нови гаджета ще има ли... как ще върви училището....

Еееееееееееееех, години....

Последна редакция: пт, 15 сеп 2006, 00:24 от pipi67

# 137
Танче, ако се спрете на Моето гардже , аз мога да се нагърбя със задачата да го организирам, защото ще празнувам там РД на Йоана на 30- ти и ще трасирам пътя, а и Ер- ка и майка й ще са насреща, а и не ми е далече... но нека още някой да отиде и да го види, за да прецени дали става... не е много голямо, но мисля, че е пригоден за точно тази възраст на децата... Собстевинчката ще ми прати на мейла примерните менюта за тнашето парти и мога да ви ги покажа... Мислете!
А за Задушницата... аз не съм толкова суеверна, но все пак не е редно... по- добре да у по- рано, но на тази дата....аз не бих се чувствала комфортно, още повече че със сигурност ще ходя на гробища..... На тази дата винаги почитам починалите си роднини и така.... Но ако решите все пак, с вас съм!!!

# 138
  • София
 dance smile3529 smile3523
Честит първи учебен ден на учениците!
Пипи, и ние сме там на РД за 24-ти. А вече имам примерни менюта, но за по малко хора. Само незнам, ако е студено какво ще правим, че там терасата е открита, а 20 и ... майки няма къде да седнем вътре newsm78. Нека помислим още малко, може би за нещо, което има и вън и вътре.
А за датата аз нямам претенции.
Миринда, Вал още е на пюрета, обаче също от няколко дни не ииска да яде. Предполагам, че от червеното гърло. Що не погледнеш,а?
Светле, как е Валерия?
А какви подаръци ще купуваме и как ще ги подаряваме?

# 139
ЧЕСТИТ ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН НА ВСИЧКИ УЧЕНИЦИ!

С риск малко да помрача настроението ви, искам да ви кажа, че за мен този ден не е особено светъл, тъй като точно на него преди 8 години си отиде дядо ми - най-добрия, благороден и умен човек, който съм познавала. Та затова ми е малко мъчно. Извинявайте...
Танче, мерси за съвета, погледнах - не ми се струва червено. Обаче преди малко усетих, че й е пробило второто зъбче, може от това да е било.

# 140
Честит първи учебен ден на всички ученици!

# 141
Аз съм за "Моето гардже".
И понеже сме гласували преди да установим, че е задушница, може ли да нулираме анкетата или направо да пуснем нова.
Подаръците - да се уговорим всеки да вземе по нещо малко или направо един да купи, а после на принципа на томболата ще се тегли.
Миринда, Ема лапа кухнята като невидяла, но Облачка и Джулис са прави, иска да яде големи залци, да дъвче, а не иска пюрирана храна. Ти пасираш ли? Аз не пасирам храната, даже в супата и в основното (когато е по-течно) надробявам сухар. Да се чудиш как дъвче с два зъба.
Да ви кажа за онзи ден, за десерт имало ашуре, много хубаво разварено, но все пак житни зрънца. Гледачката не дала от ашурето, но таткото като се върнал и решил да й даде.
Връщам се аз, а те и двамате сияят - Ема доволно се облизва, а татито се хвали колко добре я е нахранил. Е да, но после цяла нощ имаше бомбандировки над София, то това несдъвкано жито докато се смели!

# 142
  • София
Ей, момичета, бясна съм! Понеже 3 дни съм в болнични - летния вирус - да днес се посъвзех и реших да действам. Ходих пак, за кой ли път вече, до яслата, където бяхме пуснали молба миналия октомври. Та най-накрая ми дадоха телефона на директорката. Говорих с жената - много човешки се отнесе (аз очаквах да ме увика и да е някоя кикимора), та се оказа, че такава молба въобще не постъпвала  #Cussing out #2gunfire. Ходих и подадох нова молба и тя ми каза, че може най-рано януари да я вземе, след като и обясних ситуацията при нас. Направо съм възмутена - защо в нашата държава всичко трябва да става с клизма, с хиляди увъртания, губене на време и др. Няма да се оправим скоро, нямам надежда. Другият въпрос, който ме тормозеше е детската кухня. Защото пак с предварение трябва да се подадат документите за кухнята. В Шумен не е така - отиваш си предния ден, купуваш си купони за следващия и това е. Тук, в София, пак проблеми. Та защо  изпаднах аз в паника? Защото нали ние ще си вземем другата година отпуските с мъжа ми и Преслава ще е тук някъде от февруари-март. До юни (приемането и в яслата, но след днешния разговор с директорката и по-рано може да е) Преславчето е добре да е на кухня. Та безпокоеше ме бележката от личния лекар, която трябва да се представи в кухнята, тъй като личният лекар на Преслава е в Шумен. Говорих с лекарката в близката детска кухня - оказа се, че мога да взема бележката от Шумен. Ох, вярвайте ми олекна ми след днешните визити. Не стига, че се чувстваш ужасно, че детенцето ти е дале, ами с постъпките си в гореспоменатите институции те карат да се чувстваш и като неспособен родител. Много криво ми стана.

