На море в България 2020 г.! - 7

• 49 372
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
То има риск пак да го обърнем на „за и против ОИ”, ама да напиша и аз няколко реда. Аз съм върл привърженик на свободната почивка, но ми е пределно ясно, че има хора, на които ОИ им е по-удобно. Може би не съм попадла на ОИ оферта, която да ми допадне. Храненето масово е на блок маси, чадърите и паркингите са до изчерпване на количествата. Като прибавим и факта, че почти не пием алкохол, не обичаме да се съобразяваме с часове за хранене, не се интересуваме от анимация, ОИ не е за нас. Фактът, че съм си направила тази сметка и съм склонна да готвя, ако не си харесам заведение за хранене, не ме прави мизерник. Не е мизерник и онзи, който е склонен да става по никое време, за да запазва шезлонги, да се реди по опашки за храна и т.н. Всеки трябва да си прецени какво точно търси и коя от многото оферти на пазара най-много се доближава до желанията и бюджета му. Идеята е да си отпочинем, а не да си образуваме нерви.

# 166
Хубавото на сегашните времена е, че всеки има избор и почива както иска и както има възможност. И ОИ и свободното си има предимства и недостатъци. Ние обикновено почиваме юни на скъп ОИ, края на август -свободно. При нас и свободното излиза на цевата на скъпия ОИ, но сме с широки пръсти всички в нашето фемели. Спане, чадър и шезлонги, сладоледи, обеди, вечери, сладоледи, питиета и то става като ОИ.

# 167
Здравейте, за съжаление женските неволи ме почнаха от първия ден на морето Sad Някой може ли да препоръча заведение с вц и чадъри на южния на Приморско, Аркутино, Нестинарка и околията? Отседнали сме в Царево.
Благодаря Heart
Бар Фелиз - преди Перла Приморско.

# 168

Относно хубавия сафрид вече бях се наситил на какъв ли не сафрид, барбун и каква ли не "прясна" риба и нямах желание за никакви експерименти повече. А и както обясних в един следващ пост на един разбирач, точно по това време когато бяхме в Созопол кораби не излизаха, пряна риба по магазините не можеше да се намери, така, че беше ясно че няма как да я има и в заведенията.
И пак относно сафрида, както споменах по-рано, днес успях да взема кило и нещо от рибарите. Вечерта го изпържихме с чисто олио, а не с палмова мазнина за пържене...еми няма такава риба, нито в Градина, да не говорим за Далян Чайка. Гледката ще взема да я снимам-със сигурност не отстъпва и на двете места. Та който има възможност-нека си намери наистина прясна риба, да си я приготви и ще види разликата от това което му се предлага по заведенията. Не е задължително да пържи всеки ден-достатъчно е един път поне да се опита, защото пресния черноморски сафрид е уникална риба, само когато наистина е прясна.
Не случайно ти препоръчах точно тези два ресторанта, а не някой от стотиците други. Разбира се има и много, други ресторанти, където готвят вкусно, но когато човек е за няколко дни не винаги може да ги уцели.  П.П. Аз риба не ям,  но жена ми обича и казва, че нашия сафрид е по-дребен от гръцкия, но по-вкусен.
Бяхме само за две нощи в Созопол и предпочетохме да се разходим из града вечерта. Ресторантите които препоръча са малко извън и ако паркираш в Созопол/което става много трудно/ , после не може да идеш пеша до тях. Запомнил съм ги,  ще ги оставим за другия път.
Жената ти е много права. Гръцкия сафрид е по-голям и трудно става за пържене/защото по-големите риби по трудно стават хрупкави/, а в същото време не е и риба която става за скара за скара или фурна.

# 169
Да взема отношение по въпроса с финансовото измерение при настаняване, което не е all inclusiv.
Уважавам изборът на всеки да почива както му харесва и му е угодно. Предпочитанията на хората са различни и това е чудесно. Хубаво е, че сте споделили този апратамент за почивка в Созопол, който настина изгрежда добре, на хубаво място е и най-вече има паркомясто, защото който е почивал в Созопол знае какво значи да намериш място за паркиране и да можеш когато колата ти потрябва, да я ползваш и да не мислиш после къде отнави да паркираш. Темата действиетелно е за споделяне на всакякви места и варианти за почивка, като обаче в последните години превес има търсенето и отзивите за хотели на база ОИ. Вашата равносметка за дневните разходи само потвърждава моето виждане оформено преди повече от 13 г., че един приличен ОИ излиза на същата, дори на по-ниска цена, а същевременно не мислиш за нищо. Нито мъкнеш чадъри, нито мажеш филии, нето се чудиш къде да седнеш да хапваш и дали за едно ядене и няколко напитки няма да ти резнат главата с дебела сметка, имаш басейн и други удобства за развлечение, както и ред други неща. Само за сревнение и пример ще дам една от многото оферти, където при Вашата конфигурация 2+1, при настаняване в студио цената е 207 лв. на ден за всички Ви, а в апратамент 250 лв. Дори с две деца до 13 г. да сте, цената за апартамент пак е същата, т.к.и двете деца се настаняват безплатно. В ОИ имате включени чадър и шезлонги на плажа, както и безплетен паркинг. Тази цена сега е при резервации в последният момент, ако обаче както беше до сега години наред ползвате ранни записвания, цената обичайно е с 25% отстъпка, т.е. 172 лв. за студио и 208 за апартамент. Това са цени за висок сезон, а в крилата на сезона или извън активен сезон цените са изключително достъпни. Не навивам никой да почива по този начин, просто споделям друг вариант на почивка, която ти дава спокойствие и безгрижие, а за децата приятни забавления. Друг мотив поне за нас да почиваме по този начин, е че много по-точно можем да определим необходимият ни бюджет за почивка, както и при вариант с ранни записвания/т.е. плащане на две вноски/ да го разпределим във времето и така да не го усетим покрай текущите ни разходи. Така си планираме повече от една почивка на море в рамките на един сезон.https://visit.bg/oferti-pochivki/paketni-ceni-hotel-kazablanka-obzor-19662/

Това е една изключително добра оферта, и ние както сме с две деца под 13 години, ако отидем в такъв хотел и платим 250 лв за ИО със сигурност ще ни излезе по-малко отколкото харчим в момента.  Хотелът изглежда добре, отзивите са добри, даже оня ден минахме покрай него и ако храната става ето това е предложението  за ОИ хотел в момента.
За нас такива места обаче са по-неудобни от мястото на което сме в момента, защото всяко ходене на децата до басейна или до някое от местата за междинна закуска ще бъде свързано с това някой от нас с жена ми да трябва да прекоси половината хотел да иде с тях и това ще се повтаря по 20 пъти на ден.  Докато сега излиза от стаята и басейна се вижда от нея. Излиза от стаята и барчето за храна и напитки пак се вижда. Ние поне нашите деца не можем да ги оставим сами да се мотаят из такъв голям хотел и дори да ги оставим няма да сме спокойни.
Според мен такива места са за по-организирани семейства. Става семейството примерно в 9  часа и всички на закуска, после всички на басейн ,  и така целия ден. Ние не сме толкова организирани и това не можем да го направим. Ходим заедно само на плаж.

# 170
  • There I was on a July morning
Според мен, никога не може да се направи точно финансово сравнение между ОИ и свободно настаняване. Самите места за отсядане са различни /като започнем от бунгала и каравани и стигнем до луксозни хотели/. Пакетите ОИ също предлагат разнообразни екстри. Отделно, че нуждите на семействата са различни. Някои са с деца и търсят едно, а други - без и ценят съвсем друго. Едни си готвят, други - се хранят по заведения.
Няма какво да се затормозявате и сравнявате двата типа почивки. Добре е, че има голям избор за всякакви вкусове.

# 171
  • софия
Според мен, никога не може да се направи точно финансово сравнение между ОИ и свободно настаняване. Самите места за отсядане са различни /като започнем от бунгала и каравани и стигнем до луксозни хотели/. Пакетите ОИ също предлагат разнообразни екстри. Отделно, че нуждите на семействата са различни. Някои са с деца и търсят едно, а други - без и ценят съвсем друго. Едни си готвят, други - се хранят по заведения.
Няма какво да се затормозявате и сравнявате двата типа почивки. Добре е, че има голям избор за всякакви вкусове.
Абсолютно подкрепям.. Спорът е излишен, всеки си има неговите виждания..

