Слънце отново изгря и априлчето се пак засмя.

• 9 699
  • 295
  •   1
Отговори
# 270
Ние започнахме захранването с ранни моркови на Хип, резултата-зверски колики CryНа всичкото отгоре не му се нрави и едва преглъща Confused, има ли вероятност да не иска да прояде Rolling EyesВчера му дадох едва една лъжичка, днес също, но явно много зле му действа, вече две вечери заспива и се буди с рев след половин час, много пръцка, гърчи се.Какво ще го правя този човек, не знам.
Снежи, радвам се, че всичко е минало и се надявам бързо да се възстановиш и да си с Екатерина Hug
мама79, раче, честити ви озъбени момченца Hug
Дея, мерси за списъка Peace

# 271
  • Sofia
Здравейте момичета, да ви почерпя по едно питие Wine Glass - днес и двамата ми мъже имат повод, малчо става на цели 5мес. а тати днес има рожден ден.  Simple Smile
Ивчо снощи е легнал в 8.30 и все още не се е събудил.  Simple Smile Оставил е мама малко да почине.  Simple Smile
Филип@, и ние сме така или по-точно бяхме така със захранването, но от два дни яде домашно пюре по около 50гр. само че днес мисля да му дам готово, та очаквам, че може и да откаже, може би трябва да изчакаш още мъничко, а и щом има колики от морковите, то опитай с друго.

# 272
Добро утро Tired
Честито на месечковците-Ивайло  на Rossi, Даниел на burka!
Ние пак сме ставали през час пфух #Crazy
Петя и ние цял ден се кривим и плачкаме, но не мисля че трябва да са зачарвени венците а просто силно се оформиха при нас и като побеля върха чак тогава малко се беше зачервило мястото Peace А и нашто доки преди 2седмици каза че няма изгледи за зъби, ама те бързо станаха ...
Татяна ние също понякога сме така и с бибата го гушкам докато се успокои в скута ми все едно цока цицка/гушнат е в нея поне Embarassed/ та така се успокоява и заспива ooooh! така спахме и зъбчето като пробиваше та и през ноща де ...
Филипа при нас всяко ново нещо го кара до пръцка повече докато свикне - първите вечери е неспокоен и след това всичко се нормализира Peace но все пак не бързай с увеличаване на дозата пък и пробвай с нещо друго щом не му харесва... все пак овнетата са с характер Joy онзи ден така ми помагаше с пюрето че всичко включително и ние се покрихме с части от него....
Ами да той Емо ни е наборче 10. април ей   bouquet ама е по якичък хехе
Айде до после - лек ден на всички, и дано да е слънчев та вече го търсим слънцето Mr. Green

# 273
Ние започнахме захранването с ранни моркови на Хип, резултата-зверски колики CryНа всичкото отгоре не му се нрави и едва преглъща Confused, има ли вероятност да не иска да прояде Rolling EyesВчера му дадох едва една лъжичка, днес също, но явно много зле му действа, вече две вечери заспива и се буди с рев след половин час, много пръцка, гърчи се.Какво ще го правя този човек, не знам.
Смесваш ли пюрето с кърма или АМ? Първите пъти му правех морковите на вода едва ли, толкова разреждах пюрето, после сгъстих до пюре... да не би да му е тежко на коремчето? newsm78

# 274
Абе кво става бееее!
Тони не спира да мрънка - все иска да се върти, направо не спира да забива нос и да плюнчи чаршафите, пъшка, гризе всичко...не иска да стои по гръб това дете, затиска си ръката и вие по корем...опитва се да лази, ма не става...... #Crazy #Crazy #Crazy

# 275
Чаена аз пак да се включа ама мой Теди беше като шило от зъбите и все ръмжеше и 2пъти на вечер му сменях подложката че беше мокра-та зъб накрая хихик.....

Хора кажете си режимите това мойто диване от 5дена яде по 4 пъти/вчера междинно дадох плодово вечерта/ та вчера беше следния режим:
8ч.-мляко 170мл.
12ч.-зеленчуково пюре-190гр.
16ч-мляко-170мл.
19ч-плодово пюре60гр.
21ч.-мляко170мл.
Май хич не сме в никой списък има ли и други в тоя ред да хапват?!?! newsm78

# 276
Честит 5-ти месец на Дани и Ивайло! Hug

Чаена, не смесвам пюрето с нищо, после кърмя.Струва ми се доста редичко, та за това.
Не мисля, че не харесва точно морковите, просто с каквото и да бях започнала щеше според мен да се мръщи ConfusedДо кога да го мъча с тези моркови? Rolling Eyes

# 277
Май хич не сме в никой списък има ли и други в тоя ред да хапват?!?! newsm78

Ооо отдавна  Wink ако си забелязала на предните страници съм писала някой ден менюто.

Филипа не си само ти и Дея-Мария неще да яде зеленчуковите и затова ги спрях ,направо и се гади  Rolling Eyes
Ако искаш спри ги за 2-3 дни и пробвай пак  Peace

Вчерашното ни меню:
6:30 -АМ
11 ч - плодово банан
14:30 ч- зеленчуково с ориз /отново опит/
18 ч - АМ
22 ч- мляко с бисквити /бурканче/

# 278
  • София
Честито на празнуващите и озъбените!  bouquet  bouquet  bouquet
А, да, Филипа, сигурно си права - и при нас всеки ден първата лъжичка не му харесва!
Хм newsm78, пробвай го днес с 2 лъжички, пък ако не става - смеси с кърма или дай картоф след 1 седмица!

# 279
  • София
Ето така ще захранвам аз:/току-що го написах в "Как върви захранването?" в кърмаческия/
С 2 уговорки:
-захранването ми започна при навършен 4ти месец
-имам намерение да заместя хранене чак към 9-10 месец.
-това "м/у храненията" обикновено го давам като десерт половин час след следобедното хранене, а сега ще го изместя след сутрешното
Но вие може да използвате само последователността на въвеждане, а пък количеството и времето да си го определите сами.
4ти навършен
на обяд-картоф, морков, чушка, тиква, тиквичка, ориз /използвам кафяв/
м/у храненията-сок, нектар или пюре от банан, ябълка, круша, слива
5ти навършен
на обяд-карфиол, грах, зелен фасул
м/у храненията-авокадо
следобяд-каша от ориз, царевица, елда или домашен кисел /кърма, царевично нишесте и плод/
6ти навършен
на обяд-
м/у храненията-сурови плодове
следобяд-суров плод, пасиран в елда, кафяв ориз, просо, киноа и кърма
7ми навършен
на обяд-заешко, магданоз, сусамено олио, зехтин
между храненията-манго
8ми навършен
закуска-сирене, пълнозърнест хляб
Тук мисля да въведа попара или вместо нея-овесени или елдени ядки със сирене и кърма или вода
на обяд-пилешко, пуешко, спанак
м/у храненията-боровинка
9ти навършен
капладжа??-това не знам какво е newsm78, ама дотогава ще науча и сигурно ще го въведа
извара, жълтък, праз лук, целина, кервиз
10ти навършен
непасирана храна
краве масло
11ти навършен
говеждо, пшеничен грис, червена леща,орехи
12ти навършен
каша-просо,пшеница,ечемик, овес
прясно мляко, мед, фъст.масло,ядки, цитрусови,ягоди, белтък,ананас, булгур,суров домат,диня, зеле,краставица, кашкавал, коприва,макарони,сурови праскови,риба, цвекло,ряпа, шотл зеле,броколи /???някои доста по-рано го въвеждат/
 Само че сега се чудя newsm78-пълнозърнестият хляб май съдържа глутен...може и по-нататък да го въведа!
Сега, като разгледам на Дея постинга, може и да попреместя някои неща... Thinking

# 280
  • София
Честито на празнуващите днес!

Баси, захранването ли е толкова сложно или аз съм малоумна, ама хич не мога да се оправя  #Crazy  В събота почнах с пюре от ябълки и моркови на Хип; той се мръщи, все едно съм му дала нещо отровно, премята го 5 минути с език от едната буза в другата и накрая го изплю. Вчера му дадох пак, само че го разредих със сокче от морков и пак много се мръщи, ама поне хапна 2 лъжички и вечерта му се появи обрив. Аз от 2-3 месеца му давам сокове от ябълки и моркови и не е имало някакви алергични реакции, а сега от това пюре се изрина, а пише, че съдържа само ябълки, моркови и сок от ябълки. Мисля да отида да взема някакво на Ганчев, да видим дали ще го яде. Дайте ми идея какво да взема, вашите хлапчовци от какви плодове/зеленчуци харесват?

# 281
Дея,Бюти мнго ценна информация сте дали.Благодаря.
Аз три дни давах на Стили пюре от тиква,днес е втори ден на пюре от тиква+картоф-харесва ги ,но вечер е много неспокоен,събужда се през 2 часа с рев,после половин час се успокояваме и така до 3.00часа,когато суче,заспива до 6.00 пак суче и от там нататък се събужда през час и на мен ми писва и го разсъннвам и се заиграваме.следващото му стряскане е точно в 14.30 всеки ден като по часовник.Мислите ли че има връзка със захранването?

Честито на всички празнуващи днес!

# 282
Привет и от нас! Hug
Много полезни неща сте писали пак! Peace

Аз трудно стигам до компютъра, т.к. Велина свикна все някой да има при нея в стаята и като е будна - нищо не мога да си свърша.  Confused Може да не я носим на ръце, но иска компания... Crazy

Вени, много ви е хубаво столчето!  Peace И аз тези столчета заглеждам. Да те питам - Мати така облечен ли го държиш у дома или е приготвен за излизане? Аз още я разголвам Велина, но пък и в столицата е по-студено май... Thinking

Дея, СУПЕР СИ!  Heart Eyes Сега погледнах колко ценно инфо си сложила на първа страничка в новата тема!!! Hug Hug Hug

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЛИ ПРЕЗ УИКЕНДА И ПРАЗНУВАЩИ ДНЕС!  bouquet

# 283
Здравейте и от нас  Hug
И аз да се отчета за захранването. Започнахме с оризова каша на Милупа. Стигнахме до 3 супени лъжици суха консистенция и не мисля да увеличавам повече, защото не замествам все още хранене. Почваме сега да опитваме и зеленчуците. От една седмица му правя картофено пюре. Днес взех готови- само тиква /Bebivita/ и само морков /Gerber/. 
И зъби ни пробиха- Мишо е вече с два щръкнали зъба- долни резци  Simple Smile.

# 284
енвия, питаш Вени, ама и аз да ти кажа, Blush че все още не обличам дебело Пресил, в нас стои по боди без или с къс ръкав, нощем също така спи, завит с чаршаф  на отворен прозорец.
И все искам да те питам, как се казваш всъщност? Embarassed
Честити зъбки на Мишо! Hug

Общи условия

Активация на акаунт