На море в България 2020 г.! - 7

• 49 930
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
  • В.Търново
Предстои ни да ходум на вечеря в хотел Боряна Албена. Ако заваря същото като обяда или следобедната закуска ще се замисля дали да платя резервацията за Калиакра Маре. На обяд, никакво разообразие, никакво, салатите, зеле, лук, домати и краставици. Обаче нарязани на по-големи толупи и от тези в хотел Нева Китен. Никаква естетика. Дори в студентските столове им е по-подредена храната.
Десерти, скадки дребни, пай, някаква торта и праскови. Нито диня, нито пъпеш, нито банан, нищо. Следобед-гофрети, зад момчето което сипва сладолед, и някакви сандвичи с дребни сладки от обяд останали . Обаче гофретите без нищо, нити сладко, нито шоколад. Идва моя ред за сладолед. Момчето имаше някакви рани по едната ръка, сипваше без ръкавици. Реши, че ще си намества фризера с дървено трупче. Хваща отдолу мръсния фризер, трупчето не се пъхна и го остави. Посегна да хваща вафлената фунийка и демонстративно направих жест за миене на ръце. Той ги уми с вода и без да се обърше взе фунията. В този момент извадиха новите гофрети. Попитах другия мкадеж къде е шоколада и той с ехидна усмивка "Свърши". През цялото време не са вадили шоколад, няма как да свърши. Казах му, че това е много лошо и не трябва да се случва. След минута, две извади голям буркан със сладко и два топинга. Това беше. Просто съм потресена как всичко се прави през пръсти. Няма есетика, няма чистота, шезлонгите разхвърляни, мръсни покрай басейна. Покрая, къдедето е ръба на водата е жълто по плочките. Поне басейна в хотел Нева в Китен беше безупречно чист.
Хубавия плаж не е достатъчен, за да си доволен от почивката. Стаята е малка, банята добре почистена. Но е започнала лека амортизация в стаята.
Разходихме се по плажа по посока към Гергана, но стигнахме до последния хотел от първата тройка. Средния хотел, май Елица ли беше не е отварял. Като призрак е. По плажа няма много хора. Морето е бурно днес. Ще пиша пак.
Ще напиша отзива и в темата за Албена .

Последна редакция: вт, 25 авг 2020, 18:42 от Русалка_1

# 496
В Несебър  също има място/не е чак пазар/, където продават прясна риба.

Преди години живях и работих в Несебър в продължение на една година. Беше в младите ми наивни години. Отивам на пазара за който говориш и гледам един калкан. Тогава още грам не разбирах от риба/не различавах дали е прясна/, обаче наивен и доверчив. Питам продавача-пресен ли е? А той ми казва -до преди малко шаваше с опашката/и се обръща и чак намига на тоя до него/. Не , че не заподозрях измамата, но калкан не бях ял, купих го. После от местни колеги в офиса разбрах, че калкан по това време няма и отдавна не е излизал и че на пазара се ловят обикновено наивни туристи като мен. Калканът не си е знаел размразяванията и замразяванията, защото нямаше никакъв вкус после като го приготвихме.
Сещам се и за друг случай-от квартирата ми към работата на кръстовище една женица всяка сутрин изкарваше всеки ден "прясна" риба. Ама най-различна. Еми оказа се пак същата работа.
Прясна риба с достатъчна достоверност, че е прясна/поне не съм ги хващал да лъжат досега/ на пристанището в Созопол има една сергия, нещо като магазин е, но само навъм продават. То и рядко има нещо за продаване, вече стана ясно защо.
Както бях чел някъде наскоро-незнанието ражда щастие. Е и аз бих предпочел да съм щастлив, ама вече е късно. Съжалявам, ако някой съм направил нещастен, че е разбрал, че не е ял прясна риба, но пък няма смисъл и измамниците да се толерират.

# 497
  • Варна
Все пАк темата е за морска почивка и морската храна със сигурност е интересна.В Черно море има 110 вида риби и само няколко се ловят в количества за пазар и ресторант.В Средиземно море са над 1000  и шанса да кусате прясна риба е доста реален.В псаротаверните най - често ви канят пред хладилника да си изберете коя точно задължително прясна риба да ви приготвят.В БГ мидите са всекидневно зареждани от мидените ферми , попчета се ловят почти всекидневно щото като хване лошо време може и седмица да не излизаме в морето и ако се уцели някой пасаж сафрид или цаца пак с много късмет.Е може още 1 -2 вида ама си е съмнително.

# 498
Русалка, ако не искаш резервацията си за Калиакра маре за догодина би ли ми я прехвърлила на мен? Сериозно говоря.

# 499
Още сме в Сейнт Джордж Палас- Свети Влас! Гладни не сме останали както някой ми беше писал тук след моето запитване за хотела.😀.Преди два дни се изсипаха много хора, хотелът е пълен.Вият се огромни опашки за храна . Персоналът е много малко,хората много. Над 400 човека има. Както и един детски лагер с деца на всякаква възраст. 🤔 Днес стана и скандал,след два часа още не бяха минали всички хора на опашката. Мерките срещу Ковид 19 допълнителнително усложняват обстановката .Яденето става,но почистването им куца. Боклукът изхвърлянят всеки ден,оставят тоалетна хартия и това е . Нашето бельо и кърпи го смениха онзи ден,но на другото семейство с нас - не. Много навалица на басеина,силна музика. Плажът в близост има безплатни чадъри,но трудно да се добере човек , малки тесни плажни ивици.
На мен си ми допадаше плажуване тип пред Блу Ориндж,шезлонги чадъри на хотела,това търсене на място всеки ден ме е мойто.
Кои други хотели по нашето Черноморие  предлат  този тип услуга,че се уморих повече отколкото си починах.😀

# 500
Изпусна ги! Доколкото разбрах са били на 24.08.20 в 9,00 и са свършили за 5 минути. Кой разбрал, разбрал.... 😀

Да де,разбрах. Ама къде са били? И как сте разбрали за тях?
Самоцитирам се,че явно не сте ме прочели. Интересува ме откъде получавате тези ранни оферти. В случай,че е против правилата на форума да питам, може да ми пишете на лично.
Русалка,ти каза,че си имала такава оферта,затова питането ми е главно към теб.