# 143
ммз, какви бележки за кухнята, направо ме шашна.
Аз даже не подавах молба за кухнята. Говорих с директорката, тя каза имам места, ела еди-кога си и си плати купони. Купоните са 15 лв. за 3 седмици и това е. А искат и удостоверение за раждане, но аз съм го дала с молбата за ясли.
Та това е! То явно всяка ясла си е самостоятелна губерния!
Права си, и аз много се дразня на такива неща, толкова се дразня, че мъжът ми твърди че някъде ще си изям боя Laughing

# 144
Миринда, съжалявам за загубата ти! Hug

Танче, точно това се сетих днес и аз, с това прекрасно цитганско лято навън въобще не помислих, че хубавото на този клуб е градината.... не е подходящо там, за жалост, ноември си е вече студено....  Sad

Вие сте!

А сега ние черпим, защото Йоанка днес беше ПЪРВОКЛАСНИЧКАААААААААААААААААААААААА!!!  Joy Снимки- по- късно!

Последна редакция: пт, 15 сеп 2006, 16:40 от pipi67

# 145
Честит първи учебен ден на всички ученици най-вече на всички първокласници-на Йоана на Пипи на добър час!!!!!!!
Гласувах за 5.11, мисля че ако оставим за по-нататък е прекалено.
Йони има някакво възпаление на лявото ушенце и сме на антибиотик!  #Cussing out Направо съм бясна, уж беше по-добре, но от хремата е минало в ушето. Много ми е криво, дано бързо се оправи! Даже вдигна наобед Т и се надявам сега я е свалила да не вдига пак. Вчера цяла нощ е ревала и се чудех защо, пак ли зъбче, а се оказа че е ушето. Лошо!
Целувки!

# 146
Честит първи учебен ден на учениците!  bouquet

Аз днес съм много доволна, защото ходихме до яслата и се разбрахме да приемат Рали от пролетта. Предишния път ни казаха, че само есен приемат и може да ни изчакат най-много до зимата, защото трябва да е проходила. Беше ми много криво как да я дам в най-големите студове, а и все пак ще е още мъничка. Сега сестрата даже каза, че според нея на годинка и половина е най-подходящата възраст за започване на ясла. С детенцето на кумовете ни сме ги записали в една група, но тя е 3м. по-голяма и тръгва от ноември.

ММЗ, на нас ни искаха бележка от педиатъра, че детето е здраво и може да яде всякаква храна. Не мога да разбера за какво им е, все едно ако има някакви алергии, майката ще го запише.

Ходихме на консултация и чакахме страшно много - повече от 2 часа, Рали се изнерви много, а на всичкото отгоре накрая ни премериха на бързо и си тръгнахме, аз имах някои въпроси, но след това чакане забравих всичко. Рали не е наддала много - 8530гр и 76см. Другия път краката ще й стърчат навънка Laughing

За РД, гласувах за 5ти, че другите дати ми се виждат много далече. Ние ще сме забравили, че сме имали рожден ден до тогава, а и ще става все по-студено.

Меги, дано бързо се оправи ушето на Йоничка.

# 147
Меги,дано бързичко се оправи ушенцето на Йони! Hug
Пипи,честита ти първокласничка.Много успехи и пожелавам!  bouquet
Ние вчера бяхме на консултация и сме вече 9650 кг.(+340)и на сантиметри неможахме да се измерим,защото Виктория не искаше да легне.
За яслите след това,което прочетох си мисля да взема пак да отида,че накрая да не се окаже,че молбата ни е изчезнала и да си чакаме напразно.Принципно на нас ни казаха,че чак за юни 2007 г. могат да ни вземат,но ако се освободяло място и към март можело-това е в едната ясла,и в другата близо до новото ни жилище ми казаха,че било рано и след януари да подам молба.Пък на трето място направо ми казха най-рано за юни newsm78.
Голяма галимация с тия ясли и кухни и всякакви такива.
Лека вечер и приятен уикенд! Heart Eyes

# 148
Честито на всички ученици  baloni!
Пипи, честито първокласничка  smile3523 и абитуриентка  smile3529! Успехи и на двете!
Меги, бързо оздравяване на Йоничка  Hug! Целувки!
Танче, страх ме е да се похваля. За пръв път, не помня от кога, Валерия не се е събудила цяла нощ newsm44! Дори спа в чувала, но се въртеше като пумпал  Mr. Green.
На 9 септември за  пръв път излезнахме вечер с Тони (моя мъж)  и отидохме на ресторант  dancing. Изкарахме цели три часа, притеснявах се много. Но баткото я гледаше героически (хубаво предимство е да имаш голям батко  tongue).
То големи премеждия са с тези кухни и ясли, добре че не сме опряли до тях още  Heart Eyes.
А за задушница направо ме озадачихте. Синът ми е роден на 3 ноември, което ще рече , че винаги в събота сме го празнували  Hug!

Да ви попитам, момичета, как реагират вашите бебки на новите играчки? Моята беба просто не ги забелязва няколко дена, а после се заиграва. Дори прибрах една играчка за рожден ден  Heart Eyes.

# 149
Как така се губят молби в тия ясли, аз си исках копие на молбата с входящ номер, вашата сигурно изобщо не са я входили  newsm78

Ние отиваме към вилата и понеже ни е на път ще минем през Моето Гардже и Двете Феи. После ще пиша впечатления.

Валерия, голяма отмяна ти е баткото, възползвайте се по-често.

Рали на морето стана голяма кръчмарка, всяка вечер заспиваше в някоя кръчма и после само я преобличаме и слагаме в леглото без да се събуди. А една вечер даже си спаха заедно със Сашко на Попи. Така ми се иска още малко почивка, но от понеделник тръгваме на работа.

Общи условия

Активация на акаунт