На море в България 2020 г.! - 7

• 49 969
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
  • Берлин
Добро утро с молба за помощ. Промяна в плановете в последния момент и спешно търсене на настаняване. Южно Черноморие, 7 възрастни,2 деца (9,15). Изисквания - вила,апартамент,малък семеен хотел, басейн, близо до плажа,условия за приготвяне на храна. Ако има и градина/двор с барбекю,ще е супер. Следващата седмица. Моля,ако нещо подобно ви попадне или ви е познато,дайте жокер. Благодаря

# 451
Какво мислите? Заслужава ли си от сега да правя резервация за юли 2021г в Албена? Уцелих днес 50% отстъпка.Излезе приемлива цена към 700 и нещо за 5 нощувки в пик сезон за 2+1 за Калиакра Маре.
Разбира се, че си заслужава.Неслучайно в 9:03 всичко беше разпродадено. А и какво толкова ще го мислиш, като можеш да канселираш безплатно до 14 дни преди пристигането. Само дето 5 дни са ужасно малко Simple Smile А и при нормален сезон добрите хотели за топ сезон са разпродадени още февруари.

# 452
Вече нищо не резервирам предварително. Преди няколко дни дъщеря ми си счупи ръката и точно по време на последната ми отпуска през септември, когато мислехме да сме на море ще махаме гипса и ще правим раздвижване. На много мои познати не само Ковид, а и куп други причини са им проваляли почивките и после е голяма мъка да си я предоговориш и да си върнеш парите.
Тази година резервирахме в последния момент и трите си почивки и сме много доволни и от цената, и от качеството на услугата.

# 453
  • София
За Сл.бряг търся по-тих хотел, вчера бях се спряла на Гларус и Калимера Империал. Но щом при Гларус е шумно, сега ще гледам цени за Планета и Best Western Plus Premium Inn.
Хотел Планета е ОК откъм шум. Единствено, ако сте със стая към басейна има музика от анимацията докъм 22:30, а ако сте стая море има едни магазини отпред, които като ги затварят са много шумни, иначе няма заведения наоколо. Клуб Калимера Империал може би е най-удачен за тишина, защото наоколо няма работещи хотели, магазини и заведения. Вчера минахме покрай него.
Best Western е на главния път и според мен ще се чува шума от минаващите автобуси и коли, които никак не са малко дори и при полупразен курорт.

# 454
Нищо не се чува в уестърн-а.

------
П. С. Ей това е дразнещото навсякъде, к19 мерки, а иначе сме като сардини в консерва.

# 455
Обикновено правя ранни резервации, но след тази година - не. Хич не се знае какво ще е положението следващото лято.
Живот и здраве ще правя резервации от днес за утре.

# 456
Axxxel, сафрида на снимката е много вкусен и струва 8.90 лева. Ресторанта е много хубав и има страхотни гледки. Специално ти го препоръчах. Ако приемем, че Афитос е приятно селце със старинна архитектура и прилича малко на стария Созопол ми кажи, къде там в района ще ям хубав сафрид на хубаво място за 4.50 евро. .

Изписах тонове мастило за прясната риба по Черноморието. Отидох на място, опитвах на няколко места, купих си и прясна риба от рибари, сравних, разбрах, убедих се , че по заведенията прясна риба не продават/описал съм и защо/. Ти, който хем риба не ядеш, хем като навита стара плоча пишеш едно и също за тая риба.   Сравняваш несравними неща.
Никъде няма да спомена една съседна южна държава в този пост да не се дразнят излишно някои потребителки, само ще кажа че една почивка на море включва три основно компонента - спане/хотел/ ,  храна, плаж/море/ . Няма да разводняваме с културни забележителности и други, които също може да се включат. Та аз сега без да правя дребни сметки колко струва тук сока, салата и сафрида и колко струва другаде, накрая на почивката се оказа, че съм изхарчил точно толкова пари колкото харча и други години по други морета. Ако приемем че съм спал в места които са аналогични като качество и цени, то за другите два компонента-храна и море/плаж/ ,  разликата е огромна ясно в коя полза. 
P.S.  И все пак не мога да не се сетя за струващия 10 лв телешки дюнер в Созопол/единственето място на което видяхме такъв дюнер/. Някой може да каже че има пилешки и за 5, но когато има телешки на децата взимам телешки. В  друга една страна, дюнер за повече от 3 -3.5 евро независимо какъв е не съм виждал. Чакай, че се сетих за гевреците от 1,70 лв , направени от фуражно брашно, при цена 0.60 цента за истински геврек някъде другаде.

# 457
Обикновено правя ранни резервации, но след тази година - не. Хич не се знае какво ще е положението следващото лято.
Живот и здраве ще правя резервации от днес за утре.
И аз винаги съм правила ранни резервации, но за догодина и аз живот и здраве ще решавам на момента.

# 458
axxxelll , стотина лева е теста. Понеже наглеждам и гръцката тема, някои съфорумки ходиха два пъти тази година и през ум не им мина да навестяват тази тема да се хвалят или да се оплакват. А някои от тях живеят в български морски градове.
Идеята ми е, че който го интересува гръцко чете и пише в съответната тема. Който може да си го позволи - ходи. Аз лично не мога.
Предлагам ти да си пуснеш една тема за сравнение и да си спорите там. Тук спама идва в повечко.

Не разбирам какво толкова те дразни като се спомене Гърция. Ми то затова нашето море, хотели обслужване, плажове е на това дередже, защото всеки си е заровил главата в пясъка. Какво има в това да се сравни и да се изисква да се подобрят нещата. То ясно стана вече от множество постове, че на българите се гледа като на втора ръка хора в някои хотели и се предпочитат чужденци. Ми може би причината си е точно в такива като теб, които ги е страх от сравнения и българския хотелиер много добре разбира народопсихологията на българския летовник и се възползва максимално от това.
 Аз в гръцка тема нямам нужда да ходя, защото за Гърция не ми се налага да правя чак такива проучвания, каквито направих тук за море. Благодарение на тези проучвания си бях избрал добри за мен места и аз не съм се оплаквал от морето и от прекарването ми там.
Иначе бъди спокойна за мен  - и аз ще отида септември до Гърция/надявам се да паднат ограниченията/ , но като коментираш за съфорумките ти които са ходили не отчиташ, от къде са те и че само един пункт има отворен в момента, не отчиташ и за тестовете къде може да се направят. Все пак не всички сме от София. Аз и не съжалявам че съм бил на Черноморието и без това си направихме после една дълга екскурзия по цяла Североизточна България-Плиска и Преслав и т.н. и гледам като на едно поразлично море, но дума за сравнение не може и да става.

Последна редакция: вт, 25 авг 2020, 12:47 от axxxelll

# 459
  • София
Здравейте,
Имам талон за Екшън аквапарка в Сл.бряг за дете до 18год. важащ като придружител на двама пълно плащащи, с дата за ползване до 13.09.Doro беше така добра да ми го даде, но децата в крайна сметка ги пуснаха сами, а аз с моя мъж отидохме на разходка. Някой ако се интересува, в Сл. Бряг съм до петък, да ми пише на лично. След това съм в София в близост до центъра.

# 460
  • München, Deutschland
Писала съм предни години за Гърция (Халкидики) и как за мен беше едно огромно разочарование. Няма да се връщам толкова, но накратко: цените - двойни, разнообразието при храните - нулево, ама нулево (при около 6 посетени различни курорта). Лично аз не харесвам и кухнята на гърците като кухня, но това вече е въпрос на личен вкус. При това, Халкидики е евтината част на Гърция, още по-скъпо е на Западните брегове, тип Закинтос. Цените - българските, но в евро... Не използвам анимация, детски пързалки или аквапаркове и не мога да се изхранвам само с риба. Да не говорим дори само пътуването колко е по-скъпо... Или пък как ако имаш теглич, трябва да го демонтираш.... Все едни "удобства" в Гърция... Мерси, но скоро няма да се върна, освен ако е не е нещо, което логистично от Германия би ми излязло по-евтино, защото за немци има много пакети в Гърция. Досега вече пета година такова не съм открила, де.

Намирам обаче мненията на хората, които сравняват, за интересни, надявам се да не бъдат изтрити, защото отново потвърждават кой и защо избира България и кой - Гърция.
Нямам нищо против Гърция като страна или хората, които я избират за почивка, но за мен предимствата са в пъти по-малко от недостатъците и не ми е мястото за лятна почивка.

Конкретно по темата - изключително съм доволна от почивката ми във Варна. Simple Smile Бях там до миналата седмица. Ако някой има въпроси, мога да отговарям. Simple Smile

# 461
  • В.Търново
Пристигнахне преди малко в Албена. Чакаме във фоайето. Не ни дават ключа, да чакаме до 14ч. Много е неудобно това с багажа за 30-те минути. Сега багажа ли да вардим във фоайето или да обядваме?

# 462
  • София
Вън всеки хотел има стая за багаж. Поискайте да ви сложат багажа там, докато обядвате. Ние редовно така правим, когато стаята не ни е готова и винаги са ни я отключвали и сме си оставяли багажа там и ходим да обядваме и пием коктейлчета, докато стане време за настаняването.

# 463
  • Plovdiv
Един автентичен текст описващ нашите курорти от 60-те години. За момент даже изгубих представа, че става въпрос за България! Ето и текса:
НЮ ЙОРК ТАЙМС (от 20 март 1966 г.) с разказ на знаменития АРТЪР ЕПЕРОН* за България:
„Когато преди 6 години българите започнаха да строят Златни пясъци и Слънчев бряг, те първо ПРОУЧИХА всички големи курорти по Френската Ривиера, испанската Коста Брава, италианското Адриатическо крайбрежие и Маями бийч. Целта им беше да копират ДОБРОТО и да ИЗБЕГНАТ ЛОШОТО. Като цяло са УСПЕЛИ...
Построили са МАЛКИ курорти, РАЗДЕЛЕНИ от големи ПРОСТРАНСТВА и девствени ПЛАЖОВЕ. СЪХРАНИЛИ са ДЪРВЕТАТА и РАСТИТЕЛНОСТТА и са разположили хотелите и ресторантите СРЕД тях. Има достатъчно СПОКОЙСТВИЕ и СЯНКА през лятото, когато температурите надхвърлят 30 градуса. Човек може да седне пред хотела и да вижда само МОРЕТО и ДЪРВЕТАТА...

Ресторантите (...) са построени с ВЪОБРАЖЕНИЕ... [!] Персоналът говори английски... А (...) ХРАНАТА има АРОМАТИТЕ на Изтока и е ПО-ДОБРА отколкото в Гърция, макар и не толкова добра, колкото във Франция и Италия...
[Авторът-изпитател на българския туризъм Артър Еперон изрежда и кои гозби са му допаднали най-много:]
✓печеното сирене ([описано от Еперон като:] (бяло сирене, масло и чушки, изпечени в навита хартия);
✓ миш-маша;
✓ сармите;
✓ пълнените чушки...
Консумира се предимно свинско месо, докато говеждото се предлага по-рядко, което българите обясняват с шегата, че са „заменили воловете с трактори“...
(...)
Гостите могат да избират между луксозна, първа и втора класа настаняване, чиито цени варират от 8,50 долара за луксозна стая до 3,50 $ за втора класа. За ВИП-обслужване трябва да платят по 11 долара на нощувка, в което се включва и транспорта от и до летището."
През 60-те години на миналия век става редактор на раздела за пътешествия в някои от най-продаваните британски вестници... Използва богатия си пряк личен опит за да постигне жив, разследващо-журналистически подход при представянето на описанията в специализираните колонки за пътуване на вестниците...

# 464
Миналата година пробвах, но някакъв код май изискваше и не успях на ранните с 50%.Сега може би ми се получи, понеже с историята покрай Коронавируса няма много желаещи. И въпреки това пак някакъв бъг стана със системата им.

Искате ли да ме "светнете" къде ги намирате тези оферти? Аз нямам проблем да платя отсега за догодина, особено ако има цени на 50%.

Общи условия

Активация на акаунт