Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 67

• 42 788
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
Момичета здравейте!
Имам въпрос към мамите който са минали или минават по този път. Как се справяте със рефлукса при бременост във 27 г.с съм и имам такъв проблем със храненето общо взето след всяко хранен малко по малко се връща храна в хранопровода горчилка тежаст  и е доста некомфортно. Някой път повръщам(със извинение)за да ми олекне Д-ра ми казва яж плодове спокойно това е нормално и т.н Благодаря ви предварително 😊

# 106
Здравейте. Искам да ви попитам. Края на 6та седмица съм бях с нисък прогестерон. Изписаха ми утрогестан. На 10.08 правих кръвен тест. Прогестерона ми беше 23.3. Днес резултатите ми ще ги прикача на файл.. Все още е нисък нали?

ИлиНа, нисък е. Аз изследвах в 8г.с, беше 47 единици и пак беше нисък. Все още слагам две перли утрогестан вечер като легна. За сега няма индикации да ми го спират, двама различни лекари питах и двамата казаха да продължавам. При мен го изследвах, защото прокървих. Вече съм в 16г.с. и не са ми казвали да го изследвам пак.

# 107
Здравейте. Искам да ви попитам. Края на 6та седмица съм бях с нисък прогестерон. Изписаха ми утрогестан. На 10.08 правих кръвен тест. Прогестерона ми беше 23.3. Днес резултатите ми ще ги прикача на файл.. Все още е нисък нали?

ИлиНа, нисък е. Аз изследвах в 8г.с, беше 47 единици и пак беше нисък. Все още слагам две перли утрогестан вечер като легна. За сега няма индикации да ми го спират, двама различни лекари питах и двамата казаха да продължавам. При мен го изследвах, защото прокървих. Вече съм в 16г.с. и не са ми казвали да го изследвам пак.
Благодаря. За сега ми казаха до края на 12та седмица да го приемам. 2х2 слагам вагинално. Но доста бавно се повишава.. Забравих да кажа че имам и лутеална киста..

Последна редакция: пн, 17 авг 2020, 21:10 от Или На 674430

# 108
Момичета, помощ! Снощи писах, че съм с болки в гърлото. Веднага започнах инфлуцид, гаргара с вода и сол, хапвам и мед. Днес цял ден приемам инфлуцид на всеки час, също така започнах и хомеожен за гърлото, започнах и биозин мама. Не мога да се свържа цял ден нито с личния лекар, нито с аг-то... Сега видгнах и температура, която стои на 37.3, но ме втриса, отпаднало ми е.Направих си компрес със оцет. Мога ли да пия половин парацетамол? В 9 г.с съм!!

# 109
Хм, Кенди, странно. Ще споделя - аз миналата седмица търсих графики/таблици за прогестерона по гестационни седмици. Запазила съм си две, според тях средното за шеста седмица е 26,2 ng/ml. Някъде попаднах и на калкулатор, който беше с горе-долу подобни "данни" (само че аз тогава гледах за мен за 8-9 седмица - около 28 ng/ml, до макс 44 ). Не споря, разбира се, освен нета нямам друг източник. Така или иначе аз вече съм с мисед Sad , но пропуснах да коментирам с  док резултата от моите изследвания на прогестерон.
Да, сега видях референтните от лабораторията на резултатите на Или На ( на моя резултат нямаше посочени по триместър, затова се мъчих да търся).

# 110
  • София
Момичета, помощ! Снощи писах, че съм с болки в гърлото. Веднага започнах инфлуцид, гаргара с вода и сол, хапвам и мед. Днес цял ден приемам инфлуцид на всеки час, също така започнах и хомеожен за гърлото, започнах и биозин мама. Не мога да се свържа цял ден нито с личния лекар, нито с аг-то... Сега видгнах и температура, която стои на 37.3, но ме втриса, отпаднало ми е.Направих си компрес със оцет. Мога ли да пия половин парацетамол? В 9 г.с съм!!

