Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 67

• 42 004
  • 737
  •   2
Отговори
# 495
И на мен ми вадиха мъдрец бременна в 4 месец, ужаса беше невероятен, но беше по добрия вариант пред болката, а и щом боли най вероятно има инфекция  ,тогава питах зали не може да се лекува пък после да се вади,но мъдрец направо го вадили, успех дано мине по бързо

# 496
Момичета на мен ми извадиха мъдрец след раждането на детето и нищо не усетих.Отидох при хирург да ми го вади и като ми прилоша от страх,пък и не бях яла и той ми вика ела друг път и да ядеш преди това.След няколко дни пак при него и пак ми стана зле,обаче му викам този път го вадиш и докато се усетя бях готова.Само упойката беше неприятна.

# 497
  • Countryside
Yan25, знам че се пие нурофен или аулин при зъбобол, но за бременни май само парацетамол ти е алтернативата, дано ти помогне. Иначе моят съвет е да идеш при хирург да ти го вади, обикновен зъболекар не винаги вади добре зъби, някои даже не се и наемат. Ще ти сложат упойка и ще го извадят или поне да ти кажат дали има шанс да изтрае докато родиш.

# 498
Благодаря ви! Той ми е вадил вече 2 зъба и е факир Grinning единият оперативно за 8мин. Много си го харесвам зъболекаря, просто изпитвам ужас от самата манипулация. Ще чакам да се върне от почивка и да се заемаме....

# 499
Мамчета, помощ! Тази сутрин се събудих със болки в корема (стомашно-чревни). Първоначално беше само нещо като опъване и тежест, пих малко топла вода с мед и лимон и но шпа, ноо нищо... сега започнаха спазми и къркорене, но НЯМАМ разстройство все още, защото мисля че натам вървят нещата. Освен това и ми се гади, а съм адски гладна и още повече се засилва усещането, а ме е страх да ям сега... не знам какво да правя, да пия ли пак но шпа? Имам чувството, че не ми действа.... да пия 1-2 лъжички оцет? А за болките? В 13 +6 г.с съм.

# 500
На мен лично още от тийн възраст ми се гади ако не закуся, почва едно слюноотделяне и винаги хапвам дори и малко сутрин (а имаше колежки преди изпит неяли и до обяд стоят гладни, аз щях да препукам така...),пробвай да хапнеш препечена филийка.

# 501
Препечена филиика с малко сирене,пробиотик,ако искаш звънни на аг да го питаш и за рекомфорт действа безотказно 😉

# 502
Здравейте,

Какво мислите за резултатите от тази микробиология? Имах лек дискомфорт и сърбеж 1 2 дни и после всичко отшумя, но за всеки случай пуснахме.
Лактобацилите и друг път са били малко, но сега и с тези увеличени левкоцити и слуз наистина се притесних. Бременна съм в 18 седм и 5 дни.

# 503
Вероятно става дума за бактериална вагиноза, но лекарят ти ще каже със сигурност. Тя се получава от промяна във влагалищната среда и затова е често срещана при бременни. По време на бременност лактобацилите обикновено се редуцират и понеже те предпазват от развитие на инфекции, когато намалеят дават възможност на някои нормално съществуващи във влагалището бактерии, да се размножат. И оттам може да се получи бактериална вагиноза. Иначе, гъбички нямаш.

# 504
Ако имаше бактериална вагиноза се вижда на микробиологията и щяха да го напишат.

# 505
Да, вагинозата излиза с точна бактерия и подходящи антибиотици. Тя се характеризира с увеличено течение. Аз често имам такива.
Явно е нещо друго. 2 пъти съм имала сърбежи без нищо да излезе на МБ. Питай гинеколога за лактоглобули например. Може да намалят дискомфорта.

# 506
Момичета, дали е нормално в 28гс бебчо днес цял ден буквално само се върти и рита, вярно че закусих с шоколад, ама той цяяяял ден спира за по няколко минути и пак се разбеснява. Чак почвам да се чудя дали всичко е наред? Още е седалищно, може би иска да се завърти ли и аз не знам...

# 507
Мялечка,аз около 30 г.с имах моменти в които се плашех от корема си.Направо правеше мексиканска вълна,голямо мятане имаше .Предполагам е нормално,има място и беснее детето,към края почти не мърдаше,много рядко,толкова й беше отесняло.
Завъртане усетих от напречна пизиция към главична,направо ме заболя,но беше съвсем кратко.

# 508
Мялечка,аз около 30 г.с имах моменти в които се плашех от корема си.Направо правеше мексиканска вълна,голямо мятане имаше .Предполагам е нормално,има място и беснее детето,към края почти не мърдаше,много рядко,толкова й беше отесняло.
Завъртане усетих от напречна пизиция към главична,направо ме заболя,но беше съвсем кратко.
Учудва ме това, че цял ден не спира. Друг път е на моменти, почива си, върти се. Днес от 10ч до момента ако има 2часа, в които да е кротува мисля че са много даже. В каквато и позиция да застана той само се намества.

# 509
Аз също съм имала такива дни,ако ти е тревожно отиди на преглед утре.

Общи условия

Активация на акаунт