Колко често мъжът Ви говори с майка си и как я нарича?

• 8 843
  • 220
  •   1
Отговори
# 105
Смятате, че разговорите ще стават все по-интензивни? Не е ли логично, когато има съпруга и деца, които търчат из вкъщи, да има по-малко време и желание за разтягане на локуми по телефон и чат? Simple Smile

И, не, не съм привърженик на загърбването на родителите, не бих позволила нито на него, нито на себе си майките ни да са самотни, гладни, на тъмно и студено, обиждани, неуважавани...

А какво те притеснява?
Ако с теб е 24 часа ,че ще бъбри два пъти в седмицата по 1 час?

Не мога да схвана логиката ти.Или има нещо,което не казваш или ти имаш фобии,след прочетеното и споделеното.

# 106
  • София

Лошо е само когато майката държи да остане основната централна фигура в живота на детето си.

Мъжете, които познавам по-отблизо, помагат и уважават майките си, но не им позволяват да ги превръщат от синове в приятелки, с които да си разменят клюки по телефона.

Може пък момичето да се притеснява и от съдържанието на разговорите, защото хвърлят светлина върху личността на мъжа. Мъж-клюкарка, който обсъжда активно съседката, колежките на майка си и т.н., би ме отблъснал.

Едно е да имаш здрава връзка с детето си, друго е да го ползваш да те развлича, да ти запълва скуката, да му светиш денонощно за всякакви прозаизми, да даваш постоянно обратна връзка, защото няма какво да се лъжем - влияние винаги има и детето чува одобрението/неодобрението на родителя, а в случая това се случва за всяка постъпка, всяко изживяване.

Извинявай, ама тук говорим за отношенията между двама пълнолетни и в добро психично здраве, индивиди!
Ако не знаех каква е темата, щях да помисля, че описваш отношения или между 3-5 годишно и майка му, или между пълнолетен, но с трайни и непоправими ментални проблеми.

Никой не може да ползва по описания начин детето си, ако успешно е успяло да стане пълнолетно, да се загаджи и ожени.
Само че, доста хора не го разбират и затова обвиняват майките във влияние, за да оправдаят своя мерак да повлияят според виждането си "как и с кой крак да стъпи милото, щом вече е женено/омъжено".

Разбирам да те отблъсне някой, ако изпуска газове в твое присъствие, мляска, яде с пръсти и сипе храна около себе си, например.
Но, да те отблъсне с това, че говори с майка си, че си клюкари с нея, само защото те е страх, че и теб ще оклюкарят, не го разбирам.
Страха от оклюкарване не разбирам.

# 107
Не е страх от клюкарене, а непоносимост към клюките като цяло. Ако е разрешено, или и това е отклонение?

# 108
Не е страх от клюкарене, а непоносимост към клюките като цяло. Ако е разрешено, или и това е отклонение?

За твоя мъж ли става дума?
Ако е такъв и те дразни ,няма да си с него,нали?
Телефонните разговори с мама,нямат общо.

# 109
Но свекърва ми му пише в WhatsApp почти ежедневно. Дори и когато няма какво толкова да сподели, му пожелава приятен уикенд или успешна нова седмица!
Пише му по всяко време на денонщието.
А ти откъде знаеш това? Преглеждаш му телефона?

# 110
Който си няма свекърва телефонистка и досадница, може да намира за странна темата на авторката. От опит -с годините и с появата на децата, става още по-страшно....С времето започна да звъни и на мен ежедневно, да ме разпитва до най-малката подробност за всичко, да си позволява да дава непоискани съвети и коментари.  В това време със същата честота се звънеше и на приятелят ми...общо взето по цял ден се меляше едно и също на два фронта. На почивка-на него, на мене, то разпити, то чудо. Ако единият не и`вдигне-звънене до откат на другият.
С появата на детето- звънене отново по всяко време, разкази до най-малкият детайл. Започна даже да ме пресреща, когато излизам на разходка с детето. Непоискана помощ се лееше на килограм. Е, един ден след 15 години, чашата преля и казах:КРАЙ. След няколко разговора с мъжа ми, нз. какво са де разбирали, но вече ми звъни изключително рядко, идва да вижда детето само след предварителна уговорка максимум веднъж в седмицата и в негово присъствие, т.е. аз нямам самостоятелни контакти с нея. Нямам представа по колко и кога си говорят, но не е в мое присъствие. Чувствам се много по-добре и по -спокойна.

# 111
И това какво общо има с темата на авторката? Майка му изобщо не досажда, чуват се само по 2 пъти седмично. А авторката с нейната майка - всеки ден.

# 112
Който си няма свекърва телефонистка
Майката на гаджето на авторката се чува със сина си два пъти седмично. Откога това е телефонистка?

# 113
ММ се чува с майка си през 3-4 дни като в 90% от случайте тя звъни. Не си говорят общи неща, а си задават въпросите, които ги интересуват - пристигнали ли сме, кога ще тръгваме за море и т.н.. Никога не съм го ревнувала от нея. Аз също й звъня понякога - рецепти, съвет в кухнята, че ме стигнали от точка А до точка Б и така..🙂

Нарича я по име и винаги е било така. Още от дете не е изричал "мамо", но тя няма против.

# 114
За твоя мъж ли става дума?
Ако е такъв и те дразни ,няма да си с него,нали?
Телефонните разговори с мама,нямат общо.

Не, не става дума за моя мъж. Нищо не съм писала за него и телефонните му разговори до момента в темата. Пиша за казуса на авторката и разсъждавам защо би могло да я дразни.

Но за статистиката Blush - моят мъж се чува с родителите си по Скайп няколко пъти седмично, с различно времетраене, понякога за няколко минути, понякога и за час се е случвало, ако им оправя компютъра от разстояние. Не ме дразни. И не клюкарства.

# 115
Така, така.... 2 пъти, но качествено... Да го сети другия път и за позите, дето правят... Да не забрави!
Важни са нещатааа.... Важниии....

# 116
Честно казано, само тотално неуверена в себе си и връзката си жена ще се занимава с подобни тъпотии. Нито знам, нито ме интересува Уишмастъров с кого колко време говори и как го нарича. Нали, когато ми трябва вниманието му, то е само мое? Дреме ми за останалата част.

# 117
И всичко това защо?
Мълчание за да не обидите?
Но после да негодувате?

Има си граници,които се пазят.От двама,когато сте семейство.
Да,при младо семейство,уж добронамерено,понякога се прекрачват.Но вие сте тези,които ги определят.В един момент рязко,но не и обидно.

Аз ли не съм се сблъсквала с хора,които не разбират..Или вие не можете да назовете пред тях и го допускате.Или нямате търпимост не знам.
Коментара е към
Macinka

Последна редакция: вт, 11 авг 2020, 15:34 от Рози и Бодли

# 118
Споделих това, което съм преживяла с идеята да си има едно наум с това даване на отчети по телефон и чатове. В моя случай, не беше така от ден 1, а телефонните взаимоотношения ескалираха през годините. Възможно е повечето от вас, да смятат, че коментарът ми не е по тази тема.  В такъв случай, приемете, че си изказах миналата болежка на грешното място.

# 119
То се навъдиха едни клюкари и мамини синчета, не е като да тропнеш по масата и да заявиш "туй е мойта булка, старо, вече тя решава кога ще ме чуваш, кво ще ми думаш"

Общи условия

Активация на акаунт