# 172
Аз не мисля,че е спор, по-скоро споделяне на мнение😀,всеки от негова гледна точка.Единственото притеснително при ОИ е,че можеш да дадеш една камара пари,а да не останеш доволен от това което ще получиш насреща.Не може хотел,който ми иска 600 лв на вечер за нашата конфигурация и да чета лоши отзиви за него.То аз затова и много трудно се решавам да резервирам, много чета преди това мнения.Обаче и те не са на 100%критерий, защото всеки има различен вкус за храна, различно разбиране за чистота и т.н.
И за да не е спам:една позната в момента е в Грифит Вистамар.Разпитах я,каза,че е много добър хотел.

# 173
  • София
Също така често има нереални отзиви от "клиенти" (поставени лица или конкуренция), както положителни, така и отрицателни и не може да се вярва на 100 % .

# 174
Здравейте!
По обясними причини замених една гръцка почивка за  Best western premium Слънчев бряг и една турска с  Riu palace  също в Слънчев бряг.
И двете са ол инклузив..
Някой има ли мнение за тези два хотела?
 Ще съм благодарна да споделите!

Последна редакция: нд, 16 авг 2020, 15:18 от patuva6ta

# 175
  • В.Търново
Днес във Фейсбук четох положителен отзив за  Best western premium Слънчев бряг. Бил ан около 300м от плажа, чистота, храна, пързалки добре. доволни хората.

renidimova, а за Грифидите винаги е имало чудесни отзиви.

# 176
  • София
Здравейте!
По обясними причини замених една гръцка почивка за  Best western premium Слънчев бряг и една турска с  Riu palace  също в Слънчев бряг.
И двете са ол инклузив..
Всички, които са били в Best Western са с много положителни отзиви.

# 177
Здравейте!
По обясними причини замених една гръцка почивка за  Best western premium Слънчев бряг и една турска с  Riu palace  също в Слънчев бряг.
И двете са ол инклузив..

Best Western Plus Premium Inn е приличен хотел, но е малък, цените му са много ниски тази година, защото се опитват да го напълнят и в зависимост кога попаднеш там, може да не е много спокойно, ресторантът му е малък и бързо става пренаселено, не очаквай и особено разнообразна храна. Иначе е с добра локация, точно в центъра и близо до плажа, апартаментите им са комфортни и често на цена не много по-висока от стаите.

RIU Palаce Sunny Beach е в друга крайност, той си е 18+ хотел, за хора търсещи тишина и спокойствие (може да няма много млади там), алтернатива на Grifid Metropol е, но е по-изолиран и със страхотна панорама. Хотелът е отворен миналата година и е малко рано да му правим оценки, още повече, че  нивото му като храна и обслужване може да варира в началото. Заслужава си да се пробва, ако ти допада като идея, но не бих имал свръх очаквания към 5-те му звезди.   

Ето и клипче за него от края на миналата година:
https://www.youtube.com/watch?v=uiYvUlKi9Ls

Последна редакция: нд, 16 авг 2020, 15:47 от Adventurer

# 178
Може ли да ми обясните каква е логиката,виждам някои хотели са намалили с 40% цените си за периода 15-25.08 ,долу горе са датите,с две думи в топ сезон?Нали по принцип най-много хора почиват точно в този период така и така.А септември,когато няма толкова желаещи,няма такива големи намаления.Наистина не разбирам, повече клиенти ли да привлекат...Само тази година ли е така или всяка?Или този период не е висок сезон...

# 179
Може ли да ми обясните каква е логиката,виждам някои хотели са намалили с 40% цените си за периода 15-25.08 ,долу горе са датите,с две думи в топ сезон?Нали по принцип най-много хора почиват точно в този период така и така.А септември,когато няма толкова желаещи,няма такива големи намаления.Наистина не разбирам, повече клиенти ли да привлекат...Само тази година ли е така или всяка?Или този период не е висок сезон...
Може би не са реални намаления. Има и друго-много хотели на рецепция имат едни цени, завишени, обаче по разни агенции и сайтове продават много по-ниско и с най-различни намеления, някои от които виждаш и ти сега. Според мен това си е рекламен трик. Септември месец пак ще има цени по-ниски от обявените като намалени сега в тези същите хотели.

Общи условия

Активация на акаунт