На море в България 2020 г.! - 7

• 50 014
  • 737
  •   1
Отговори
# 285
Стана ми интересно какъв е този хотел "Бургас бийч" Слънчев бряг... ами точно от тези, които много бих се радвал някой да събори някой ден. Това е панелен блок точно като изваден от Обеля или Дружба и изцвъкан директно върху дюните, комунистическо наследство от 1971 г. (реновиран няколко пъти, но това не помага много при не особено функционални сгради).

Колкото до отзивите, те са смесени, разбира се, но има доста негативни по отношение на храната, малките стаите (такива са, 19 кв. м.), чистотата и обслужването, както и дългото чакане на асансьорите, когато е време за храна, 19 етажа са. В Tripadvisor и в Google освен отзиви има и снимки.

Не знам какво би привлякло някой да отиде в такъв хотел, каквито и да са цените, все пак изборът у нас не е малък,  но аз бих го избягвал при всички положения и със сигурност няма нищо общо с четири звезди.

Последна редакция: ср, 19 авг 2020, 17:44 от Adventurer

# 286
  • София
Стана ми интересно какъв е този хотел "Бургас бийч" Слънчев бряг... ами точно от тези, които много бих се радвал някой да събори някой ден. Това е панелен блок точно като изваден от Обеля или Дружба и изцвъкан директно върху дюните, комунистическо наследство от 1971 г. (реновиран няколко пъти, но това не помага много при не особено функционални сгради).

Колкото до отзивите, те са смесени, разбира се, но има доста негативни по отношение на храната, малките стаите (такива са, 19 кв. м.), чистотата и обслужването, както и дългото чакане на асансьорите, когато е време за храна, 19 етажа са. В Tripadvisor и в Google освен отзиви има и снимки.

Не знам какво би привлякло някой да отиде в такъв хотел, каквито и да са цените, все пак изборът у нас не е малък,  но аз бих го избягвал при всички положения и със сигурност няма нищо общо с четири звезди.
Също като хотел Кремиковци в Китен. Спахме 1 нощ там, беше някакъв кошмар тоя хотел, обаче наред с лошите отзиви, имаше и много добри.

# 287
  • There I was on a July morning
На хотел Бургас най-хубавото му е местоположението - директно на плажа и то в "спокойната" зона на Слънчев бряг, или поне преди няколко години там беше така. Сега не знам дали и там не е пренаселено?

# 288

По-малко грозен е от онзи, който се казваше „Виктория” и хилядите други недоразумения ново строителство. Ако трябва да избирам между големи и грозни хотели, този тип са за предпочитане.

# 289
По-малко грозен е от онзи, който се казваше „Виктория” и хилядите други недоразумения ново строителство. Ако трябва да избирам между големи и грозни хотели, този тип са за предпочитане.

Не, не са за предпочитане и се надявам това да не залитне към сълзи по светлото ни минало, защото на това намирисва, а и то май само това не се е случвало в тази тема.

Иначе хотелите "ново строителство" обикновено предлагат съвременни условия, услуги и комфорт, а дали са грозни или не няма особено значение, но аз лично в хотели построени на пясъка независимо кога не ходя по чисто морални съображения просто не им е мястото там и за това казах, че искам този тип хотели били те нови или стари да се съборят някой ден.

# 290

Не, не са за предпочитане и се надявам това да не залитне към сълзи по светлото ни минало, защото на това намирисва, а и то май само това не се е случвало в тази тема.

Иначе хотелите "ново строителство" обикновено предлагат съвременни условия, услуги и комфорт, а дали са грозни или не няма особено значение, но аз лично в хотели построени на пясъка независимо кога не ходя по чисто морални съображения просто не им е мястото там и за това казах, че искам този тип хотели били те нови или стари да се съборят някой ден.
Предлагат супер кич преобладаващата част от тях, ама щом има такива, които ги харесват и си харчат парите там, ще се сдобием с още подпорни стени. При соца хотелите на пясъка са били изключение, легловата база е била съобразена с размера на плажовете, но това е друга тема.

# 291
Аз пък точно такива обичам. Страхотен кеф е пясъка да е пред хотела. Гледките също са голям бонус.

# 292
В духа на предните няколко коментара ще се изкажа и аз. Не бях ходила по южното черноморие от повече от десет години и ми направи впечатление изключително грозното презастрояване. Хотели и хотелчета в помпозен кич, с кулички и балюстради до мутробарок. Скупчени едни до други без път, навсякъде паркирани коли. Старият град на Несебър, превърнат в битпазар... Знам, че има хора, които отивайки на почивка не излизат от комплекса, но моето чувство за естетика беше много подразнено от случилото се в последните 15 години между Равда, Несебър и Поморие. Абсолютно нищо общо с морските курорти по света.

# 293
Вярно е, че си имаме много проблеми особено с презастрояването (и то не само по морето), но от задълбаването в тази тема точно тук не мисля, че ще има особена полза за когото и да било.

Все пак обобщения от типа ще "новото строителство" е кич, а долнопробните панелки от 70-те години са висша класа архитектура, освен напълно лишени от смисъл, вече са и плод на дълбоки прискърбия вероятно по безвъзвратно изгубена младост, от което също няма никаква нужда.

# 294
  • София
Здравейте, някой знае ли в Бяла как е морето в момента? Дали почна да се успокоява?

# 295
За първи път и ние решихме да се "бутнем" в Слънчев бряг за кратка септемврийска почивка. Още не съм резервирала, но съм харесала един малък семеен хотел с басейн, в който приемат домашни любимци. Въпросът ми е допускат ли на плажа кучовци или ще трябва да търсим наоколо някой по-пуст и неохраняем плаж? И къде?
Предварително благодаря!

# 296
Моля за мнение за "Бургас бийч" Слънчев бряг
Хотелът е част от холдинга, собственик на обсъждания наскоро тук Хризантема. В последните години посрещаше основно немски туристи и рейтингът му в Holidaycheck е 4.2/6, като тази година има, разбираемо, малко мнения, но все пак положителни: https://www.holidaycheck.de/hr/bewertungen-burgas-beach-hotel/cd … 90e0-819b858a0866

Районът, традиционно шумен, тази година е категорично тих.

# 297
В последните 6г. винаги в свободните зони на плажа на Слънчев бряг съм срещала кучета, няма причина и тази година да не в така.
Забрани за домашни любимци обикновено са валидни в зоните около плажните барове и заведения.

# 298
Аз пък точно такива обичам. Страхотен кеф е пясъка да е пред хотела. Гледките също са голям бонус.
+1 Ако еко тематиката е приключила вече, може да продължим с темата за море в България и за хубави хотели, по възможност на първа линия на плажа, каквито масово се търсят от потребитебителите в темата. За другите има хотели и на 1 км от пясъка, за да не си нарушават еко душевният мир.

# 299
Потребителите търсят всякакви варианти, но някои са тук, за да си начесват манията за величие. Темата не е ни за ОИ, ни за хотели на първа линия, ни за гъделичкане на снобарията. Ако съм в грешка, моля темата да бъде преименувана.
  Надеждите ми за Гърция съвсем се изпариха и ще се наложи да закрием сезона тук, ако морето става за къпане. Септември кротва ли се или пак си е като август с мъртвак и по 2 метра вълни?

Общи условия

Активация на акаунт