Това са симптоми на ковид. Вероятно не е де, но съвпадат. Хубавото е че Т-рата не е достатъчно висока, че да навреди на бебсън. Дори бих казала, че може и да нямаш Т-ра, защото бременните поддъражаме малко по-висока, но все пак си я следи през няколко часа.
Можеш да пиеш парацетамол, да. Мойта АГ ми беше казала 2 макс 3 на ден. Но като за тази вечер не пречи да пиеш едно цяло и да видиш от него пада ли Т-рата.

# 111
Благодаря! Изпих едно цяло, защото се покачи на 37.5! По-скоро си мисля, че е настинка от климатика, но никой не знае. Мислех си да отида в спешното направо, но като знам, че там има много болни, а и най-вероятно ще ме пратят в инфекциозната клиника и .....

# 112
  • София
А не не, там не ходи! Добре си.
Ако станеш много зле, звъниш на личната и разказваш симптомите и ти пращат ковид линейка. Ако е настинка обаче, което е най-вероятният вариант, ще ти мине до 2-3 дни и само я обсъди с АГ-то като се свържете.
Следи си температурата и успех!

# 113
А не не, там не ходи! Добре си.
Ако станеш много зле, звъниш на личната и разказваш симптомите и ти пращат ковид линейка. Ако е настинка обаче, което е най-вероятният вариант, ще ти мине до 2-3 дни и само я обсъди с АГ-то като се свържете.
Следи си температурата и успех!
Благодаря много! Успокоихте ме! Дано всичко се оправи бързо! На вас ви желая да сте здрави Blush

# 114
Vivka вземи си тантум верде за гърло. Има разтвор с 15 % който е подходящ. В началото на бременността поддържах 37.1,2 някъде. Сега седи под 37 или точно 37.

# 115
Vivka вземи си тантум верде за гърло. Има разтвор с 15 % който е подходящ. В началото на бременността поддържах 37.1,2 някъде. Сега седи под 37 или точно 37.
Ами гърлото доста ми се успокои, най-вероятно от содата и меда. Просто ме притесни температурата, но говорих с позната акушерка, каза че няма проблем за парацетамола и температурата не трябва да се оставя над 37.5

# 116
По принцип температура до 37.3-4 е нормална за ранна бременност, но ако има втрисане и отпадналост, значи е вирус, а не от бременността. Така или иначе, това не е висока температура и няма от какво да се притесняваш. Аз дори знам, че проблемна Т при бременност е над 38. Парацетамолът е позволен по време на бременност. Консултирай се за дозировката.

# 117
По принцип температура до 37.3-4 е нормална за ранна бременност, но ако има втрисане и отпадналост, значи е вирус, а не от бременността. Така или иначе, това не е висока температура и няма от какво да се притесняваш. Аз дори знам, че проблемна Т при бременност е над 38. Парацетамолът е позволен по време на бременност. Консултирай се за дозировката.
Да, по принцип знам, че е нормално да е около 37.3/37.4 Моята беше 37.3, но половин час по-късно започна втрисане, а един час след това отново си беше 37.3 и не предприех нищо, но когато видях че се покачва, се притесних. За щастие сега съм добре. Лека вечер!

# 118
Момичета, помощ! Усещам болки в гърлото, засега е само това, но ме притеснява, че бяхме на море и съпругът ми от вчера също е с болки в гърлото и хрема. Не зная вирус ли е или настинка, по принцип винаги се прибирам болна от море, но сега не знам какво мога да приемам.  Имам домашен пчелен мед, лимони, също съм чувала за вода със сол или сода. Препоръчайте нещо? Ще си взема нещо хомеопатично засега. Също така може ли мнение за БИОЗИН Мама? Обмислям да го взема, за да си подсиля имунитета? Трябва ли да се консултирам с лекар преди да започна да го приемам? Някоя от вас, ако е приемала, ако може да изкаже мнение. Благодаря!
Следящият АГ ми предписа Биозин мама от трети месец, много съм доволна, освен имунитета ми поддържа хемоглобина около 130 през цялото време.

# 119
Моля помагайте, на приложената снимка се вижда сакът единия път от ляво другия път от дясно. Снимките са с разлика от две седмици. Това нормално ли е?Не трябва ли да си стои от едната страна?

Общи условия

Активация на акаунт