# 501
  • Варна
Изпусна ги! Доколкото разбрах са били на 24.08.20 в 9,00 и са свършили за 5 минути. Кой разбрал, разбрал.... 😀

Самоцитирам се,че явно не сте ме прочели. Интересува ме откъде получавате тези ранни оферти. В случай,че е против правилата на форума да питам, може да ми пишете на лично.

Аз имам имейл от тях. Резервирала съм през сайта им няколко пъти.

# 502

Аз имам имейл от тях. Резервирала съм през сайта им няколко пъти.

Хайде де,кой сайт? Давай на лично ако е против някои правила.

# 503
  • Пловдив
Може би е сайта на самата Албена. 24 август е рождения ден на к.к.Албена и най - вероятно за това е имало такива оферти.
П.С. Намерих и офертата. Ето: https://https://albena.bg/bg/novini-i-statii/rozden-den-albena-24-08-2020

Последна редакция: вт, 25 авг 2020, 21:11 от meg_n

# 504
Точно от сайта на Албена АД получих имейл и го споделих в темата за Албена.

# 505
В Гърция не съм си поръчвал никога сафрид в заведение, дори нямам спомен дали се предлага масово. Гръцкият сафрид не става, защото е едър и нито да го изпържиш, нито да го сложиш на скара. А и при наличие на пресни бакаляро, лефер, скумрия и други все пресни и диви риби няма да опра до сафрида.
Относно прясната риба ето ти един линк:
https://www.marica.bg/balgariq/rekorden-ulov-cherno-more-e-palno-sas-safrid
  и нали не си мислиш че тази риба са я изхвърлили. Тази риба и рибата от снимката ти са едно и също нещо. Българското море дава рибата на пасажи, лови се по много тонове, за кратко, докато е пасажа, после всичко във фризера на малки торбички, идваш ти и жена ти, изважда се торбичката, отива в микровълновата и от там във фритюрника и после на снимката ти. По-предвидливите изкарват дневната доза още сутринта да се размрази и после по-същата схема.  Доказах ти на място, че не може да се намери прясна риба на Бг море или е супер изключение и ти пак като много стара и развалена плоча едно и също Simple Smile.
P.S. А иначе не съм пробвал само в 5-6 ресторанта само в Созопол, а и в Приморско пробвах, и в Бургас на новата морска  гара в единия ресторант бяхме и в Бяла също пробвах, така, че не е да не съм пробвал. Но няма прясна риба на Черно Море Simple Smile))) . Ти си късметлия, че не ядеш риба и ти е все тая.
Преди да заминеш към морето специално ти посочих два ресторанта, където рибата е вкусна. Каза, че обичаш риба и исках да опиташ хубав сафрид и да останеш доволен. Направих го с най-добри чувства. Ти не отиде на провереното, обаче философстваш, че не било вкусно. Наистина е шантаво. Преди ти писах, но си забравил. В България има няколко фирми, които вкарват всеки ден прясна риба от Гърция. Също така пресните миди от варненско например всеки ден стигат  до другите части на морето, в София и въобще, в цяла България. С рибата е същото. Днес може да е бурно морето в Созопол, но това не значи, че ресторант, който си работи с прясна риба няма да получи такава от друго място. Доставчиците на хранителни продукти имат сериозен ресурс и десетки до стотици бусове, които кръстосват страната всекидневно надлъж и шир. Също така вече ти казах, че в Гърция сме почивали през годините общо около 400 дни. Явно имам някаква идея как е там и явно жена ми има добра база за сравнение и може добре да прецени дали рибата, която яде тук е хубава или не.

Последна редакция: ср, 26 авг 2020, 14:41 от Анонимен

# 506
  • Пловдив
Моля,в темата да се пише само за хотели  в България.Почти всеки е почивал в Турция и Гърция и може да си прецени къде го устройва и какви са му финансите и приоритетите за пълноценна почивка.

# 507
  • Варна
Да, извинявам се че не доуточних. Става въпрос за сайта на Албена. Когато резервираш през тях, получаваш имейл. От сайта им, са ми изпратили офертата за 24.08, но за съжаление и аз не можах да се възползвам.

# 508
Благодаря на всички за отговорите! Щом е само за Албена не ме интересува.

# 509
  • Sofia
КК Албена си има собствен сайт Логично е, приоритетно да изпращат съобщения за бъдещи промоции на лоялните си клиенти.
Колкото до сравненията, у нас или в чужбина, смятам, че светът е достатъчно голям и има място за всички. Simple Smile Всеки има различни възприятия и собствен ритъм, на един му харесва едно, на друг, друго. Затова е хубаво, когато пишем, че нещо (хотел, ресторант) ни харесва или не, да описваме, какво ни е харесало, и какво не. Така ще сме си взаимополезни. Simple Smile А иначе е хубаво да сравняваме, както и да изискваме нещата да са такива, каквито би трябвало да бъдат! Качеството струва пари, лошото е, че у нас доста често парите не гарантират качество. Трябва и да сме критични, за да могат тези, които искат да ни вземат парите да се научат да предлагат качествена услуга в замяна. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт